Jump to content

Χάρτες ηλεκτρονικοί σε οθόνες Vs έντυπων χαρτών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ ωραίος, μπράβο παιδιά θα προσπαθήσω να το κάνω κι εγώ προσεχώς βέβαια, ώστε το καλοκαίρι να το έχω έτοιμο... Οι χάρτες κατεβαίνουν στο ταμπλετ δωρεάν, είναι εφαρμογή ή τους αγόρασες ?

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ως βασικούς χάρτες χρησιμοποιώ το SkySafari (έκδοση plus), το οποίο βρίσκεται αισίως στην αρκετά ώριμη έκδοση 6.0. Αυτήν την εποχή προσφέρεται με έκπτωση 50%. Υπάρχει και η έκδοση pro, η οποία προσφέρει πολύ πιο λεπτομερειακούς καταλόγους ουρανίων σωμάτων. Θεωρώ όμως ότι η plus καλύπτει πλήρως τις ανάγκες στο πεδίο της παρατήρησης (και φυσικά γλιτώνει πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο στην φορητή συσκευή).

 

Συμπληρωματικά με το SkySafari (το οποίο λόγω της διαδραστικής του φύσης είναι απόλυτα εύχρηστο) χρησιμοποιώ και τους δωρεάν χάρτες Triatlas (https://itunes.apple.com/us/app/triatlas/id592681081?mt=8 )

 

Τέλος, σημειώνω ότι είναι σημαντικό να ρυθμιστεί η συσκευή ώστε να έχει μόνιμα κόκκινη οθόνη. Περισσότερες οδηγίες για τις σχετικές ρυθμίσεις σε παλιότερο post (https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=23757&sid=a8c3cb155e2d43d7e04c4bf0e0cd1748).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πιο απλό που έχω κάνει εγώ είναι να ντύσω το tablet με κόκκινη ζελατίνα με 2 στρώματα και να χαμηλώσω τέρμα τη φωτεινότητα. Έτσι μου δίνει πάρα πολλές ώρες αυτονομία (περίπου για 2 με 3 βραδιές). Μέσα στο tablet έχω βάλει 7 διαφορετικούς χάρτες σε μορφή PDF (Triatlas A,B,BC,C, Taki's κτλ) καταλόγους με σφαιρωτά, πλανητικά, γαλαξιακά σμήνη και ένα σωρό άλλα pdf. Επίσης υπάρχει μια πολύ ωραία λειτουργία night-mode του Acrobat Viewer που κάνει αντιστροφή ασπρο-μαύρο που μειώνει ακόμη περισσότερο τη φωτεινότητα. Πριν από αυτό έπρεπε να κουβαλάω ένα στρατιωτικό σακίδιο γεμάτο βιβλία, καταλόγους και χάρτες. Τώρα παίρνω μόνο το tablet.

 

21762452_10155593486020053_5261145229099996974_o.thumb.jpg.894adac65f92edaa192c7a5fc3d12b5d.jpg

Astrotablet

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι καλό και σημαντικό λοιπόν να έχουμε χάρτες και βιβλία για βοήθεια αλλά εξίσου καλό είναι να χρησιμοποιουμε τις ευκολίες της σύγχρονης τεχνολογίας για εξοικονόμηση χρόνου που θα χαρούμε με την παρατήρηση.

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα συμφωνήσω. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω σκανάρει π.χ. το pocket sky atlas και το pdf αρχείο του είναι φορτωμένο στα iBooks της συσκευής, μαζί με άλλους χάρτες και βιβλία, manuals κ.λπ.

 

Με τον τρόπο αυτό γλυτώνει κανείς το κουβάλημά τους, με μειονέκτημα φυσικά την αίσθηση ανάγνωσης από φυσικό βιβλίο, την οποία οι παλαιότεροι δεν μπορούμε να απαρνηθούμε εύκολα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μια ιδέα για την χρήση ψηφιακών χαρτών με τοποθέτηση ενός iPad κοντά στο προσοφθάλμιο: Έχει χρημοποιηθεί ένας δακτύλιος (ο δεύτερος του ζεύγους χρησιμοποιείται επίσης ως βάση για την εναλλαγή αντίβαρων στο κάτω μέρος του οπτικού σωλήνα). Στην βίδα του δακτυλίου έχει τοποθετηθεί μια βάση στήριξης για tablet και η θέση του συνολικού συστήματος έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην ενοχλεί, αλλά και να παρέχει άμεση οπτική πρόσβαση στο χάρτη, χωρίς απομάκρυνση από την θέση παρατήρησης.

 

Αν μου έσπαγε κάτι τα νεύρα είναι να γυρίζω το κεφάλι μια στο iPad και μια στον ερευνητη! Καταπληκτική λύση! Και για να παινέψουμε και το σπίτι μας, που άλλου θα βρίσκαμε τέτοιες ιδέες αν δεν υπήρχαν τα φόρουμ??

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλή Χρονιά σε όλους!

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω tablet και για αστρονομική χρήση.Εναλλακτικά phablet των 6.44''.Υπάρχουν μοντέλα σε λογική τιμή κάτω των 400 ευρώ,που έχουν προστασία κατά της υγρασίας?Πώς γίνεται σε απλά tablets/smartphones αποτελεσματική προστασία κατά της υγρασίας?Τελευταία κυκλοφορούν tablets που έχουν και τα 2 λειτουργικά-android και windows.Ποιό είναι καλύτερο λειτουργικό για αστρονομικά softwares?

Ευχαριστώ-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

 

Το iPad, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του, μπορεί να λειτουργήσει υπό κανονικές συνθήκες σε περιβάλλοντα με θερμοκρασίες από 0 έως 35 βαθμούς κελσίου και τιμές σχετικής υγρασίας 5 έως 95%. Αν και το εύρος αυτό είναι απόλυτα ικανοποιητικό, ειδικά για την υγρασία, αυτή πρέπει να είναι noncondensing, δηλαδή να μην εμφανίζεται συμπύκνωση. Άρα λοιπόν, αν αυτό συμβεί, η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί σε μη-κανονικές συνθήκες. Τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν κατά την παραπάνω λειτουργία είναι πολλά, και σχετίζονται με την γενικότερη απόδοση της συσκευής και της μπαταρίας, με διακοπές στην απεικόνιση στην οθόνη και στην απόκριση κ.λπ (ειδικά όταν η θερμοκρασία πέφτει εκτός του παραπάνω ορίου).

 

Μια πρόσθετη τεχνική παράμετρος που συχνά αγνοείται είναι και το υψόμετρο, με το iPad να μπορεί να λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών του σε ύψη έως 3.000 μέτρα. Η παράμετρος αυτή είναι σημαντική καθώς επηρεάζει την πυκνότητα του ψυκτικού μέσου της συσκευής (αέρα), αλλά και την τιμή της πίεσης στην οθόνη της. Πολλά από τα προβλήματα δημιουργούνται στις συσκευές μετά από σωρευτική χρήση εκτός των προδιαγραφών λειτουργίας. Πρακτικά, ακόμα και σε ένα αεροπλάνο, όπου η πίεση είναι αυτή που αντιστοιχεί σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρων, συχνή χρήση των συσκευών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Στην Ελλάδα, για αστρονομική χρήση, με δεδομένο το ύψος των βουνών, αυτή η παράμετρος δεν χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν.

 

Οι προδιαγραφές λειτουργίας και άλλων παρόμοιων συσκευών δεν διαφέρουν ιδιαίτερα. Υπάρχουν όμως συσκευές, όπως π.χ. το Panasonic ToughPad (http://business.panasonic.com/toughpad/us/windows-tablet-fz-g1.html), τα οποία έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν σε περισσότερο αντίξοες συνθήκες.

 

Τέλος, ειδικά για την υγρασία, πρέπει να σημειωθεί ότι η συμπύκνωση είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί και κατά την επιστροφή του εξοπλισμού σε θερμαινόμενο χώρο μετά την παρατήρηση. Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί κάποια μέριμνα για την έκθεσή της σταδιακά σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες από αυτές που επικρατούσαν στο περιβάλλον της παρατήρησης.

 

Συνοψίζοντας, οι καταναλωτικές συσκευές τύπου tablet/iPad δεν είναι κατασκευασμένες για να λειτουργούν σε συνθήκες αστρονομικής παρατήρησης με χαμηλές θερμοκρασίες και ειδικά υψηλής υγρασίας με συμπύκνωση. Υπάρχουν κάποιες θήκες αδιαβροχοποίησης των συσκευών, αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει και δεν γνωρίζω τελικά την απόδοσή τους.

 

Όσο δε για την ύπαρξη αστρονομικού λογισμικού σε άλλες πλατφόρμες, δυστυχώς δεν είμαι γνώστης. Υποθέτω όμως ότι για android πλατφόρμες υπάρχει διαθέσιμο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ Ανδρέα για την λεπτομερή και διαφωτιστική απάντηση!Βέβαια το iPad είναι κορυφαίο tablet,αλλά και αρκετά ακριβό και δεν μπορώ προς το παρόν να διαθέσω χρήματα γι'αυτό.Ωστόσο μια λύση είναι ίσως οι θήκες αδιαβροχοποίησης με silica gel μέσα για επιπλέον προστασία.Δεν ξέρω βέβαια αν μέσα σε θήκη θα ψύχεται σωστά,δεν γνωρίζω τον τρόπο ψύξης των tablets/smartphones.

Ευχαριστώ και πάλι και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 8 μήνες αργότερα...

Παιδιά, θέλω να σας εξομολογηθώ πως παρόλο που είμαι λάτρης των έντυπων χαρτών και της παραδσιακής εύρεσης στα σκοτάδια, τελικά μετά από πολλές προσπάθειες και πολιορκία "έσπασα" κι εγώ. Τις 2 τελευταίες φορές χρησιμοποίησα tablet με το skysafari και μπορώ να πω πως αυτός ο τρόπος έχει πολλά πλεονεκτήματα και σίγουρα θα αντικαταστήσει τους έντυπους χάρτες σιγά σιγά.

 

Πλεονεκτήματα:

 

1) Τεράστια βάση δεδομένων αστεριών καθώς και αντικειμένων βαθέως ουρανού οπότε η εύρεση γίνεται παιχνιδάκι και η ταυτοποίηση σίγουρη και πανεύκολη καθώς βλέπεις στο προσοφθάλμιο όσα αστέρια βλέπεις και στην οθόνη αν τη ρυθμίσεις σωστά.

2) Δυνατότητα αναζήτησης μη σταθερών αντικειμένων όπως κομήτες, πλανήτες, αστεροειδείς κτλ με απόλυτη ταυτοποίηση θέσεων.

3) Γρηγορότερη εύρεση με τη μέθοδο scanning όπως εφαρμόζω τελευταία, δηλαδή βρίσκω τί υπάρχει εκεί κοντά που είμαι.

4) Εννοείται φορτώνεις στο tablet και όσους ηλεκτρονικούς χάρτες ή καταλόγους θέλεις και τα έχεις όλα εκεί μέσα.

 

 

Η οθόνη αν ντυθεί σωστά με κόκκινη ζελατίνη και αν χαμηλώσουμε την έντασή της, δε χαλάει καθόλου τη νυχτερινή όραση σε σύγκριση με τον κόκκινο φακό που αντανακλάει στις λείες επιφάνειες των χαρτών.

 

Προσωπικά προσπαθώ να βρω μια πατέντα για το πώς θα έχω το tablet δίπλα μου συνεχώς όταν παρατηρώ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

To θέμα της τοποθέτησης της συσκευής για την αποδοτική ανάγνωση νομίζω είναι πολύ σημαντικό. Μετά από αρκετό καιρό κατέληξα στην λύση της τοποθέτησής της πάνω σε έναν μεταλλικό δακτύλιο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Βασικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι α) ο χάρτης ακολουθεί την κίνηση του σωλήνα και β) η απόσταση από τον ερευνητή και το προσοφθάλμιο είναι μικρή, με αποτέλεσμα η διαδικασία του star-hopping να απλοποιείται.

 

Στα πλεονεκτήματα να προσθέσω επίσης και τη δυνατότητα προγραμματισμού των παρατηρήσεων με πολύ εύκολο και ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο (π.χ. με κριτήριο το transit time κ.λπ).

IMG_1788.thumb.jpg.ef2a4b4f597ce0c017da8123d5fca77b.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ καλή ιδέα είναι κι αυτό εδώ:

https://www.myastroshop.com.au/guides/ps-mobile-finder.asp

 

Πρόσφατα το είδα και μαζεύω υλικά για δική μου κατασκευή.

Save the darkness

Let it never fade away!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ δοκίμασα tablet holder τοποθετημένο πάνω στα τρας αλλά σε μεγάλα τηλεσκόπια σου χαλάει τη ζύγιση, άσε που δεν μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις φωτοχιτωνιο. Τώρα φτιάχνουμε μικρό τραπεζάκι βιδωμένο πάνω στη βάση του τηλεσκοπίου να δούμε αν θα βολέψει.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μάνο μία καλή πρόχειρη λύση είναι το μουσικό αναλόγιο. Το βάζεις στα αριστερά σου και μπορείς να το έχεις πολύ κοντά στον ερευνητή. https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=92665 Εννοείται πως αν φτιάξεις κάτι μόνιμο θα είναι καλύτερο
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άλλος ένας τρόπος στήριξης του tablet στο τηλεσκόπιο. Μία θήκη για tablet, προσαρμόζουμε το μέρος που θέλουμε με δύο λάστιχα και τοποθετούμε το tablet. Τέλος. Για το θέμα της ζύγισης ένας μαγνήτης περίπου στο κιλό λύνει το πρόβλημα

20180927_144239.thumb.jpg.839e51efd08dc24f74d9c6056bbb6bbd.jpg

20180927_143458.thumb.jpg.c1c32030b60d0c6241a2b03bd00999fb.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άλλος ένας τρόπος στήριξης του tablet στο τηλεσκόπιο. Μία θήκη για tablet, προσαρμόζουμε το μέρος που θέλουμε με δύο λάστιχα και τοποθετούμε το tablet. Τέλος. Για το θέμα της ζύγισης ένας μαγνήτης περίπου στο κιλό λύνει το πρόβλημα

 

Ο χάρτης είναι από το Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas;

Save the darkness

Let it never fade away!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Κώστα. Εγώ έχω ενδοιασμούς στο να βάλω μαγνήτες για αντίβαρα. Ναι μεν είναι η πιο απλή και εύκολη λύση, αλλά δεν κάνει καθόλου καλό στην υγεία του υπόλοιπου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Αν κατά λάθος πχ. νυχτιάτικα ακουμπήσει το Tablet. Αφού έφτασες μέχρι εδώ, κι απ’ ότι βλέπω έχεις αγοράσει και ένα στεφάνι, νομίζω ότι με λίγη δουλειά ακόμα, μπορείς να κάνεις κάτι με αυτό που είναι πιο σωστό.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε giannis60. Τον μαγνήτη τον χρησιμοποιώ αρκετό καιρό και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, τα δε στεφάνια υπάρχουν διότι βάζω το DOB 10΄΄ και σε ισημερινή στήριξη.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το έχω κάνει και εγώ με τους δικούς μου χάρτες. Υπάρχει πρόβλημα στην ζελατίνα όμως γιατί το κινητό η το ταμπλετ δεν είναι ευαίσθητο στην αφή. Επισεις και στην αποκολλησει και επανατοποθέτηση.
:-s
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Παναγιώτη, δεν χρησιμοποιώ ζελατίνα,αλλά την εφαρμογή Twilight χωρίς κανένα πρόβλημα ρυθμίζοντας την φωτεινότητα εκεί που με βολεύει. Μερικούς τους ενοχλεί. Δοκίμασέ το.Τι εννοείς με την αποκόλληση και επανατοποθέτηση;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Παναγιώτη, δεν χρησιμοποιώ ζελατίνα,αλλά την εφαρμογή Twilight χωρίς κανένα πρόβλημα ρυθμίζοντας την φωτεινότητα εκεί που με βολεύει. Μερικούς τους ενοχλεί. Δοκίμασέ το.Τι εννοείς με την αποκόλληση και επανατοποθέτηση;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πέρα από την κλασική οθόνη κινητών και tablet, εδώ και μερικά χρόνια υπάρχουν και τα e-readers. Σαν κάτοχος ενός, το οποίο δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ακόμα λόγω χρόνου στο πεδίο, θεωρώ ότι μπορεί να εξαλείψει πολλά από τα αρνητικά των υπολοίπων. Περνάς ένα ψηφιακό χάρτη -pdf- και έχεις μια οθόνη η οποία μπορεί να μην φωτίζεται καν από πίσω, οπότε χρησιμοποιείς κανονικά το φακό σου για να τη δεις. Επίσης κάποιες συσκευές, είναι και πλήρως αδιάβροχες. Η μπαταρία δε, βγάζει αρκετές νύχτες (2ψήφιο αριθμό άνετα). Κάποια μοντέλα, έχουν και backlight όταν θες, στο οποίο μπορείς να επιλέξεις και τη θερμοκρασία(το βάζεις και γίνεται σχεδόν κατακόκκινη η οθόνη). Μόνο αρνητικό, το ότι συνήθως είναι λιγο αργό το scrolling+zooming σε αρχεία μεγάλου μεγέθους pdf και ότι μια τέτοια συσκευή την έχεις μόνο για διάβασμα και όχι youtube και insta/fb κλπ. Κατα τ'άλλα πιστεύω ότι είναι μια λύση που δεν έχει μελετηθεί αρκετά στο χόμπι...

 

Ενδεικτικά προτείνω το δικό μου: "Kobo Aura ONE", ή τα κλασσικότερα "Kindle" της Amazon....

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Παναγιώτη, δεν χρησιμοποιώ ζελατίνα,αλλά την εφαρμογή Twilight χωρίς κανένα πρόβλημα ρυθμίζοντας την φωτεινότητα εκεί που με βολεύει. Μερικούς τους ενοχλεί. Δοκίμασέ το.Τι εννοείς με την αποκόλληση και επανατοποθέτηση;
.Η εφαρμογή που ανέφερες πειράζει σε μένα λίγο τα μάτια για οριακους στόχους. Είχα φτιάξει με φωτογραφική ζελατίνα κατασκευη με χρατς σε πλαίσιο που έβαζα από πάνω αλλά δεν είχα καλή αφή , όταν άγγιζα την οθόνη. Θα το δουλέψω περισσότερο. Όσο αναφορά την τοποθέτηση υπάρχη χώρος λόγω όγκου σε μένα 12αρι.
:-s
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πέρα από την κλασική οθόνη κινητών και tablet, εδώ και μερικά χρόνια υπάρχουν και τα e-readers. Σαν κάτοχος ενός, το οποίο δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ακόμα λόγω χρόνου στο πεδίο, θεωρώ ότι μπορεί να εξαλείψει πολλά από τα αρνητικά των υπολοίπων. Περνάς ένα ψηφιακό χάρτη -pdf- και έχεις μια οθόνη η οποία μπορεί να μην φωτίζεται καν από πίσω, οπότε χρησιμοποιείς κανονικά το φακό σου για να τη δεις. Επίσης κάποιες συσκευές, είναι και πλήρως αδιάβροχες. Η μπαταρία δε, βγάζει αρκετές νύχτες (2ψήφιο αριθμό άνετα). Κάποια μοντέλα, έχουν και backlight όταν θες, στο οποίο μπορείς να επιλέξεις και τη θερμοκρασία(το βάζεις και γίνεται σχεδόν κατακόκκινη η οθόνη). Μόνο αρνητικό, το ότι συνήθως είναι λιγο αργό το scrolling+zooming σε αρχεία μεγάλου μεγέθους pdf και ότι μια τέτοια συσκευή την έχεις μόνο για διάβασμα και όχι youtube και insta/fb κλπ. Κατα τ'άλλα πιστεύω ότι είναι μια λύση που δεν έχει μελετηθεί αρκετά στο χόμπι...

 

Ενδεικτικά προτείνω το δικό μου: "Kobo Aura ONE", ή τα κλασσικότερα "Kindle" της Amazon....

 

Πολύ καλή η ιδέα. Μόλις φόρτωσα στο sony PRS-T2 e-ink που έχω το Deep-Sky-Hunter-atlas. Λίγο της υπομονής το rendering αλλά νομίζω οτι είναι μια χαρά για το πεδίο και κρατάει και η μπαταρία

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης