Jump to content

Collimation


geo1970

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι τώρα έκανα collimation με διάφορους τρόπους (leizer , φιλμόκουτο) και κατέληξα ότι το φιλμόκουτο μπορεί να είναι λίγο μπελάς αλλά είναι πιο αξιόπιστο από το leizer . Κάτι σαν το φιλμόκουτο είναι αυτό το προϊόν https://www.firstlightoptics.com/other-collimation-tools/rigel-aline-collimation-cap.html .Το αγόρασα πρόσφατα και το δοκίμασα σήμερα .Είναι πάρα πολύ καλό .Το είδωλό του είναι ολοφώτεινο κάτι που κάνει τη διαδιακασία πανεύκολη σε σχέση με το φιλμόκουτο που παρόλο τα αλουμινόχαρτα και τις λευκές σελίδες που έβαζα δε φαινόταν καλά . Μπαίνει σαν το φιλμόκουτο στον εστιαστή του dob (1,25) και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μετακινείς το δευτερεύον μέχρι να δεις και τα 6 πιαστράκια του πρωτεύοντος (τόσα έχει το 10άρι) .Μετά μετακινείς το πρωτεύον μέχρι το είδωλο τις τρύπας του παραπάνω προϊόντος να είναι μέσα στον λουκουμά (το κυκλάκι στο πρωτεύον) . Στο δεύτερο στάδιο είναι που υπερτερεί το παραπάνω προϊόν σε σχέση με το φιλμόκουτο γιατί είναι πολύ πιο φωτεινό και το είδωλο της τρύπας πολύ πιο ξεκάθαρο .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μέχρι τώρα έκανα collimation με διάφορους τρόπους (leizer , φιλμόκουτο) και κατέληξα ότι το φιλμόκουτο μπορεί να είναι λίγο μπελάς αλλά είναι πιο αξιόπιστο από το leizer .

ΜΑζί σου κι εγώ. Οτι Laser κι αν έχω δοκιμάσει το φιλμ είναι καλύτερο.

 

Στο δεύτερο στάδιο είναι που υπερτερεί το παραπάνω προϊόν σε σχέση με το φιλμόκουτο γιατί είναι πολύ πιο φωτεινό και το είδωλο της τρύπας πολύ πιο ξεκάθαρο .
Μήπως χρησιμοποιείς μαύρο φιλμόκουτο? Σε άσπρο που έχω εγώ, αν το ανασηκώσεις και μερικά χιλιοστά στον εστιαστή ώστε να περνάει φως απ τα πλαινά του μια χαρά φαίνονται όλα.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το φιλμόκουτο είναι πολυ καλό αλλά καλύτερα να δώσει κανείς κάτι παραπάνω να αγοράσει τον συνδυασμό chesire sight tube για να μπορεί να κεντράρει σωστά το δευτερεύον. Και εγώ προτιμώ τα παραδοσιακά εργαλεία ευθυγράμμισης αντί του laser. Θεωρώ πως στο φιλμόκουτο έχεις κολλήσει στο εσωτερικό του καπακιού αυτοκόλλητη ταινία αλουμινόχαρτο αν όχι κάντο!
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ναι Γιώργο δεν ανέφερα το αλουμινόχαρτο έχεις δίκιο. Αν και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με το άσπρο φιλμόκουτο συν το αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό του καπακιού, να πούμε πως το εξάρτημα που προτείνει ο geo σίγουρα θα είναι καλύτερο και είναι πάμφθηνο. Τώρα τα cheshire και τα sight tube θα έχουν ακόμη καλύτερη απόδοση, αλλά κοστίζουν.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης