Jump to content

Βαλιτσάκι προσοφθαλμίων


giorgosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχεις πιο πολλούς προσοφθάλμιους και από το FLO . Οι Morfeus , αν και εστιάζουν δύσκολα στο dob όταν τους χρησιμοποιείς σαν 2 ιντσών , είναι πολύ καλοί .Βλέπω όλο το πεδίο πολύ εύκολα , καλό contrast , μεγάλο eye .Στην επίγεια όμως καφετίζουν λιγάκι λόγω των επιστρώσεων .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παλιά τα είχα σε κούτα . Μια μέρα μου γλίστρησε , αλλά ευτυχώς την έπιασα στον αέρα . Για να μην έχω ξανά τα ίδια αγόρασα αυτό https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4682_TS-Optics-Photo-Case--Universal-Case--Eyepiece-Case-with-Separators-and-Foam-Blocks.html .

167395145_20181026_1912421.thumb.jpg.b9c68b15d228fd353ce3a5515863e563.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Τον Νοέμβριο του 2013 έπαψα να αγοράζω. Βίωσα αυτό που μου λέγατε, πως οι καλοί φακοί είναι μια επένδυση. Και ενώ έχω περιέργεια να δω μερικούς από τους καινούριους (όπως τους Morpheus), η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να στερηθώ κανέναν από αυτούς που ήδη έχω, καθώς είναι καλά μελετημένοι να προσφέρουν 2-3 λύσεις σε κάθε περιοχή εστιακών, άλλοι με μεγάλο eye relief, άλλοι με μεγάλο πεδίο, άλλοι με μικρό μέγεθος και βάρος, άλλοι με λίγα στοιχεία, άλλος με την ευκολία του Zoom. Σαν σύνολο ταιριάζουν σε όλα τα τηλεσκόπια και αποδίδουν ικανοποιητικά.

17kgr εξάλλου είναι αρκετά. Πήρα και μία τσάντα της Televue για να παίρνω μαζί μου υποσύνολο των φακών, ώστε να μην κουβαλώ τα πάντα. Ας πούμε, στην πρόσφατη έκλειψη, πήρα μαζί μου μόνο φακούς που έχουν νόημα στο Maksutov με τη μεγάλη εστιακή και έσωσα τη μέση μου.

 

post-88854-1407420306144_thumb.jpg

Ωραία πράγματα! Μπράβο!

...και χαιρετισμούς επι την ευκαιρία!

Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 μήνες αργότερα...
Και οτι είχα πάρει το γνωστό βαλιτσάκι προσοφθάλμιων και εκκρεμούσε το σφουγγάρι, σε μία τυχαία βόλτα εχτές από τα τζάμπο έπεσα πάνω σε αυτό το αποκριάτικο: https://www.e-jumbo.gr/apokries/apokriatiko-party/axesouar-plastika-me-icho/sfyri-me-sfoungari-43-ek_73797/ :mrgreen:
..χωρίς να σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης