Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
scipii Εξωγήινος
Ένταξη: 29 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 243 Τόπος: Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:42 Θέμα δημοσίευσης: Ανδρομέδα και Ωρίων με γυμνό ματι |
|
|
Θα ήθελα να ρωτήσω, πόσες πιθανότητες έχω από την Ανάβυσσο να είδα - εντελώς αχνα- την Ανδρομέδα με το μάτι μια από τις βραδιές που τη φωτογραφίζα. Με "πλάγια" όραση, μου φάνηκε ότι την έβλεπα, είχε σωστή θέση και ήταν ευμεγέθης στον ουρανό. Ήταν στο ζενίθ εκείνη την ώρα. Τις άλλες βραδιές δεν είχα την ίδια αίσθηση.
Σκέφτομαι ομως μήπως ήταν ψευδαίσθηση.
Επίσης, ο Ωρίων μπορεί να φανεί με γυμνό μάτι σε σκοτεινό ουρανό; _________________ Skywatcher Mount AZ-EQ-5 SynScan GoTo
Skywatcher 130 PDS
Skywatcher 200/1000
Celestron C8 SCT
Orion Mini 50mm
ZWO ASI 224
Canon 100D mod - cooling |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7293 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι και στα δύο! Είναι εύκολα ορατά από μια περιοχή όπως η Ανάβυσσος. Ειδικά μια καθαρή νύχτα και όταν είναι ψηλά στο ζενίθ. _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
murcielago650 Εξωγήινος Ένταξη: 19 Ιούλ 2015 Σύνολο δημοσιεύσεων: 397 Ηλικία: 33 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νικο οταν λες ο ωριωνας?το m42 ετσι?γτ πιστευω οτι τον εχω δει και μεσα απο την αθηνα.
Η ανδρομεδα πιο δυσκολα,καποιες βραδιες απο το λαγονησι αλλα με πολυ καθαρο ουρανο και μονο κοντα στο ζενιθ.
Αρα σε εσενα εκει κατω ειναι ακομα καλυτερα τα πραγματα!
Απο εκει η μικρη αρκτος φαινεται?γτ σε εμενα μονο ο πολικος και τα 2 τελευταια φαινονται.δεν εχω δει ποτε τα υπολοιπα απο την περιοχη μου. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
scipii Εξωγήινος
Ένταξη: 29 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 243 Τόπος: Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προφανώς το Μ42, ο αστερισμός φαίνεται ξεκάθαρα χεχε
Τη μικρή αρκτο τη βλέπω αλλά όχι πάντα, είναι στο βορρά και λογο Αθήνας δυσκολεύει.
Ευχαριστω astrovox για την απάντηση. _________________ Skywatcher Mount AZ-EQ-5 SynScan GoTo
Skywatcher 130 PDS
Skywatcher 200/1000
Celestron C8 SCT
Orion Mini 50mm
ZWO ASI 224
Canon 100D mod - cooling |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giannis60 Εξωγήινος
Ένταξη: 07 Σεπ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 968 Τόπος: Σαρωνίδα Αττικής Ηλικία: 58 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/11/2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νίκο ο γαλαξίας της Ανδρομέδας φαίνεται από τα μέρη μας. Φαίνεται επίσης και η φάτνη. το Μ44 στον καρκίνο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|