Jump to content

Maxim Dl pro 5. Dark και flat.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Maxim Dl pro 5 και έχω ένα πρόβλημα. Έχω μπερδευτεί με την επεξεργασία των εικόνων και θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε, ποιό από τα Dark και Flat frames εξαρτάται από την θερμοκρασία και ποιό από τον χρόνο έκθεσης ?? Σας ευχαριστώ πολύ.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα darks θα πρέπει να έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις με τα lights (χρόνος έκθεσης , iso και θερμοκρασία).

Τα flats δεν χρειάζεται να είναι στην ίδια θερμοκρασία.Ίδιο iso και εστίαση με τα lights.Ο χρόνος έκθεσης εξαρτάται.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ πολύ αλλά να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Αν έχω τραβήξει μια φωτογραφία ενός αντικειμένου έστω την 1η ημέρα του Ιανουαρίου 2019 και με φίλτρα BVRI και χρόνους έκθεσης στο B 240sec, στο V 180sec και στο R και στο I 120sec σε θερμοκρασία -10. Έστω επίσης ότι έχω dark και flat από τον Νοέμβριο του 2018. Για να βγάλω την master flat εικόνα γι αυτό το αντικείμενο, πρέπει οι flat που έχω τραβήξει να είναι στην ίδια θερμοκρασία ή στον ίδιο χρόνο έκθεσης με τα φίλτρα?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο οδηγός που σε παρέπεμψε ο Βαγγέλης παραπάνω είναι περιεκτικότατος και άριστος. Σημαντικό είναι επίσης να τραβήξεις flats με το τηλεσκόπιο εστιασμένο και την κάμερα στη θέση που ήταν όταν τραβούσες τα light. Αυτή την έννοια έχει αυτό που αναφέρει ο Γιώργος στον οδηγό: "Στρέφουμε το τηλεσκόπιο σε μια επίπεδη επιφάνεια ομοιόμορφα φωτισμένη, χωρίς να μετακινήσουμε την κάμερα ή τον focuser".

 

Δεν έχει νόημα αφού τελειώσουν οι λήψεις, να πακετάρεις τον εξοπλισμό και να σκεφτείς να τραβήξεις flats κάποια άλλη μέρα - απλά δεν γίνεται. Εκτός πια και αν έχεις μόνιμη εγκατάσταση και το τηλεσκόπιο-ότι_άλλο_αξεσουάρ_έχεις_στο_ενδιάμεσο-κάμερα θα μείνουν ανέγγιχτα και καπακωμένα μέχρι την επόμενη φορά.

 

Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης