Jump to content

Για eq1 πήγαινα, eq3-1 μου βγήκε μάλλον...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως θα έχουν καταλάβει όσοι έχουν διαβάσει τα ελάχιστα ποστ που έχω κάνει κυνηγάω τις ευκαιρίες!

Αποφάσισα, λοιπόν πριν λίγο καιρό ότι θα επενδύσω σε μια φθηνή ισημερινή στήριξη και μιας και το τηλεσκόπιο μου είναι ελαφρύ θεώρησα πως η eq1 θα μου είναι μια χαρά.

Διαπίστωσα με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο πως έβγαινε πιο φθηνά να πάρω κάποιο σαραβαλιασμένο τηλεσκόπιο με ισημερινή στήριξη παρά καινούρια eq1.

Και αυτό έπραξα, με 42 ευρώ(με τα μεταφορικά) πήρα ένα Bresser 70/700 χωρίς προσοφθάλμια, με ένα διαγώνιο για πέταμα αφού έχει ένα απίστευτο σημάδι στο κάτοπτρο, και το οποίο τηλεσκόπιο αρνούμαι έστω και να δοκιμάσω γιατί είναι απίστευτα σκονισμένο και δε θέλω να κάνω ζημιά στα προσοφθάλμια μου.

Η στήριξη του όμως, που ο τύπος στο e-bay έλεγε ότι είναι η eq1, αν και σκουριασμένη σε διάφορα σημεία και με δύο παξιμαδάκια στο τρίποδο να της λείπουν, με την κατάλληλη φροντίδα και με μπόλικο WD-40, εντάξει δεν έγινε και σαν καινούρια, αλλά έφυγε η πολλή σκουριά(απορώ πού το είχε πεταμένο το τηλεσκόπιο) και έγινε πλήρως λειτουργική. Καλά δεν το συζητώ ότι στις παρατηρήσεις το να χρησιμοποιείς ισημερινή σε σχέση με αλταζιμουθιακή στήριξη είναι μέρα με τη νύχτα! Απίστευτη ευκολία στο να ακολουθείς το αντικείμενο που θες.

Έλα όμως που μάλλον δεν είναι η eq1.

Νομίζω είναι ίδια με αυτές: εδώ περιγράφεται σαν eq-3 https://www.astroshop.eu/telescopes/bresser-telescope-ac-102-600-eq-3-at-3/p,43996#tab_bar_1_select , εδώ σαν eq-sky https://www.astroshop.eu/telescopes/bresser-telescope-ac-70-900-lyra-eq-sky/p,4132#tab_bar_1_select και εδώ σαν eq 3-1 https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p684_TS-Optics-Newtonian-114-900mm-EQ3-1---complete-telescope-for-beginners-8-.html , επίσης μοιάζει αρκετά και με αυτήν https://explorescientificusa.com/collections/mounts/products/exos-nano-mount-fl-exosnanot1-00

Η αλήθεια είναι πως δε με νοιάζει και πολύ πώς τη λένε, περισσότερο ενημερωτικά για να ξέρω κι εγώ τι εξοπλισμό έχω, αλλιώς αυτό που με νοιάζει είναι ότι με έχει βολέψει απίστευτα.

ΥΓ. οι φωτογραφίες δεν είναι και πολύ καλές γιατί τις τράβηξα βράδυ.

tripodi2.thumb.jpg.e87cd743ee346221b2b10fb941f18778.jpg

tripodi1.thumb.jpg.e7c0101777c17e7aee0d23ef2dd9a69b.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτη τη βάση την είχε βάλει το Lidl 80 ευρώ πριν 15 χρόνια με ένα Bresser 70/700 που έχω ακόμη. Με αυτό είχα δει την έκλειψη στο Καστελόριζο το 2006. Αν θυμάμαι καλά την έλεγε eq 3-1. Πολύ τρέμολο αλλά για μικρούς σωλήνες καλή είναι.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είχα και εγώ μια. Για μικρά τηλεσκόπια μέχρι 4-5 κιλά είναι μια χαρά. Είναι κλάσεις ανώτερη από eq1 ή eq2 μόνο και μόνο επειδή έχει και στους δύο άξονες worm gears και όχι tangent arm. Με μια μικρή πατέντα μπορεί να ρυθμιστεί σε latitude 90°, που την μετατρέπει σε alt-az με μικρορυθμισεις. Μοναδικό μειονέκτημα 2 πλαστικά "ρουλεμάν" που χρειάστηκε πολύ ψάξιμο και πατέντα για να τα αντικαταστήσω με κανονικά ρουλεμάν.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης