Jump to content

Πρόγραμμα Aladin και dob


Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ήθελα να ρωτήσω πόσο πρέπει να περιστρέψω τις φωτογραφίες ενός στόχου ,από το Aladin , που επικολλώ στο πρόγραμμα ζωγραφικής των windows , έτσι ώστε να ταιριάζει με αυτό που βλέπω με το dob .Στην αρχή δοκίμασα 90 μοίρες δεξιά αλλά ενώ ήταν σωστό με κάποιους στόχους σε άλλους μου βγήκε λάθος .Σε αυτούς που βγήκε λάθος ταιράζει το 90 μοίρες αριστερά .Υποπτεύομαι μήπως παίζει ρόλο σε ποιο σημείο της ουράνιας σφαίρας βρίσκεται ο στόχος . Αυτή την παράμετρο τη χρειάζομαι γιατί στον οδηγό που φτιάχνω θέλω οι φωτογραφίες των στόχων να συμπίπτουν με αυτό που βλέπω από το προσοφθάλμιο .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όλες οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από αυτά τα προγράμματα έχουν προσανατολισμό με το Βορρά προς τα πάνω. Το κάθε αντικείμενο στον ουρανό λόγω κίνησης της Γης μετακινείται από Ανατολή προς Δύση. Επίσης κάθε μέρα η Γη μετακινείται 1 μοίρα περίπου γύρω από τον Ήλιο. Συνεπώς μετά από 1 μήνα το ίδιο αντικείμενο θα έχει μετατοπιστεί 30 μοίρες στον ουρανό όταν το παρατηρούμε την ίδια ώρα.

 

Για να καταλάβεις καλύτερα άνοιξε ένα πρόγραμμα πλανηταρίου πχ το Stellarium και παρατήρησε την κίνηση ενός αντικειμένου.

 

Αυτό που κάνω εγώ είναι να περιστρέφω την ίδια τη φωτογραφία έτσι ώστε να ταιριάξει με την εικόνα στο προσοφθάλμιο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης