Jump to content

Διαστημική Εξερεύνηση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελεγχος! Δοκιμή κλειδιού κινητήρα επειγουσών θέσεων SpaceX. :cheesy:

Το SpaceX ολοκλήρωσε επιτυχώς δοκιμή εδάφους του συστήματος έκτακτης ανάγκης για το πλήρωμα Dragon, το λεωφορείο του Commercial Crew Program. Τώρα η εταιρεία θα προετοιμαστεί να κάνει μια δοκιμή πτήσης, μετά την οποία θα είναι έτοιμη να μεταφέρει αστροναύτες το 2020. 'Πλήρης δοκιμή στατικής πυρκαγιάς στο πλήρες σύστημα διαφυγής του Crew Dragon Complete - Οι ομάδες SpaceX και NASA εξετάζουν τώρα τα δεδομένα των δοκιμών και εργάζονται προς την κατεύθυνση ενός - επίδειξη πτήσης των δυνατοτήτων διαφυγής του Crew Dragon,.

Η δοκιμή της χθεσινής ημέρας πυροδότησε τους κινητήρες SuperDraco που αποτελούν μέρος του συστήματος έκτακτης ανάγκης, με στόχο την ασφάλεια των αστροναυτών σε περίπτωση εμφάνισης προβλημάτων κατά την εκτόξευση. Εάν ο πυραύλος Falcon 9, στον οποίο θα ξεκινήσει το Dragon Crew, αποτυγχάνει στον αέρα, οι κινητήρες έκτακτης ανάγκης θα αναλάβουν και θα μεταφέρουν την κάψα που περιέχει τους αστροναύτες στην ασφάλεια, ακολουθούμενη από προσγείωση με αλεξίπτωτο. Αυτό είναι καλά νέα για το SpaceX, η οποία υπέστη ένα πλήγμα τον Απρίλιο όταν μια δοκιμαστική κάψουλα εξερράγη μετά την ανάφλεξη των κινητήρων. Μια έρευνα, η οποία είναι τώρα κλειστή, αποκάλυψε μια ελαττωματική βαλβίδα που προκάλεσε το κινητήρα να κάνει το δρόμο της σε άλλα συστήματα. Η επιτυχία σήμερα σημαίνει ότι το SpaceX είναι σε καλό δρόμο για να πετάξει ανθρώπους - αλλά η επόμενη μεγάλη δοκιμασία πρέπει επίσης να προχωρήσει ομαλά. Τους επόμενους μήνες, το SpaceX θα δοκιμάσει τους κινητήρες έκτακτης ανάγκης στα μέσα της πτήσης. Το 2015, η εταιρία έδωσε μια δοκιμή αφαίρεσης μαξιλαριών, αναφλέγοντας τους κινητήρες, ενώ το πλήρωμα Dragon ήταν σε ένα μαξιλάρι εκτόξευσης. Στην επερχόμενη δοκιμασία, το ίδιο πράγμα θα συμβεί στον πραγματικό πυραύλο Falcon 9. Η εταιρεία διενήργησε πρόσφατα εκτεταμένες δοκιμές αλεξίπτωτων με αίτημα της NASA. Τον Μάρτιο, ο SpaceX απέστειλε ένα ISS σε ένα μη στραμμένο δράκο πληρώματος. Σε περίπτωση που η επόμενη δοκιμασία πάει καλά, δύο αστροναύτες - Bob Behnken και Doug Hurley - θα ταξιδέψουν στο ISS και πίσω. Μετά από αυτό, το SpaceX θα λάβει την πιστοποίηση του προγράμματος Commercial Crew Program για τα ιπτάμενα πληρώματα τακτικά στο ISS. Φαίνεται ότι το Dragon του πληρώματος θα μπορούσε να πετάξει στις αρχές του 2020, αλλά επειδή τόσο η SpaceX όσο και ο ανταγωνιστής Boeing είχαν αντιμετωπίσει τόσες πολλές απρόβλεπτες καθυστερήσεις κρατήστε την αναπνοή σας ακόμα. «Εάν εμφανιστεί κάτι που δεν γνωρίζαμε, τότε θα μπορούσε να είναι περισσότερο από αυτό», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο SpaceX. «Ανεξάρτητα από το αν το κάνουμε στο πρώτο μέρος του επόμενου έτους, είναι λιγότερο σημαντικό από το γεγονός ότι θα το καταφέρουμε».

https://asgardia.space/en/news/Check-SpaceX-Emergency-SuperDraco-Engines-Pass-Key-Test

13.thumb.jpg.4eca3f10d6eebb6e8b2329c33835bb3e.jpg

EJSWeNzVUAANQ34.thumb.jpg.4719637842d3a2e79580016a2efeddcb.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έξυπνα ενδύματα προπόνησης για να βοηθήσουν τους αστροναύτες να παραμείνουν έτοιμοι και υγιείς στις αποστολές. :cheesy:

Το παλαιότερο βασίλειο της Ευρώπης στη Δανία είναι επίσης μία από τις πιο διαστημικές χωρες. Το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η δανική εταιρεία αεροδιαστημικής στο Odense και το Ohmatex στο Aarhus συνεργάζονται για ένα έργο που περιλαμβάνει έξυπνα ρούχα προπόνησης για αστροναύτες

Το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης έχει περάσει χρόνια με το έργο, επικυρώντας έξυπνα αθλητικά καλσόν που στο εγγύς μέλλον θα μεταφερθούν στο ΔΔΣ που θα δοκιμάσουν οι αστροναύτες. Ο ρόλος της Δανικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας είναι να διαπιστώσει ότι τα ηλεκτρονικά προϊόντα στο έξυπνο ρουχισμό είναι κατάλληλα και ασφαλή για χρήση.

Οι τρεις οργανισμοί υπέγραψαν σύμβαση ύψους 7,75 εκατομμυρίων DKK στο πλαίσιο του Προγράμματος Γενικής Τεχνολογικής Υποστήριξης (GSTP), το οποίο προβλέπει συλλογή δεδομένων, εκτόξευση και ανάπτυξη διάφορων διαστημικών συσκευών, εργαλείων και οργάνων που κατασκευάζονται στη Δανία τα επόμενα τρία χρόνια. Η χρηματοδότηση παρέχεται από την ESA. Το ESA σκοπεύει να ανακαλύψει πώς ο αστροναύτης ασκεί ρουτίνα όταν μπορεί να βελτιωθεί στο διάστημα και ποιοι συγκεκριμένοι αστροναύτες πρέπει να παραμείνουν υγιείς καθ 'όλη τη διάρκεια των αποστολών τους. Αυτό είναι όπου αυτοματοποιημένες κινητές μετρήσεις Ohmatex έξυπνα καλσόν έρχονται.Το πλήρωμα ISS θα δοκιμάσει την ανάπτυξη στο διάστημα, και το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης θα εκτελέσει δοκιμές ελέγχου στη Γη με τη χρήση δεδομένων που στέλνουν οι αστροναύτες. Ο Δρ Lonnie Grove Petersen, τόσο από το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης όσο και από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, εξήγησε ότι αυτά τα έξυπνα καλσόν που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για τακτική άσκηση για μέλη του πληρώματος θα αποτελέσουν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ερευνητές για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σχέση μεταξύ της παρουσίας ή της απουσίας βαρύτητας και της φυσιολογίας του ανθρώπου. Το Ohmatex παρέχει σε κάθε ένα από τα στοιχεία με έξι αισθητήρες για να συλλέξει δεδομένα ηλεκτρικής μυϊκής δραστηριότητας, οξυγόνου και ροής αίματος ενώ οι αστροναύτες ασκουνται. Ο κ. Petersen πιστεύει ότι η νέα ανάπτυξη θα επιτρέψει στους ερευνητές να βελτιώσουν τα προγράμματα αστροναυτών και να παρακολουθήσουν την υγεία τους σε μεγαλύτερο πλεονέκτημα, βλέποντας ότι παραμένουν σε φόρμα κατά τη διάρκεια των αποστολών τους, για παράδειγμα, στον Άρη και τη Σελήνη και επιστρέφουν στη Γη με καλή υγεία . «Πολλές από τις αλλαγές που παρατηρούμε στο διάστημα είναι παρόμοιες με μια διαδικασία επιταχυνόμενης γήρανσης και υπάρχουν πολλές παράλληλες παραμέτρους με συγκεκριμένες ασθένειες στη Γη: Οι μύες ατροφούν, τα οστά αποκλείονται και παρατηρούμε σημαντικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και τον εγκέφαλο. Επιπλέον, όταν επιστρέφουν οι αστροναύτες, συμβαίνει το αντίθετο: Ένα είδος διαδικασίας αναγέννησης. Με αυτό τον τρόπο, η φυσιολογία στο διάστημα μπορεί να μας διδάξει πολλά για την ανάπτυξη ασθενειών », εξηγεί.

https://asgardia.space/en/news/Smart-Workout-Clothes-To-Help-Astronauts-Stay-Fit

 

 

 

Κορυφώνεται το βράδυ της Κυριακής η φθινοπωρινή βροχή των διαττόντων Λεοντιδών. :cheesy:

Η φετινή φθινοπωρινή «βροχή» των διαττόντων αστέρων Λεοντιδών θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής 17 Νοεμβρίου έως τα χαράματα της Δευτέρας στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα (πράγμα μάλλον δύσκολο λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας), οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για νυχτερινή παρατήρηση, με δεδομένο ότι η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 23 Νοεμβρίου, οπότε ο ουρανός θα είναι σχετικά σκοτεινός.

Οι Λεοντίδες είναι μια μέσης θεαματικότητας βροχή διαττόντων, η οποία όμως κατά καιρούς εξελίσσεται σε άκρως εντυπωσιακή. Συνήθως δημιουργεί 15 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αλλά κάθε περίπου 33 χρόνια εμφανίζουν ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες ή και χιλιάδες μετέωρα την ώρα. Η πιο πρόσφατη θεαματική χρονιά τους ήταν το 2001. Η βροχή των διαττόντων διαρκεί από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου και φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη 55Ρ/Τέμπλ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1865 και κάθε Νοέμβριο τα απομεινάρια του διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης θα πλησιάσει ξανά τη Γη το 2031. Καθώς η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, τα απομεινάρια του κομήτη συναντούν το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας, αναφλέγονται λόγω της τριβής και σχηματίζουν φωτεινές σφαίρες, γνωστές ως «πεφταστέρια» ή διάττοντες ή μετέωρα.

https://www.amna.gr/home/article/408408/Korufonetai-to-bradu-tis-Kuriakis-i-fthinoporini-brochi-ton-diattonton-Leontidon-

133.thumb.JPG.14bc379380ea31f848b77e874df8bf88.JPG

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι τιμές των θέσεων του πληρώματος Dragon και Starliner κυκλοφορησαν για πρώτη φορά. :cheesy:

Η Υπηρεσία Γενικού Επιθεωρητή της NASA δημοσίευσε χθες έκθεση σχετικά με το πρόγραμμα εμπορικού πληρώματος (CCP), περιγράφοντας τις ανησυχίες σχετικά με τα τεχνικά ζητήματα και εκδίδοντας συστάσεις για την πρόοδο. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της έκθεσης είναι το κόστος - και ειδικότερα η τεράστια διαφορά στην τιμολόγηση της θέσης του Boeing Starliner και της θέσης του Crew Dragon SpaceX. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι τιμές για τα καθίσματα έχουν δημοσιευθεί. Μέχρι σήμερα, η Boeing έχει λάβει 4.82 δισεκατομμύρια δολάρια από τη NASA για την ανάπτυξη ενός εμπορικού πληρώματος πρόγραμμα (ССР). Αυτό είναι πολύ περισσότερο από το SpaceX, το οποίο έλαβε 3.14 δισ. Δολάρια. Τώρα, οι τιμές ανά θέση έχουν δημοσιευτεί: η Starliner θα χρεώσει 90 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Dragon Crew θα χρεώσει 50 εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή, η τιμολόγηση της Boeing είναι κατά 60% υψηλότερη από αυτή του SpaceX. Και οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να προωθήσουν τέσσερις αστροναύτες κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ειδικά, το κόστος ανά θέση που προτείνει η Boeing είναι πιο ακριβό από την Soyuz της Ρωσίας - η NASA έχει καταβάλει στην Roscosmos κατά μέσο όρο 55,4 εκατομμύρια δολάρια ανά θέση, αν και από το 2017, το μέσο κόστος ήταν περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια.Ο γενικός ελεγκτής Paul Martin διαπίστωσε ότι η Boeing πρότεινε τιμολόγηση χρησιμοποιώντας μια ενιαία τιμή αποστολής 2016, η οποία ήταν σημαντικά υψηλότερη από την τιμή που η αεροπορική εταιρεία και η NASA είχαν συμφωνήσει προηγουμένως. Το Γραφείο Προμηθειών της NASA απάντησε λέγοντας ότι η τιμή δεν ήταν «σύμφωνη» με τους όρους της σύμβασης. Δεν πρέπει να αναφέρω ότι η Boeing ζήτησε και έλαβε πρόσθετη χρηματοδότηση από τη NASA, εκτός από το υψηλό βραβείο. «Διαπιστώσαμε ότι η NASA συμφώνησε να καταβάλει επιπλέον 287,2 εκατομμύρια δολάρια υψηλότερα από τις σταθερές τιμές της Boeing για να μετριάσει ένα 18μηνο κενό στις πτήσεις ISS που αναμενόταν το 2019 και να εξασφαλίσει ότι ο ανάδοχος θα συνεχίσει ως δεύτερο εμπορικό συνεργάτη χωρίς να προσφέρει παρόμοιες ευκαιρίες στο SpaceX, »αναφέρει η έκθεση. Η Boeing ζήτησε αυτά τα χρήματα να χρηματοδοτήσουν άλλες τέσσερις αποστολές που έχουν προγραμματιστεί να πετάξουν στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι οι υπάλληλοι της NASA συμφώνησαν ενδεχομένως με την πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε να αποφευχθεί η απομάκρυνση του Boeing από το εμπορικό πρόγραμμα του πληρώματος. «Σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους της NASA, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την καταβολή τέτοιου ασφαλίστρου στην Boeing ήταν να εξασφαλιστεί ότι ο ανάδοχος θα συνεχιστεί ως ο δεύτερος πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς πληρώματος. Οι αξιωματούχοι του ΚΚΚ ανέφεραν την καθοδήγηση της NASA να διατηρήσει δύο εμπορικούς παρόχους αμερικανικού πληρώματος για να εξασφαλίσουν την απόλυση στη μεταφορά πληρώματος ως μέρος της λογικής για την έγκριση της αγοράς και των τεσσάρων αποστολών σε υψηλότερες τιμές », γράφει ο Μάρτιν.

Η Ars Technica μίλησε στον εκπρόσωπο της Boeing, Josh Barrett, ο οποίος αρνήθηκε ότι η Boeing απειλούσε να επιστρέψει: «Η Boeing έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στο εμπορικό πρόγραμμα πληρώματος και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να πετάξουμε το CST-100 Starliner και να διατηρήσουμε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό », είπε.

Η NASA όχι μόνο συμφώνησε να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση στη Boeing, αλλά δεν προσέφερε παρόμοια πληρωμή στο SpaceX. Επίσης, δεν ανακοίνωσε στο SpaceX «την ευκαιρία να προτείνει παρόμοιες δυνατότητες που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερο κόστος ή ευρύτερη ευελιξία αποστολών», γράφει ο Μάρτιν. Η κατώτατη γραμμή: αν και η σχέση μεταξύ της NASA και της Boeing ανεβάζει κάποια φρύδια, τόσο η Boeing όσο και η SpaceX αναμένεται να προχωρήσει με το πρόγραμμα, το οποίο σήμερα σημαίνει περισσότερους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης μιας αποστολής πληρώματος στο ΔΔΣ. Ο Boeing και ο SpaceX συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις δοκιμαστικές πτήσεις και την τελική πιστοποίηση ως αποτέλεσμα των αδυναμιών του σχεδιασμού που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, καθιστώντας δύσκολη τη NASA να προβλέψει το ποσό της υπόλοιπης εργασίας που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και αξιόπιστη μεταφορά πληρώματος ».

https://asgardia.space/en/news/Crew-Dragon-and-Starliner-Seat-Prices-Released-for-the-First-Time

 

 

 

Ερευνα: Παρατηρήθηκε αντιστροφή στη ροή του αίματος και δημιουργία θρόμβων σε αστροναύτες. :cheesy:

Το να βρίσκεται κανείς σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας, μπορεί να έχει περίεργες επιδράσεις στο σώμα, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ότι αστροναύτες που έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε έναν διαστημικό σταθμό παρουσίασαν αντιστροφή στην κυκλοφορία του αίματος.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην επιστημονική επιθεώρηση «JAMA Network Open», είναι η πρώτη που μελέτησε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των αστροναυτών που λαμβάνουν μέρος σε διαστημικές πτήσεις.

Συνολικά, συμμετείχαν 11 αστροναύτες --εννιά άντρες και δύο γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 46 έτη-- οι οποίοι έμειναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για έξι αποστολές. Διαπιστώθηκε ότι έξι από αυτους παρουσίασαν στάσιμη ή ανεστραμμένη ροή αίματος, ένας παρουσίασε θρόμβο, ενώ άλλοι είχαν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν θρόμβους.

Οι αλλαγές στο αίμα παρατηρήθηκαν σε ένα αγγείο που ονομάζεται αριστερή έσω σφαγίτιδα φλέβα, μία από τις δύο φλέβες που υπό φυσιολογικές συνθήκες μεταφέρουν το αίμα από το κεφάλι όταν είμαστε ξαπλωμένοι. Όταν είμαστε όρθιοι, η κυκλοφορία του αίματός μας ακολουθεί διαφορετική πορεία, μέσω φλεβών που φέρουν περισσότερη αντίσταση προκειμένου να μην μείνει χωρίς αίμα ο εγκεφαλός μας.

Στη Γη, παρατηρείται καμία φορά στους ανθρώπους το αίμα να κινείται ανάποδα στην έσω σφαγίτιδα φλέβα, όταν υπάρχει χαμηλότερα κάποιο εμπόδιο, όπως για παράδειγμα ένας όγκος στο θώρακα. Είναι γνωστό ότι η μηδενική βαρύτητα προκαλεί αλλαγές στη ροή του αίματος των ανθρώπων.

Οι ερευνητές διεξήγαν μετρήσεις και υπερηχογραφήματα του συγκεκριμένου αιμοφόρου αγγείου πριν και μετά τις αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως και σε 50 και 150 μέρες κατά τις διαστημικές τους πτήσεις.

Σε δύο από τους αστροναύτες η ροή του αίματος αντιστρεφόταν. Η Καρίνα Μάρσαλ Γκούμπελ από την εταιρεία KBR στο Χιούστον του Τέξας, υποθέτει ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη βαρύτητας η οποία προκαλεί μετακίνηση στα όργανα του θώρακα τα οποία πιέζουν την φλέβα προς τα κάτω. Η ίδια προσθέτει ότι αυτή η φλέβα είναι προδιατεθειμένη να μπλοκάρεται ή να λειτουργεί ανάλογα με το σημείο του σώματος στο οποίο βρίσκεται.

Σε πέντε άλλα μέλη της ομάδας το αίμα σε αυτή τη φλέβα ήταν λίγο - πολύ στάσιμο και σε έναν από αυτούς παρατηρήθηκε θρόμβος. Η Μάρσαλ - Γκούμπελ τόνισε ότι αυτό ειναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς οι θρόμβοι αίματος μπορεί να αποβούν θανατηφόροι αν μεταφερθούν στα πνευμόνια, όποτε το συγκεκριμένο άτομο που εμφάνισε θρόμβο άρχισε αμέσως να λαμβάνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Μετα τη συγκεκριμένη παρατήρηση, η ερευνητική ομάδα ζήτησε από ειδικούς να επανεξετάσουν όλες τις προηγούμενες εξετάσεις που είχαν γίνει σε αστροναύτες. Σε αυτή τη διαδικασία εντοπίστηκε ένας μικρός θρόμβος σε έναν αστροναύτη που είχε ήδη επιστρέψει στη Γη.

Η Μάρσαλ - Γκούμπελ τόνισε ότι τα ευρήματα αυτά ίσως πρέπει να κάνουν τις γυναίκες που βρίσκονται σε διαστημικούς σταθμούς και παίρνουν αντισυλληπτικά για την ρύθμιση της εμμήνου ρύσης τους να επανεξετάσουν αυτή την επιλογή, δεδομένου ότι αυτά τα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο δυμιουργίας θρόμβων.

https://www.kathimerini.gr/1052270/article/epikairothta/episthmh/ereyna-parathrh8hke-antistrofh-sth-roh-toy-aimatos-kai-dhmioyrgia-8romvwn-se-astronaytes

13.thumb.jpg.34ac7777de3773f7218695ca824b6130.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο διαστημικός σταθμός της Κίνας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε δύο χρόνια. :cheesy:

Η Κίνα που έστειλε τους τελευταίους ανθρώπους στο διάστημα το 2016 δεν ήταν αδρανής. Ο επικεφαλής σχεδιαστής Zhou Jianping, ο επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος, δήλωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι μέχρι το 2022 η Κίνα θα έχει ένα διαστημικό σταθμό 100 τόνων κατάλληλο για 3 αστροναύτες να εργαστούν και να ζήσουν, να λειτουργήσουν. Ο σταθμός, πρόσθεσε, θα είναι τεχνικά ρυθμιζόμενος για περαιτέρω επέκταση.

Ο διαστημικός σταθμός που έχει σχεδιαστεί για να γίνει η κύρια πλατφόρμα διαστημικής έρευνας του έθνους θα είναι κατάλληλος για μακροχρόνιες επιστημονικές αποστολές, διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας και την προσωπική ασφάλεια των ανθρώπων επί του σκάφους, ενώ ένα διαστημικό εργαστήριο θα τους παρέχει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για επιτυχή διαμονή.

"Ο κύριος στόχος της κατασκευής του διαστημικού σταθμού είναι να καταστεί η Κίνα μια χώρα που ανεξάρτητα θα κυριαρχεί στην τεχνολογία για μακροχρόνια επανδρωμένη πτήση σε κοντινό γήινο χώρο", εξήγησε ο Τζου καθώς μίλησε για το έργο στην 4η Κίνα Φόρουμ Κορυφής για την Ανθρώπινη Παραγοντική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο Sun Yat-sen της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στα Νότια της Κίνας, στις 16 και 17 Νοεμβρίου. Ο σταθμός θα παρουσιάσει άριστες ευκαιρίες για μακρόχρονη επιστημονική δουλειά κοντά στη γη, μαζί με τη χρήση του χώρου, πρόσθεσε.

Η Κίνα έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση σε διεθνείς συναδέλφους να εργαστούν στον διαστημικό σταθμό της μαζί με Κινέζους αστροναύτες, αναφέροντας ρητά ότι η αρχική χωρητικότητα του διαστημικού σταθμού θα διευρυνθεί τελικά. Το 2016, ο Ζου δήλωσε ότι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής του διαστημικού σταθμού της Κίνας θα είναι περίπου δέκα χρόνια, η οποία είναι μικρή σε σύγκριση με τα δεκαπέντε χρόνια του Μιρ και το λειτουργικό ISS που ξεκίνησε το 1998, το οποίο εάν προγραμματιστεί μέχρι το 2024 έχουν δραστηριοποιηθεί εδώ και 26 χρόνια.

Το 2016 ήταν το έτος που είδε για πρώτη φορά τους Κινέζους αστροναύτες στο διάστημα, εργάζοντάς τους στο τροχιακό εργαστήριο Tiangong-2 για 33 ημέρες. Ο προκάτοχος πρωτότυπου σταθμού Tiangong-1 θα μπορούσε να είχε κακή τύχη, αλλά το σύνολο των εργασιών που έγιναν συνιστούσε προπαρασκευαστικά βήματα για την τοποθέτηση του κινεζικού διαστημικού σταθμού σε τροχιά, για να προσφέρουν στους Κινέζους αστροναύτες και επιστήμονες, καθώς και στους διεθνείς συναδέλφους τους, ευκαιρίες.

https://asgardia.space/en/news/Chinas-Own-Space-Station-to-Start-Operation-in-Two-years-Time

 

 

Progress MS-13 :cheesy:

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου, η τεχνική διοίκηση στο Cosmodrome Baikonur επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του οχήματος μεταφοράς φορτίου Progress MS-13 (TGC) για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα και συμπιεσμένα αέρια.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη μετά τη συνάντηση, ένα συνδυασμένο σύστημα πρόωσης και ένα σύστημα ανεφοδιασμού πλοίων φορτίου επιτρέπεται να εργάζονται σε ένα βενζινάδικο. Ο εξοπλισμός του βενζινάδικου είναι έτοιμος για εργασία.

Πριν από την αποστολή του προϊόντος για ανεφοδιασμό, το φορτίο πλοίου Progress MS-13 ήταν ισορροπημένο και ζυγίστηκε.

Οι λειτουργίες τροφοδοσίας TGC προγραμματίζονται για τις 20-21 Νοεμβρίου.

Η εκκίνηση του οχήματος μεταφοράς φορτίου Progress MS-13 από το όχημα εκτόξευσης Soyuz-2.1a από την πλατφόρμα 31 του κοσμοδρόμου Baikonur έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου 2019.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_11-19.html

13.thumb.jpg.2127e90ec4f0ccecc6709be6299e2453.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βραδιές Αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . :cheesy:

Οι τακτικές βραδινές παραστάσεις του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών συνεχίζονται τα Σάββατα και τις Κυριακές και τη χειμερινή περίοδο από τον Δεκέμβριο και έως τις διακοπές του Πάσχα, προσφέροντας στο κοινό 15 βραδιές Αστρονομίας, αλλά και νυχτερινής παρατήρησης με το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall που φέτος συμπληρώνει 150 χρόνια λειτουργίας από το έτος κατασκευής του το 1869.

Οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 20:00 και αφορούν σε θέματα Αστροφυσικής, Κοσμολογίας, ιστορικής Αστρονομίας και συναφών επιστημών, τονίζοντας «τη διεπιστημονικότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη του επιστημονικού τρόπου σκέψης», όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστρονόμος του αστεροσκοπείου δρ. Βαγγέλης Κολοκοτρώνης. «Στόχος των διαδραστικών ομιλιών είναι η καλλιέργεια μίας ευρύτερης ερευνητικής κουλτούρας, καθώς και η ενημέρωση του κοινού σε τομείς επιστημονικής αιχμής» προσθέτει ο ίδιος.

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται σχεδόν πάντα με την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών και ιδιαίτερα των παιδιών. Ακολουθεί ταινία αστρονομικού ενδιαφέροντος και το πρόγραμμα, που είναι κατάλληλο για άτομα από 10 ετών και άνω, συνεχίζεται στον χώρο λειτουργίας του μεγάλου τηλεσκοπίου Newall, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα θαύματα του αττικού ουρανού.

https://www.amna.gr/home/article/409078/Bradies-Astronomias-tou-Ethnikou-Asteroskopeiou-Athinon

newall.jpg.8f0b23221754bedaf1176d9c9f8f7959.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λεπτομερή ηλεκτρονική πύλη για τη ρωσική βιομηχανία διαστήματος παρουσιάστηκε σήμερα. :cheesy:

Η γενική διευθύντρια του Glavkosmos Dmitry Loskutov δήλωσε ότι η εταιρεία χρειάζεται «να αρχίσει να είναι πιο φιλική προς τον πελάτη, με λεπτομερείς τεχνικές και άλλες περιγραφές που είναι ήδη διαθέσιμες στα αγγλικά και στα ρωσικά και με περισσότερες γλώσσες που θα προστεθούν σύντομα, η νέα πύλη trade.glavkosmos.com διαθέτει 480 προϊόντα που έχουν παραχθεί από περισσότερες από 75 εταιρείες μέχρι σήμερα. portal "έχει σχεδιαστεί για να σας εξοικονομήσει χρόνο και να βοηθήσετε τους πελάτες να δουν τι μπορεί να προσφέρει η ρωσική διαστημική βιομηχανία. Η δικτυακή πύλη παρέχει στους επισκέπτες επιλογές όπως η εγγραφή προσωπικών λογαριασμών, η κουβέντα με τους διαχειριστές σε απευθείας σύνδεση για να συζητήσουν το προϊόν που βρίσκουν ενδιαφέρον και να αναζητήσουν πληροφορίες για τους κατασκευαστές , αντί να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεομοιοτυπίες ή τηλεφωνικές κλήσεις που χρειάστηκαν περισσότερη επεξεργασία. Μια πύλη ειδήσεων περιέγραψε τη νέα πύλη, επιτρέποντας στους πελάτες να «συγκρίνουν, να οργανώσουν, να συνδυάσουν και να ενώσουν προϊόντα χρησιμοποιώντας μόνο έναν μοναδικό δικτυακό πόρο με ένα πολύ απλό και διαισθητικό περιβάλλον». Όπως λέει ο Loskutov, «Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα πρώτο βήμα για να διευκολυνθεί η μετάβαση στη ρωσική αγορά. Αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος. "

https://asgardia.space/en/news/Detailed-Online-Portal-for-Russian-Space-Industry-Unveiled-Today

 

 

 

Το ΝΑΤΟ ανακήρυξε πεδίο μάχης και το Διάστημα. :cheesy:

Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Μαρκ Τουέιν, ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκεβίτσιους δήλωσε, προσερχόμενος στη χθεσινή σύνοδο των ομολόγων του από τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, ότι «οι φήμες περί θανάτου της Συμμαχίας είναι εξόχως υπερβολικές». Η ειρωνική αναφορά του προφανώς παρέπεμπε στην πολύκροτη, πρόσφατη δήλωση του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν περί «εγκεφαλικού θανάτου» της Συμμαχίας. Σε συνδυασμό με το κενό ηγεσίας επί προεδρίας Τραμπ και τη μονομερή εισβολή της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία, η δήλωση Μακρόν δημιούργησε ατμόσφαιρα περισυλλογής στη χθεσινή συνάντηση των Βρυξελλών, αποστολή της οποίας ήταν η προετοιμασία της πανηγυρικής συνόδου κορυφής για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας, στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο. Αν και η Αγκελα Μέρκελ έλαβε αποστάσεις από την έντονη κριτική του Μακρόν, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εκτίμησε ότι χρειάζεται ένας ανασχεδιασμός του ΝΑΤΟ, ενώ ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την ευρωπαϊκή άμυνα, όπως οραματίζεται το Παρίσι.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να αποδείξει ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απλώς κατάλοιπο μιας άλλης εποχής, η χθεσινή σύνοδος επρόκειτο να υιοθετήσει δύο αποφάσεις που διευρύνουν κατά πολύ, τουλάχιστον θεωρητικά, τον ρόλο της. Η πρώτη αφορά την ανακήρυξη του Διαστήματος σε πέμπτο «πεδίο μάχης», πλάι στη γη, τη θάλασσα, τον αέρα και τον κυβερνοχώρο. Η δεύτερη προβλέπει τη στενή παρακολούθηση του στρατιωτικού δυναμικού της Κίνας, μιας ανερχόμενης δύναμης, πολύ μακριά από τον παραδοσιακό χώρο επιχειρήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις δεν προβλέπεται η ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, παρά μόνο η παρακολούθηση των δυνητικών αντιπάλων.

https://www.kathimerini.gr/1052736/article/epikairothta/kosmos/to-nato-anakhry3e-pedio-maxhs-kai-to-diasthma

 

 

NanoRacks Outposts για την επανάσταση της ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα. :cheesy:

Όταν η εταιρεία NanoRacks με έδρα το Τέξας ιδρύθηκε λίγο πριν από μια δεκαετία, η δραστηριότητά της ήταν αφιερωμένη κυρίως στην παροχή εμπορικών ωφέλιμων φορτίων στο ISS στα ράφια εξοπλισμού (εξ ου και το όνομα NanoRacks.) Τα τελευταία δύο χρόνια, τα έργα thw NanoRacks αυξήθηκαν περισσότερο διαφορετικα, καθώς και πιο φιλόδοξα. Το 2018, υπέγραψε συμβάσεις με τη NASA και τη Boeing για να κατασκευάσει το πρώτο εμπορικό airlock για το ISS. Σήμερα ξεκινάει να εφαρμόζει το τροχιακό πρόγραμμα του Outpost

Στο σχεδιασμό των ιδεών του, ο CEO της NanoRacks, Jeffrey Manber, ανακαλύπτει ότι ο αρχιτέκτονας R. Buckminster Fuller είναι γνωστός ότι εφευρέθηκαν γεωδαισιακοί θόλοι, καθώς και ότι είπε ότι όλοι οι άνθρωποι ήταν «αστροναύτες σε ένα μικρό διαστημόπλοιο που ονομάζεται Γη».

Ο Manber βλέπει την επιχείρησή του να ανυψώνει το όραμα του Buckminster Fuller από τη Γη σε «μικρά διαστημόπλοια», τα φυλάκια που θα διευρύνουν την παρουσία της ανθρωπότητας σε όλο το Σύμπαν - δηλαδή την Ανεξαρτησία-1.

Ο Manber σκοπεύει να ξεκινήσει με την επαναχρησιμοποίηση των ενισχυτών πυραύλων Centaur (ανώτερα στάδια) των πρώτων σταδίων των πυραύλων Atlas 5 της United Launch Alliance. Μόλις μια τέτοια ανώτερη βαθμίδα έχει εκπληρώσει την αποστολή της να πάει ένα ωφέλιμο φορτίο σε τροχιά, θα μεταβληθεί είτε από το πλήρωμα ISS είτε από ρομποτικα (όπως προτείνεται από την MDA US Systems της Maxar Technologies) για να ταιριάξει με τον νέο ρόλο του.

Για τον Manber, η ιδέα συμβαδίζει με την πρόθεση της διοίκησης του Trump να εμπορευματοποιήσει επιχειρήσεις σε τροχιά χαμηλής γης γύρω στο 2025, βοηθώντας έτσι το έθνος να κινηθεί «στο επόμενο κεφάλαιο με εμπορικά φυλάκια». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NanoRacks δήλωσε ρητά ότι το νέο έργο δεν πρέπει να βασίζεται σε καμία από τις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η Axiom, η Bigelow, η Boeing, η Lockheed ή η NanoRacks, αλλά ελπίζουν να εμφανιστούν νέοι παίκτες με νέες μοναδικές ικανότητες. Η ιδέα της μετατροπής μιας ανώτερης βαθμίδας σε τροχιακή φυλακή ακολουθεί τη δεκαετία του 1960, όταν μια τότε νεαρή NASA σχεδίαζε την επαναχρησιμοποίηση των ανώτερων σταδίων του Κρόνου V για το σκοπό αυτό, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψει την ιδέα που φαινόταν υπερβολικά δαπανηρή και τεχνικά δύσκολη. Ωστόσο, η NASA έκανε το ίδιο με την Skylab, ανοικοδομώντας μια ανώτερη βαθμίδα σε έναν διαστημικό σταθμό πριν ξεκινήσει. Σήμερα, η NanoRacks συνεργάζεται με την United Launch Alliance, Space Adventures και Maxar για να συνδυάσει την υπάρχουσα ιδέα μετατροπής ανώτερης βαθμίδας και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Είναι ένα από τα έξι έργα που υποστηρίζονται από την πρωτοβουλία NASA για τα οικότοπα βαθιάς διαστήματος, NextSTEP. Προς το παρόν, η NanoRacks και η NASA εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο επί τόπου από ένα ανώτερο στάδιο Centaur που δεν κατάφερε να λάβει τεχνική έγκριση για την κύρια χρήση του στο Space Flight Centre στην Αλαμπάμα, για να αποδείξει ότι η εταιρεία και οι συνεργάτες της τι χρειάζεται για την επίλυση όλων των τεχνικών εργασιών που προβλέπει το έργο.

Ο Manber γνωρίζει πολύ καλά ότι θα έρθει μια μέρα όταν τα ανώτερα στάδια του Centaur δεν θα κατασκευάζονται πια. Ο πύραυλος Vulcan που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ULA, θα χρησιμοποιήσει το Centaur εδώ και αρκετό καιρό, για να αλλάξει στη συνέχεια σε αναμορφώσιμες Advanced Cryogenic Evolved Stages (ACES). «Το ACES μπορεί να είναι λίγο καλύτερο ως φυλάκιο από τον Κένταυρο», είπε.

Τα φυλάκια θεωρούνται ότι λειτουργούν είτε ανεξάρτητα, είτε ως δομοστοιχεία του ISS - τα οποία πιθανόν να ισχύουν για την Independence-1, τα διαστημικά ξενοδοχεία, τα εργαστήρια τροχιακών ερευνών και τους χώρους παραγωγής.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εμπορικούς φορτωτές, να πηγαίνουμε σε διαφορετικές τροχιές, διαφορετικές κλίσεις, με τις μετοχές της Manber, ελπίζοντας ότι το πρόγραμμα NextSTEP της NASA θα περιλαμβάνει επίσης ευκαιρίες μεγάλου διαστήματος με τα NanoRacks που προμηθεύουν εργοστάσια, αποθήκες καυσίμων, αποθήκες και διαστημικά συγκροτήματα .

https://asgardia.space/en/news/NanoRacks-Outposts-to-Revolutionize-Human-Presence-in-Space

13.thumb.jpg.89ca6844dbb50378c759c91c3b789fd6.jpg

13.thumb.jpg.1f90e6684c9b89e475c0d7121dd50df5.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ανατινάχθηκε κατά τις δοκιμές το διαστημόπλοιο Starship. :cheesy:

Καταστροφική αποδείχθηκε η δοκιμή του γιγαντιαίου διαστημοπλοίου «Starship» της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ, SpaceX.

Βίντεο που κατέγραψε την στιγμή της απόπειρας εκτόξευσης δείχνει την κεφαλή του πρωτότυπου πυραύλου να εκρήγνυται και τα συντρίμμια να διασκορπίζονται σε όλο το πεδίο της δοκιμής, στο Τέξας των ΗΠΑ, σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο.

Η αμερικανική εταιρεία έχει χαρακτηρίσει το Starship ως σύστημα μεταφοράς του μέλλοντος για όλες τις χρήσεις. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ατόμων και φορτίων από τη Γη προς το Διάστημα και σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το BBC, το πρωτότυπο Mk-1 επρόκειτο να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις σε υψόμετρο 20 χλμ. τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι εργασίες ανάπτυξης ήδη στρέφονται σε ένα άλλο πρωτότυπο, με την ονομασία Mk-3.

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η SpaceX δήλωσε μετά την αποτυχημένη δοκιμή ανακοίνωσε πως «σκοπός της σημερινής δοκιμής ήταν να πιέσει τα συστήματα στο μέγιστο, οπότε το αποτέλεσμα δεν ήταν εντελώς αναμενόμενο».

Όπως τουίταρε και ο Έλον Μασκ, το Mk1 λειτούργησε ως πολύτιμος κατασκευαστικός οδηγός, αλλά το σχέδιο που θα πετάξει θα είναι αρκετά διαφορετικό. Η απόφαση είχε ήδη παρθεί το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο να μην πετάξει και η ομάδα είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη των Mk3, που έχουν σχεδιαστεί για να μπουν σε διαστημική τροχιά.

Το SpaceX έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα πολλές αστοχίες υλικού. Τον Απρίλιο, για παράδειγμα, η διαστημική κάψουλα Dragon καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη.

Αλλά η εταιρεία δεν φοβάται αυτές τις αποτυχίες. Πιστεύει σε μια ταχεία διαδικασία «κατασκευής, δοκιμής και επανάληψης».

https://www.in.gr/2019/11/21/tech/elon-mask-anatinaxthike-kata-tis-dokimes-diastimoploio-starship/

spacex-starship-rocket.jpg.d3e5aba8e5c107205421e55a41b4999f.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

RSC Energia: Ο ανεφοδιασμός και φόρτωση του πλοίου μεταφοράς Progress MS-13 ολοκληρώθηκε. :cheesy:

Στο Cosmodrome του Baikonur, οι ειδικοί της RSC Energia συνεχίζουν την προγραμματισμένη προετοιμασία του μεταφορικού οχήματος Progress MS-13 (TGC) για την εκτόξευση στο πλαίσιο του προγράμματος της 74ης αποστολής της προμήθειας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανεφοδιασμού, το πλοίο έφτασε στο κτίριο συναρμολόγησης και δοκιμών και εγκαταστάθηκε σε δυναμικό περίπτερο για να πραγματοποιήσει τα τελικά στάδια προετοιμασίας πριν από την πτήση και πρόσθετη τοποθέτησης νωπών προϊόντων και εγγράφων στο θάλαμο φορτίου. Ως εκ τούτου, η Progress MS-13 πρέπει να παραδώσει στα αποθέματα καυσίμων και αερίων ISS με συνολική μάζα 700 κιλών, καθώς και 1.350 κιλά διαφόρων ειδών εξοπλισμού και φορτίων, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού για συστήματα ελέγχου επί του σκάφους και συστημάτων υποστήριξης ζωής, μέσων διεξαγωγής πειραμάτων επιστημονικής έρευνας και υγιεινής τα υγιεινά υλικά και τους ιατρικούς ελέγχους, τα 420 λίτρα νερού στις δεξαμενές Rodnik και τα πρότυπα σιτηρέσια. Επιπλέον, οι κοσμοναύτες και οι αστροναύτες του ISS θα λάβουν έναν νέο καμβά ενός τρέχοντος προσομοιωτή σχεδιασμένου να διατηρεί τη φυσική μορφή του πληρώματος σε μηδενική βαρύτητα.

Η εκτοξευση του οχήματος εκτόξευσης Soyuz-2.1a με το Progress MS-13 TGC έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου 2019.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_11-22.html

 

 

 

Η Ρωσία δημιουργεί τον συνδυασμό κινητήρα για τα υπερηχητικά αεροσκάφη. :cheesy:

Η κρατική εταιρία Roscosmos λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για σχήματα κινητήρα για ένα αεροπλάνο ικανό να πετάει σύντομα με υπερυψωμένη ταχύτητα για να εκτοξεύσει πυραύλους στο διάστημα, σύμφωνα με την περιγραφή της εφεύρεσης στην ιστοσελίδα Rospatent.

Οι ειδικοί της Roscosmos ανέπτυξαν ένα συνδυασμό κινητήρων, ενσωματώνοντας τις δυνατότητες ενός κινητήρα αεριωθουμένων και ενός κινητήρα πυραύλων υγρού. Η εφεύρεση, όπως αναφέρεται στην περιγραφή της, «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός αεροδιαστημικού συστήματος οριζόντιας εκτόξευσης ή για τη δημιουργία ενός αεροσκάφους που θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει βραχυπρόθεσμη πτήση με υπερηχητική ταχύτητα».

Αυτός ο κινητήρας προτείνεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε αεροσκάφος, το οποίο θα απογειωθεί από ένα αεροδρόμιο για να επιταχύνει μέχρι έξι Mach και να ενεργήσει ως πρώτο στάδιο, για να εκτοξεύσει πυραύλους από τον εαυτό του στο διάστημα. Η σημασία της ανάπτυξης στην Roscosmos επιβεβαιώνεται από παρόμοια δουλειά που γίνεται στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία για τη δημιουργία ενός συνδυασμένου κινητήρα στο πλαίσιο του προγράμματος SABER (Synergetic Air Breathing Rocket Engine). Η ρωσική εφεύρεση είναι απλούστερη από τις εξωστρεφείς εξελίξεις με υπερβολικά σύνθετα σχήματα, σύμφωνα με την περιγραφή της. Αυτό δεν είναι το πρώτο έργο που εξετάζει τη δυνατότητα να ξεκινήσει το φορτίο στο διάστημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «εκτόξευσης αέρα». Είναι κάτι που οι επιστήμονες κουβαλούσαν από τα μέσα του 20ου αιώνα, αλλά σε σχεδόν 70 χρόνια, υπήρξαν μόνο λίγα επιτυχημένα έργα από πάνω από εκατό συνολικά.Για παράδειγμα, το τμήμα εκτόξευσης δορυφόρων Virgin της Virgin Orbit , τροποποίησε ένα αεροσκάφος Boeing 747 για να λειτουργήσει ως κινητό δορυφόρο εκτόξευσης δορυφόρων. Ένα μικρό όχημα εκτόξευσης, το οποίο ονομάζεται LauncherOne, μπαίνει κάτω από την πτέρυγα ενός αεροσκάφους και πέφτει από υψηλό υψόμετρο, αναφλέγοντας τον κινητήρα του και φέρνοντας τον δορυφόρο στην τροχια. Η κύρια ιδέα πίσω από αυτή την ιδέα είναι η δυνατότητα αντικατάστασης των δορυφόρων μέσα σε 24 ώρες.

https://asgardia.space/en/news/Russia-Creates-Super-Engine-for-Hypersonic-Aircraft

photo_11-22-01.thumb.jpg.de726cb2738ff0b6f1ef580d7187964a.jpg

photo_11-22-14.thumb.jpg.7f602ba19cf632e438f72a8f531f78d0.jpg

photo_11-22-12.thumb.jpg.94a289ec78d4387a3db4b0716fab8f58.jpg

photo_11-22-11.thumb.jpg.617cd7c7a75ea2666dfd371d8f38800d.jpg

photo_11-22-10.thumb.jpg.57fbea3b38da64e172097a4ff3ab1494.jpg

photo_11-22-09.thumb.jpg.a2e0e190d4a006f59063ee088dfab00d.jpg

photo_11-22-08.thumb.jpg.e6b7574030f941647ea3267bc5c1991a.jpg

photo_11-22-07.thumb.jpg.08731a1280fa2ab3eb0dc1f38cf5f1c5.jpg

photo_11-22-06.thumb.jpg.efc3571289e762cc97f0cdf2fcd236c2.jpg

photo_11-22-05.thumb.jpg.b255e7a6c4996764260321145903cc57.jpg

photo_11-22-04.thumb.jpg.7a31176550478326e7d27816c0fc3fa8.jpg

photo_11-22-03.thumb.jpg.74a2cf9707ac649e6c88492e1af559df.jpg

photo_11-22-02.thumb.jpg.a9ebef1388e3b02684bf181275b20636.jpg

13.thumb.jpg.d7b938701229b7ea563d6b2a5aa05ed4.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τι γίνεται για την οικοδόμηση ενός χώρου ασανσέρ; :cheesy:

Νωρίτερα φέτος, οι ερευνητές Zephyr Penoyre και Emily Sandford παρουσίασαν μια μελέτη με τίτλο «Η διαστημική γραμμή: μια πρακτική εναλλακτική λύση ασανσέρ που μπορεί να επιτευχθεί με την τρέχουσα τεχνολογία». Θεωρητικά, το έργο είναι εφικτό. Τι μας σταματά;

Γιατί να ταξιδεύετε στο διάστημα ή ακόμα και να στέλνετε ωφέλιμα φορτία και να εξακολουθεί να ειναι μια τόσο ακριβή πολυτέλεια; Υπάρχουν πυραύλοι επαναχρησιμοποίησης και ο ανταγωνισμός στην αγορά αυξάνεται κάθε χρόνο, μειώνοντας έτσι τις τιμές. Ωστόσο, η αποστολή ενός κιλού ωφέλιμου φορτίου με τον πυροκροτητή SpaceX Falcon 9 θα κοστίσει ακόμα στον πελάτη περίπου 2,7 χιλ. Δολαρίων. Η τιμή εξαρτάται από το κόστος καυσίμου που απαιτείται για να αποφύγουμε τη βαρυτική έλξη της Γης. Για να ξεπεραστεί η βαρύτητα, ένα όχημα χρειάζεται τεράστια ποσότητα ενέργειας. Υπάρχει εναλλακτική λύση; Λοιπόν, ο ανελκυστήρας χώρων θα μας βοηθούσε πραγματικά. Ωστόσο, πιθανότατα θα φαινόταν διαφορετικό από τον δρόμο Τσάρλι με τον κ. Wonka. Πρώτα απ 'όλα, ένας διαστημικός ανελκυστήρας πρέπει να ξεκινά από τον ισημερινό, έτσι ώστε να φτάσει σε μια γεωσύγχρονη τροχιά, έτσι ο «πρώτος όροφος» και ο «τελευταίος όροφος» θα περιστρέφονται συγχρόνως. Επομένως, καλύτερα να θεωρήσουμε τη Βραζιλία, την Ινδονησία ή την Κένυα για να τον φιλοξενήσουν. Ο κ. Wonka σίγουρα θα αρνηθεί να μετακινήσει το εργοστάσιό του εκεί, είναι πολύ ζεστό - η σοκολάτα θα λειώσει και θα χρεοκοπήσει. Επίσης, ένας διαστημικός ανελκυστήρας πρέπει να υποστηρίζεται από φυγόκεντρες δυνάμεις και έτσι απαιτεί ένα μεγάλο αντίβαρο πέρα από την γεωστατική τροχιά για να εξουδετερώσει τη βαρυτική έλξη της Γης. Το πιο σημαντικό, υπάρχει ένα βασικό όριο που καθιστά αδύνατη την κατασκευή του ανελκυστήρα: την έλλειψη των υλικών. Δεν υπάρχει τέτοιο υλικό που να μπορεί να χειριστεί το δικό του βάρος στο αναγκαίο μήκος: η κυκλική γεωσυνδρομική τροχιά είναι 35.786 χλμ. Πάνω από την επιφάνεια της Γης. Ένα καλώδιο απλά θα σπάσει. Φέτος, δύο ερευνητές, ο Zephyr Penoyre από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Emily Sandford από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, πρότειναν εναλλακτική λύση στον «παραδοσιακό» ανελκυστήρα χώρων. Έχουν προτείνει να κατασκευαστεί μια «διαστημική γραμμή» κάτω από τη Σελήνη παρά κατασκευάζοντας έναν ανελκυστήρα χώρου πάνω από τη Γη. Θεωρητικά, είναι δυνατόν. Η «διαστημική γραμμή» θα αγκιστρωθεί στο φεγγάρι στο ένα άκρο και το βάρος του ίδιου του καλωδίου θα το κρατήσει τεντωμένο, στραμμένο προς τη Γη, από τη βαρύτητα του πλανήτη.Πρακτικά υπάρχουν μερικές μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσαμε σε περίπτωση που θα πάμε με την ιδέα της διαστημικής γραμμής. Πρώτον, ποτέ δεν προσπαθήσαμε να οικοδομήσουμε τίποτα στην επιφάνεια της Σελήνης, πώς να κατασκευάσουμε μια τέτοια θεμελιώδη «άγκυρα» με τη βαρύτητα περίπου του 16,6% της γης; Στη συνέχεια, πόση εκτόξευση από τη Γη θα έπρεπε να κάνουμε για να χτίσουμε μια «διαστημική γραμμή»; Ένα τέτοιο έργο απαιτεί όχι μόνο εξαιρετικά περίπλοκο μηχανικό αλλά και γιγαντιαίο προϋπολογισμό. Τέλος, ας υποθέσουμε ότι κατασκευάσαμε μια διαστημική γραμμή ή ένα ασανσέρ. Τι συμβαίνει εάν ένα κομμάτι χώρου σκουπίδια συγκρούεται με αυτό; "Ένας ανελκυστήρας χώρου, είτε είναι αγκυρωμένος στη Γη είτε στη Σελήνη, είναι στατικός και ακίνητος. Είναι στο έλεος του οποιουδήποτε αντικειμένου που βρίσκεται στο δρόμο του. Ίσως το αντικείμενο είναι ένας δορυφόρος που μπορεί να μετακινηθεί. Αλλά ίσως είναι σπασμένο ή ανενεργό. Ή ίσως είναι ένα κομμάτι σκουπίσματος που δεν παρακολουθούμε ακόμη », έγραψε ένας διαστημικός δημοσιογράφος για το MIT Technology Review, Neil V. Patel. Περισσότεροι από 23.000 τροχιακά θραύσματα μεγαλύτερα από 10 εκατοστά είναι γνωστό ότι υπάρχουν και ο εκτιμώμενος πληθυσμός σωματιδίων μεταξύ 1 και 10 εκατοστά σε διάμετρο είναι περίπου 500.000. Οποιοδήποτε από αυτά τα αντικείμενα μπορεί να συγκρουστεί με το καλώδιο με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο και να καταστρέψει ολόκληρη τη δομή. Επομένως, ακόμη και αν βρούμε αρκετά χρήματα για ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα, η οικοδόμηση μιας διαστημικής γραμμής θα ήταν απερίσκεπτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε μικρό κομμάτι διαστημικών derby μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το πράγμα. «Ίσως αν βρεθούμε ποτέ πώς να φτιάξουμε ένα ασανσέρ, θα έχουμε επίσης καταλάβει πώς να καθαρίσουμε ενεργά την τροχιά της Γης από όλα τα σκουπίδια», έγραψε ο Patel. Λοιπόν, θα πρέπει να αρχίσουμε να καθαρίζουμε την τροχιά!

https://asgardia.space/en/news/What-Is-Stopping-Us-From-Building-a-Space-Elevator

 

 

 

Progress MS-13 :cheesy:

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πριν από την πτήση του φορτηγού πλοίου Progress MS-13 στο κοσμοδρόμιο της Baikonur, οι ειδικοί της RSC Energia αποκάλυψαν μια παρατήρηση σχετικά με το καλώδιο του πλοίου. Η αναντιστοιχία λύθηκε μετά την αντικατάσταση του καλωδίου.

Λόγω της ανάγκης για πρόσθετους ελέγχους, η εκτόξευση του πλοίου MS-13 Progress αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:34 ώρα Μόσχας.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_11-25_1.html

 

 

 

30ή επέτειος από την εκτόξευση της μονάδας Quantum-2 :cheesy:

Στις 26 Νοεμβρίου 1989, το βαρύ όχημα εκτόξευσης Proton-K ξεκίνησε από το Cosmodrome Baikonur, το οποίο ανεβασε σε τροχια το Quantum-2. Στις 6 Δεκεμβρίου, η μηχανή 19,5 τόνων συνδέθηκε αυτόματα με τη μονάδα βάσης και έγινε η τρίτη μονάδα στην κατασκευή του θρυλικού συγκροτήματος Mir orbital. Στη συνέχεια, το "Quantum-2" επανεκκινήθηκε από το πλήρωμα της πέμπτης κύριας αποστολής με τους κοσμοναυτες A.S. Viktorenko και Α.Α. Serebrov στην τυπική πλευρική μονάδα σύνδεσης του διαμερίσματος μετάβασης χρησιμοποιώντας ένα χειριστή τηλεχειρισμού.

Η μονάδα αναβάθμισης "Quant-2" με την επωνυμία 77KSD (ή, σύμφωνα με την ορολογία του MCC - η μονάδα "Dmitry") αναπτύχθηκε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της NPO Energia με βάση το λειτουργικό διαμέρισμα φορτίου του οχήματος τροφοδοσίας. Οι τεχνικές δυνατότητες της νέας μονάδας επέτρεψαν όχι μόνο να επεκτείνουν το πρόγραμμα επιστημονικής και εφαρμοσμένης έρευνας και πειραμάτων αλλά επίσης να αυξήσουν σημαντικά την άνεση του προσωπικού του πληρώματος χάρη στην ανάθεση πρόσθετων μέσων στο ενσωματωμένο σύστημα υποστήριξης ζωής.

https://www.energia.ru/ru/news/news-2019/news_11-26.html

13.thumb.jpg.74f6fe920604adf0adb47342828f9596.jpg

photo_11-26-00.thumb.jpg.5991b1ddf0c580208937d96e739963c2.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το Soyuz MS-16 έφτασε στο Baikonur :cheesy:

Το μεταφερόμενο διαστημικό σκάφος μεταφορών Soyuz MS-16 (TPK) παραδόθηκε στο Cosmodrome Baikonur για προ-πτήση εκπαίδευση. Οι ειδικοί της RSC Energia και της CC Yuzhny εκφόρτωσαν το διαστημικό σκάφος από το αυτοκίνητο και το εγκατέστησαν στο κτίριο συναρμολόγησης και δοκιμών για την αποδοχή και τη συντήρηση του προϊόντος. Το επανδρωμένο πλοίο θα βρίσκεται σε κατάσταση αποθήκευσης μέχρι την προετοιμασία του προϊόντος στο τεχνικό συγκρότημα.

Η εκτόξευση του Soyuz MS-16 TPK με το πλήρωμα των συμμετεχόντων στις 63η και 64η κύριες αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020.

https://www.energia.ru/ru/news/news-2019/news_11-26_1.html

 

 

 

Progress MS-13 :cheesy:

Η εκτόξευση του οχήματος μεταφοράς φορτίου Progress MS-13 για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), η οποία προγραμματίζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2019 από το Cosmodrome Baikonur, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου.

Λόγω του γεγονότος ότι η εκτόξευση του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Dragon της αποστολής SpX-19 έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, η προσγείωση προγραμματίζεται για τις 7 Δεκεμβρίου και η NASA πρότεινε να παρασχεθεί ως ημερήσια αποζημίωση στις 8 Δεκεμβρίου, η διαχείριση πτήσης του ρωσικού τμήματος ISS αποφάσισε να ορίσει την ημερομηνία για την Progress MS- 13 στις"9 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το πρότυπο σύστημα τριών ημερών.

https://www.energia.ru/ru/news/news-2019/news_11-27.html

 

 

 

Τηλεχειρισμός οχήματος στη Γη από αστροναύτη σε τροχιά. :cheesy:

Ο αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο του ΕΟΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) πήρε τον έλεγχο ενός οχήματος εδάφους στην Ολλανδία την προηγούμενη Δευτέρα και το οδήγησε με ακρίβεια σε μια πίστα εμποδίων, προκειμένου να συλλέξει μια πέτρα από ένα σημείο λήψης δειγμάτων- ενώ ο ίδιος βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η δοκιμή αυτή, σύμφωνα με τον ΕΟΔ, ήταν η πρώτη από μια σειρά που έχει ως σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσον λειτουργεί σωστά η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από την υπηρεσία για τον τηλεχειρισμό οχημάτων εδάφους (ρόβερ). Το τεστ (Analog-1) στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

«Αναπτύσσουμε συστήματα προκειμένου οι αστροναύτες να συνεργάζονται στενά με ρομπότ, για να επιτυγχάνουν πολύ περισσότερα από ό,τι θα μπορούσαν μόνοι τους» λέει ο Κέτιλ Βόρμνες, υπεύθυνος προγράμματος στον ΕΟΔ. «Ένα όχημα στον Άρη θα χρειαζόταν εβδομάδες για να κάνει την ίδια δουλειά που έκαναν ο Λούκα και το όχημα Analog-1 σε μισή ώρα».

Τα ρομπότ μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα για ειδικές αποστολές και να πηγαίνουν σε μέρη όπου δεν μπορούν να πάνε, αλλά ο άνθρωπος εξακολουθεί να έχει μεγάλο πλεονέκτημα εξαιτίας της ταχύτητας και προσαρμοστικότητας της σκέψης του. Το Analog-1 διαθέτει force feedback, οπότε οι αστροναύτες μπορούν να νιώσουν αυτά που νιώθει το ρομπότ και να αλλάξουν κατάλληλα τον χειρισμό τους μέσω joystick.

Η στρατηγική του ΕΟΔ για τις εξερευνητικές αποστολές στο προσεχές μέλλον περιλαμβάνει τηλεχειρισμό ρομπότ από αστροναύτες σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη ή τον Άρη, ή από το εσωτερικό κάποιας βάσης σε άλλο ουράνιο σώμα. «Ακόμα και στη Σελήνη, η προετοιμασία ενός αστροναύτη για έξοδο απαιτεί ώρες, απλά και μόνο για να μπεις σε μια στολή και να προετοιμάσεις τη θυρίδα» λέει η Τζέσικα Γκρενουϊλό, υπεύθυνη του προγράμματος Meteron στο Exploration Systems Group του ΕΟΔ. «Δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ελέγχουν τα ρομπότ κοντά από την ασφάλεια και άνεση της βάσης ή του διαστημοπλοίου τους, μπορούν να επιτευχθούν πολλά περισσότερα. Αυτό το πρώτο τεστ υποδεικνύει μια έξοχη προσαρμογή μεταξύ του πληρώματος και του ρομποτικού συστήματος, καθιστώντας αυτόν τον συνδυασμό καλύτερο σε ένα μεγάλο εύρος εργασιών».

https://www.naftemporiki.gr/story/1536437/tilexeirismos-oximatos-sti-gi-apo-astronauti-se-troxia

photo_11-26-21.thumb.jpg.f912456ac60d22f6026b58f3e81af03e.jpg

photo_11-26-20.thumb.jpg.2e90b1b8afda9f9b91b9ab90f6643638.jpg

photo_11-26-19.thumb.jpg.7d300744b8002d289c5a47aaba1f216e.jpg

photo_11-26-18.thumb.jpg.7b922f613232f65d10dc49968265deb5.jpg

photo_11-26-17.thumb.jpg.290e771bedc3dc99a4adf01a432b7a33.jpg

photo_11-26-16.thumb.jpg.8ba47aa3a90d26bdc29abc6bc475d601.jpg

photo_11-26-15.thumb.jpg.6d5a4342e7c01d8341b9229193bca947.jpg

photo_11-26-13.thumb.jpg.4258f28c02b9c51a7a10ed3da4439a59.jpg

photo_11-26-12.thumb.jpg.b6c169a07c9e0f00c4ca6dd76e4b27d8.jpg

photo_11-26-11.thumb.jpg.29c49bc5cc4277654b11b06b57cbc4c1.jpg

photo_11-26-10.thumb.jpg.c2fb776736f3cd7714827e309264f7a2.jpg

photo_11-26-09.thumb.jpg.ca3c91ab1bf27309de47a0d9b7f4bcac.jpg

photo_11-26-08.thumb.jpg.5792163efb4b1a8153a204c63aedbdb6.jpg

photo_11-26-07.thumb.jpg.7edb0f34a426bc4ca24794170690fc92.jpg

tilexeirismos-oximatos-sti-gi-apo-astronauti-se-troxia.jpg.8f58d7000ce698cce705772dffffb840.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

TGK Progress MS-13 :cheesy:

Στο κοσμοδρόμιο Baikonur, οι ειδικοί της RSC Energia και οι επιχειρήσεις προφίλ Roscosmos πραγματοποίησαν μια σειρά από τεχνολογικές λειτουργίες για την φόρτωση του οχήματος μεταφοράς φορτίου Progress MS-13 (TGC) με το μεταβατικό διαμέρισμα (PF) του μπλοκ εκτόξευσης τρίτου σταδίου. Το PkhO είναι μέρος του τμήματος διαστημικής κεφαλής (CSC) και παρέχει μηχανική επικοινωνία του πλοίου με το κεραυνό, καθώς και την ενσωμάτωση της διεπαφής εντολών του πλοίου στο σύστημα ελέγχου Soyuz-2.1a.

Η προετοιμασία πριν από την πτήση του πλοίου στο πλαίσιο του προγράμματος της 74ης αποστολής της προμήθειας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού πραγματοποιείται στο κτίριο συναρμολόγησης και δοκιμών του διαστημικού οχήματος.

Η εκκίνηση του οχήματος εκτόξευσης Soyuz-2.1a με το Progress MS-13 TGC έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2019.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_11-27.html

photo_11-27-04.thumb.jpg.30a1025fec81552cfd3558ca813fbbe3.jpg

photo_11-27-02.thumb.jpg.02cef6a96840545db7290685721d51ea.jpg

photo_11-27-01.thumb.jpg.d2e7eb262e3f2b13beda3b92cba43dc5.jpg

photo_11-27-19.thumb.jpg.766448b83ca9b85c7a93eee75f1fafa6.jpg

photo_11-27-18.thumb.jpg.5d1d6a26350bcc5de88c4a8cf4938561.jpg

photo_11-27-17.thumb.jpg.2dcdaa9894942fb2b3b20dada38358bd.jpg

photo_11-27-16.thumb.jpg.05f0f208937210a31d76e0c33fd8b541.jpg

photo_11-27-15.thumb.jpg.15bbd2a8120a2140b833275ecf4eeda0.jpg

photo_11-27-14.thumb.jpg.7c3c5e8b5f60ee6cf334dbf903b1302b.jpg

photo_11-27-13.thumb.jpg.d5641f50d2b1bd77d8903ef7290172ef.jpg

photo_11-27-12.thumb.jpg.80c633495a16101eb481a0b0da1ef598.jpg

photo_11-27-09.thumb.jpg.a309e8944e2a7d5f337f7b64a2e9d116.jpg

photo_11-27-07.thumb.jpg.b64d27b487b0e5e44abf5c23e07ffd16.jpg

photo_11-27-06.thumb.jpg.c060a1d8c8bbbf34032d5730c8e7e8e2.jpg

photo_11-27-05.thumb.jpg.211932f06ec1af912c7c1828461fae9c.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μια ευκαιρία για αναβάθμιση της Ελλάδας στην διαστημική βιομηχανία. :cheesy:

Mια κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ) αυτή την εβδομάδα (28-29 Νοεμβρίου) κρίνει τη θέση και το μερίδιο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή βιομηχανία διαστήματος - και αποτελεί ευκαιρία για τη χώρα μας, από ουραγός, να αναβαθμίσει το ρόλο της σε μια αγορά που αναπτύσσεται παγκοσμίως με μέσο ετήσιο ρυθμό κοντά στο 7% (με αξία άνω των 300 δισ. ευρώ).

Το Συμβούλιο (Space19+), που γίνεται σε υπουργικό επίπεδο, θα λάβει αποφάσεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ΕΟΔ στα επόμενα τρία χρόνια. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί που έχουν στην αρμοδιότητά τους το διάστημα θα συγκεντρωθούν στην Σεβίλλη της Ισπανίας για να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης στην διαστημική αγορά η οποία πραγματοποιεί κύκλο εργασιών ο οποίος με συντηρητικές εκτιμήσεις ξεπερνά τα 62 δις. ευρώ και απασχολεί άνω των 231.000 ατόμων (στοιχεία 2017).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΟΔ την προγραμματική περίοδο 2017 - 2019 ανήλθε σε 17,07 δισ. ευρώ και η συμμετοχή της κάθε χώρας μέλους επιμερίζεται σε υποχρεωτική (αντίστοιχο ποσοστό του εθνικού ΑΕΠ στο συνολικό ΑΕΠ των κρατών μελών) και προαιρετική. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην συγκεκριμένη προγραμματική περίοδο ήταν 30 εκατ. ευρώ στο υποχρεωτικό σκέλος (1% του ΑΕΠ των κρατών μελών) και 8,2 εκατ. ευρώ στο προαιρετικό.

Το τελευταίο αντιστοιχεί μόλις στο 0,09% του συνόλου και τοποθετεί την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης μαζί με τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και την Εσθονία. Ας σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο τα κράτη μέλη επενδύουν τριπλάσιο ποσό στο προαιρετικό σκέλος όταν η Ελλάδα τοποθετεί 0,27 ευρώ για κάθε 1 ευρώ υποχρεωτικής συμμετοχής. Ως αποτέλεσμα δεν απολαμβάνει την αξία που επιστρέφει στην τοπική οικονομία σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης (καθώς εκτιμάται ότι για κάθε 1 ευρώ επένδυσης στη διαστημική βιομηχανία επιστρέφει αξία τουλάχιστον 4 ευρώ).

Για τους παραπάνω λόγους αναμένεται με ενδιαφέρον η πρόταση της Ελλάδας στο Συμβούλιο του ΕΟΔ, καθώς θα καθορίσει το ύψος της προαιρετικής συμμετοχής και άρα τον συνολικό προϋπολογισμό της για την επόμενη τριετία.

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1536963/mia-eukairia-gia-anabathmisi-tis-elladas-stin-diastimiki-biomixania

 

 

 

TGK Progress MS-13 :cheesy:

Στο Cosmodrome του Baikonur, το όχημα φορτίου μεταφοράς Progress MS-13 (TGC) προετοιμάζεται για να ξεκινήσει στο πλαίσιο του προγράμματος της 74ης αποστολής της προμήθειας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Στις 29 Νοεμβρίου οι ειδικοί της RSC Energia και οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις της Roscosmos πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση του TGC Progress MS-13 στο περίπτερο του κτιρίου συναρμολόγησης και δοκιμών, διεξήγαγαν τεχνολογικές λειτουργίες στην κύλιση και έλεγξαν την ετοιμότητα εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους ως τμήμα του διαστημικού τμήματος.

Η εκτόξευση του οχήματος εκτόξευσης Soyuz-2.1a με το πρόγραμμα Progress MS-13 TGC έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2019 από την τοποθεσία εκτόξευσης του site 31 του κοσμοδρόμιου Baikonur.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_11-29.html

13.jpg.e59f0ee0b2994ee1c033ed1f27c7b70e.jpg

photo_11-29-15.thumb.jpg.1490d57ec201cc4454f60de6e5236e6e.jpg

photo_11-29-14.thumb.jpg.f474ee5629b70c8526201a12b807a362.jpg

photo_11-29-13.thumb.jpg.489030c8c96caf2a4e32cbf3c1effa93.jpg

photo_11-29-12.thumb.jpg.8bd32a3f145fda4ed90b4fbe6d3a059c.jpg

photo_11-29-11.thumb.jpg.658df54b4e93a0a96f46cf7ddd7d2b10.jpg

photo_11-29-10.thumb.jpg.4c9bb3ca0b5b5a35b4e4c2d9aa9eda9b.jpg

photo_11-29-09.thumb.jpg.48037121d08b9fc890b4632befa7ed0c.jpg

photo_11-29-08.thumb.jpg.731240ad312efa579d5a5ca8ad6d08a2.jpg

photo_11-29-07.thumb.jpg.553a6519722a168be27f12a054d5188a.jpg

photo_11-29-01.thumb.jpg.833b561042057baa0594ca9806f297c0.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Progress MS-12 :cheesy:

Το όχημα φορτίου μεταφοράς Progress MS-12 (TGC) ολοκλήρωσε την τροχιακή πτήση του ως μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Σήμερα στις 13:24 ώρα Μόσχας, η Progress MS-12 TGC, σύμφωνα με το πρότυπο πρόγραμμα, αποσυνδέθηκε από το τμήμα Pirs (СО1) του ρωσικού τμήματος ISS. Μετά από τη αποσυνδεση με τον σταθμό, το πλοίο θα παρει αυτόνομα τον απαραίτητο προσανατολισμό και, μετά από δύο περιστροφές γύρω από τη Γη, θα εκτελέσει έναν ελιγμό απόκλισης από την τροχιά χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο σύστημα πρόωσης. Ως αποτέλεσμα αυτών των λειτουργιών, το Progress MS-12 θα εισέλθει στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας και τα άκαυστα θραύσματα της δομής του θα πεσουν στην υπολογιζόμενη περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού. Η πρόοδος MS-12 ήταν στο ISS από τις 31 Ιουλίου 2019.

https://www.energia.ru/ru/news/news-2019/news_11-29.html

 

 

 

 

TGC Progress MS-13 :cheesy:

Στο Cosmodrome του Baikonur, οι τελικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη για την προετοιμασία του οχήματος μεταφοράς φορτίων Progress MS-13 (TGC) για την εκτόξευση στο πλαίσιο του προγράμματος της 74ης αποστολής του ISS. Την 1η Δεκεμβρίου οι ειδικοί της RSC Energia και οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις πραγματοποίησαν τη μεταφορά KCH TGK "Progress MS-13" στο κτίριο συναρμολόγησης και δοκιμής του οχήματος εκτόξευσης στην πλατφόρμα 31 για τη γενική συναρμολόγηση ενός διαστημικού πυραύλου.

Η εκκίνηση του οχήματος εκτόξευσης Soyuz-2.1a με το Progress MS-13 TGC έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2019. Το διαστημικό σκάφος θα παραδώσει στο ISS τα αποθέματα καυσίμων του συστήματος ανεφοδιασμού και 1.350 κιλά εξοπλισμού και φορτίου για την υποστήριξη της εργασίας και της ζωής του πληρώματος των κύριων αποστολών 59/60/61.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_12-01.html

 

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος αποφασισε για 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. :cheesy:

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) ολοκλήρωσε την υπουργική συνάντησή της στη Σεβίλλη της Ισπανίας με καλά μηνύματα - έγκριση προϋπολογισμού ύψους 12,5 δισ. Ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και 14,4 δισ. Ευρώ κατά την επόμενη τριετία, αντίστοιχα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός που είχε ποτέ ο διαστημικός οργανισμός. Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΔ, κ. Jan Wörner, παρατήρησε ότι τα 22 κράτη-μέλη δεσμεύτηκαν περισσότερο από ό, τι πρότεινε ο οργανισμός - και ότι οι χορηγήσεις ήταν επαρκείς για τη χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων που ζήτησε ο οργανισμός. Συνδυάζοντας τα κράτη μέλη μας, 22 κυβερνήσεις που αλλάζουν τακτικά και συμφωνώντας σε τέτοιου είδους εμπνευσμένα σχέδια για να μοιραστούν ένα κοινό μέλλον στο διάστημα μπορεί να φαίνεται αδύνατο σε χαρτί. Αλλά σε δύο ημέρες στη Σεβίλλη, αποδείξαμε ότι είναι δυνατόν », λέει. «Μαζί έχουμε δημιουργήσει μια δομή που να στηρίζει τις δράσεις μας για τα επόμενα χρόνια, με την ESA και την Ευρώπη να ξεπερνούν τα προηγούμενα επιτεύγματά μας με νέες προκλήσεις και στόχους για την ανάπτυξη μαζί με την ευρύτερη βιομηχανία». μια ώθηση 10% για τα επιστημονικά της προγράμματα, η οποία περιλαμβάνει τη μελέτη των βαρυτικών κυμάτων για την κατανόηση των μαύρων τρυπών και μια πλανητική αμυντική αποστολή για την παρακολούθηση και μελέτη ενός κομήτη.

Μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης θα αφιερωθεί στη σεληνιακή εξερεύνηση, συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού οχήματος Orion, το οποίο ανέπτυξε η NASA στο πλαίσιο του έργου Artemis για τη μεταφορά της πρώτης γυναίκας και του επόμενου ανθρώπου στη Σελήνη το 2024. Ειδικότερα, η ESA θα δημιουργήσει ένα δομοστοιχείο υπηρεσίας θα παρέχει πρόωση, ισχύ, έλεγχο θερμοκρασίας και αέρα και νερό στη μονάδα πληρώματος του Orion, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η NASA θα βασίζεται σε ένα ευρωπαϊκό σύστημα για ένα αμερικανικό διαστημικό σκάφος. Το Orion αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα ξεδιπλωμένο τρέξιμο στα τέλη του 2020. Το ESA επικεντρώνεται επίσης στον Άρη, εγκρίνοντας τη χρηματοδότηση για να στείλει ένα rover και επιφάνεια πλατφόρμα στον κόκκινο πλανήτη, ως μέρος της αποστολής Mars Sample Return, η οποία θα αναζητήσει αποδείξεις της ζωής στην επιφάνεια του Άρη, μεταξύ άλλων. Ο διαστημικός οργανισμός σκοπεύει επίσης να στείλει περισσότερους Ευρωπαίους αστροναύτες στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό πριν από το 2024. Αν και η χρηματοδότηση είναι σημαντική, ο προϋπολογισμός της ESA παραμένει πολύ μικρότερος από τον προϋπολογισμό της NASA, η οποία έλαβε περίπου 19,4 δισ. 2019. Για λόγους σύγκρισης, ο προϋπολογισμός του ESA για το 2019 ήταν περίπου 5,72 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019. Ωστόσο, με τη νέα χρηματοδότηση, η ESA εδραιώνεται ως εταίρος της NASA και μιας διαστημικής υπηρεσίας ζωτικής σημασίας για τη Σελήνη και τον Άρη αποστολές εξερεύνησης των επόμενων δεκαετιών.

https://asgardia.space/en/news/Approved-European-Space-Agency-Gets-16-Billion-in-Funding

photo_11-29-00.thumb.jpg.ae37ef0c3225ba0908ae40a2ef90e8e1.jpg

photo_12-01-10.thumb.jpg.421be9b4150b701f5e6dc66905e9545e.jpg

photo_12-01-09.thumb.jpg.0901fadce124d761c2d96295ac65bbd9.jpg

photo_12-01-08.thumb.jpg.f5485ec76e157023b756c66daf21d4fb.jpg

photo_12-01-07.thumb.jpg.24bcadc0c0a35fbf558a1347269abcbf.jpg

photo_12-01-06.thumb.jpg.44e86325e8fe726aa4cdc15c103afcdc.jpg

photo_12-01-05.thumb.jpg.d949811da6f49f227525bdeae3c52cde.jpg

photo_12-01-04.thumb.jpg.cec2e6947a127a69ab6dbf503ea902a2.jpg

photo_12-01-03.thumb.jpg.0c57720759177de0be915b2ccaf416e5.jpg

photo_12-01-02.thumb.jpg.06cdba86daa9fded65f706b8db109d14.jpg

photo_12-01-01.thumb.jpg.48bb745519cd6066e9edaa9799055bcb.jpg

126.thumb.jpg.b66009a3624be2c618e2fb7f7e096409.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Soyuz-2.1a-Progress MS-13 :cheesy:

Στο κοσμοδρόμιο Baikonur, η προγραμματισμένη προετοιμασία του μεταφορικού οχήματος Progress MS-13 (TGC) για την εκτόξευση στο πλαίσιο του προγράμματος της 74ης αποστολής προμήθειας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.Σήμερα το πρωί, ο διαστημικός πυραύλος Soyuz-2.1a (ILV) με το φορτηγό μεταφοράς Progress MS-13 (TGK) απομακρύνθηκε από το συγκρότημα και το δοκιμαστικό κτίριο του οχήματος εκτόξευσης και εγκαταστάθηκε στο χώρο εκτόξευσης της θέσης 31 του κοσμοδρομείου Baikonur. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας εκτόξευσης της 74ης αποστολής του εφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ξεκίνησαν οι υπολογισμοί από τους ειδικούς της RSC Energia και τις εξειδικευμένες επιχειρήσεις του Roscosmos που άρχισαν να διεξάγουν τεχνολογικές ενέργειες για δοκιμές πριν από την πτήση συστημάτων πυραύλων και διαστημοπλοίων με επαλήθευση της αλληλεπίδρασης του εξοπλισμού επί του οχήματος και του εδάφους του διαστημικού πυραυλικού συγκροτήματος. -13 που η εκτόξευση του έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2019.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_12-02.html

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_12-03.html

 

 

 

 

Η RSC Energia τιμήθηκε με το βραβείο "Για μια σημαντική συμβολή στη διατήρηση της ιστορίας της κοσμοναυτικής" :cheesy:

Η RSC Energia (μέλος της Roscosmos State Corporation) - ο σχεδιαστής και κατασκευαστής του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-10, του οποίου το πλήρωμα διέφυγε κατά τον αφύσικο διαχωρισμό του πλευρικού μπλοκ του οχήματος εκτόξευσης, απονεμήθηκε το βραβείο "Για μια σημαντική συμβολή στη διατήρηση της ιστορίας της κοσμοναυτικής" .

Επίτιμο βραβείο στον εκπρόσωπο της RSC Energia, ενεργώντας Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, Γενικός Διευθυντής της Roscosmos State Corporation, παρέδωσε στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας στον Ιγκόρ Κονσταντί κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της αναμνηστικής σύνθεσης αφιερωμένη στην επιτυχή ανάκαμψη από έκτακτη ανάγκη.

Ένα βασικό στοιχείο της σύνθεσης ήταν η μονάδα καθοδήγησης του διαστημικού σκάφους Soyuz MS-10 που κατασκευάστηκε στο RSC Energia, όπου ο κοσμοναυτής Roscosmos Alexei Ovchinin και ο αστροναύτης Nick Haig της NASA προσγειώθηκαν με ασφάλεια τον Οκτώβριο του 2018.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:

https://www.roscosmos.ru/27820/

https://www.energia.ru/ru/news/news-2019/news_12-03.html

 

 

 

 

Πρώτη εκκίνηση του Starliner της Boeing. :cheesy:

Ένας κρίσιμος πρόδρομος για την πρώτη πτήση του πληρώματος του Starliner, η δοκιμαστική αποστολή της κάψας Boeing στην κορυφή του εκτοξευτή Atlas 5 που παρέχεται από την United Launch Alliance, γλιστρά μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα, είχε προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου. Το ζήτημα είναι η παροχή αέρα εκτόξευσης του εκτοξευτή που θα αντικατασταθεί πριν από την αποστολή. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την επεξεργασία του Atlas 5, υπήρξε πρόβλημα με τον αγωγό τροφοδοσίας αέρα του πυραύλου, ανέφερε σε δήλωσή του η ULA. «Πρόσθετος χρόνος χρειάστηκε για τις ομάδες ULA και Boeing να ολοκληρώσουν μια ανάλυση του θέματος, να αντικαταστήσουν τον αγωγό και να ολοκληρώσουν την επεξεργασία πριν από την εκτόξευση». Η αρχική ημερομηνία της πρώτης πτήσης του Starliner ανακοινώθηκε στο Διεθνές Συμπόσιο Προσωπικού και Εμπορικού Spaceflight Οκτώβριος. Το διαστημικό καψάκιο θα εκτοξευθεί από το σταθμό πολεμικής αεροπορίας Cape Canaveral στη Φλόριντα. Το Starliner θα αποβιβαστεί με το ISS, θα μείνει μια εβδομάδα και στη συνέχεια θα προσγειωθεί με τη βοήθεια ενός αλεξίπτωτου στο Νέο Μεξικό. Παλαιότερα, η Boeing αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν από τους κινητήρες κατά τη διάρκεια ενός τεστ 2018, ο οποίος προκάλεσε πολλές καθυστερήσεις. Τα θέματα προγραμματισμού και οι έλεγχοι δοκιμών και ασφάλειας καθυστέρησαν την εταιρεία λίγο περισσότερο. Το SpaceX είχε ένα παρόμοιο τεστ που δοκιμάζει το Dragon Crew, όταν εξερράγη η μηχανή διαφυγής SuperDraco. Ακόμα, το SpaceX σχεδιάζει να ξεκινήσει αστροναύτες στο ISS το 2020. Ποια εταιρεία θα φτάσει πρωτη εκεί είναι αδύνατο να πει κανεις σε αυτό το σημείο, αλλά σίγουρα θα είναι μια στενή διαδικασία.

https://asgardia.space/en/news/First-launch-of-Boeings-Starliner-Delayed

 

 

 

 

Ενας περίπατος… επτάμισι ωρών στο Διάστημα. :cheesy:

Έναν διαστημικό περίπατο επτάμισι ωρών πραγματοποίησαν οι αστροναύτες Λούκας Παρμιτάνο και Άντριου Μόργκανπου που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα δείχνουν τους δύο αστροναύτες να φορούν τον ειδικά κατασκευασμένο εξοπλισμό τους, να βγαίνουν έξω από τον διεθνή διαστημικό σταθμό και να εγκαθιστούν μια νέα αντλία ψύξης.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος περίπατος που πραγματοποιείται καθώς έχουν προηγηθεί σειρά άλλων, συνολικά πέντε.

Η προηγούμενη μάλιστα είχε και μια ξεχωριστή σημασία καθώς η Christina Koch και η Jessica Meir ολοκλήρωσαν επιτυχώς το ταξίδι τους έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ήταν η πρώτη αμιγώς γυναικεία αποστολή.

Σημειώνεται τέλος πως η πρώτη γυναίκα που πάτησε το πόδι της εξω στο Διαστημα ήταν η Σβετλάνα Σαβίτσκαγια το 1984.

https://www.in.gr/2019/12/03/in-tv/enas-peripatos-eptamisi-oron-sto-diastima/

photo_12-02-04.thumb.jpg.f727fdaa7d2041ec50fee7e2d3dbcaf9.jpg

photo_12-02-02.thumb.jpg.f90b2f5f7970eb29ded16b24c8c4f256.jpg

photo_12-02-01.thumb.jpg.5680c01f09fbd1f8bcbdb86c67354a78.jpg

photo_12-03-30.thumb.jpg.be4ed02f68081e5eaba368ea44f766c2.jpg

photo_12-03-00.thumb.jpg.20d8d405cf2baf1b9f81a9a69d5ae63e.jpg

photo_12-03-15.thumb.jpg.8c74fcf3c3e0e64ecc532eccbf335c34.jpg

photo_12-03-13.thumb.jpg.237aa726dcd79c86ce4001d51c1b3dcf.jpg

photo_12-03-12.thumb.jpg.c7e0aa56a627d6c47a67031edc4b62aa.jpg

photo_12-03-11.thumb.jpg.b608a48858062a60b13d3cf9c765723c.jpg

photo_12-03-10.thumb.jpg.3951776279b25d848846afa5585f78ff.jpg

photo_12-03-09.thumb.jpg.23595314e183567ba66ad6352d4e54b4.jpg

photo_12-03-08.thumb.jpg.60ac42c6181a4cc0d35677407b51886b.jpg

photo_12-03-06.thumb.jpg.98c07c30c6f9bec366013f2c9f0bf7e2.jpg

photo_12-03-04.thumb.jpg.4d6deafc2be1dbaa153ef2d7c8b37d38.jpg

photo_12-03-03.thumb.jpg.da77e76b292c995e12f28b81f22c37cb.jpg

photo_12-03-02.thumb.jpg.8e3b1a9592c02d6d7b2ba99b7840cc0e.jpg

photo_12-03-01.thumb.jpg.289b2ef61bb355aad23d9b916aa1cbbc.jpg

photo_12-02-12.thumb.jpg.ddd6e71fdf71b866d57a181f3324adbf.jpg

photo_12-02-11.thumb.jpg.511d7024564c54a5029f63fe4236fb10.jpg

photo_12-02-10.thumb.jpg.e0472d71b5d4c2b47f9e431ab5144348.jpg

photo_12-02-09.thumb.jpg.2323c41527d733f2d85a554ad2d72d00.jpg

photo_12-02-06.thumb.jpg.e09b740e7df4f4ad6e9d2c6540a58305.jpg

photo_12-02-05.thumb.jpg.5c7acba780e7889ed37a9dc5732c3b73.jpg

13.jpg.3f369a3c0ec2967b2a198aa2b7e4ee0f.jpg

astro.thumb.jpg.6fae46a8534da86af34e9be5dbac0c11.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΕΟΔ: Χρηματοδότηση ρεκόρ για τις ευρωπαϊκές διαστημικές επενδύσεις. :cheesy:

Για χρηματοδότηση ρεκόρ στις ευρωπαϊκές διαστημικές επενδύσεις, στο πλαίσιο της Space19+, κάνει λόγο στην ιστοσελίδα του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ- ESA).

Στο πλαίσιο του συμβουλίου στη Σεβίλλη, στις 27-28 Νοεμβρίου, οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι υπουργοί έδωσαν την έγκρισή τους για σειρά προγραμμάτων, δίνοντας το «πράσινο φως» για τη συνέχιση και επέκταση των δραστηριοτήτων του οργανισμού. «Εξετάσαμε το μέλλον των δραστηριοτήτων μας αμιγώς από την οπτική γωνία των οφελών που μπορούμε να φέρουμε στην κοινωνία, τη βιομηχανία, τις κυβερνήσεις και τους πολίτες της Ευρώπης» είπε ο γενικός διευθυντής του ΕΟΔ, Γιαν Βέρνερ. «Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τα οφέλη αυτά στους Ευρωπαίους πολίτες, επιστήμονες, επικεφαλής εταιρειών, πολιτικούς και διεθνείς εταίρους. Με τη στήριξη των κρατών μελών δημιουργήσαμε την πρόταση Space19+...οι Ευρωπαίοι υπουργοί χρηματοδότητσαν όλα όσα προτάθηκαν με 14,4 δισ. ευρώ, την υψηλότερη χρηματοδότηση στην ιστορία του ΕΟΔ. Είναι μια πλήρης επιτυχία, μια συλλογική επιτυχία».

Όπως είπε ο καθηγητής Γκίντερ Χάσινγκερ, διευθυντής επιστημών του ΕΟΔ, στη Space 19+ «οι υπουργοί αποφάσισαν ενίσχυση των διαστημικών επιστημών στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Αυτό επιτρέπει στην Ευρώπη να αρχίσει την πορεία της σε κάποιες από τις μεγαλύτερες επερχόμενες επιστημονικές πρωτοβουλίες».

Μεταξύ άλλων, η αύξηση 10% για τον τομέα της επιστήμης επιτρέπει περισσότερες μικρές αλλά ταχείας ανάπτυξης αποστολές, σε στενή συνεργασία με χώρες- μέλη του ΕΟΔ, όπως το Cheops και το Comet Interceptor. «Το Ιερό Δισκοπότηρο στην αστρονομία σήμερα είναι η ανακάλυψη μιας δεύτερης Γης» είπε ο καθηγητής Χάσινγκερ. «Όλοι ιντριγκάρονται από το ερώτημα εάν υπάρχει ζωή εκεί έξω. Ανυπομονώ για την εκτόξευση της πρώτης μας αποστολής για εξωπλανήτες, Cheops, στις 17 Δεκεμβρίου. Είναι η πρώτη από τρεις αποστολές με σκοπό την αναζήτηση ζωής πέρα από τη Γη».

Σημαντική είναι επίσης η αύξηση, της τάξης του ενός τρίτου, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαστημικής εξερεύνησης, και εκτιμάται επίσης πως ο ΕΟΔ θα ενισχύσει τη συνεργασία του με τη NASA στο πλαίσιο του προγράμματος Gateway, για διαστημικό σταθμό στη Σελήνη. «Στο πλαίσιο του πιο φιλόδοξου ρομποτικού προγράμματος εξερεύνησης που έχει επιχειρηθεί ποτέ, ο ΕΟΔ θα φτιάξει το πρώτο διαστημόπλοιο για την επιστροφή δειγμάτων από την επιφάνεια του Άρη, αλλάζοντας τις γνώσεις μας για τον Κόκκινο Πλανήτη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔ. Παράλληλα, με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, τονίζεται πως η Ευρώπη ετοιμάζεται πλέον να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στις εκτοξεύσεις στο διάστημα, καθώς και στα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και στην παρατήρηση Γης για σκοπούς που έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Όσον αφορά στο ελληνικό ενδιαφέρον, αξίζει να σημειωθεί πως μια από τις αποστολές που έλαβαν «πράσινο φως» είναι η αποστολή Hera- μια αποστολή «πλανητικής άμυνας», με συμμετοχή του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην επιστημονική Ομάδα Διερεύνησης (Investigation Team) της Hera συμμετέχουν ο Διευθυντής του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κλεομένης Τσιγάνης, και η ερευνητική ομάδα του Σπουδαστηρίου Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Η αποστολή Hera είναι το ευρωπαϊκό σκέλος της διεθνούς αποστολής AIDA (Asteroid Impact and Deflection Assessment – Πρόσκρουση σε Αστεροειδή και Αξιολόγηση της Εκτροπής), που υλοποιείται σε συνεργασία του ΕΟΔ με τη NASA και πρόκειται για το πρώτο στην ιστορία πείραμα εκτροπής της τροχιάς ενός (δυνητικά) επικίνδυνου ουράνιου σώματος από τον άνθρωπο. Σκοπός της αποστολής AIDA είναι να διερευνηθεί κατά πόσον η ανθρωπότητα διαθέτει την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική δυνατότητα να αποφύγει μια, πιθανώς, μοιραία πρόσκρουση αστεροειδή στη Γη, εάν είναι γνωστό ότι οι τροχιές του αστεροειδή και της Γης πρόκειται να διασταυρωθούν στο μέλλον.

https://www.naftemporiki.gr/story/1539443/eod-xrimatodotisi-rekor-gia-tis-europaikes-diastimikes-ependuseis

doruforos-aeolus-eod.jpg.724acea35d337a375463b8e7f433376b.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Progress MS-13 (TGC) :cheesy:

Το όχημα εκτόξευσης μεσαίας κατηγορίας Soyuz-2.1a με το Progress MS-13 TGK ξεκίνησε από την πλατφόρμα 31 στις 12:34:11 ώρα Μόσχας. Μετά από 8 λεπτά 48 δευτερόλεπτα, το πλοίο διαχωρίστηκε ονομαστικά από τη μονάδα τρίτου σταδίου και εισήλθε στην υπολογισμένη τροχιά. Η αποκάλυψη των ηλιακών συλλεκτών ήταν σύμφωνη με το διάγραμμα αλληλουχίας. Στην τρίτη τροχιά γύρω από τη Γη, η Progress MS-13 θα ξεκινήσει ένα τριήμερο πρόγραμμα αυτόνομης προσέγγισης με το ISS RS υπό την επίβλεψη ειδικών της κύριας επιχειρησιακής ομάδας ελέγχου πτήσης του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (GOGU RS ISS) που λειτουργεί στο MCC.

Η TGK Progress MS-13 θα παραδώσει στο ISS 650 κιλά καυσίμων στις δεξαμενές του συστήματος ανεφοδιασμού καυσίμου και 46 κιλά συμπιεσμένων αερίων σε κυλίνδρους, καθώς και 1,35 τόνους φορτίου, συμπεριλαμβανομένων των 420 κιλών νερού στις δεξαμενές του συστήματος Rodnik, αναλώσιμο υλικό για τα συστήματα πλοήγησης ISS και συσκευές για πειράματα επιστημονικής έρευνας, είδη ένδυσης και είδη υγιεινής-υγιεινής, φάρμακα και τρόφιμα για μέλη του πληρώματος των υφιστάμενων αποστολών.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_12-06.html

 

 

 

Το GC "Progress MS-13" συνδέθηκε με το ISS

Σήμερα, στις 9 Δεκεμβρίου, στις 13:35 στη Μόσχα, το φορτηγό μεταφοράς Progress MS-13 (TGK) που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την RSC Energia αγκυροβόλησε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η φόρτωση πραγματοποιήθηκε αυτόματα. Στο σταθμό, η διαδικασία αγκυροβόλησης ελέγχθηκε από τους Ρώσους κοσμοναύτες Αλεξάντερ Σβόρτσοφ και Ολέγκ Σκρυπότσα.

Η TGK Progress MS-13 παρέδωσε 650 κιλά καυσίμου στο ISS στις δεξαμενές του συστήματος ανεφοδιασμού καυσίμου και 46 κιλά συμπιεσμένων αερίων σε κυλίνδρους, καθώς και 1,35 τόνους φορτίου, συμπεριλαμβανομένων των 420 κιλών νερού στις δεξαμενές του συστήματος Rodnik, αναλώσιμο υλικό για τα συστήματα πλοίων ISS και εργαλεία για τη διεξαγωγή πειραμάτων επιστημονικής έρευνας, είδη ένδυσης και υλικά υγιεινής-υγιεινής, φάρμακα και τρόφιμα για τα μέλη του πληρώματος των υφιστάμενων αποστολών.

Το όχημα εκτόξευσης μεσαίας κατηγορίας Soyuz-2.1a με το Progress MS-13 TGK ξεκίνησε από την πλατφόρμα 31 του κοσμοδρόμου Baikonur στις 6 Δεκεμβρίου στις 12:34:11 ώρα Μόσχας.

https://www.energia.ru/ru/iss/iss61/progress_ms-13/photo_12-09.html

 

 

 

 

 

Αποστολή ρομπότ που αντιλαμβάνεται συναισθήματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. :cheesy:

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τη Φλόριντα την Πέμπτη, προκειμένου να αποτελέσει τον νεότερο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για τους αστροναύτες σε τροχιά.

Το Crew Interactive Mobile Companion 2, ή CIMON 2, είναι ένα σφαιρικό ρομπότ με μικρόφωνα, κάμερες και λογισμικό που του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται/ αναγνωρίζει συναισθήματα. Όπως αναφέρει το Reuters, το ρομπότ ήταν μέρος ενός φορτίου 2.585 κιλών με προμήθειες και πειράματα σε πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, η εκτόξευση του οποίου είχε καθυστερήσει εξαιτίας ισχυρών ανέμων.

«Ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός πραγματικού συντρόφου. Η σχέση μεταξύ ενός αστροναύτη και του CIMON είναι πραγματικά σημαντική» είπε ο Ματίας Μπίνιοκ, επικεφαλής σχεδιαστής του CIMON 2 στο Reuters. «Προσπαθεί να κατανοήσει αν ο αστροναύτης είναι λυπημένος, θυμωμένος, χαρούμενος κ.ο.κ».

Με βάση αλγορίθμους που αναπτύχθηκαν από την IBM και δεδομένα από το CIMON 1, ένα σχεδόν όμοιο πρωτότυπο που είχε εκτοξευτεί το 2018, το CIMON 2 θα είναι πιο «κοινωνικό» με τα μέλη του πληρώματος. Θα δοκιμάσει τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αποδειχτούν κρίσιμης σημασίας για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο βαθύ διάστημα, όπου η απομόνωση για μεγάλες χρονικές περιόδους και το lag στην επικοινωνία με τη Γη αναμένεται να αποτελέσουν προβλήματα για την ψυχική υγεία των αστροναυτών.

Αν και είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους αστροναύτες σε επιστημονικά πειράματα, το ρομπότ- το οποίο μιλά αγγλικά- «εκπαιδεύεται» για να βοηθά στην αντιμετώπιση του «groupthink»- ενός φαινομένου συμπεριφοράς όπου απομονωμένες ομάδες ανθρώπων ωθούνται σε παράλογες αποφάσεις.

«Το groupthink είναι πραγματικά επικίνδυνο» είπε ο Μπίνιοκ. Σε περιόδους σύγκρουσης ή διαφωνιών μεταξύ αστροναυτών, ένας από τους σκοπούς του ρομπότ θα είναι να λειτουργεί ως «αντικειμενικός παρατηρητής στον οποίο θα μπορείς να μιλάς αν είσαι μόνος σου, ή θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αρχίσει η ομάδα να συνεργάζεται ξανά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς που το έφτιαξαν, η ιδέα για το ρομπότ προέκυψε από ένα κόμικ επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1940, όπου ένα ρομπότ σχήματος εγκεφάλου, ο Professor Simon, συμβούλευε έναν αστροναύτη, τον Captain Future.

https://www.naftemporiki.gr/story/1540245/apostoli-rompot-pou-antilambanetai-sunaisthimata-ston-diethni-diastimiko-stathmo

 

 

 

Κρήτη και Κυκλάδες… ανάποδα από το Διάστημα. :cheesy:

Μια εικόνα που προκαλεί δέος δημοσιοποίησε αστροναύτης στο Twitter.

Σε αυτή γίνονται ορατά από το Διάστημα η Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου… ανάποδα!

Όπως, μάλιστα, περιγράφει ο ίδιος ο αστροναύτης: «Η αντανάκλαση του ήλιου αναδεικνύει την αλληλεπίδραση της θάλασσας με τη Γη».

Και το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης είναι μαγικό.

Απολαύστε:

https://www.in.gr/2019/12/09/tech/h-kriti-kai-kyklades-anapoda-apo-diastima/

photo_12-06-10.thumb.jpg.a8c6c21719908206eaa1e2897a743690.jpg

photo_12-06-09.thumb.jpg.09063b180e93af3a6b6a4cd5c9604ef6.jpg

photo_12-06-08.thumb.jpg.4c265b3c6fbf67d468fff03079f8edef.jpg

photo_12-06-07.thumb.jpg.6c7586a4195cfd741fe448d8191dd958.jpg

photo_12-06-06.thumb.jpg.a086f6f04b0e051efcc1af57aa6a6d7e.jpg

photo_12-06-05.thumb.jpg.66e95d20f2fc72f7e661acc7904e554b.jpg

photo_12-06-11.thumb.jpg.f4873db9b4846200915340f61dbca31c.jpg

photo_12-06-04.thumb.jpg.bf6176a9a4f7900a6bfcd7b8d228d075.jpg

photo_12-06-03.thumb.jpg.7721846d158efe0b2fd21c79aac2798a.jpg

photo_12-06-02.thumb.jpg.98bda451b311627a89cc3e867fc65eef.jpg

photo_12-06-01.thumb.jpg.d1f68a9493307f236977954fd56a2641.jpg

crete-735x459_0.thumb.jpg.6d42eb0ef538989a7e68206688c5100e.jpg

ELQazAHXYAEzEEw.thumb.jpeg.903ccdce4f27c55ebc99021e784d1d4b.jpeg

14.jpg.9e33fbb757d74cdf260cc4c60eae66ea.jpg

702788248_CIMON2DLR.jpeg.3d33c5b69700bf646829aa9902dab04a.jpeg

photo_12-09-06.thumb.jpg.397ccbd56d8858c36423babd4db49ccc.jpg

photo_12-09-05.thumb.jpg.1fbdadeaedb1f07a134fca5e3dfcf8ba.jpg

photo_12-09-04.thumb.jpg.f385d0d6c64a68168be1db75d30730d7.jpg

photo_12-09-03.thumb.jpg.41dde33510f9e1ed6cc0346e93fb5463.jpg

photo_12-09-02.thumb.jpg.81ed5d0f8488725917ae679b7833e722.jpg

photo_12-09-01.thumb.jpg.08567d6b0dd5479a1e1a7d14385d70af.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συνωστισμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. :cheesy:

Σε υπαίθριο «πάρκινγκ» διαστημικών σκαφών έχει μετατραπεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΣΣ), καθώς μετά και την άφιξη του ρωσικού ρομποτικού μεταγωγικού Progress 74 τη Δευτέρα, έχει φθάσει πλέον σε πέντε ο αριθμός των σκαφών που έχουν «δέσει» ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό μέρος του ΔΣΣ.

Είχε προηγηθεί η άφιξη την Κυριακή του αμερικανικού ρομποτικού μεταγωγικού Dragon της Space X του Ίλον Μασκ. Στον ΔΣΣ ήσαν ήδη «παρκαρισμένα» το μεταγωγικό Cygnus της αμερικανικής εταιρείας Northropp Grumman που είχε φθάσει στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς και δύο ρωσικές κάψουλες Soyuz, που περιμένουν για να μεταφέρουν αστροναύτες πίσω στη Γη.

Το ρωσικό Progress, που «έδεσε» αυτόνομα στο ρωσικό τμήμα του ΔΣΣ, υπό το άγρυπνο μάτι των Ρώσων κοσμοναυτών Αλεξάντερ Σκβόρτσκοφ και Όλεγκ Σκριπότσκα που όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν, μετέφερε σχεδόν τρεις τόνους τροφίμων, καυσίμων και άλλων εφοδίων για την τωρινή εξαμελή αποστολή 61 των αστροναυτών στον ΔΣΣ. Το σκάφος θα παραμείνει στο Σταθμό έως τον Ιούλιο του 2020, προκειμένου να φορτωθεί με σκουπίδια και άλλα άχρηστα είδη και τελικά θα καεί σκοπίμως κατά την επιστροφή του στη Γη.

Οι αστροναύτες του ΔΣΣ έχουν πολύ ξεφόρτωμα να κάνουν, καθώς το αμερικανικό Dragon μόλις είχε μεταφέρει άλλους δυόμισι τόνους εφοδίων και επιστημονικών υλικών για πειράματα στο διάστημα. Ήταν η 19η αποστολή της Space X στον ΔΣΣ και το σκάφος δεν «έδεσε» αυτόνομα, αλλά με τη βοήθεια του ρομποτικού βραχίονα του ΔΣΣ, τον οποίο χειρίζονταν οι αστροναύτες Λούκα Παρμιτάνο (ESA) και ‘Αντριου Μόργκαν (NASA).

Μεταξύ άλλων, το Dragon μετέφερε το χαριτωμένο ευρωπαϊκό σφαιρικό ρομπότ CIMON που διαθέτει τεχνητή συναισθηματική νοημοσύνη, ποντίκια για πειραματόζωα (θα μελετηθεί η επίπτωση της έλλειψης βαρύτητας στους μυς και στα οστά), καθώς και 36.000 σκουλήκια (θα αναπαράγουν και θα επιστραφούν στη Γη σε κατάσταση κατάψυξης).

Ακόμη μεταφέρθηκε στον ΔΣΣ ένα νέο ιαπωνικό σύστημα υπερφασματικής παρατήρησης της Γης, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει στην αναζήτηση πετρελαίου από το διάστημα. Το Dragon θα επιστρέψει στη Γη τον Ιανουάριο και θα πέσει στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας.

https://www.in.gr/2019/12/10/tech/synostismos-ston-diethni-diastimiko-stathmo/

diastimikostathmo-thumb-large.jpg.992eb1eab9e00100ab00495adabe3f80.jpg

skafi.jpg.fe71d4b70af5c32fc1d838b3d49b8be9.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η βασική φάση της SLS έχει ολοκληρωθεί. :cheesy:

Στις 9 Δεκεμβρίου, η ολοκληρωμένη βασική φάση του πυραύλου της NASA Space Launch System παρουσιάστηκε στο μηχανισμό συναρμολόγησης του Michoud στη Νέα Ορλεάνη.

Το «Χριστουγεννιάτικο δώρο» του διαστημικού οργανισμού που σχεδιάστηκε για αποστολές στο βαθύ διάστημα είναι 65 μέτρα ψηλό, διαθέτει τέσσερις κινητήρες και δύο δεξαμενές υγρών προωθητών. Για να ελέγξουν τα όρια των δεξαμενών καυσίμων, οι μηχανικοί έσπασαν σκοπίμως τη δοκιμαστική έκδοση του πυραύλου στις 5 Δεκεμβρίου. Υπάρχουν τελικά κάποιες καλές ειδήσεις για το πρόγραμμα Artemis. Η NASA ολοκλήρωσε το γιγάντιο Σύστημα Εκτόξευσης Χώρου (SLS) παρά τις πολυάριθμες καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους. Αρχικά, η πρώτη πτήση του πυραύλου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2018, αλλά αντί του πυραύλου που έφτασε στον ουρανό, ήταν η τιμή του που έφθασε σε πρωτοφανή ύψη - 8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση ελέγχου του Ιουνίου. Η ρουκέτα ειναι τόσο ψηλη όσο 20 κτίρια θα παράσχει τη δύναμη να βοηθήσει το κύριο όχημα πληρώματος του προγράμματος Artemis, Orion, να φτάσει ταχύτητα τουλάχιστον 39.500 χιλιομέτρων την ώρα για να ξεσπάσει από τη χαμηλή τροχιά της Γης και να ταξιδέψει στη Σελήνη. Ιούλιος 2020. Η Artemis 2 είναι η πρώτη προγραμματισμένη αποστολή του Orion της NASA που θα προωθηθεί από την SLS το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Στην τρίτη αποστολή, η Artemis 3, η οποία προγραμματίζεται για το 2024, οι αστροναύτες θα πάνε θα προσγειωθούν στη Σελήνη. Οι Αμερικανοί μαζί με τους διεθνείς και εμπορικούς εταίρους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη Σελήνη ως αποδεικτικό έδαφος για να δοκιμάσουν τις τεχνολογίες και να προετοιμαστούν για μελλοντικές αποστολές στον Άρη. «Κάνουμε σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της αποστολής της Άρτεμις 3 και για να πάρουμε την πρώτη γυναίκα μας, στο Νότιο Πόλο της Σελήνης το 2024 », λέει ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine 9 Δεκεμβρίου. Φαίνεται ότι η NASA σπεύδει να ολοκληρώσει όλα τα διαγράμματα πριν από το τέλος του έτους. 4 μέρες πριν ο οργανισμός έδειξε τον ολοκληρωμένο πυρήνα SLS στον κόσμο, διεξήχθη μια άλλη κρίσιμη δοκιμασία: οι μηχανικοί του Marshall Space Flight Center της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα έσπρευσαν σκόπιμα τη δεξαμενή καυσίμου SLS πέραν των ορίων σχεδιασμού της, . Η δοκιμαστική έκδοση της δεξαμενής υγρού υδρογόνου SLS αντέδρασε πάνω από το 260% των αναμενόμενων φορτίων πτήσης σε διάστημα πέντε ωρών πριν οι μηχανικοί ανιχνεύσουν ένα σημείο λυγισμού το οποίο έσπασε έπειτα. "Εμείς σκοπίμως πήραμε αυτή τη δεξαμενή στα ακραία της όρια και την έσπασε επειδή ώθησε τα συστήματα στο σημείο της αποτυχίας μας δίνει πρόσθετα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε πυραύλους με έξυπνο τρόπο », εξηγεί ο Ντεϊλ Οτό, επικεφαλής μηχανικός του γραφείου SLS Stages στο Marshall. «Θα πετάξουμε το σύστημα Space Launch για τις επόμενες δεκαετίες και η διάσπαση της δεξαμενής προωθητών σήμερα θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τον πυραύλο SLS καθώς εξελίσσονται οι επιθυμητές αποστολές μας».

https://asgardia.space/en/news/NASAs-Christmas-Present-SLS-Core-Stage-Is-Completed

 

 

 

 

 

Ποικιλία Φαγητου.Το Spice of Life στο ISS: Το Yakitori θα πάει στο διάστημα. :cheesy:

Δεν θα έρθει σε ξύλινο σκεύος ούτε θα σερβιριστεί με σακέ ή μπύρα σε ένα τοπικό εστιατόριο, αλλά το δημοφιλές πιάτο κοτόπουλου της Ιαπωνίας, yakitori, σύντομα θα μεταφερθεί από τη Hotei Foods Corporation και θα αποσταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτή τη στιγμή αναμένει πιστοποίηση από την JAXA, την Ιαπωνική υπηρεσία διαστήματος

Για να είναι επιλέξιμες για πιστοποίηση JAXA, τα τρόφιμα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής άνω των 1,5 ετών σε θερμοκρασία δωματίου και δεν πρέπει να καταστρέφονται ή να διασπώνται σε έλλειψη βαρύτητας. Οι τρομερές τροφές είναι επικίνδυνες τόσο για τους αστροναύτες όσο και για τα περίπλοκα μηχανήματα του ΔΔΣ. Για το λόγο αυτό, οι αστροναύτες δεν μπορούν να έχουν ψωμί στο διάστημα, ακόμη και μπιφτέκια έρχονται σε τορτίγια.

Η εταιρία Hotei Foods με έδρα το Shizuoka, η οποία κατασκευάζει κονσερβοποιημένα προϊόντα από το 1933 και εισήγαγε το κοτόπουλο στη σχάρα το 1970, λέει ότι το κονσερβοποιημένο yakitori ανταποκρίνεται στις δύο αυτές απαιτήσεις. Ελπίζουν ότι θα παράσχουν μια γεύση από το σπίτι στους ιαπωνικούς αστροναύτες και θα προσθέσουν κάποια γεύση στους γενικά ήπιους διαστημικούς τροφικούς αστροναύτες που καταναλώνουν. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, άλλα είδη που είναι πιστοποιημένα από την JAXA περιλαμβάνουν σκουμπρί με σάλτσα σόγιας, ροδάκινο ζελέ και καραμέλα noodles ramen. Οι συνηθισμένες επιλογές στο ISS περιλαμβάνουν φρούτα, καρύδια, κοτόπουλο, βόειο κρέας, θαλασσινά και γλυκά όπως καραμέλα brownies. Τα ποτά περιλαμβάνουν τσάι, καφέ, χυμό πορτοκαλιού, γροθιά φρούτων και λεμονάδα. Τα πάντα έρχονται σε πακέτα μίας χρήσης. Για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς λειτουργεί το φαγητό στο διάστημα, η NASA συγκρίνει τη διαμονή των αστροναυτών στο κάμπινγκ για περισσότερο από μία εβδομάδα: «Ορισμένες τροφές μπορούν να καταναλωθούν στις φυσικές τους μορφές, όπως τα brownies και τα φρούτα. Άλλα τρόφιμα απαιτούν την προσθήκη νερού, όπως μακαρόνια και τυρί ή σπαγγέτι. Φυσικά, ένας φούρνος παρέχεται στον διαστημικό σταθμό για να θερμάνει τα τρόφιμα στη σωστή θερμοκρασία. Δεν υπάρχουν ψυγεία στο διάστημα, οπότε τα τρόφιμα διαστήματος πρέπει να αποθηκεύονται και να προετοιμάζονται κατάλληλα για να αποφευχθεί η αλλοίωση, ειδικά σε μακρύτερες αποστολές. Η σοκολάτα και η πιπεριά έρχονται σε υγρή μορφή, διότι ο ψεκασμός θα έμενε για να απομακρυνθεί στις συνθήκες της μικροβαρύτητας. Και οι αστροναύτες ίσως χρειαστούν λίγο επιπλέον, καθώς η αίσθηση της γεύσης αλλάζει στην έλλειψη βαρύτητας. Οι αστροναύτες αναφέρουν συναίσθημα παρόμοιο με το ότι έχουν συμφόρηση ή έχουν κρύο στο κεφάλι, γεγονός που κάνει τα τρόφιμα πιο ήπια. Η αποστολή του yakitori στο διάστημα μπορεί να είναι μόνο ένα μικρό βήμα για τη βιομηχανία μαγειρικής, αλλά σίγουρα θα είναι ένα τεράστιο άλμα για τους γευστικούς πόρους των αστροναυτών.

https://asgardia.space/en/news/Variety-the-Spice-of-Life-on-the-ISS-Yakitori-Will-Go-to-Space

13.thumb.jpg.ea890d835dde2043f0e24815014facb7.jpg

14.thumb.jpg.138c43fe60098425acb3538664293221.jpg

aiolos-esa.jpg.b3843a8154e20b12079e276e5e6e501a.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έκτη εκτόξευση στο διάστημα για τον ίδιο πύραυλο της Blue Origin :cheesy:

Επιτυχώς εκτοξεύτηκε στο διάστημα την Τετάρτη ο πύραυλος New Shepard της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος- με τον ίδιο πύραυλο να πραγματοποιεί την έκτη του πτήση.

«Η αποστολή αυτή ήταν άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης (της καταλληλότητας) του New Shepard για επανδρωμένες πτήσεις, καθώς συνεχίζουμε να ωριμάζουμε την ασφάλεια και αξιοπιστία του οχήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Όπως τόνισε η Blue Origin, ο συγκεκριμένος επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος πραγματοποίησε την έκτη του πτήση. Μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει δύο πυραύλους από πέντε φορές, οπότε η νέα αυτή εκτόξευση αποτελεί ρεκόρ, με τον πύραυλο να εκτοξεύεται επιτυχώς και να επιστρέφει πίσω. Όπως υπογραμμίζεται, ο πύραυλος αυτός έχει αποτελέσει όχημα επιχειρησιακής χρήσης για πολλαπλές πτήσεις, «κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες αναβαθμίσεις στο σύστημα».

Επίσης, πρόκειται για την 9η αποστολή (NS-12) με φορτίο εμπορικού χαρακτήρα, με την οποία η Blue Origin έστειλε στο διάστημα τον 100ό της πελάτη.

Το φορτίο περιλαμβάνει χιλιάδες καρτποστάλ από μαθητές ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού προγράμματος «Club for the Future», που έχει σκοπό να εμπνεύσει μελλοντικές γενιές για καριέρες στις επιστήμες και να βοηθήσει στη δημιουργία οραμάτων για τη ζωή στο διάστημα.

Το φορτίο περιλαμβάνει πειράματα από μαθητές στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού ονόματι Art in Space, σε συνεργασία με το ροκ συγκρότημα OK Go, ένα επιστημονικό φορτίο από το Columbia University για τη μελέτη των επιπτώσεων του περιβάλλοντος χαμηλής βαρύτητας στη βιολογία των κυττάρων και το OSCAR, ένα φορτίο τεχνολογίας ανακύκλωσης από το Kennedy Space Center της NASA, με σκοπό τη δημιουργία μείγματος αερίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προώθηση ή υποστήριξη ζωής από ανθρώπινα απόβλητα σε αποστολές στο βαθύ διάστημα.

https://www.naftemporiki.gr/story/1542130/ekti-ektokseusi-sto-diastima-gia-ton-idio-puraulo-tis-blue-origin

 

 

 

 

Εκκληση αστροναύτη, από το διάστημα, για την κλιματική αλλαγή: Μόνο τη Γη έχουμε, κάντε κάτι. :cheesy:

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Μαδρίτη, έγινε ζωντανή σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Από εκεί, ο Παρμιτάνο ζήτησε από τους ηγέτες να βάλουν τέλος στον στρουθοκαμηλισμό στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, να συνεργαστούμε», είπε ο Ιταλός αστροναύτης.

«Εμείς έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε τον πλανήτη μας από το διάστημα. Είναι εκπληκτικά όμορφος, οι λέξεις δεν αρκούν να το περιγράψω. Βλέπουμε όμως και την τρομερή ευθραυστότητα του πλανήτη. Κάθε χρόνο είμαστε μάρτυρες των τρομακτικών και λυπηρών αλλαγών. Εχω δει με τα μάτια μου τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όταν βλέπω τις συνέπειες που έχουν οι τυφώνες, οι πλημμύρες, όταν βλέπω την καταστροφική ισχύ των δυνάμεων της φύσης, που κάθε χρόνο γίνονται πιο ισχυρές», συνέχισε ο αστροναύτης.

«Ο πλανήτης μας είναι μοναδικός, Δεν έχουμε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Η Γη είναι το μόνο μέρος που μπορεί να μας δώσει ζωή. Πρέπει να κάνουμε κάτι», υπογράμμισε ακόμη ο Ιταλός αστροναύτης.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/green/ekklisi-astronayti-gia-tin-klimatiki-allagi

 

 

 

Η επιστήμη στη σκηνή στο Μουσείο Ηρακλειδών. :cheesy:

Οι Science Reactors επιστρέφουν και φέτος στο Μουσείο Ηρακλειδών, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 20.00, με μια διαφορετική παράσταση Stand up Science (είσοδος ελεύθερη).

Με τον γνώριμο ανατρεπτικό τους τρόπο, μέσα από διασκεδαστικούς μονολόγους, πάντα σε διάλογο όμως με το κοινό και υιοθετώντας ένα περισσότερο théâtral ύφος, θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν διάφορες επιστημονικές δοξασίες και εμμονές από «fake news» που μας κατακλύζουν.

Ιδού πώς παρουσιάζει το σχετικό δελτίο Τύπου το πρόγραμμά τους:

«Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να απενοχοποιήσουμε τη σοβαροφάνεια της επιστήμης; Πώς θα συμβάλλουμε στην εξωστρέφεια της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και απολαυστική; Οι Science Reactors με κέφι και σαφήνεια απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα. Η φρέσκια ομάδα νέων επιστημόνων δοκιμάζει έναν διαφορετικό τρόπο διάχυσης της επιστήμης προς το ευρύ κοινό: το Stand up Science κατά το πρότυπο του Stand up Comedy και το Science on Stage (επιστημονικό θέατρο). Μέσα από τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες, κυρίως όμως μέσα από την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη, αναδεικνύουν έναν άλλο τρόπο προσέγγισής της»!

Πρόκειται για μια ιδέα την οποία συνέλαβε και υλοποιεί η Ελένη Γραμματικοπούλου εδώ και πέντε χρόνια. Κάθε επιστήμονας καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει με χιουμοριστικό και εύληπτο τρόπο ένα θέμα της επιστημονικής επικαιρότητας.

Στην παράσταση της 13/12 θα συμμετάσχουν (με αλφαβητική σειρά): ο φιλόλογος-εκπαιδευτής ρητορικής Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός (PhD) Γιώργος Γαλανόπουλος, ο βιολόγος Στέφανος Γιαγτζόγλου, ο γιατρός Κωνσταντίνος Περιστέρης, ο βιοχημικός Μάκης Ζωιδάκης και ο χωροτάκτης-πολεοδόμος Αλέξανδρος Σουρτζής.

https://www.efsyn.gr/epistimi/epistimonika-nea/222394_i-epistimi-sti-skini-sto-moyseio-irakleidon

36-afisa.jpg.3a075cdaeba87612bb7f9b4a8fd2eff6.jpg

new-shepard-blue-origin.jpg.66a36f46c3e191165ea894419198806b.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το SpaceX θα παραδώσει κάνναβη στον ISS :cheesy:

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, η αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Front Range Biosciences ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει κάνναβη με το αεροσκάφος SpaceX CRS-20 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2020. Είναι περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που ο SpaceX CEO Elon Musk καπνίζει μπροστα στην κάμερα. Είναι ένα ακόμη βήμα για τη διάδοση της κάνναβης στους ενθουσιώδες του χώρου; Το SpaceX τώρα παραδίδει φάρμακα στο ISS; Οι αστροναύτες μπορούν τώρα να καπνίζουν ; Θα πετάξει η NASA αστροναύτες;

Συγγνώμη για να σας απογοητεύσω, αλλά οι αστροναύτες δεν φτάνουν ψηλά στον Διαστημικό Σταθμό. Ο Μουσκ δεν εισέρχεται στο εμπόριο ναρκωτικών, εξ όσων γνωρίζουμε. Αντ 'αυτού, η βιοτεχνολογική εταιρεία θα στείλει καλλιέργειες φυτών στο διάστημα, προκειμένου να ελέγξει πώς η μικροβαρύτητα επηρεάζει τις μεταβολικές οδούς τους. Για να διεξαγάγει ένα τόσο ενδιαφέρον πείραμα, η εταιρεία συνεργάστηκε με τις εταιρείες SpaceCells USA Inc. και BioServe Space Technologies στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Boulder. Το Front Range παρέχει τις καλλιέργειες των φυτών, η SpaceCells παρέχει διαχείριση και χρηματοδότηση για το έργο, ενώ η BioServe παρέχει υλικό με εξειδίκευση στην πτήση για τη στέγαση των φυτών. Η κάνναβη θα παραμείνει στο ISS σε ειδική θερμοκοιτίδα με ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες για ένα μήνα, ενώ παρακολουθείται απομακρυσμένα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Έτσι δεν υπάρχει κανένας τρόπος που οι αστροναύτες θα μπορούσαν να καπνίσουν τα δείγματα και να μην πιαστούν ακόμα κι αν ήθελαν. Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν θα μπορούσαν, δεν θα αντιμετώπιζαν κανένα από τα ψυχαγωγικά αποτελέσματα: η εταιρεία στέλνει κάνναβη στο διάστημα, τα στελέχη που περιέχουν πολύ χαμηλά επίπεδα ψυχοδραστικών ενώσεων γνωστών ως τετραϋδροκανναβινόλη ή ΤΗC. Μαζί με την κάνναβη, η εταιρία στέλνει σταθμούς καφέ στο σταθμό. Συνολικά, έως και 480 φυτικές κυτταροκαλλιέργειες θα διαμείνουν πάνω στο ISS. Μετά από 30 ημέρες στο διάστημα, τα δείγματα θα μεταφερθούν στη Γη, έτσι ώστε οι ερευνητές στο Front Range να μπορούν να εξετάσουν τα φυτά και να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιδρα η μικροβαρύτητα . Αυτή είναι μια από τις πρώτες στιγμές που κάποιος ερευνά τις επιπτώσεις της μικροβαρύτητας και της διαστημικής πτήσης στις καλλιέργειες κυψελίδων κάνναβης και καφέ », λέει ο κ. Jonathan Vaught, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Front Range Biosciences. «Υπάρχει επιστήμη για να υποστηρίξει τη θεωρία ότι οι φυτικές μεταλλάξεις μεταφέρουν χώρο. Αυτή είναι μια ευκαιρία να δούμε αν αυτές οι μεταλλάξεις παραμένουν ξανά στη γη και αν υπάρχουν νέες εμπορικές εφαρμογές. Με την εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο τα φυτά ανταποκρίνονται σε ένα τέτοιο ασυνήθιστο περιβάλλον, η εταιρεία ελπίζει να βρει νέους τρόπους καλλιέργειας φυτών, ώστε να μπορούν να ευδοκιμούν σε τοποθεσίες όπου δεν έχουν ευδοκιμησει επιτυχώς στο παρελθόν.

https://asgardia.space/en/news/SpaceX-Will-Deliver-Cannabis-to-ISS

15.thumb.jpg.938252eeb82505cbddab18b6f0810805.jpg

14.thumb.jpg.782a32f1979f84621d565f3ba70823aa.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η Boeing παίρνει πράσινο φως για την ISS Flight του Starliner :cheesy:

Η NASA ολοκλήρωσε μια ανασκόπηση της ετοιμότητας του Boeing's Starliner για το επόμενο βήμα, μια αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το Starliner θα ξεκινήσει πάνω από τον πυραύλο Atlas 5 των Ηνωμένων Εθνών που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, ύψους 52,4 μέτρων. Ο κεντρικός κινητήρας Atlas 5 και δύο ενισχυτές θα τροφοδοτήσουν τον εκτοξευτή και το ανώτερο στρώμα Centaur θα πάρει το Starliner στο διάστημα, όπου οι δικοί του προωθητές θα τον προωθήσουν σε τροχιά. Εάν η δοκιμή είναι επιτυχημένη, η πτήση του πληρώματος θα πραγματοποιηθεί το 2020. Θα πετάξει τέσσερις αστροναύτες και η πέμπτη έδρα μπορεί να πουληθεί σε διαστημικούς τουρίστες. «Ενώ επίσημα η εξουσιοδότηση για να ξεκινήσει η εκτόξευση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η εκκίνηση του Starliner είναι μόνο η αρχή ", δήλωσε ο John Mulholland, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του εμπορικού πληρώματος του Boeing, στο Spaceflightnow. Το Starliner θα φθάσει στο ISS στις 21 Δεκεμβρίου. Το πλήρωμα ISS θα ανοίξει τις καταπακτές και θα εισέλθει στο διαστημικό σκάφος επιθεωρήσεις και ανάκτηση φορτίου. Στις 28 Δεκεμβρίου, το Starliner θα αποκολληθεί, θα απομακρυνθεί από το ISS και θα πυρπολήσει τους κινητήρες των δομοστοιχείων εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποδώσει και να επιστρέψει στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, η μονάδα πληρώματος θα επαναπροσανατολιστεί, επανατοποθετώντας την θωράκιση της θερμότητας και θα ανοίξει τα τρία αλεξίπτωτά της ώστε να επιβραδυνθεί για την προσγείωση. Η μονάδα συντήρησης θα καεί στην ατμόσφαιρα.

 Εν τω μεταξύ, ο άλλος εργολάβος της NASA για το πρόγραμμα εμπορικού πληρώματος, SpaceX, πραγματοποίησε ήδη τη μη επανδρωμένη αποστολή Crew Dragon στο ISS τον Μάρτιο, αλλά το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας απορρίφθηκε όταν η ίδια κάψουλα Crew Dragon εξερράγη τον Απρίλιο. Όπως και το Starliner, το πλήρωμα Dragon αναμένεται να ξεκινήσει μια αποστολή με τους αστροναύτες το 2020.

https://asgardia.space/en/news/Boeing-Gets-Green-Light-for-Starliners-ISS-Flight

 

 

 

Η ESA θα εχει για το Deep Space νέα κεραία. :cheesy:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει την τέταρτη κεραία βαθιού χώρου. Η Deep Space Antenna 4 θα κοιτάξει σε βαθιά χώρο από το σταθμό εδάφους New Norcia στην Αυστραλία. Θα λάβει πληροφορίες από βασικές αποστολές του ESA, όπως η Hera, η οποία θα επιχειρήσει την εκτροπή του αστεροειδούς, και το JUICE, το οποίο θα εξερευνήσει τον Δία και τρία από τα φεγγάρια του

Το δίκτυο ESTRACK του διαστημικού οργανισμού αποτελείται σήμερα από τρεις κεραίες, καθώς και από μικρότερα πιάτα και επίγειους σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Το ESA βασίζεται σε αυτή την τεχνολογία για να επικοινωνεί με τα διαστημόπλοια και τις τρέχουσες αποστολές.

Επί του παρόντος, ο σταθμός εδάφους New Norcia φιλοξενεί μια κεραία βαθιάς διαμέτρου 35 μέτρων, η οποία επικοινωνεί με την BepiColombo, την πρώτη αποστολή στον Mercury που ξεκίνησε το 2018.

Η νέα κεραία θα διαθέτει μια κρυογονικά δροσισμένη τροφοδοσία κεραίας - διατηρημένη στους 10 βαθμούς Kelvin, ή -263 βαθμούς Κελσίου. Αυτό αναμένεται να αυξήσει την ποσότητα των δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά 40%. Παρόμοια τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στο σταθμό Cebreros που βρίσκεται κοντά στη Μαδρίτη της Ισπανίας και στο σταθμό Malargüe κοντά στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η νέα κεραία θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2023, ακριβώς εγκαίρως για την JUICE και την Hera. Προς το παρόν, μπορείτε να μάθετε ποιο διαστημικό σκάφος επικοινωνεί με την οποία κεραία εδάφους εδώ

http://estracknow.esa.int/#/2019-11

https://asgardia.space/en/news/ESA-to-Peer-into-Deep-Space-with-New-Antenna

17.jpg.e348a350a9c7341a00808d7421d9eed2.jpg

16.thumb.JPG.ddc2bb09a2069f1bda4c020f38ba764f.JPG

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

40ή επέτειος της πτήσης του Soyuz T :cheesy:

Στις 16 Δεκεμβρίου 1979, το όχημα εκτόξευσης Soyuz-U με το διαστημόπλοιο Soyuz T ξεκίνησε από το Cosmodrome Baikonur στο πλαίσιο του προγράμματος για το τελικό στάδιο των δοκιμών σχεδιασμού πτήσης μιας νέας τριπλής τροποποίησης του επανδρωμένου οχήματος μεταφοράς. Το εξειδικευμένο Soyuz T αναπτύχθηκε από την NPO Energia από το 1976 για να παραδώσει τα πληρώματα σε μακροχρόνιους τροχιακούς σταθμούς Salyut χρησιμοποιώντας αναβαθμισμένη προσέγγιση και αγκυροβόλιο ραδιόφωνο, βελτιωμένους υπολογιστές επί του σκάφους, ανακατασκευασμένο εξοπλισμό υποστήριξης ζωής και άλλα συστήματα πλοίων.

Στις 19 Δεκεμβρίου, το πλοίο αυτόματη αποβάθρα με τον σταθμό Salyut-6, που ήταν προσωρινά ακατοίκητο εκείνη την εποχή, πραγματοποίησε μια κοινή πτήση ως μέρος του τροχιακού συγκροτήματος, μετά τον διαχωρισμό, επεξεργάστηκε μια σειρά από ελιγμούς επιδόσεων για την έναρξη ελέγχου και επέστρεψε στη Γη στις 26 Μαρτίου 1980. Τα επιτυχημένα αποτελέσματα των αυτόνομων δοκιμών των συστημάτων και του εξοπλισμού Soyuz T επέτρεψαν την οργάνωση της επόμενης αποστολής Soyuz T-2 σε επανδρωμένη έκδοση με τους κοσμοναυτές Yu.V. Malyshev and V.V. Aksenov στο πλοίο.

Συνολικά, 14 διαστημοπλοϊκά πλοία Soyuz T ξεκίνησαν στα πλαίσια των προγραμμάτων των σταθμών Salyut-6, Salyut-7 και Mir. Έθεσαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη μιας σειράς ολοένα και πιο προηγμένων τροποποιήσεων των τροποποιήσεων Soyuz TM, Soyuz TMA και Soyuz TMA-M, που προορίζονται για πτήσεις προς το τροχιακό συγκρότημα Mir και στη συνέχεια προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

https://www.energia.ru/ru/news/news-2019/news_12-16.html

 

 

 

Το Orion είναι έτοιμο να υποστει την ακραία θερμική και ψυχρή δοκιμή. :cheesy:

Καθώς το έργο Artemis προχωράει, η επόμενη φάση των δοκιμών είναι το διαστημικό σκάφος Orion, το οποίο έχει παραδοθεί στον σταθμό Plum Brook της NASA στο Οχάιο. Δεν ήταν εύκολο να το πάρετε εκεί, δεδομένου του μεγέθους του διαστημικού οχήματος Πρώτον, το Super Guppy - ένα αεροσκάφος της NASA για υπερμεγέθη φορτίο που έχει χώρο φορτίου μήκους 33,8 μέτρων και μέγιστο βάρος απογείωσης 77,000 κιλών - μετέφερε το Orion διαστημόπλοιο στο Οχάιο. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Guppy στο αεροδρόμιο Mansfield Lahm.

Στη συνέχεια, η κάψουλα τέθηκε σε ένα φορτηγό 38 τροχών για να μεταφερθεί από το αεροπλάνο στην πειραματική μονάδα, το μεγαλύτερο φορτίο που οδηγούσε ποτέ από την πολιτεία του Οχάιο. Κατά μήκος της διαδρομής, αυξήθηκαν ή μετακινήθηκαν 700 γραμμές κοινής ωφέλειας για να εξυπηρετήσουν τη μεταφορά.

Ένας γιγαντιαίος γερανός έβαλε τότε το Orion 27.000 κιλών και τον έβαλε σε κάθετη θέση, ελιγμώντας το στο σύστημα ροής θερμότητας, όπου θα δοκιμαστει.

Για να αποφευχθεί η μόλυνση - τόσο σωματιδιακό (ορατό στο ανθρώπινο μάτι) όσο και μοριακό (αόρατο για το ανθρώπινο μάτι), η εγκατάσταση έπρεπε να κενωθεί, καθώς ακόμη και η παραμικρή σκόνη μπορεί να διαταράξει αισθητήρες στην επιφάνεια του διαστημικού οχήματος ή να επηρεάσει σύστημα πλοήγησης. Όλοι οι εργαζόμενοι κοντά στο διαστημικό σκάφος έπρεπε να φορούν ειδικά εσώρουχα, γάντια, καλύμματα κεφαλής και γενειάδας και καλύμματα παπουτσιών.

Το Orion θα δοκιμαστεί στο μεγαλύτερο θάλαμο κενού στον κόσμο, που ονομάζεται Space Power Facility, το οποίο έχει διάμετρο 30,5 μέτρα και ύψος 37 μέτρα και διεγείρει το κενό του χώρου. Το Space Power Facility θα αποδείξει ότι το όχημα μπορεί να αντέξει τις σκληρές πραγματικότητες του space.The Space Power Facility θα είναι η μόνη εγκατάσταση στις ΗΠΑ, αν όχι στον κόσμο, που μπορεί να εκτελέσει πλήρεις περιβαλλοντικές δοκιμές σε ένα πλήρως συναρμολογημένο διαστημόπλοιο », λέει ο Plum Brook Διευθυντής του σταθμού David Stringer νωρίτερα αυτό το έτος. Στον θάλαμο κενού, ο Orion θα υποβληθεί σε υπέρυθρους λαμπτήρες για την προσομοίωση της υπερβολικής θερμότητας και οι τοίχοι θα πλημμυριστούν με υγρό άζωτο για να προσομοιωθεί το ακραίο κρύο. Η δοκιμή θέρμανσης και ψύξης 63 ημερών αρχίζει τώρα και τα θετικά αποτελέσματα θα σημαίνουν ότι είναι έτοιμο να κάνει το ταξίδι στο φεγγάρι και πίσω. Στο μεταξύ, στη μονάδα συναρμολόγησης Michoud στη Νέα Ορλεάνη, η NASA ολοκλήρωσε την πρώτη βασική σκηνή SLS - τι θεωρεί το πρακτορείο ως «Χριστουγεννιάτικο δώρο». Ο πύραυλος θα φτάσει με ταχύτητα τουλάχιστον 39.500 χιλιομέτρων την ώρα, ώστε ο Ωρίωνας να βγει από τη χαμηλή γήινη τροχιά, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει στο φεγγάρι.

https://asgardia.space/en/news/Orion-Ready-to-Undergo-Extreme-Heat-and-Cold-Testing

13.thumb.JPG.11b62c2a0c111ce427ca0465c4223d47.JPG

photo_12-16-00.thumb.jpg.8c77549209fd1b81ad74057ec6cda842.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πείραμα μικροβαρύτητας : Έλληνες μαθητές έστειλαν ούζο και πετιμέζι στο διάστημα. :cheesy:

Μαθητές τριών σχολείων της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να δουν τα πειράματα τους να «πετάνε» στο διάστημα πριν λίγες μέρες, στις 11 Δεκεμβρίου, με τον πύραυλο New Shepard της αμερικανικής αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, το «αντίπαλο δέος» του Ίλον Μασκ της Space Χ.

Ήταν η έκτη φορά που επαναχρησιμοποιήθηκε ο ίδιος πύραυλος, αριθμός ρεκόρ για την εταιρεία, στο πλαίσιο μιας υποτροχιακής αποστολής που έφθασε σε ύψος περίπου 104 χιλιομέτρων από τη Γη, διασχίζοντας τη «γραμμή Κάρμαν», σε ύψος 100 χλμ., το σύνορο μεταξύ γήινης ατμόσφαιρας και διαστήματος.

Η κάψουλα «RSS H.G.Wells» του πυραύλου (και οι δύο επέστρεψαν στο Τέξας μετά το ταξίδι) μετέφερε το πείραμα «Μέτρηση της μάζας σε συνθήκες μικροβαρύτητας» του Ομίλου Διαστημικής S.P.A.C.E. του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου.

Μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, πολλές ώρες σχεδιασμού, κατασκευής και δοκιμών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν το πείραμά τους να εκτοξεύεται στο διάστημα.

Το πείραμα προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα «πώς μπορεί κάποιος να ζυγίσει αντικείμενα, όταν υπάρχουν συνθήκες μικροβαρύτητας;».

Προφανώς οι ζυγαριές δεν λειτουργούν και η απάντηση που έδωσαν οι μαθητές για τον υπολογισμό της μάζας, δεν χρησιμοποιεί το βάρος, αλλά την περίοδο ταλάντωσης των αντικειμένων, η οποία είναι ανεξάρτητη από τη βαρύτητα.

Για το λόγο αυτό, κατασκεύασαν μια μηχανική διάταξη με ένα ειδικό ελατήριο πολύ μικρής σταθεράς, συνδεδεμένο με μικροεπεξεργαστές και αισθητήρες, αλλά και με τα συστήματα του πυραύλου New Shepard.

Έτσι, όταν δόθηκε από τον πύραυλο η ένδειξη κατάστασης μηδενικής βαρύτητας, το ελατήριο απελευθερώθηκε και η περίοδος του καταγράφηκε από ένα λέιζερ χαμηλής ισχύος. Τώρα, οι μαθητές περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τις μετρήσεις για να αναλύσουν τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί.

Ο υπεύθυνος καθηγητής του ομίλου Δρ. Σωτήρης Τσαντίλας, μαθηματικός – αστροφυσικός, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Η όλη διαδικασία σχεδιασμού, κατασκευής και ενσωμάτωσης στον πύραυλο χρειάστηκε 11 μήνες για να ολοκληρωθεί. Το πείραμά μας έπρεπε να πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, αφού επρόκειτο για μια κανονική διαστημική αποστολή. Υποβλήθηκε σε πολλές δοκιμές και ελέγχους, παραδώσαμε πολλές αναφορές προόδου, ενώ γίνονταν και δύο έως τρεις τηλεδιασκέψεις το μήνα, προκειμένου να ενημερώνουμε για την κατάστασή του. Η εμπειρία που αποκομίσαμε, ήταν ανεκτίμητη».

Όπως ανέφερε ο κ.Τσαντίλας, «η ενασχόληση με τη Διαστημική ανοίγει νέους και πολύ σημαντικούς δρόμους για τους μαθητές μας σε δύο κυρίως επίπεδα: Ως εργαλείο για τη διδασκαλία και την καλύτερη κατανόηση των θετικών μαθημάτων μέσα από διαστημικές εφαρμογές, αλλά και ως επαγγελματικός προσανατολισμός, αφού προσφέρει τεράστιες δυνατότητες σε νέους και αλματωδώς αναπτυσσόμενους τομείς εργασίας. Κοιτάμε πλέον ακόμα πιο ψηλά. Κάτι έχουμε ακούσει για την επόμενη αποστολή της NASA στη Σελήνη…».

Ούζο και πετιμέζι στο διάστημα

Μαζί με το πείραμα του Ζάννειου «πέταξαν» και πειράματα από άλλα δύο σχολεία, της Αμερικανικής Παροικίας στην Αθήνα (ACS Athens) και το 1ο ΓΕΛ Ρόδου. Ούζο και πετιμέζι έστειλαν στο διάστημα οι μαθητές Λυκείου του American Community Schools of Athens.

Το πείραμα «Μελέτη φυσικών ιδιοτήτων με γαλακτώματα σε μηδενική βαρύτητα» της πολυεθνικής διαστημικής ομάδας «spACS» πραγματοποιήθηκε με σκοπό να καταγράψει το πώς επηρεάζει η μικροβαρύτητα την ανάμιξη ούζου και νερού, καθώς και τις φυσαλίδες στην επιφάνεια μικρού δοχείου με πετιμέζι, στέλνοντας για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα στο διάστημα.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που μαθητές του ACS Αthens πραγματοποίησαν διαστημικό πείραμα στον πύραυλο New Shepard, καθώς στις 2 Μαΐου είχαν στείλει στο διάστημα ελληνικό μέλι.

Οι μαθητές, οι επιβλέποντες καθηγητές, με επικεφαλής τον Δρα Αντώνιο Καράμπελα και τον Δρα Ιωάννη Κερκινέ, καθώς επίσης οι εξωτερικοί συνεργάτες της ομάδας, παρακολούθησαν την απογείωση, πτήση και προσγείωση του πυραύλου σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακά.

Αναμένουν πλέον την επιστροφή της πειραματικής διάταξης τους από τις εγκαταστάσεις της Blue Origin στο Τέξας, ώστε να προχωρήσουν σε ανάκτηση και περαιτέρω ανάλυση των πειραματικών δεδομένων τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καράμπελας, «οι μαθητές της διαστημικής ομάδας spACS πραγματοποίησαν επιστημονική έρευνα στις έννοιες που ήταν σχετικές με το πείραμά τους -γαλακτώματα, επιφανειακή τάση, μικροβαρύτητα- και συνεισέφεραν στην κατασκευή της διάταξης που περιέχει μικρο-υπολογιστή, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και πειραματικές συσκευές στο εσωτερικό δοχείου εκτυπωμένου σε εκτυπωτή 3D, επιδεικνύοντας δημιουργική και κριτική σκέψη και εργαζόμενοι σκληρά και συνεργατικά».

Ενδεικτικό του βαθμού δυσκολίας του πειράματος είναι ότι η διάταξη έπρεπε να ικανοποιεί πολύ αυστηρά κριτήρια ασφάλειας, λειτουργικότητας, αυτονομίας, μεγέθους (διαστάσεων 10 επί 10 επί 20 εκατοστά), και μάζας (λιγότερο από 500 γραμμάρια), καθώς επίσης να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέσα σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, εξοικειώνοντας τους μαθητές Λυκείου του spΑCS με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αεροδιαστημικής.

Οι μαθητές της ομάδας spACS προετοιμάζουν ήδη σχετικά άρθρα προς δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με τη συμπεριφορά του ούζου και του πετιμεζιού σε συνθήκες μικροβαρύτητας, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους.

https://www.in.gr/2019/12/16/tech/peirama-mikrovarytitas-ellines-mathites-esteilan-ouzo-kai-petimezi-sto-diastima/

1638053598_NewShepard208231227222BlueOrigin.thumb.jpg.6040380c0a4484f58e93ef6481939593.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νέο υπερηχητικό αεροπλάνο σε κίνηση, λέει η NASA. :cheesy:

Το αεροσκάφος X-59 Quiet SuperSonic της NASA (QueSST), το πρώτο υπερυψωμένο όχημα μεγάλης κλίμακας, έχει εγκριθεί για τελική συναρμολόγηση και ολοκλήρωση συστημάτων μετά την τελευταία αναθεώρηση, γνωστή ως Key Decision Point-D. Θα είναι το πρώτο αεροπλάνο που ταξιδεύει με ταχύτητες που ξεπερνούν την ταχύτητα του ήχου χωρίς τα βροντερά ηχητικά εφέ που συνοδεύουν την υπερηχητική πτήση. Οι υπάλληλοι θα συναντηθούν το 2020 για να εγκρίνουν την πρώτη πτήση του X-59 το 2021

«Έχουμε τα πάντα στη διάθεσή μας για να συνεχίσουμε αυτή την ιστορική ερευνητική αποστολή για το αεροπορικό κοινό του έθνους», λέει ο Bob Pearce, Συνεργαζόμενος Διαχειριστής της Αεροναυτικής της NASA, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του πρακτορείου.

Το X-59 χτίζεται από τη Lockheed Martin ως μέρος της σύμβασης ύψους 247,5 εκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA. Το αεροπλάνο θα πετάξει πάνω σε συγκεκριμένες αμερικανικές πόλεις και θα ληφθούν δεδομένα από αισθητήρες και μετρήσεις δημόσιας αντίληψης. Αυτές οι μετρήσεις θα βοηθήσουν τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές να θεσπίσουν νέους κανόνες για τα υπερηχητικά ταξίδια.

Το αεροπλάνο έχει αιχμηρή μύτη και αιχμηρά φτερά με σκοπό τη μείωση του ηχητικού βραχίονα, τον ήχο των κρουσμάτων κύματος όταν ένα αντικείμενο ταξιδεύει γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου που είναι παρόμοια με μια έκρηξη, σε ένα απαλό χτύπημα καθώς φτάνει στο έδαφος . Αυτό που η NASA ονομάζει «ηχητικό κτύπημα» δεν πρέπει να είναι πιο έντονο από το χτύπημα μιας πόρτας αυτοκινήτου σε έναν ακροατή στο έδαφος (σε αντίθεση με την «ηχητική έκρηξη», η οποία μπορεί να σπάσει τα παράθυρα και ακόμη και τις δομές).

Προς το παρόν, μοιάζει με την τελική συναρμολόγηση και ολοκλήρωση - η οποία περιλαμβάνει ένα cockpit εξοπλισμένο με το σύστημα eXternal Visibility, μια κάμερα προς τα εμπρός και ένα σύστημα απεικόνισης που χρησιμοποιεί το πολύπλοκο λογισμικό και την επαυξημένη πραγματικότητα για να δείξει στους πιλότους τι έχει να κάνει χωρίς ένα παράθυρο - συμβαίνει στα τέλη του 2020. Το X-59 δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό υπερηχητικό αεροπλάνο που υπήρξε. Το Concorde πέταξε μεταξύ 1976 και 2001, αλλά η τροχιά του περιοριζόταν στην πτήση πάνω στον ωκεανό λόγω της υπερηχητικής έκρηξης. Το ρωσικό Tupolev-144 ήταν το μοναδικό άλλο υπερηχητικό αεροπλάνο που υπήρχε, που πετούσε για σχεδόν μια δεκαετία μεταξύ 1968 και 1977.

Τώρα, η αμερικανική εκκίνηση Hermeus κατασκευάζει ένα υπερυψωμένο αεροπλάνο που μπορεί να ταξιδέψει τρεις φορές την ταχύτητα του Concorde - με την τεχνολογία που θα επιτρέψει τις πτήσεις από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι σε μόλις 90 λεπτά. Ομοίως, η Boeing έχει επενδύσει σε μια εκκίνηση Aerion Supersonic για να φέρει το δικό της αεροπλάνο στην αγορά. Πολύ πρόσφατα, μια έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley ενέκρινε το απόθεμα Virgin Galactic με το σχολιασμό ότι το σημείο-προς-σημείο αεροπορικό ταξίδι στη Γη σε υπερυψωμένες ταχύτητες είναι μέλλον της εταιρείας. Η καρέκλα της εταιρίας Chamath Palihapitiya δήλωσε στο παρελθόν ότι η εταιρεία μπορεί να ασχοληθεί με υπερηχητικά εμπορικά ταξίδια μόλις 5-10 χρόνια από τώρα.Δεν θα σκεφτόσαστε ποτέ ότι θα μπορούσατε να πάτε στο Χονγκ Κονγκ για το Σαββατοκύριακο ή αν βρίσκεστε στο Σαν Φρανσίσκο , θα μπορούσατε να πάτε στο Λονδίνο για το Σαββατοκύριακο ... Έτσι είναι εντελώς μετασχηματιστικό στον κόσμο του ταξιδιού και του τουρισμού και των μεταφορών », δήλωσε ο Palihapitiya το Νοέμβριο. Και η Ρωσική εταιρία διαστήματος, Roscosmos, έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν κινητήρα που μπορεί να πετάξει με υπερηχητική ταχύτητα να εκτοξεύουμε πυραύλους στο διάστημα, ένα φιλόδοξο έργο τεχνολογίας εκτόξευσης αέρα που πολλοί έχουν κατανοήσει, αλλά δεν έχουμε ακόμη δει να υλοποιηθεί.

https://asgardia.space/en/news/New-Supersonic-Plane-a-Go-Says-NASA

13.thumb.JPG.37b20ac2e42f8bff2dda130a83b3f222.JPG

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 2019… σύμφωνα με το περιοδικό Science :cheesy:

Η πρώτη εικόνα μιας μαύρης τρύπας, που τράβηξε το διεθνές Τηλεσκόπιο Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-ΕΗΤ), υπήρξε το πιο σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με το κορυφαίο περιοδικό «Science».

Ο «Science», που κάθε χρόνο παραδοσιακά απονέμει διεθνώς τον επίζηλο τίτλο της σπουδαιότερης επιστημονικής ανακάλυψης, τονίζει ότι πρόκειται για «πραγματικά εντυπωσιακό κατόρθωμα ομαδικής εργασίας και τεχνολογίας». Όπως επισημαίνει, κάποτε θεωρείτο αδιανόητο να φωτογραφηθεί άμεσα μια μαύρη τρύπα, καθώς μόνο έμμεσα οι επιστήμονες ήσαν σε θέση να εικάσουν την παρουσία της, μέσω των επιδράσεων στο περιβάλλον της.

Αυτή τη φορά, η πολυάριθμη ερευνητική ομάδα του ΕΗΤ -άνω των 200 επιστημόνων, μεταξύ των οποίων κομβικό ρόλο έπαιξε ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής αστροφυσικής Δημήτρης Ψάλτης του Πανεπιστημίου της Αριζόνα– ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι κατάφεραν να φωτογραφήσουν τον φωτεινό ορίζοντα γεγονότων που περιβάλλει τη μαύρη τρύπα. Ασφαλώς όχι την ίδια, αφού -όπως λέει και το όνομά της- είναι μαύρη, επειδή η βαρύτητα της είναι τόσο ισχυρή, που δεν αφήνει ούτε το φως να δραπετεύσει από αυτήν. Έτσι, οι μαύρες τρύπες «κρύβονται» σε κοινή θέα, καμουφλαρισμένες τέλεια πάνω στο υπόβαθρο του σκοτεινού κενού του διαστήματος.

Η τεράστια μαύρη τρύπα που φωτογραφήθηκε, βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Messier 87 (M87), σε απόσταση σχεδόν 55 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Είναι τόσο μεγάλη, που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από όλο τον γαλαξία μας.

Η εμβληματική εικόνα της εξαπλώθηκε γρήγορα σαν ιός (έγινε «viral») στο παγκόσμιο διαδίκτυο, καθώς μαγνήτισε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη τη Γη. Σήμερα είναι πια μια από τις εικόνες με τις περισσότερες λήψεις στην ιστορία του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ. Οι επιστήμονες του ΕΗΤ σχεδιάζουν νέες φωτογραφίες με ακόμη καλύτερη ανάλυση, έχοντας στο στόχαστρο τους, μεταξύ άλλων, και την κεντρική μαύρη τρύπα του δικού μας γαλαξία εντός του 2020.

Για τους πολυπληθείς αναγνώστες όμως του «Science» η φωτογράφηση της μαύρης τρύπας ήταν το τρίτο σημαντικότερο γεγονός του 2019. Η «ετυμηγορία του λαού» (πάνω από 34.000 ψήφοι) ήταν ότι το πιο σημαντικό -με διαφορά μάλιστα – ήταν η ανακάλυψη στο Θιβέτ ενός απολιθωμένου κρανίου από ένα κορίτσι Ντενίσοβα, ένα μυστηριώδη πρόγονο του ανθρώπου, του οποίου έως τώρα είχε βρεθεί το 2010 μόνο ένα οστό σε σπήλαιο της Σιβηρίας. Μετά την ανακάλυψη και στο Θιβέτ, που επιβεβαιώθηκε μέσω γενετικής ανάλυσης, φαίνεται πως οι Ντενίσοβα ήσαν αρκετά εξαπλωμένοι στην Ασία πριν περίπου 50.000 χρόνια, παράλληλα με τους Νεάντερταλ. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των αναγνωστών βρέθηκε η ανάπτυξη δύο ελπιδοφόρων φαρμάκων για τον ιό Έμπολα.

Όσον αφορά το ίδιο το «Science», πέρα από την εικόνα της μαύρης τρύπας, αναδεικνύει ως άλλα σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα του 2019 την ανακάλυψη νέων στοιχείων για την κατακλυσμική πτώση του μετεωρίτη στο Γιουκατάν του Μεξικού που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους από τη Γη, τη δημιουργία του πρώτου κβαντικού υπολογιστή που είναι πιο ικανός από κάθε συμβατικό υπερ-υπολογιστή (το ορόσημο της λεγόμενης «κβαντικής υπεροχής»), τη φωτογράφιση από το σκάφος New Horizons της NASA του μακρινού ουράνιου σώματος MU69 που βαφτίστηκε πλέον «’Αροκοθ», το πρώτο αποτελεσματικό φάρμακο για τις περισσότερες περιπτώσεις κυστικής ίνωσης, την επικράτηση ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης στο πόκερ με αντίπαλους τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες κ.α.

Οι φετινοί προβληματισμοί για την επιστημονική κοινότητα

Τι πήγε λάθος στον κόσμο της επιστήμης για το 2019;

 

Σύμφωνα με το Science, τέσσερα είναι τα κακά:

Η τεράστια πυρκαγιά στον Αμαζόνιο

Η επανεμφάνιση της ιλαράς με αυξημένα κρούσματα

Η μείωση του πληθυσμού των πουλιών παγκοσμίως

Η απειλή της κλιματικής αλλαγής

https://physicsgg.me/2019/12/20/%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b5-2/

m87_black_hole_size_comparison_2x.png.cf7e0d2d2198f22772d8287c6d61daeb.png

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης