Jump to content

EQmod ή Synscan app pro;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην προσπάθεια μου να συνδέσω το laptop με την azeq5 μέσω της usb θύρας που είναι ενσωματωμένη στη βάση (μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την DIY wifi κατασκευή μου), έφαγα σχεδόν μιά μέρα προσπαθώντας να να κάνω το EQmod να συνδεθεί. Προφανώς η azeq5 έχει ενσωματωμένο chip prolific και όχι ftdi. Παρά το οτι κατέβασα ότι driver βρήκα για prolific και από το device manager το έβλεπα στην com3, το EQmod δεν μπορούσε να αναγνωρίσει την βάση, ακόμα και αν έβαζα την com3 χειροκίνητα.

Τότε θυμήθηκα ότι η εφαρμογή synscan pro app που χρησιμοποιούσα ήδη μέσω ascom με το driver "SYNSCAN MOBILE TELESCOPE" , είχε στα SETTINGS ένα tab "NETWORK" για τις ρυθμίσεις wifi και δίπλα ένα tab "SERIAL". Το πάτησα και είδα πώς είχε ήδη επιλεγμένο το com3 και αναγνώριζε τη βαση.

Τελικά συνδέθηκα με το synscan pro app, έκανα το alignment και στη συνέχεια μέσω ascom συνδέθηκα με APT, PHD2, CdC. Χαίρομαι γιατί το U.I. της εφαρμογής synscan pro είναι πολύ καλύτερο από το EQmod, καθώς και ότι δεν χρειάστηκα extra καλώδιο αφού τελικά η usb θύρα της βάσης λειτουργεί κανονικότατα.

Εσείς τι προτιμάτε; Tο EQmod ή το synscanpro;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα,

 

Είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Ενώ το έβλεπα κανονικά στο device manager, στο eqmod δεν μπορούσα να το κάνω να συνδεθεί με τίποτα. Μετά από πολλές προσπάθειες, άρχιζα να πειράζω το baud rate και τελικά αυτό ήταν! Δεν θυμάμαι ακριβώς τη τιμή νομίζω 115k. Θα το κοιτάξω σπίτι και θα επιβεβαιώσω.

# Σπύρος Αντωνόπουλος #
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κανένα από τα δυο δοκιμασα το απλό και πανάλαφρο rtgui+s και τέλος (εχω EQ6 την αναγνωρίζει σαν Celestron Nexstar και την κινεί μια χαρά). Έχει ενσωματωμένους δικούς του drivers αντί για ascom απλά έφτιαξα με πρέσσα, κολλητήρι και δυο βύσματα ένα μακρύτερο καλώδιο για περισσότερη ευελιξία από το κοντό "μαμίσιο". Εγκατέλειψα τις ασύρματες λύσεις (bluetooth και wifi).
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιώργο, το είχα δεί το rtgui+s και σε μια άλλη ανάρτηση που είχες κάνει. Δεν φαίνεται κακό, σίγουρα είναι ελαφρύ αν και το μειονέκτημα σε αυτό είναι η κάπως παλιομοδίτικη αισθητική της διεπαφής. Δυστυχώς όμως χρειαζόμουν ascom καθώς ο σκοπός ήταν να κουμπώσει επάνω το apt με το phd2, για φωτογράφιση.

Αλήθεια, γιατί εγκατέλειψες το wifi; Σε εμένα δουλεύει μια χαρά, απλά για αστροφωτογράφιση που έχω ήδη 2-3 κάμερες συνδεδεμένες με usb καλώδιο, δεν είχε νόημα να έχω μόνο τη βάση με wifi.

Όταν κάνω οπτική χρησιμοποιώ ακόμα το wifi με κινητό και το skysafari.

 

"Δεν θυμάμαι ακριβώς τη τιμή νομίζω 115k. Θα το κοιτάξω σπίτι και θα επιβεβαιώσω." Ευχαριστώ Σπύρο. Το δοκίμασα και αυτο με baud rate 115200, αλλά και πάλι δεν την έβλεπε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επισυνάπτω μια φωτογραφία μπας και βοηθήσει. Νομίζω και το timeout ανέβασα. Επίσης αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει ότι δεν κρατάει σταθερά την com και κάποιες φορές αλλάζει νούμερο.

 

Πάντως με αυτές τις ρυθμίσεις δουλεύει άψογα με apt, cdc, sgp κλπ.

 

Στα windows εγκαταστάθηκε αυτόματα, αλλά ο driver είναι αυτός

http://www.prolific.com.tw/US/ShowProduct.aspx?p_id=225&pcid=41

eqmod.jpg.137a53593977ee083d0985f672af0583.jpg

# Σπύρος Αντωνόπουλος #
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα.

Εγώ αυτο χρησιμοποίησα :

http://eq-mod.sourceforge.net/docs/EQASCOM_QuickStart.pdf

 

Δες και αυτό γιατί αναφέρει ένα θέμα με τους drivers του usb:

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αλήθεια, γιατί εγκατέλειψες το wifi;
γιατι το καλώδιο ειναι καλύτερο και δεν θέλει τίποτα από setup. Επίσης θέλω να είμαι ταυτόχρονα στο ίντερνετ. Πατάω το κατάλληλο κουμπί στο rtgui+s και βρίσκει αμέσως το τηλεσκόπιο και συνδέεται. Ούτε να στηνω θύρες com πάνω στο wifi ούτε bt να διακόπτεται ούτε τίποτα. Αστροφωτογραφία ναι θέλεις ascom είναι μονόδρομος αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει τότε το rtgui είναι καλύτερο. Το intrerface του θυμίζει DOS αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό. Κάνει τη δουλειά που πρέπει χωρίς "μπιχλιμπίδια".
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης