Jump to content

Αναζήτηση Τηλεσκοπίου με 200-250 ευρω


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, θα ηθελα να ειμαι συντομος, θελω να αρχισω την αστροπαρατηρηση και θελω ενα τηλεσκοπιο για σχετικα καλη εικονα. Το μπατζετ που διαθετω ειναι 200 με 250 €, απλα δεν εχω ιδεα απο τηλεσκοπια φακους, βασεις και φιλτρα. Μπορει να με οδηγησει κανεις στο να παρω κατι αξιολογο με αυτα τα χρηματα και πως να στησω το set up? Ευχαριστω εκ των προτέρων
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα φιλε σε αυτο το μπατζετ που θες καλο τηλεσκοπιο θεωρειται το skywatcher heritage 130p το οποιο εχει παρει πολυ καλες κριτικες και ειναι και φορητο δε ξερω αν εχεις αμαξι βεβαια εκτος αν μενεις σε περιοχη χωρις πολυ φωτορυπανση βεβαια το τηλεσκοπιο θελει καποιο τραπεζακι καλυτερα πτυσσονενο να μαζευει για να το βαζεις πανω...δε θα σου λεγα να πας σε τηλεσκοπια ισημερινης στηριξης καθως υπαρχουν αρκετα σε αυτο το μπατζετ λογω πολλων κραδασμων στη βαση με αποτελεσμα να σου σπανε τα νευρα στην παρατηρηση...καλη λυση επισης εναι το dobsonian 6 ιντσων αν θες να περιμενεις να μαζεψεις κι αλλα λεφτα καπου στα 350 η πολυ απλα να περιμενεις αγγελια μεταχειρισμδνου dobsonian 6 η 8 ιντσων γυρω στα τρια κατοσταρικα το 8 που ειναι πολυ καλο τηλεσκοπιο...να θυμασαι πως οσο μεγαλυτερη ειβαι η διαμετρος του τηκεσκοπιου τοσο καλυτερη και λεπτομερης ειναιη εικονα που θα λαμβανεις..βεβαια οσο μεγαλυτερη διαμετρος τοσο μεγαλωνει κι ο ογκος του οργανου το βαρος και η φορητοτητα ειναι δυσκολη...εδω υπαρχουν εμπειρα ατομα να σε βοηθησουν μη βιαστεις απλα πες μας αν εισαι σε χωριο η σε πολη κι αν εχεις αμαξι γιατι παιζει ρολο αυτα απο μενα ευχομαι να κανεις την καλυτερη επιλογη και να χαρεις αυτο που προκειται να κανεις
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μενω σε κωμοπολη διπλα σε θαλασσα στην αττικη, διπλα μου ειναι το αεροδρομιο, αλλα εχει καποια σημεια σε βουνα γυρω τα οποια πιστευω ειναι καλα σημεια, επισης εχω αμαξι. Οταν παιρνω ενα τηλεσκοπιο, χρειαζεται να παρω κατι εξτρα, το οποιο δεν συμπεριλαμβάνεται; Επισης, ψαχνω στο skroutz για να βρω τηλεσκόπιο απο κάποιο κατάστημα εδω, καλα οδευω;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου καλωσήρθες στο astrovox και στην ερασιτεχνική αστρονομία!

Αν πάρεις καινούργιο τηλεσκόπιο,είναι πολύ καλή επιλογή το 5",SW Heritage 130/650 που σου προτάθηκε παραπάνω! (SW=SkyWatcher).

Ωστόσο με 250€ ίσως και λίγο παραπάνω,μπορείς να βρείς μεταχειρισμένο (εννοείται οτι πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση),το πολύ καλύτερο SW Dob 8",200/1200!

Επίσης πολύ καλό είναι και το SW Dob 6",150/1200.

Όσο αυξάνει η διάμετρος βλέπεις περισσότερα αντικείμενα,δηλ.πιο αμυδρά και με περισσότερες λεπτομέρειες όλα τα αντικείμενα,είτε είναι φωτεινά (όπως πλανήτες και Σελήνη) είτε είναι πιο σκοτεινά!Επιπλέον μπορείς να τα δείς και σε μεγαλύτερη μεγέθυνση μέχρι κάποιο όριο,εφ'όσον στο επιτρέπει η κατάσταση της ατμόσφαιρας!

Θα σου συνιστούσα λοιπόν με σειρά τα 8",6," 5" που αναφέρθηκαν παραπάνω.(Συνήθως την διάμετρο του κατόπτρου ή αντικειμενικού φακού,την μετράμε σε ίντσες(") ή σε χιλιοστά(mm) και ισχύει 1"=25.4mm).

Πρόσεχε στο ίντερνετ κυκλοφορούν τηλεσκόπια στο μπάτζετ που διαθέτεις με σφαιρικά κάτοπτρα,αντί παραβολικών που διαθέτουν τα παραπάνω τηλεσκόπια και πάσχουν απο σφάλμα σφαιρικής εκτροπής,που σημαίνει οτι θα βλέπεις μια περιοχή σε σχήμα δακτυλίου στα άκρα του πεδίου ΘΟΛΗ!

Επίσης έχουν κακές στηρίξεις!

Πρόσεχε λοιπόν τί πρόκειται να αγοράσεις!

Φυσικά με την αγορά του τηλεσκοπίου,εκτός απο τους φακούς 25,10mm που συνήθως διαθέτει,θα πρέπει να πάρεις και φακούς για να βλέπεις τα διάφορα αντικείμενα σε διαφορετικές μεγεθύνσεις και οπτικά πεδία.

Την επόμενη εβδομάδα κοίτα για πιθανές εκπτώσεις στα διάφορα καταστήματα,αλλά ψάξε και εδώ στις αγγελίες του φόρουμ για μεταχειρισμένα.

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχως δεν θα εχω τοτε τα χρηματα, αρα θα παω για την στανταρ τιμη του, αλλα ευχαριστώ πολυ για την ενημερωση!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με το ίδιο ποσό περίπου (ακόμα και 250€),μπορείς να βρείς μεταχειρισμένο 8",πχ.το SW Dob 200/1200.Υπάρχουν αρκετά εδώ στο φόρουμ κατά καιρούς σε πολύ καλή κατάσταση.Εννοείται οτι θα πρέπει να ελεχθεί,και με την βοήθεια όλων μας,αν μας στείλεις φωτογραφίες.

Ένα μεταχειρισμένο τηλεσκόπιο δεν έχει και πολλά πράγματα να κρύψει,και οι περισσότεροι που αγόρασαν μεταχειρισμένα δεν το μετάνιωσαν.

Οπότε πριν διαθέσεις το ποσό 200-250€ για ένα καινούργιο SW Heritage 130/650,μπορείς να περιμένεις-έχεις καιρό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι-και να βρείς μεταχειρισμένο ένα 6" ή ακόμα καλύτερα ένα 8" !!

Μην βιάζεσαι να κάνεις αγορές στα αστρονομικά είδη,πριν δείς τί πραγματικά χρειάζεσαι,τί πληρώνεις και τί παίρνεις!!

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης