Jump to content

Μαθήματα για διαγωνισμό αστρονομίας μαθητών δημοτικού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας, με σκοπό την προετοιμασία μαθητών για συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2019, για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, τον οποίον διοργανώνουν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

 

Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στο https://eclass.orionas.gr/

 

Η δράση αυτή έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης άκρως επιτυχημένης παροχής δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου για προετοιμασία στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής Γυμνασίου – Λυκείου 2019, όπου οι μαθητές μας κατέλαβαν και τις 9 πρώτες θέσεις στο Λύκειο, καθώς επίσης και τις 5 θέσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αστρονομίας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 13η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Διαστημικής η οποία θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.

 

Τα μαθήματα επιμελείται ο κ. Αργύρης Δρίβας, Φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος του «Ωρίωνα», με βοηθό την Αγγελίνα Μπανιά, φοιτήτρια Ιατρικής Πάτρας, δυο φορές βραβευμένη σε Ολυμπιάδες Αστρονομίας.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

Οχτώ μαθητές της eclass της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», κατέκτησαν βραβεία και επαίνους στη 2η και τελική φάση «Υπατία» του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Συγκεκριμένα κατέκτησαν το 1ο βραβείο, δύο 2α βραβεία, ένα 3ο βραβείο και τέσσερις επαίνους. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς τους!

Τα μαθήματα παρέχονταν στο https://eclass.orionas.gr/ με διδάσκοντα τον Αργύρη Δρίβα, Φυσικό στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος του «Ωρίωνα» και βοηθό διδάσκοντος την Αγγελίνα Μπανιά, φοιτήτρια Ιατρικής. Το Διαγωνισμό διοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

apot-dim.png.33bee4402148741b5f5b66a7e0623b56.png

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 7 μήνες αργότερα...
Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού, από 1η Φεβρουαρίου στο https://eclass.orionas.gr/, με σκοπό την προετοιμασία τους για συμμετοχή στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού 2020. Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου σε συνεργασία με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερα για το Διαγωνισμό στο https://contest.astronomos.gr/
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...

Προκηρύχτηκε και ο διαγωνισμός!

https://contest.astronomos.gr/archives/17711

 

Υπενθυμίζουμε τα μαθήματα, ιδανική απασχόληση για τα παιδιά εν μέσω καραντίνας.

https://eclass.orionas.gr/

afisa-4os.thumb.jpg.fb82f727e69a2446b8142d93503d433d.jpg

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το επίσημο δελτίο τύπου των διοργανωτών

 

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί ο 4ος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού

 

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (έδρα: Βόλος) προκήρυξε τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά πάνω στην ύλη της Αστρονομίας και της Διαστημικής που περιλαμβάνεται στα σχολικά εγχειρίδια των μαθητών. Σχετικό με την ύλη κυκλοφορεί ειδικό βιβλίο Αστρονομίας: «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό» και διατίθεται από την ιστοσελίδα: www.astronomos.gr).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Η 1η φάση (με την ονομασία) «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» θα διενεργηθεί την

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 και από ώρα 12:00 έως 13:00,

από τον ιστότοπο contest.astronomos.gr, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Δημοτικού». Επισημαίνεται ότι για την συμμετοχή του κάθε μαθητή απαιτείται προεγγραφή στον ιστότοπο του Διαγωνισμού μέχρι την Πέμπτη 14η Μαΐου 2020.

Η 2η φάση (με την ονομασία) «ΥΠΑΤΙΑ» του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο** (αίθουσα Β1, Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 78, πρώην κτίριο Ματσάγγου), για τους περίπου 30 καλύτερους της 1ης φάσης, την

Κυριακή, 14η Ιουνίου 2020 και από ώρα 12:00 έως 13:30

με την απόλυτη ευθύνη της Επιτροπής του Διαγωνισμού. Μετά το τέλος του διαγωνισμού η αρμόδια Επιτροπή διορθώνει τα γραπτά, κατατάσσει τους μαθητές κατά σειρά βαθμολογίας και αναρτά τον σχετικό πίνακα στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού: contest.astronomos.gr

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι το «Λεξικό Αστρονομίας» για τον 1ο επιτυχόντα, το «Λεξικό Διαστημικής» για τον 2ο επιτυχόντα, η «Ουρανογραφία των Αγίων» για τον 3ο επιτυχόντα και τιμητικά διπλώματα για τους επόμενους επιτυχόντες. Επίσης, όλοι οι επιτυχόντες θα εγγραφούν ΔΩΡΕΑΝ επί ένα έτος στο αστρονομικό περιοδικό «Ουρανός» που εδώ και 30 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς η Εταιρεία.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει** το Σάββατο, 11η Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Β1 του κτιρίου Ματσάγγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια της «Ετήσιας Γιορτής Αστρονομίας 2020», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία. Όσοι εκ των επιτυχόντων παρευρεθούν στην Γιορτή Αστρονομίας θα λάβουν μέρος στην κλήρωση ενός τηλεσκοπίου!

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην εγκύκλιο του διαγωνισμού (ιστοσελίδα: contest.astronomos.gr), ή στέλνοντας e-mail: ead-volos@astronomos.gr ή στα τηλέφωνα: 24210-51061 και 6973.026.260.

 

**ΠΡΟΣΟΧΗ: Επισημαίνεται ότι τόσο η 2η φάση στις 14 Ιουνίου 2020, όσο και η βράβευση στις 11 Ιουλίου 2020 θα πραγματοποιηθούν εφ’ όσον έχουν αρθεί τα ειδικά μέτρα που ισχύουν λόγω της έκρυθμης κατάστασης πανδημίας κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που στις 14 Ιουνίου εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης ή που η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε έξαρση, η 2η φάση θα γίνει και αυτή διαδικτυακά.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης