Jump to content

Αγορά τηλεσκοπίου κατάλληλο και για φωτογράφηση πουλιών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

 

διαβάζω με προσοχή τα άρθρα σας που μου προξένησαν το ενδιαφέρον για την παρατήρηση στον έναστρο ουρανό, αν και οι γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες όσον αφορά τον τομέα αυτόν. Θα σας παρακαλούσα να μου υποδείξετε στο ποσό των 100-400 ευρώ, ένα τηλεσκόπιο που να έχει την δυνατότητα επιπλέον να με βοηθάει στην λήψη φωτογραφιών αγρίων πτηνών στο φυσικό τους περιβάλλον με φωτογραφική μηχανή dslr nikon d3500 af-p 18-55 mm dx f3.5-5.6, την οποία διαθέτω κατά την επίγεια παρατήρηση.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια σου από εμένα και κάλως ήρθες στο forum. Στο budget που έχεις ένα κάλο τηλεσκόπιο θα ήταν το sky watcher 130/900 με παραβολικό κάτοπτρο( το τονίζω αυτό) και όχι με σφαιρικό. Ένα άλλο είναι το sky watcher dobsonian 8 pyrex με το οποίο όμως δεν θα μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες γιατί δεν έχει ισημερινή στήριξη. Η φωτογραφική που έχεις είναι καλή όποτε θα συνιστούσα περισσότερο το 130/900 γιατί έχει ισημερινή EQ2 όχι την καλύτερη άλλα μπορείς να κάνεις πράγματα. Τα τηλεσκοπία είναι αδύνατον να βγάλουν φωτογραφίες πουλιών γιατί κάνουν πολλές μεγεθύνσεις και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα πιάσεις στο πεδίο σου και αν τα πιάσεις θα τα βλέπεις ανάποδα αν έχεις κατοπτρικό τηλεσκόπιο. Για αυτό το σκοπό θα πάρεις μια δίοπτρα που είναι φτιαγμένη για αυτό. Επειδή είσαι νέος και μπορεί να μην καταλαβαινεις πολλά από αυτά κανε όσες ερωτήσεις θες και μην σκεφτείς ποτέ ότι κάποια ερώτηση είναι χαζή γιατί σκέψου ότι και εμείς έτσι ξεκινήσαμε.
Φιλικά-Αντώνης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εφόσον το θέλεις και για νυχτερινό ουρανό και για επίγεια παρατήρηση θα κοιτάξεις για διοπτρικό τηλεσκόπιο στο οποίο θα τοποθετείς την φωτογραφική μηχανή σου και θα μπορείς να φωτογραφίζεις ότι θέλεις .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας. Με υπομονή θα περιμένω να λήξει αυτή η κατάσταση της καραντίνας, ώστε να βρω κάποια αστρονομική ομάδα και επιτόπου να δω πως βλέπουν μέσα από το τηλεσκόπιο έτσι θα έχω τον χρόνο να το μελετήσω καλύτερα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τηλεσκόπιο και φωτογράφιση πουλιών δεν συμβαδίζουν. Για τη φωτογράφιση πουλιών χρειάζεσαι έναν τηλεφακό. Με το οποιοδήποτε τηλεσκόπιο, πέρα του ότι δεν θα μπορείς να "κυνηγήσεις" απολύτως τίποτα, δεν θα μπορείς να εστιάσεις και αρκετά γρήγορα για να φωτογραφίσεις.

Καλύτερα χώρισέ το στα δυο. Πάρε ή ένα τηλεσκόπιο, ή ένα τηλεφακό. Αγόρασε πρώτα αυτό που πιστεύεις πως θ' απολαύσεις περισσότερο και άσε το δεύτερο γι' αργότερα.

Save the darkness

Let it never fade away!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το τηλεσκόπιο στην παρατήρηση πουλιών έχει νόημα σε 2 κυρίως περιπτώσεις

1. Παρατήρηση και φωτογράφηση υδροβίων σε μια υδάτινη έκταση

2. Παρατήρηση πτηνών (σχετικά μεγάλων) στη φωλιά τους

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κιάλια 8x30/42 και κάμερα με τους φακούς της προτίμησής σου.

Για τις 2 περιπτώσεις που λέγαμε, πιο εύχρηστο είναι ένα διοπτρικό 60-80mm f/6, αποχρωματικό αν το αντέχει το budget.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και πάλι. Σας ευχαριστώ θερμά όλους για τον χρόνο σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας. Πραγματικά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ένα θέμα που το έβλεπα απλό είναι τόσο σύνθετο. Πιστεύω ότι αν θέλεις να κάνεις μια καλή αγορά και να συνδυάσεις τα χόμπι πρέπει να είσαι ειδικός η να έχεις εμπειρία ,γεγονός που μου λείπουν και τα δυο. Μένω σε χωριό κοντά στην Θεσσαλονίκη και σε εξοχική οικία και έχω ορίζοντα περιμετρικά με λοφώδεις εκτάσεις καλλιεργημένες με σιτηρά αλλά και τμήματα χέρσων και μικρών λογμων δασωμένες. Επιπλέον δίπλα μου είναι απαγορευμένη ζώνη κυνηγίου. Ως εκ τούτου αρκετά άγρια πτηνά όπως γεράκια, αετοί, νήσσες, πελεκάνοι κουκουβάγιες κλπ συχνά είναι τριγύρω μου. Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή να τα χαζεύω παρατηρώντας τις δραστηριότητες του από την βεράντα της οικίας .Ατενίζοντας το βράδυ τον έναστρο ουρανό και παρατηρώντας τον με γυμνό οφθαλμό τελευταία έμαθα να ξεχωρίζω 4-5 αστερισμούς πέρα από την μικρή και μεγάλη άρκτο καθώς και την Αφροδίτη. Η αρχική σκέψη μου είναι στατικά από την βεράντα να μπορώ να δω σε πιο μεγάλη ακτίνα τα διάφορα πουλιά και ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και αν είναι δυνατόν να τα φωτογραφήσω. Παράλληλα να κάνω και χρήση του ιδίου οργάνου για την αστρική παρατήρηση .Βασικά δεν με ενδιαφέρει να φωτογραφήσω τα άστρα μια και υπάρχουν οι ειδικοί για αυτό και φυσικά εμείς απολαμβάνουμε τις φωτογραφίες τους μέσα από την σελίδα αυτή και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά από βάθος καρδιάς. Εδώ όμως υπάρχει ένα αλλά που αν θέλει κάποιος να εξερευνήσει και να δει λεπτομέρειες μέσα στο άγνωστο αυτό είναι και το στοιχείο που με κάνει να θέλω να προμηθευτώ ένα τηλεσκόπιο και όχι έναν επιπλέον τηλεφακό πέρα από τον AF-P 70-300 VR Black που πρόσφατα προμηθεύτηκα. Σας ευχαριστώ και πάλι και πιστεύω ότι με την βοήθεια σας θα καταλήξω στην προμήθεια για το καλύτερο για μια ζωή. Το πρόβλημα μου βασικά είναι ότι ποτέ μου δεν κοίταξα μέσα από κάποιο τηλεσκόπιο να ξέρω τι βλέπω μέσα από αυτά τα όργανα. Να είστε όλοι καλά και χρόνια πολλά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης