Jump to content

Διαστάσεις στήριξης Sky Watcher DOBSONIAN 12 inch


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά! Θα ήθελα να ρωτήσω (ειδικά εάν κάποιος το κατέχει ακόμη καλύτερα) τις διαστάσεις της βάσης του Sky Watcher DOBSONIAN 12 inch collapsible truss, τη διάμετρο κυκλικής βάσης και ύψος μαζί με τους βραχίονες (χωρίς το τηλεσκόπιο επάνω της). Κάνω έρευνα αγοράς τηλεσκοπίου και θα ήθελα να ξέρω αν χωράει η βάση στο πορτ μπαγαζ του αυτοκινήτου μου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια σου φίλε και χρόνια πολλά. Εγώ μάλλον δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί έχω το DOB16 και όχι το 12. Πάντως εγώ έχω ένα καθημερινό αυτοκίνητο και το πηγαινοφέρνω. Για πορτ μπαγαζ δεν νομίζω να χωράει. Αυτό που θέλεις να πάρεις καλύτερα να το βάζεις στο πίσω κάθισμα. Ο σωλήνας του μαζεύει και γίνεται πιο κοντός. Βάζεις τον σωλήνα στο ένα κάθισμα και την βάση στο άλλο. Εγώ προσωπικά έτσι κάνω. Μην ξεχάσεις την ζώνη ασφάλειας στον σωλήνα και την βάση.
Φιλικά-Αντώνης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν το σκέφτεσαι σωστά. Δεν θα διαλέξεις τηλεσκόπιο ανάλογα με το αυτοκίνητό σου, θα αλλάξεις αυτοκίνητο ώστε να χωρέσεις το τηλεσκόπιο σου! :cheesy:

Διάμετρος, κάτι λιγότερο από 65εκ. Ύψος, κάτι λιγότερο από 75εκ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αντώνη Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Το αμάξι μου εμένα είναι μεσαιο hatchback. Έχω μετρήσει το ύψος στα πίσω καθίσματα και η αλήθεια είναι ότι αρχικά είχα στραφεί στο 14αρι του οποίου ο σωλήνας είναι μαζεμένος 97 εκατοστά αν δε κάνω λάθος. Περίπου τόσο βγάζω και το ύψος καθίσματος-ουρανού για αυτό και στράφηκα στο 12αρι το οποίο είναι 94 cm υψος σωληνα. Οσο για τη βάση στο 14αρι που έχω βρει πληροφορίες έχει κυκλική διάμετρο 78.7 cm και αναμφίβολα θα πρέπει να κάνω το κάθισμα του συνοδηγού τέρμα μπροστά οπότε δε θα μπορώ να πάρω 2ο ατομο στο αυτοκινητο. Το γεγονός ότι ενδεχόμενος δε θα χωράει όρθιος και ο σωλήνας καθόσον είναι στο όριο με απέτρεψε από το 14αρι. Για αυτό ψάχνω με το 12αρι ιδανικά αν θα μπορούσα να έχω τη βάση στο πορτ παγαζ και το σωλήνα δεμένο όρθιο στο πίσω κάθισμα.

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης