Jump to content

Καλως σας βρηκα!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σας και καλως σας βρηκα!Ειμαι η Βαλασία 40 ετων και πριν απο λιγες μερες θυμηθηκα ποσο πολυ μου αρεσε καποτε να παρατηρω τον ουρανο και να μαθαινω για τα ουρανια σωματα.Ποτε δεν το ειχα με το διαβασμα και στο σχολειο ημουν η μετρια μαθητρια που διαβαζα ισα για να περναω τις ταξεις,θυμαμαι ομως πολυ καλα το βιβλιο της αστρονομιας της τριτης λυκειου που ηταν το μοναδικο σχολικο βιβλιο το οποιο,εψαξα και βρηκα και που ανοιγα με ιδιαιτερο ενθουσιασμο παρολο που δεν το ειχα σαν μαθημα λογο του τεχνικου λυκειου που πηγα.

Το βραδυ της Αναστασης λοιπον κατεβηκα με τα παιδια μου στον δρομο να τους δειξω τους δορυφορους starlink και συνειδητοποιησα ποσο μου ειχε λειψει ο ουρανος.Ειδα μαλιστα οτι και τα παιδια μου γοητευτικαν,οποτε βρηκα κατι παλια κυαλια που ειχα και που πανω γραφουν 7*50 ( απο οσο διαβασα ειναι σχετικα καλα; )και αποφασισα να αρχισω να το ψαχνω λιγο περισσοτερο.

Εχω διαβασει οτι το βιβλιο NIGHTWATCH ειναι πολυ καλο για να αρχισει καποιος να ασχολειτε,θα ηθελα ομως πριν το παραγγειλω να μου πειτε και καποια δωρεαν εφαρμογη για το κινητο που να δειχνει τον ουρανο και ετσι να κανω σιγα σιγα μια αρχη με την εφαρμογη και τα κυαλια μεχρι να δω αν τελικα ειναι το χομπυ που μας ταιριαζει σαν οικογενεια.

Ευχαριστω πολυ και να με συγχωρειτε για το μακροσκελες μηνυμα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα Βαλασία και καλώς ήρθες στο φόρουμ. Το βιβλίο της Δευτέρας λυκείου είναι πολύ ωραίο και πολύ χρήσιμο. Για εφαρμογές μπορείς να κατεβάσεις τις: Skyview lite, Skysafari free η το Star walk 2: Free. Και για υπολογιστή τη δωρεάν εφαρμογή Stellarium,είναι τρομερή. Μπορείς ακόμα να διαβάσεις τα εισαγωγικά άρθρα του Αστροβοξ. Πολύ ωραία και θα σου λύσουν κάποιες πρώτες απορίες. Τα κυάλια 7*50 είναι καλά καθώς δεν είναι ζουμ και βλέπεις μεγαλύτερο πεδίο. Μπορείς να ψάξεις για τη λίστα Messier και αν είσαι κάτω από σκοτεινό ουρανό να αρχίσετε να ψάχνετε τα πιο φωτεινά αντικείμενα.

 

Καλή συνέχεια,

Γιώργος.

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

 

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

 

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα και παλι,ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου δωσατε!

Κατεβασα τις εφαρμογες SkySafari και Stellarium και εχω παρει ηδη μια μικρη ιδεα απο τον νυχτερινο ουρανο.Μελεταω ηδη τα εισαγωγικα αρθρα του AstroVox οπως μου προτεινατε ,τα οποια ειναι ιδιαιτερα ενδιαφεροντα και συνειδητοποιησα πως θα χρειαστω ενα μεγαλο τετραδιο και αρκετες ωρες μελετης τοσο για τα ουρανια σωματα οσο και για τα τηλεσκοπεια.

Η ερωτηση μου ειναι ποια αντικειμενα θα μπορουσα να δω με τα κυαλια που εχω τωρα (7*50) εκτος απο την σεληνη που δεν βοηθαει αυτες τις μερες.

Επισεις υπαρχει καποιος χαρτης που να δειχνει τα αντικειμενα της λιστας Messier?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλώς ήρθες.

 

Εδώ θα βρεις πια αντικείμενα Messier μπορείς να δεις με κιάλια

 

https://www.astroleague.org/al/obsclubs/binomess/binomesa.html

 

και εδώ χάρτες με τα αντικείμενα Messier για να τα εντοπίσεις

 

http://www.custerobservatory.org/docs/messier2.pdf

Γιώργος Καράντζαλος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλωσήρθατε . Εκτός από τα αντικείμενα Messier που είναι αρκετά θεαματικά, μπορείτε να θαυμάσετε και την Αφροδίτη με ένα ζευγάρι Ιταλία 7×50 αυτήν την περίοδο. Γενικά είναι αξιοθαύμαστοι και ο Δίας με τον Κρόνο αλλά δεν φαίνονται αυτην την περίοδο, ωστόσο θα φαίνονται και μάλιστα θα είναι σε σύνοδο το καλοκαιρι
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστω πολυ! Μου δωσατε αρκετο υλικο για μελετη.Θα δοκιμασω για αρχη την Αφροδιτη και θα προσπαθησω να ψαξω και το Μ67
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστω πολυ! Μου δωσατε αρκετο υλικο για μελετη.Θα δοκιμασω για αρχη την Αφροδιτη και θα προσπαθησω να ψαξω και το Μ67

 

Καλώς ήρθες.

Σήμερα και αύριο εύκολα θα δείτε μέσα στο ίδιο πεδίο με τα κιάλια σας την Αφροδίτη μαζί με τον μηνίσκο της Σελήνης μετά τις 20.30, αν το επιτρέψουν τα σύννεφα,

(θα αρέσει και στα παιδιά). Για το το Μ67 θα είναι λίγο δύσκολα, αλλά καλή είναι η προσπάθεια, άλλωστε είναι μέσα στο χόμπι μας.

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης