Jump to content

Λήψη χωρίς οδηγητική χωρίς trails


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής για να δω που πατάω και που βρίσκομαι: έστω ότι έχουμε κάνει σωστή πολική ευθυγράμμιση σε go to στήριξη και δεν διαθέτουμε οδηγητική κάμερα. Πόση ώρα έκθεση μπορούμε να πάρουμε περίπου maximum χωρίς trails, σε ένα cluster πχ. Έχω κατοπτρικό και dslr.

 

Ευχαριστώ

Ad astra per aspera !
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θεωρητικά; Αν μπορούσες να κάνεις τέλεια πολική (δεν μπορείς), τότε θα σε περιόριζε το περιοδικό σφάλμα των γραναζιών. Πρακτικά; Με την azeq6, με εστιακή 600-750mm και με μέγεθος pixel 4-5nm μπορείς να πας σχετικά εύκολα σε 2 λεπτά έκθεσης ίσως και τρία. Για 5λεπτες θα είχες μεγάλο ποσοστό απόρριψης.

Εγώ ασχολήθηκα με την οδήγηση περίπου ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη μου αστροφωτογραφιση. Έπρεπε να το είχα κάνει από την δεύτερη φορά. Είναι πανεύκολο, οικονομικό, κάνει σωστά την δουλειά. Φορτώνεις τις εικόνες στο dss και ξέρεις ότι θα τις στακαρει όλες. Ακόμα και μια azgti που πήρα για φορητή βάση με φακούς 135-200 mm την δουλεύω πια με οδήγηση. Και επειδή έχεις dslr υπάρχει ένας ακόμα λόγος για οδήγηση. Κανείς dither, και ξεχνάς τα mismatched darks. Προχώρα σε οδήγηση το συντομότερο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Diorip. Οκ, λοιπόν να υπολογίζω εκεί στα δύο λεπτά, ξέρεις ρώτησα για να έχω ένα μπούσουλα για να ξέρω αν το κάνω σωστά. Βέβαια έχω κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά θέματα εξοπλισμού ως προς το που πρεπει να στραφώ, τύπου μπορώ χωρίς λαπτοπ ; τα υπέρ και τα κατα του δηλαδή που είναι και ένα επιπλέον έξοδο. Κοιτάζω εκείνο το Synguider Autoguider της skywatcher που κάνει όλη τη δουλειά χωρίς λαπτοπ....
Ad astra per aspera !
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν ξέρω αν θα βρίσκει εύκολα αστέρι για οδήγηση το synguider, και δεν μπορείς να κάνεις dither. Φορητό Laptop (η Rpi αν βολεύεσαι με kstars/ekos) και θα έχεις bonus και το plate solving. Ακόμα και παλιό Laptop 10 ετιας διπύρηνο με 2gb ram αρκεί για αυτή τη δουλειά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης