Jump to content

Προβλήματα με EQ2 και παρατηρήσεις.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ πολύ. Το θέμα είναι ότι ο ερευνητής μου δεν είναι 1χ αλλά 5Χ24. Για αυτό είναι πιο δύσκολο να βρω αντικείμενα.
"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αχ ρε parn05 όλο προβλήματα! Ε λοιπόν ο ερευνητής σου δεν είναι ούτε καν 5 Χ 24. Για το 24 λένε ψέματα! Διότι αν κοιτάξεις από μπροστά θα δεις ότι έχει μία ροδέλα από μέσα που τα 24 χιλιοστά διάμετρο του αντικειμενικού φακού στα κατεβάζει 12 ίσος και πιο λίγο. Αυτό το ξέρω διότι πριν 20 χρόνια και σε μένα αυτόν μου πούλησαν! Δεν βλέπεις τίποτα με αυτό το πράγμα. Λόγο κραξίματος τα τελευταία χρόνια τον είχαν εξαφανίσει και με αυτό το τηλεσκόπιο έδιναν αυτόν που δίνουν (δεν είμαι σίγουρος για τίποτα πια) στο αντίστοιχο DOB. To Heritage. Έναν απ’ ότι φαίνεται ποιοτικό 1Χ ερευνητή. Αυτούς που λέω εγώ σημαδευτήρια. Αν αγοράσεις κάτι τέτοιο να πάρεις. Βγάζεις (τον πετάς και τον πατάς) αυτόν που έχεις και βάζεις στην θέση του τον 1Χ. Θα σωθείς. Θα σημαδεύεις για πλάκα, και επειδή το σημάδι με αυτούς είναι εύκολο θα το κάνεις γρήγορα, επομένως αντέχεται και στο ζενίθ.

Έχω στείλει πρόσφατα και την δική μου κατασκευή με την ξύλινη διόπτρα. Δεν ξέρω αν το είδες, επομένως παίζει αν θέλεις να την φτιάξεις κι εσύ. Αν το κάνεις είναι ο καλύτερος 1Χ ερευνητής. (Σημαδευτήρι.)

Κάτω σου γράφω τον σύνδεσμο για να μην ψάχνεις.

 

Φίλε Κώστα στο θέμα ισορροπίας με τα set up επάνω σε ισημερινές στηρίξεις, είναι ιδιαίτερο και θέλει πιο εμπεριστατωμένη προσέγγιση για να το αναπτύξω. Αφού όμως προτείνω διαρκώς τηλεσκόπια μέχρι 8 ίντσες επάνω σε ισημερινές κι όχι επάνω σε DOB, το ξέρω ότι οφείλω κάποια στιγμή να ξεβαρεθώ και να το κάνω.

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17550&highlight=

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αχ ρε parn05 όλο προβλήματα! Αυτούς που λέω εγώ σημαδευτήρια. Βγάζεις (τον πετάς και τον πατάς) αυτόν που έχεις και βάζεις στην θέση του τον 1Χ.

 

 

:cheesy: Για σου βρε Γιάννη με τα γραφτά σου.

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης