Jump to content

αγορά τηλεσκοπιου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα.έφτασε η ώρα να αγοράσω κι εγώ το δικό μου τηλεσκόπιο.Εντελώς τυχαία,ένας φίλος είχε το meadu mc 90,που είναι go to.τον ρώτησα λοιπόν και ενώ είχε μείνει ικανοποιημένος,πάει σε μεγαλύτερο,οπότε το έδινε.τώρα,σίγουρα θα πρέπει να δώσω 150-200 ευρώ,που θα το πούλαγε έτσι κι αλλιώς.η ερώτησή μου είναι αξίζει;ή θα λέγατε να πάω σε κάτι διαφορετικό με budget γύρω στα 200 ευρώ;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα φιλε μου για οπτική παρατηρηση 90 χιλιοστά διαμετρος ειναι λιγη θεωρω.. Θα σου προτεινα στα χρήματα αυτα να κοιταξεις για Νευτωνίο τηλεσκοπιο κατοπτρικό στα ίδια περιπου λεφτα με 130 χιλιοστά διάμετρο οπως το skywatcher truss dobsonian heritage... Το οποιο έχει ικανη διάμετρο να σου δειξει οπτικά τις βασικές κατηγορίες βαθέως ουρανου καθώς και το ηλιακό συστημα... Στο πλανητάριο το εχει 219 ευρω αλλα περιμενε και τις εκπτώσεις του Ιουλίου.. Για οπτικη παρατηρηση στα λεφτα που λες ειναι καλυτερο να πάρεις το heritage..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν δεν έχεις καμμία σχέση με το νυχτερινό ουρανό το go to βοηθάει πάρα πολύ. Εξαρτάται λοιπόν από το τι ακριβώς θέλεις. Αν χρειάζεσαι go to τότε τα χρήματα είναι καλά, αν δεν το χρειάζεσαι τότε καλύτερα να πας για κάτι με μεγαλύτερη διάμετρο. Όπως και να έχει αφού είναι γνωστός σου αυτός που το πουλάει γιατί δεν κανονίζετε μια βραδινή αστροπαρατήρηση μαζί για να δεις αν το τηλεσκόπιο σε ικανοποιεί;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η καλύτερη επιλογή στα χρήματα που διαθέτεις,είναι όπως είπε και ο Σάββας (Kondylis) το SW Heritage 130/650,καινούργιο.

Αν ψάξεις για μεταχειρισμένο μπορείς να βρείς και 6" όπως το SW Dob 6",150/1200,στα 200-250€.Είναι σαφώς καλύτερο και μεγαλύτερης διαμέτρου τηλεσκόπιο.

Το σύστημα go-to που βρίσκει αυτόματα τα αντικείμενα,θα σου στερήσει την δυνατότητα να μάθεις μόνος σου τον ουρανό,ο οποίος δεν θα γίνει οικείος,και να εξασκήσεις την παρατηρητικότητα,την προσοχή,την μνήμη σου και θα χάνεις τη μισή χαρά,που είναι η ανακάλυψη των αντικειμένων!

Η μόνη ουσιαστική χρησιμότητα των αυτόματων συστημάτων στην παρατήρηση,είναι η αυτόματη παρακολούθηση των στόχων,δηλ.το auto-tracking,που κάνει την παρατήρηση πιο ξεκούραστη και πιο αποδοτική.

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματικα σε τετοια τηλεσκοπια το μονο που αξίζει ειναι το tracking κι οχι η δυνατότητα να χουνε χιλιαδες αντικειμενα στο σύστημα τους αφου μονο τους φωτεινότερους στόχους θα σου δείξουν ειδικα στα 90 χιλιοστά διάμετρο τους οποιους τους βρίσκεις για την πλακα σου την πρωτ κιολας νυχτα παρατήρησης... Στο μονο που θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο ειναι νατου βάλεις μια καμερα για βιντεο παρατηρηση με εναν μειωτη εστιακής.. Παντως μιας κι εγω ειμαι υπέρ της οπτικής πρωτα παρατήρησης θα περιμενα προσφορά ή αγγελία στο φορουμ για dob 6 ιντσών οπως σου προταθηκε φιλε μου
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

όντως φαντάζομαι πως το go to θα μου φανεί χρήσιμο,επειδή δεν έχω καμία ιδιαίτερη εξοικείωση με το νυχτερινό ουρανό και φοβάμαι πχ πως Κρόνο και νεφελωματα δε θα τα βρω ποτέ..αν όμως είναι να μη φαίνονται,λόγω διαμέτρου,ίσως θα πρέπει να περιμένω λίγο μήπως προκύψει κάτι καλύτερο..μπερδεύομαι σχετικά με το αν πρέπει να επιλέξω go to ή απλό,ακριβώς γι αυτό που λέτε..φοβάμαι δηλαδή μήπως είναι τόσο δύσκολο να βρω στόχους,που θα καταλήξω να βλέπω μόνο το φεγγάρι..σίγουρα η απόλαυση είναι μεγαλύτερη όταν τα καταφέρεις με απλό τηλεσκόπιο,αλλά είναι πιο δύσκολο να το κάνεις..

σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους και για τις απαντήσεις και για τη βοήθεια που δίνετε σε όσους ξεκινάμε τώρα να μαθαίνουμε αυτό τον υπέροχο κόσμο..

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου ΜΗΝ ανησυχείς για την εκμάθηση του ουρανού,και το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα βρίσκεις στην αρχή τα αντικείμενα!

Εκεί είναι η ομορφιά και χαρά της παρατηρησιακής αστρονομίας!Να μάθεις σιγά-σιγά τον νυχτερινό ουρανό,δεν χρειάζεται βιασύνη!

Θα σε βοηθήσει πολύ ένα αστρονομικό πρόγραμμα όπως το Stellarium που το κατεβάζεις δωρεάν,και είναι το πιο εύχρηστο.

Αργότερα θα χρησιμοποιείς και άλλα.

Η αστρονομία θέλει αρκετό ευχάριστο διάβασμα,και η γνώση χτίζεται σιγά-σιγά!

Η γοητεία της χειροκίνητης ανακάλυψης των στόχων είναι πολύ έντονη,και η χαρά που θα έχεις στο τέλος θα είναι αξεπέραστη!Πολύ μεγαλύτερη απο ό,τι με το go-to!

Στην αρχή όλοι μας χανόμασταν στο απέραντο χάος του ουρανού,μετά μάθαμε με μελέτη και σύστημα!

Αυτά που θα δείς με ένα τηλεσκόπιο 130mm και μεγαλύτερης διαμέτρου,είναι πολύ περισσότερα απο ό,τι με τηλεσκόπιο διαμέτρου 90mm...

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγω θα σου πω κατι το οποίο απο τα λεγόμενα σου μου φαινεται απαρατιτητο... Για αρχη αν ημουν στη θέση σου θα έπαιρνα ενα φτηνό ζευγάρι κυαλια το πολυ 50 ευρω.. Θα κατέβαζα στο κινητο μου την εφαρμογή sky safari που ειναι δωρεάν.. Με αυτη την εφαρμογή και τα κυαλια καθώς και με το βιβλίο night watch θα αρχιζα να μαθαινω τους αστερισμούς πως κινουνται στον ουράνιο θόλο θα βλεπα στο YouTube το ντοκιμαντερ "παρατηρώντας τα αστέρια" σε εξι μέρη που θα σε βοηθήσει φοβερά... Με τα κυαλια που εχουν μεγαλο πεδίο θα μπορουσα να χωρεσω άνετα στο πεδίο μου την ζώνη του ωριονα να δω τόσους στόχους μαζι με την εφαρμογή να κανω αστροαλματα δηλαδη να πηγαίνω απο αστέρι σε αστέρι σαν μονοπάτι και να πηγαίνω στον στοχο που θελω... Τα κυαλια ειναι πιστευω το πραγμα για να μαθεις τον ουρανο που δεν ειναι κατι δυσκολο θα δεις οτι με τον πρωτο στοχο θα σαρεσει ολο και πι πολυ να τα βρίσκεις μονο σου... Τα κυαλια ειναι ενας μεγαλος οδηγός ενας αρχικός δασκαλος που θα σε βοηθήσει προν πάρεις τηλεσκοπιο... Οταν λοιπον με τα κυαλια που παρεμπιπτόντως εχουν ορθότατο είδωλο θα μαθεις τον ουρανο θα μαθεις την μεγάλη Αρκτο η οποια ειναι σημειο αναφοράς για να βρεις τους υπολοιπους αστερισμούς τοτε θα εισαι ετοιμος για ενα τηλεσκοπια.. Αν το δουμε το θεμα κι απο αλλη οπτική θα δουμε οτι αν επαναπαυτεις στο goto χάνεις την επαφη σου με το αντικείμενο επισης θα πανε τα λεφτα σου σε ρομποτικά σερβομοτερ και θα χασεις σε ίντσες τηλεσκοπίου που ειναι τρομερά σημαντικό θα χασεις και σε σταθερότητα στήριξης ενω αν ξερεις τον ουρανο τα χρήματα σου θα πανε σε ίντσες και σε στηριξη στιβαρή και ο ουρανός θα σε αποζημιώσει... Συμπέρασμα: κυαλια 10×50 ή 8×40-42 φτηνά.. Εφαρμογη skysafari στο κινητοδωρεαν και το βιβλιο nightwatch οταν αυτα τα τρια τα ξεζουμισεις και θα χεις μαζέψει και κατι παραπανω χρηματικα τοτε ρωτά μας τι μπάτζετ θα χεις για τηλεσκοπιο... Η γνώμη μου με ολο τον σεβασμο
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ακριβώς για τη γνώμη σας ρώτησα!!και τη γνώση σας..κι ειλικρινά ευχαριστώ που βοηθάτε..κυάλια έχω ένα ζευγάρι πολύ καλά,που δε θυμάμαι απέξω τη μεγέθυνση,αλλά θυμάμαι πως ήταν πολύ πολύ ακριβά..οπότε θα ψάξω να τα βρω,σήμερα κιόλας,να κατεβάσω και την εφαρμογή,να δούμε αν θα καταφέρω να βρω τίποτα..και ναι,μάλλον θα περιμένω για το τηλεσκόπιο,μήπως πάρω κάτι πιο αξιοπρεπές όταν θα έχω λεφτά,ή,μήπως προκύψει κάποια ευκαιρία..ευχαριστώ πολύ παιδιά!!θα επανέλθω με απορίες μόλις ξεκινήσει η παρατήρηση,ή,μόλις βρω περισσότερα λεφτά για το τηλεσκόπιο..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε μου χαιρομαι πολυ που εχεις ηδη κυαλια ξεκινά με αυτά και με αυτοπεποίθηση!!!! Θα βρεις τους στόχους δεν ειναι δυσκολο θα δέις τι μεγάλη ικανοποίηση ειναι. Δες στο YouTube το βιντεο που σου προτεινα παρε και το night watch που ειναι βιβλιο που μιλάει για τον αρχαριο προτείνει τηλεσκοπια εχει κάποιους χάρτες και θα μαθεις παρα πολλα.. Καλη αρχη σου ευχομαι
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης