Jump to content

Συμπεράσματα Satellite Constellations 1 Workshop


astrovox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα συμπεράσματα του εργαστηρίου Satellite Constellations 1 Workshop για την επίδραση των αστερισμών δορυφόρων είναι διαθέσιμα εδώ:

 

https://aas.org/satellite-constellations-1-workshop-report

 

the Satellite Constellations 1 (SATCON1) workshop held virtually 29 June to 2 July 2020 and led to recommendations for observatories and constellation operators. The SATCON1 report concludes that the effects on astronomical research and on the human experience of the night sky range from “negligible” to “extreme.”

SATCON1-Report.pdf

SATCON1_Report_Cover_Small.png.cbf51ece0b4e1d92b5c707377f9a1635.png

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ανδρέα η έκθεση δυστυχώς περιγράφει μια πραγματικότητα που επηρεάζει όχι μόνο τους ερασιτέχνες αστρονόμους αλλά περισσότερο τους επαγγελματίες. Η συλλογή της πληροφορίες πλέον θα είναι δυσκολότερη και σε κάποιες περιπτώσεις αδύνατη όπως περιγράφει μέσα το άρθρο.

 

Βαρυτικά κύματα, NEOs, φωτογράφηση χαμηλής επιφανειακής λαμπρότητας αντικείμενα, εξωπλανήτες είναι μερικοί από τους τομείς που θα επηρεαστούν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός που περιγράφει ότι μπροστά από το γαλαξία της Ανδρομέδας θα περνάει κάθε 30 δευτερόλεπτα και ένας δορυφόρος αφήνοντας ίχνος.

 

Μέσα στην έκθεση προτείνονται κάποιες λύσεις όπως η υλοποίηση λογισμικού που θα αφαιρεί στην ουσία το ίχνος στις φωτογραφίες μακράς έκθεσης αλλά το να μοντελοποιήσεις τις τροχιές 80000+ δορυφόρων νομίζω απαιτεί τεράστια προσπάθεια τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό.

 

Η προσομοίωση είναι πραγματικά τρομακτική. Όλος ο ουρανός καλυμμένος από δορυφόρους με περιοχές που όπως λέει μέσα το άρθρο δεν θα μπορούν πλέον να παρατηρηθούν. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω:

 

With state-of-the-art masking techniques for satellite trails and current understanding of systematics and losses induced by the requirement for such masking, the impact of higher altitude LEOsat constellations ranges from costly additional exposure time per area (at the 10–20% level or higher) to the complete loss of ability to study certain astrophysical problems.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η αστρονομία έχει τελειώσει... Φωτορύπανση, seeingρύπανση από ανεμογεννήτριες, αεροπλανορύπανση και δορυφορορύπανση. Ξεχάστε το δεν ενδιαφερεται κανεις εκτός απο εμας. Ο αγώνας ειναι χαμένος. Το ειδικο λογισμικό κλπ ειναι ανοησίες. Δεν θα έπρεπε να τεθουν σε τροχιά τόσοι δορυφόροι. Η αλητεια του Μουσκ που το παιζει και οικολόγος με το μεγαλοαστικο παιχνιδι του Τέσλα δεν έχει όρια...
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ έχω περιέργεια να δω πώς θα αντιδράσει η επιστημονική κοινότητα σε αυτό. Εμείς ερασιτέχνες είμαστε και ότι κάνουμε το κάνουμε από χόμπι, αλλά οι επιστήμονες που παράγουν έρευνα και που σε κάθε περίπτωση είναι η δουλειά τους θα πρέπει να αντιδράσουν πριν είναι πολύ αργά. Προσωπικά δεν θα με έπειθε καθόλου η ιδέα ότι το λογισμικό θα μου δώσει την ίδια ποιότητα-ποσότητα πληροφορίας σε σύγκριση με αυτή που θα έπαιρνα αν δεν υπήρχαν trails καταβάλλοντας μάλιστα περισσότερο χρόνο επεξεργασίας.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης