Jump to content

Asgardia=This is the First Space Nation.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

This is the First Space Nation. :cheesy:

Οι πρόγονοι της ανθρωπότητας υπάρχουν περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια. Αλλά η σύγχρονη μορφή ανθρώπων εξελίχθηκε μόλις πριν από 200.000 χρόνια. Καθώς οι άνθρωποι αναπτύχθηκαν και μεγάλωναν, το σώμα τους άλλαξε και ο εγκέφαλός τους έγινε μεγαλύτερος. Αυτό το συνεχώς εξελισσόμενο είδος έγινε πιο έξυπνο και εξυπνότερο: άρχισε να αναπτύσσει νέα εργαλεία, να κατασκευάζει γλώσσες και να χτίζει πολιτισμούς. Άλλαξαν τον κόσμο γύρω τους για να επιβιώσουν καλύτερα σε δύσκολες και μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι στο να ζουν σε σκληρά περιβάλλοντα. Κατάφεραν να εξαπλωθούν και να ζήσουν σε όλες τις ηπείρους της Γης: από τις πραγματικά κρύες περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας έως τα πιο καυτά μέρη της Αυστραλίας.

Τελικά, έχουν εξαπλωθεί παντού και έγιναν οι άνθρωποι που βλέπουμε σήμερα. Η ανθρωπότητα τα κατάφερε στην ιστορία σχετικά καλά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Οι τεχνολογίες πυρηνικών και βιολογικών όπλων εξαπλώνονται σε πολλά έθνη και ομάδες. Η πρόοδος στην επιστήμη και την τεχνολογία, ενώ εκσυγχρονίζει την ανθρωπότητα, θα οδηγήσει επίσης στην ανάπτυξη πιο καταστροφικών όπλων και πιθανώς άλλων ακούσιων συνεπειών… Επίσης, οι φυσικές απειλές όπως οι επιδημίες, η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι επιπτώσεις από το διάστημα είναι ένα άλλο πρόβλημα για την ύπαρξή μας. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι βρίσκονται στην αρχή μιας νέας εποχής. Μόλις άρχισαν να μαθαίνουν πώς να πλοηγούνται στο διάστημα.

Ο Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης είπε κάποτε: «Ο άνθρωπος πρέπει να υψωθεί πάνω από τη Γη, στην κορυφή της ατμόσφαιρας και πέρα, γιατί μόνο θα καταλάβει πλήρως τον κόσμο στον οποίο ζει».

Η εξάπλωση στο διάστημα θα αλλάξει εντελώς το μέλλον της ανθρώπινης φυλής και μπορεί να καθορίσει εάν έχουμε καθόλου μέλλον. Οι σημερινοί άνθρωποι θα ανοίξουν το δρόμο στο διάστημα - έχουν ακόμη και το πρώτο διαστημικό έθνος τους που ονομάζεται Asgardia. Η Asgardia στοχεύει στην παροχή ίσης πρόσβασης στο χώρο για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την επιστημονική ανάπτυξη της χώρας καταγωγής τους. Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως από περισσότερες από 200 χώρες αποφάσισαν να γίνουν μέρος του κινήματος που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της επέκτασης της ανθρωπότητας πέρα από τη Γη.

Η Asgardia δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου τρεις κορυφαίους στόχους: να διασφαλίσει την ειρηνική χρήση του διαστήματος, να προστατεύσει τη Γη από τους διαστημικούς κινδύνους και να δημιουργήσει μια αποστρατικοποιημένη και ελεύθερη επιστημονική βάση γνώσεων στο διάστημα. Αυτό το ψηφιακό έθνος έχει ακόμη και τη δική του επικράτεια στο διάστημα - ο δικός τους δορυφόρος Asgardia-1, ο οποίος στάλθηκε στο διάστημα στις 12 Νοεμβρίου 2017 με το διαστημικό σκάφος Cygnus. Όταν ο δορυφόρος άρχισε να λειτουργεί, η Γη έλαβε το πρώτο σήμα από αυτόν: «Γεια, Igor!» Ο δορυφόρος Asgardia-1 καλωσόρισε τον αρχηγό του έθνους Igor Ashurbeyli, ο οποίος πρότεινε την ίδρυση της Asgardia στις 12 Οκτωβρίου 2016. Η Asgardia κήρυξε κυριαρχία στο χώρος που καταλαμβάνεται και περιέχεται στο Asgaria-1. Το Space Nation στοχεύει να γίνει μέλος του ΟΗΕ και ισχυρίζεται ότι ήδη πληροί τις νομικές απαιτήσεις του οργανισμού. Το νέο έθνος θέλει να ανοίξει χώρο για όλους και να πραγματοποιήσει το όνειρο της αθανασίας της ανθρωπότητας.

Η ανθρωπότητα γεννήθηκε στη Γη, αλλά δεν πρόκειται να πεθάνει εδώ.

Επισκεφτείτε το asgardia.space και γίνετε Asgardian!

https://asgardia.space/en/news/This-is-The-First-Space-Nation

d4b68ce7e5d478eb1a47a67718e38cf7779d74664a723d2cdc10293432c79e87.jpeg.177978b99ea0a7eb9d61cc4e24b44f6a.jpeg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Μέλος της Διεθνούς Αστροναυτικής Ομοσπονδίας. :cheesy:

Η Asgardia Terra Ark έγινε επίσημα αποδεκτή ως μέλος της Διεθνούς Αστροναυτικής Ομοσπονδίας (IAF).

Ιδρύθηκε το 1951, η IAF είναι ο κορυφαίος οργανισμός διαστημικής υπεράσπισης στον κόσμο με 397 μέλη σε 69 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των κορυφαίων διαστημικών πρακτορείων, εταιρειών, ερευνητικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων, εταιρειών, ενώσεων, ινστιτούτων και μουσείων παγκοσμίως.

Ακολουθώντας το θέμα της «Ένας διαστημικός κόσμος που συνεργάζεται προς όφελος της ανθρωπότητας», η Ομοσπονδία προάγει τη γνώση για το διάστημα, υποστηρίζει την ανάπτυξη και την εφαρμογή διαστημικών περιουσιακών στοιχείων προωθώντας την παγκόσμια συνεργασία.

Η Asgardia Terra Ark έχει πλέον προσχωρήσει σε αυτήν την αξιόπιστη διεθνή ένωση για να ξεκινήσει μια ποικιλία γόνιμων και διαρκών συνεργασιών με τα μέλη της. Αυτή η ιστορική ιδιότητα μέλους είναι ένα άλλο κρίσιμο βήμα για την Asgardia στο δρόμο προς τον κύριο επιστημονικό στόχο - τη γέννηση του πρώτου ανθρώπινου παιδιού στο διάστημα.

Οι Airbus, Blue Origin, European Space Agency, JAXA είναι τα μέλη αυτής της εξαιρετικής παγκόσμιας ομοσπονδίας, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Η Asgardia Terra Ark είναι ένας μη κυβερνητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας. Το Asgardia Terra Ark είναι ένα πρωτότυπο της μελλοντικής πολιτείας Asgardia.

Η IAF φιλοξενεί το ετήσιο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο (IAC) - το κορυφαίο διαστημικό γεγονός στον κόσμο. Το IAC συγκεντρώνει περίπου 6.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο. Το ετήσιο συνέδριο της IAF περιλαμβάνει εκδηλώσεις δικτύωσης, συνομιλίες και ένα τεχνικό πρόγραμμα για τις εξελίξεις στην επιστήμη και την εξερεύνηση, τις εφαρμογές και τις λειτουργίες, την τεχνολογία, τις υποδομές, το διάστημα και την κοινωνία.

Φέτος, για πρώτη φορά, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στις 12-14 Οκτωβρίου λόγω της πανδημίας COVID-19. Το IAC 2020: Το CyberSpace Event θα περιλαμβάνει συνεδρίες ολομέλειας, συνεδρίες φόρουμ παγκόσμιου δικτύου, μια εξαιρετική γκαλερί τεχνικής παρουσίασης με περισσότερες από 1300 διαλέξεις βίντεο και μια διαδραστική εικονική έκθεση.

Η εκδήλωση της IAF της χρονιάς θα περιλαμβάνει ήδη έναν από τους εκπροσώπους της Asgardia. Στις 13 Οκτωβρίου, η επικεφαλής της διοίκησης στον αρχηγό του έθνους Lena De Winne θα συντονίσει μια συνεδρία για την εμπορευματοποίηση ISS και τη μελλοντική καινοτομία της βιομηχανίας σε χαμηλή τροχιά της Γης. Η συνεδρία θα είναι μια συνομιλία μεταξύ των ηγετών του κλάδου για το πώς το ISS επιτρέπει την εμπορευματοποίηση, την πρόσβαση στο διάστημα και το μέλλον της χαμηλής τροχιάς.

«Η Λένα Ντε Γουίν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία και λειτουργία της Asgardia, της πρώτης στο διαστημικό έθνος της ανθρώπινης ιστορίας που ιδρύθηκε από τον Δρ. Igor Ashurbeyli και παραμένει στον πυρήνα της λειτουργίας της στη θέση του Αρχηγού Διοίκησης», αναφέρει ο ιστότοπος της IAF. Η συμμετοχή του Dr De Winne στην εκδήλωση.

https://asgardia.space/news/International-Astronautical-Federation-Membership

0293ca371ff9a95132ba59f528c6e4cd7e04ecd1a0b0ac22eb0858813625a490.thumb.jpg.b06eaa137343f99ad7f72a148b7ea325.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

Συνεργασία μεταξύ IBMP και δύο διαστημικών επιστημονικών περιοδικών. :cheesy:

Ο Δρ Igor Ashurbeyli, Επικεφαλής του Έθνους, συναντήθηκε με τον Oleg Orlov, Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (IBMP). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ της IBMP και δύο διαστημικών επιστημονικών περιοδικών: το διεθνές διαστημικό περιοδικό του Asgardia ROOM και τη ρωσική περιοδική αεροδιαστημική σφαίρα («VKS»).

Φέτος, ο Oleg Orlov, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Doctor of Medical Science, ο οποίος είναι επικεφαλής του κορυφαίου ινστιτούτου στον κόσμο που ερευνά τον αντίκτυπο του διαστήματος στην ανθρώπινη φυσιολογία, έγινε συγγραφέας και μέλος του συντακτικού συμβουλίου του ρωσικού περιοδικού Aerospace Sphere. Εκτός από τη λίστα HAC, το περιοδικό είναι αναγνωρισμένο από τη ρωσική επιστημονική κοινότητα και συνιστάται για υποψήφιες εκδόσεις PhD. Περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με επιστημονικές ανακαλύψεις και υποθέσεις που σχετίζονται με την εξερεύνηση του διαστήματος.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Oleg Orlov μίλησε για τα βασικά έργα της IBMP και τα σχέδια για τη δημιουργία τεχνητής βαρύτητας και θωράκισης της διαστημικής ακτινοβολίας, καθώς και τη λήψη άλλων προληπτικών μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης υγείας κατά τη διάρκεια παρατεταμένων διαμονών στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Ειδικότερα, μια φυγόκεντρος βραχίονα που μπορεί να μειώσει σημαντικά κάθε αρνητική επίδραση μηδενικής βαρύτητας στο σώμα σχεδιάστηκε από το ινστιτούτο τη δεκαετία του 1980, ακόμη και πριν ο διαστημικός σταθμός MIR τεθεί σε τροχιά.

Η επιτυχία της επιστημονικής έρευνας σε αυτούς τους τομείς είναι ζωτικής σημασίας για το Space Nation. Τα μικροπροστατευτικά και διαστημικά συστήματα προστασίας από την ακτινοβολία είναι οι βασικές προϋποθέσεις για τη γέννηση στο διάστημα, η οποία είναι η κύρια επιστημονική και ιδεολογική αποστολή της Asgardia για το επόμενο τέταρτο ενός αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας, ο Igor Ashurbeyli κάλεσε τον Oleg Orlov να συμμετάσχει στο συντακτικό συμβούλιο του διεθνούς περιοδικού ROOM, The Space Journal of Asgardia.

Ο επικεφαλής της IBMP έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος της ρωσικής επιστημονικής κοινότητας που εντάχθηκε στο συντακτικό συμβούλιο περιοδικών Asgardian, το οποίο περιλαμβάνει κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον χώρο του διαστήματος επιστήμης και τεχνολογίας.

Το ROOM είναι ένα πλήρως ανεξάρτητο διεπιστημονικό περιοδικό που καλύπτει όλες τις πτυχές της εξερεύνησης του διαστήματος. Αυτό το υψηλό προφίλ περιοδικό προσφέρει στους αναγνώστες του μια ποικιλία από ιστορίες που γράφτηκαν από συνεισφέροντες που σχετίζονται άμεσα με την επιστήμη, την αιχμή της έρευνας, τη διαστημική νομοθεσία και τις επιχειρήσεις. Τώρα, όλοι οι κάτοικοι της Asgardian λαμβάνουν δωρεάν ηλεκτρονική συνδρομή στο ROOM, The Space Journal of Asgardia.

Ο επικεφαλής του έθνους και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Προβλημάτων συμφώνησαν να προωθήσουν το έργο των επιστημόνων της IBMP τόσο στο ρωσικό περιοδικό όσο και στο διεθνές.

Η συνάντηση σηματοδότησε την αρχή μιας στενής συνεργασίας. Οι Asgardians και οι άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη διαστημική βιολογία και την ιατρική μοιράζονται ένα κοινό όραμα: το μέλλον της ανθρωπότητας είναι στο διάστημα!

Η Asgardia εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που καταβάλλει το ινστιτούτο για να πραγματοποιήσει αυτό το μέλλον και προσβλέπει στην υποστήριξη αυτών. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας κορυφαίος επιστήμονας της IBMP και ο Ρώσος γιατρός του διαστήματος, ο Ιατρός της Ιατρικής Επιστήμης Mark Belakovsky, ο οποίος εργάζεται για 40 χρόνια για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να εξερευνήσει ακραία περιβάλλοντα εντός και εκτός του πλανήτη μας, ήταν μεταξύ των τριών πρώτων νικητών του Διαστήματος Nation Award «Για επιτεύγματα στην εξερεύνηση του διαστήματος».

https://asgardia.space/news/Head-of-the-Space-Nation-and-Director-of-the-Institute-of-Biomedical-Problems-Make-Arrangements-for-Collaboration

58c8c88d93078dd1efa37f82de4e1c255fea506c2ce69bdc96e614de8d4b58dd.jpg.9acccd5b9bf8ecb4aa898ff391d69c4a.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 10 μήνες αργότερα...

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Space Child ιδρύθηκε στην Ασγκάρντια :cheesy:

Στις 21 Οκτωβρίου 2021 υπεγράφη διάταγμα του Αρχηγού του Διαστημικού Έθνους για την ίδρυση του ιδρύματος (14 Ophiuchus 0005 σύμφωνα με το ημερολόγιο Asgardian).

Το πρώτο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Asgardia δημιουργήθηκε για να ολοκληρώσει την πρωταρχική φουτουριστική επιστημονική και τεχνολογική αποστολή του Space Nation: τη γέννηση ενός παιδιού στο διάστημα.

«Αυτό ακριβώς το γεγονός θα σημαίνει μια ευκαιρία για την ανθρωπότητα να αποκτήσει ανεξαρτησία από την πατρίδα της, τον πλανήτη Γη και να συνεχίσει την αιώνια ύπαρξη του ανθρώπινου γένους. Τα διαστημικά ταξίδια είναι παρόμοια με την ιστιοπλοΐα και είναι καιρός η ανθρώπινη φυλή να προετοιμαστεί για να φύγει από το λιμάνι και να κατευθυνθεί προς άγνωστες ακτές », δήλωσε ο Δρ Igor Ashurbeyli στις 12 Απριλίου 2019 στην ομιλία του στο Πρώτο Εκτελεστικό Συνέδριο της Asgardia στο Βιέννη. Τότε ήταν που προσδιόρισε τη γέννηση ενός παιδιού στο διάστημα ως την κύρια αποστολή του Space Nation για τα επόμενα 25 χρόνια.

Σε ένα τέταρτο του αιώνα πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για αυτό. Ως εκ τούτου, η Asgardia κατευθύνει δημοσιονομικά και φιλανθρωπικά κεφάλαια σε εξελίξεις στον τομέα της δημιουργίας τεχνητής βαρύτητας και προστασίας από την ακτινοβολία του διαστήματος, καθώς και στην έρευνα που σχετίζεται με την εμβρυολογία και τη μελέτη των επιπτώσεων του διαστημικού περιβάλλοντος στο γυναικείο σώμα. Η Διοίκηση του Αρχηγού του Έθνους και η κυβέρνηση της Ασγκάρντια είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία και την επίβλεψη των δραστηριοτήτων του ιδρύματος.

https://asgardia.space/en/news/The-Space-Child-Charitable-Foundation-Established-in-Asgardia

3cf4de25a07e853bb9cb2f30567d5f6c03dcea461b6422c85fdaa7339f7df8da.jpg.664bd178b03028fc19379ade29864400.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης