Jump to content

Αγορά τηλεσκοπίου για παιδι


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας είμαι νέος στο forum και ήθελα να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο για την κόρη μου που είναι 9 χρόνων.Το ποσό που διαθέτω είναι 150- 200€.Μπορειτε να με βοηθήσετε να βρω ένα σε αυτή την τιμή;Βέβαια μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται με και η γλάστρα οπότε όπως καταλαβαίνετε θα το χρησιμοποιώ και εγώ....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλωσήρθες στο αστροβοξ

 

 

θα σου πρότεινα αυτό είναι αό τα πιο απλά τηλεσκόπια και θα μπορείτε να βλέπετε την σελήνη και τους δακτύλιους του κρόνου

"Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αφου ειναι για παιδι πρεπει να ειναι ευκολο στη χρηση και οχι κατι τεραστιο, ωστε να μπορει να το χειριστει.

Ενα τετοιο ειναι το

https://www.planitario.gr/celestron-astromaster-70az-ce21061.html

Θα δειτε τη σεληνη, τον Δια με τους δορυφορους και τον Κρονο με τα δαχτυλιδια του. Εχει ορθη εικονα, δηλαδη τα δειχνει κανονικα, οποτε μπορειτε να εξοικειωθειται με τη χρηση του τη μερα παρατηρωντας μακρινους στοχους.

Μια αλλη επιλογη ειναι το

https://www.planitario.gr/skywatcher-90-900-az3.html

Μεγαλυτερη διαμετρο, πιο στιβαρο τριποδο και το σημαντικοτερο, μικρομετρικες κινησεις, με 2 κοχλιες παρακολουθεις το αντικειμενο χωρις μεγαλη μετακινηση του καδρου. Επισης εχει μεταλλικο εστιαστη, γωνιακο και ερευνητη σε αντιθεση με το προηγουμενο που ειναι καλης μεν ποιοτητας αλλα πλαστικα δε.

Μη ξεχασετε καποιο εισαγωγικο βιβλιο.

Σε καθε περιπτωση θα μαθετε και θα μπειτε στο χωρο της ερασιτεχνικης αστρονομιας !

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια σου φιλε. Το τηλεσκοπιο κατα πασα πιθανοτητα θα το χρειαστεις και στα επομενα χρονια αλλα λογω του μικρου μεγεθους τα διοπτρικα δεν μπορουν να δουν πολλα απο πολυ. Οποτε σε λιγα χρονια θα ακουσεις ποτε θα παρουμε και =νουργιο τηλεσκοπιο. Πανε λοιπον ενα βημα μπροστα και παρε το εξαιρετικο sky watcher dob6. Αξιζει καθε ευρω τις τιμης του. Βλεπει πολλα και μεσα σε πολη οποτε θα κρατησει χρονια. Αλλα επειδη το παιδι ειναι 9 χρονων θα πρεπει να το βοηθας γιατι ειναι λιγο μεγαλο. Και προσοχη στα κατοπτρα. Δεν ειναι σαν τα διοπτρικα που καθαριζουν ευκολα. To μονο προβλημα ειναι οτι κοστιζει 334 ευρω. Αλλα αξιζει να περιμενεις να το παρεις.
"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα πρότεινα το Sky-Watcher Dobsonian Truss 130mm

 

 

Μεγάλη διάμετρος κατόπτρου, εύκολο στην μεταφορά του διότι είναι πτυσσόμενο, στήνεται πολύ εύκολα πάνω σε τραπέζι ή σκαμπό, πανεύκολος χειρισμός και είναι τηλεσκόπιο το οποίο έχει πολύ υψηλή μεταπωλητική αξία.

 

Ένα εξαιρετικό τηλεσκόπιο, μεγάλη λεπτομέρεια στον Κρόνο, τον Δία ακόμα και τον Άρη, σε πιο σκοτεινά μέρη βέβαια μπορείς να κυνηγήσεις νεφελώματα (λίγο θολά και αδύναμα για αυτή την διάμετρο του καθρέπτη αλλά εντυπωσιακά) και γαλαξίες. Η Σελήνη εννοείται πως θα προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες.

 

Επίσης να σημειωθεί ότι το κάτοπτρο του είναι παραβολικό υψηλής ποιότητας και όχι σφαιρικό

 

Το έχει εμπιστευτεί πάρα πολύς κόσμος όπως θα δεις στην σελίδα του προϊόντος στο Σκρουτζ που έχω αφήσει και αξιολόγηση.

 

https://www.skroutz.gr/s/4224552/Sky-Watcher-Dobsonian-Truss-130mm.html

 

επίσης θα το βρεις και στο Πλανητάριο https://www.planitario.gr/dobsonian-truss-130mm.html

 

Το διαφημίζω παντού διότι για τα λεφτά του κάποιος αρχάριος κάνει μια πολύ καλή αρχή και πολλοί γνωστοί μου που με εμπιστεύτηκαν το έχουν ευχαριστηθεί.

 

 

Καθαρούς ουρανούς να έχεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας σε ότι αφορά την αγορά ενός τηλεσκοπίου για εμένα και την κόρη μου....αποφάσισα να δαπανησω λίγα περισσότερα χρήματα για ένα λιγο καλύτερο τηλεσκόπιο από το αρχικό μου μπάτζετ.και μετά από ψάξιμο είμαι ανάμεσα σε δύο το SKYWATCHER SKDOBP130 DOBSONIAN TRUSS και το SKYWATCHER 130/900 EQ2.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε εγω εχω το sky watcher 130/900eq2 το οποιο ειναι ενα πολυ καλο τηλεσκοπιο. Αλλα λογω της ισημερινης που δεν ειναι καταλληλη για το βαρος του τηλεσκοπιου μετα απο καιρο θα χρειαστει να δωσεις αλλα 300 το λιγοτερο για να παρεις την eq3 που το υποστηριζει σωστα. Επισης λογω ισημερινης ειναι πολυ πιο δυσκολη η χρηση του σε σχεση με το dobsonian. Απο την αλλη το dob επειδη ειναι ανοιχτο truss θα χρειαστει ενα φωτοχοιτωνιο για να το καλυπτει την ωρα της παρατηρησης για να μην μπαινει φως απο γυρω γυρω αλλα ειναι φθηνοτερο και πιο ευκολο στην χρηση του. Παντως επιμενω στο να παρεις το dob 6 της sky watcher.
"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα συμφωνήσω και εγώ για την επιλογή του SW Dob 6",150/1200 !!

Είναι ασυγκρίτως καλύτερο τηλεσκόπιο οπτικά και μηχανικά,και με εστιαστή 2" σε σχέση με τα υπόλοιπα προαναφερθέντα.

Αξίζει τα χρήματά του!

Άλλωστε μετά απο κάποιο διάστημα χρήσης δεν μένει κάποιος στο 130mm που έχει ως πρώτο τηλεσκόπιο,αλλά αναζητά μεγαλύτερο για πιο αποδοτική παρατήρηση...

Φυσικά το 130/650 Heritage υπερτερεί σε φορητότητα,υστερεί όμως σε όλα τα υπόλοιπα.Και το 130/900 όπως σωστά ειπώθηκε,έχει προβληματική EQ2 βάση (και όχι παραβολικό αλλά σφαιρικό κάτοπτρο).

Κάθε τηλεσκόπιο που αγοράζουμε είναι μια επένδυση που πρέπει να εξυπηρετεί κάποιον σκοπό,κάποια ανάγκη και καλό είναι να έχει όσο γίνεται περισσότερη διάρκεια χρήσης,παρά να παροπλιστεί κάποια στιγμή.

Υπάρχει με ίδιο περίπου κόστος και η επιλογή σε μεταχειρισμένο,του SW Dob 8",200/1200.

Φιλικά-Κώστας :)

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης