Jump to content

Κυάλια σε black Friday( ; )


dimilele

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

θέλω από καιρό να αγοράσω ένα ζευγάρι κυάλια για καθαρά αστρονομική χρήση, εύκολα στη χρήση και τη μεταφορά, αρα όχι μεγάλα για τρίποδο. Αφού έχουμε και εκπτώσεις( ; ) ας κινηθούμε λέω με την αγορά..

budget μέχρι 200€

 

Η γνωστή τριάδα που έψαξα είναι planitario, teleskop-express και astroshop.eu

 

Απ' το σαλονικιώτικο ξεχώρισα το

https://www.planitario.gr/heritage-base-8x30.html και

https://www.planitario.gr/heritage-base-10x40.html

μου φαίνονται και τα 2 τίμια και το μικρό έχει και καλό FoVm. Δεν ξέρω μήπως το γυαλί θεωρείται κακό, λόγω BK10. Κάπου διάβαζα ότι μόνο τα Bak4 κάνουν για αστρονομική χρήση.

 

Λίγο βαρύ αλλά οικονομικό και πάνω κάτω στα ίδια κυβικά το TS 8x40 από teleskop

https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p7299_TS-Optics-8x40-LE-Wide-Field-Porro-Binoculars---multi-coated---rubber-armoured.html

 

Και τέλος αυτό που μου έκλεψε τις εντυπώσεις, είναι αυτό

https://www.astroshop.eu/instruments/omegon-2-1x42-wide-field-binoculars-for-star-field-observing/p,50354#tab_bar_1_select

Με έβαλε λίγο σε σκέψη το fixed IPD, θα μετρηθώ αύριο.

Έχει μήπως κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο προϊόν;

 

Και γενικά, παρά τις δήθεν προσφορές, τι θα προτείνατε για άμεση αγορά;

Ευχαριστώ!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημερα

Η εμπειρια μου στα κυαλια ειναι πολυ μικρη αλλα μετα απο ψαξιμο αυτο που γνωριζω ειναι οτι για καθαρα αστρονομικη χρηση τα κυαλια χρειαζονται καποιες ελαχιστες προύποθεσεις : https://www.astroshop.eu/glossary/binoculars/area-of-application/astronomy/g,3549

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε αυτα εδω https://www.planitario.gr/nature-dx-10x32.html ειναι πολυ καλα. Εχουν ΒΑΚ 4 πρισματα σχεδον 6 μοιρες πεδιο και ειναι πληρως πολυεπιστρωμενα. Στα 147 για την blackfriday στο πλανηταριο.
"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα

θέλω από καιρό να αγοράσω ένα ζευγάρι κυάλια για καθαρά αστρονομική χρήση, εύκολα στη χρήση και τη μεταφορά, αρα όχι μεγάλα για τρίποδο. Αφού έχουμε και εκπτώσεις( ; ) ας κινηθούμε λέω με την αγορά..

budget μέχρι 200€

Καλημέρα!

Αν θέλεις κιάλια για καθαρά αστρονομική χρήση,που θα είναι αποδοτικά για παρατήρηση,τότε θα χρειαστείς μεγάλη διάμετρο,ιδιαίτερα για παρατήρηση βαθέως ουρανού (DSO) και αναζήτηση στόχων.

Θα πρέπει να έχουν την μικρότερη δυνατή μεγέθυνση για να είναι σχετικά φορητά,γιατί πάνω απο 11x θέλεις τρίποδο ή καλύτερα μονόποδο ανεξαρτήτως διαμέτρου.

Η μ ε γ έ θ υ ν σ η είναι αυτή που επιβαρύνει πιο πολύ την φορητότητα (κράτημα στα χέρια και σταθερότητα ειδώλου),και μετά το βάρος και το μήκος τους...

 

Επίσης είναι πολύ χρήσιμο να έχουν πραγματικό οπτικό πεδίο,πάνω απο 4ο.

Μικρή διάμετρος θα περιορίσει πολύ τα αντικείμενα που θα βλέπεις,ιδιαίτερα όταν παρατηρείς απο φωτορυπασμένους ουρανούς!

 

Απο την εμπειρία μου έχω να προτείνω ιδανικά για αστρονομική χρήση και φορητότητα τα 10.5x70,που θα σου προσφέρουν ασυγκρίτως περισσότερη συγκίνηση και ουσιαστική και αποδοτική παρατήρηση.

Ουδεμία σχέση στο τί θα δείς με μικρότερες διαμέτρους,ειδικά κάτω απο 10x50...

Είχα 10x50 και όταν πήρα 15x70,είδα πολύ περισσότερα αντικείμενα.Τα 10.5x70 είναι αισθητά πιο φορητά απο τα 15x70,εννοώντας το σταθερότερο κράτημα στο χέρι!

Δες αυτά κοντά στα χρήματα που διαθέτεις:

https://www.firstlightoptics.com/helios-binoculars/helios-stellar-ii-70mm-wp-binoculars.html

Μαζί με ένα πανάλαφρο μονόποδο,είναι τέλειος συνδυασμός:

https://www.e-shop.gr/hama-04178-star78-camera-monopod-p-PER.566324

Η παρατήρηση με αυτό το σετ γίνεται ιδιαίτερα ξεκούραστη,χωρίς καθόλου κούραση στα χέρια,και άνετη και σε μεγάλες γωνίες μέχρι το ζενίθ,κάτι που δεν θα έχεις με τρίποδο (που είναι και πολύ βαρύτερο και ογκωδέστερο).

 

Αν έχεις τόσο σοβαρό θέμα με το μέγεθος,τότε μην πέσεις κάτω απο 8x56.

 

Εκτός αν δεν τα θέλεις αποκλειστικά για αστρονομική αλλά και για επίγεια χρήση.

Φιλικά-Κώστας :)

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα σας,

 

Να προσθέσω κι εγώ μία καλή πρόταση μονόποδου για παρατήρηση με κυάλια είναι αυτή εδώ https://www.astroshop.eu/special-stands/opticron-tripod-bc-2-hide-mount-with-panhead-ph157qk/p,62277 ή αυτή https://www.astroshop.eu/special-stands/opticron-tripod-bc-2-hide-mount-without-panhead/p,62278

 

Είναι αρκετά βολική διότι η 'δαγκάνα΄ μπορεί να πιάσει άνετα και σταθερά σε κάγκελο με γωνίες (όχι στρογγυλό) και να γίνει άνετη και ξεκούραστη παρατήρηση ακόμα και από το σπίτι. Αυτήν έχω κι εγώ και κάνω τις παρατηρήσεις μου από το σπίτι με τα Omegon 15x70 https://www.skyandweather.gr/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/810--omegon-nightstar-15x70.html

 

Φιλικά Γιώργος

-Γιώργος-

Κατάστημα αστρονομικού εξοπλισμού http://skyandweather.gr/

Νίκαια http://nikaia-davis.meteoclub.gr/ , Αιγάλεω http://aigaleo-davis.meteoclub.gr/ , Μενίδι http://menidi-davis.meteoclub.gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα 8x30 είναι κόπια (δεν γνωρίζω πόσο καλή) του αρχετύπου των Zeiss Deltrentis/Deltrintem, αυτών που είχαν οι Ναζί στον Β' ΠΠ. Αντιγράφονται επί έναν αιώνα από αμέτρητους κατασκευαστές. Έχω ένα Pentax και ένα μονοκιάλι Ρωσικό. Είναι ό, τι πιο κλασσικό υπάρχει. Τα καλύτερα είναι τα Swarovski Habicht. Τα προτείνει το Backyard Astronomer' s Guide και είναι μια χαρά για παρατήρηση του Γαλαξία, σμηνών και αστερισμών για έναν αρχάριο. Είναι ελαφρά και αν ξαπλώσεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για πολλή ώρα, μαθαίνοντας τον ουρανό.

Το θέμα είναι εάν η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι ποιοτική.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης