Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
wereniki Εξωγήινη
Ένταξη: 18 Νοέ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2414 Ηλικία: 59 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 07/05/2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κωνσταντίνε, θα με κάνεις να κατεβάσω το προ ετών αγορασμένο και καταχωνιασμένο στο πατάρι μικροσκόπιο του Lidl (δεν θυμάμαι μάρκα ούτε μεγεθύνσεις). Τυχαίνει δε, να έχω παρόμοια συλλογή με σένα, οπότε με βλέπω να παρατηρώ τον μικρόκοσμο μεγαλώνοντας παράλληλα και το εγγόνι! Άσε που στα βαζάκια με άμμο, έχω και ένα από την έρημο της Ιορδανίας Ουάντι Ραμ! Αλήθεια αμμωνίτες έχεις παρατηρήσει;
_________________ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 15534 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/05/2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα αιμοπετάλια μετρούνται σε μεγέθυνση 40x. Αλλά αυτό αρκεί για μέτρηση, μάλλον θέλεις μεγαλύτερη μεγέθυνση για να τα μελετήσεις.
http://www.medicalhistology.us/twiki/bin/view/Main/BloodAndBoneMarrowAtlas10
Γεια σου Κατερίνα. Ευχάριστες συναντήσεις, ελπίζω να μην μας πετάξουν έξω για off topic ακόμη! Αμμωνίτες μόνο μακροσκοπικά, έχω μερικούς. Πήρα ένα σφυρί Estwing και το καλοκαίρι θα ψάξω στον ασβεστολιθικό βράχο της Ψάθας. 80 μέτρα ιζήματα, πόσα εκατομμύρια χρόνια να είναι; Σίγουρα όχι αρκετά για να βρω αμμωνίτες.
Περιγραφή: |
|
Μέγεθος αρχείου: |
449.13 KB |
Διαβάστηκε: |
92 φορές |

|
_________________ Οὖτιν με κικλήσκουσι
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vasilas432 Εξωγήινος
Ένταξη: 30 Μαϊ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 360 Τόπος: Χανιά Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 04/06/2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kkokkolis έγραψε: | Τα αιμοπετάλια μετρούνται σε μεγέθυνση 40x. Αλλά αυτό αρκεί για μέτρηση, μάλλον θέλεις μεγαλύτερη μεγέθυνση για να τα μελετήσεις.
http://www.medicalhistology.us/twiki/bin/view/Main/BloodAndBoneMarrowAtlas10
Γεια σου Κατερίνα. Ευχάριστες συναντήσεις, ελπίζω να μην μας πετάξουν έξω για off topic ακόμη! Αμμωνίτες μόνο μακροσκοπικά, έχω μερικούς. Πήρα ένα σφυρί Estwing και το καλοκαίρι θα ψάξω στον ασβεστολιθικό βράχο της Ψάθας. 80 μέτρα ιζήματα, πόσα εκατομμύρια χρόνια να είναι; Σίγουρα όχι αρκετά για να βρω αμμωνίτες. |
Φοβερή φωτογραφία Κώστα σε ευχαριστώ! Κάποια στιγμή μπορει να ασχοληθώ. Προς το παρόν με τρώει το μαμούνι αν θα βγάλω έξω το τηλεσκόπιο μια απο αυτές τις μέρες που εχει φτιάξει ο καιρός....
_________________ Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 15534 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 25/01/2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για δες κάτι πράγματα. Κουβαλάω μαζί μου κάποια οπτικά. Εκτός από τα μακροσκοπικά (κιάλια 8x30, μονοκιάλι 6x18, κατά διαστήματα και άλλα) έχω πάντοτε και Μικροσκοπικά. Μια τριπλέτα Belomo, ένα Seibert Emoscope και το Macro του Zeiss.
Τα έχω δοκιμάσει όλα με το Smartphone αλλά, ενώ δουλεύουν πολύ καλά η τριπλέτα και το Emoscope σαν μικροσκόπια (20x σε συνδυασμό με την κάμερα αναλογικά) είναι δύσκολο να τα κρατήσεις σταθερά στο σωστό σημείο ώστε να ευθυγραμμίζονται.
Σημερα πήρα αυτή τη σαχλαμαρίτσα από το Jumbo. Πέραν του ότι οι 3 φακοί κάνουν αυτό που υπόσχονται (για την πλάκα μας, δεν τα πήρα για αστροφωτογραφία) τυχαίνει το σπείρωμα να είναι συμβατό με του Emoscope του 1954!!!
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στη φωτογραφία.
1.99€
Η σφαιρική εκτροπή προέρχεται από τον φακό-κουκκίδα του Snartphone (μοντέλο Lite, τριτη ποιότητα). Αλλά με crop σου μένει το αντικείμενο στο κέντρο σε αρκετά καλή ποιότητα για οπτικά της δεκάρας και on the go.
|
1.62 MB |
27 φορές |

|
|
1.28 MB |
16 φορές |

|
|
2.43 MB |
14 φορές |

|
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 26/01/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιατί δεν βγάζει κάποιος ένα απλό μανταλάκι- αντάπτορα που να διαθέτει σπείρωμα για τις λούπες και τα μονοκιάλια του; Γιατί να έχω τόσο ποιοτικά οπτικά και να παίζω με τα Κινέζικα του Jumbo;
Από περιέργεια πήρα και τον "τηλεφακό" 12x18. Χάλια ποιότητα κατασκευής, ασαφής εστίαση, σκοτεινό στο μάτι (δουλεύει όμως). AFOV 70+ μοίρες (Erfle;) αλλά λόγω μικρού eye relief προσλαμβάνονται 30-40 με τη μία. Μήκος 80mm, f/4.5 περίπου.
Και όμως, δουλεύει. Δείτε απλή φωτογραφία και με τον τηλεφακό.
Που να ήταν το Zeiss.
Θα μου πείτε, πάρε DSLR.
Έχουμε, δεν την κουβαλάω με τίποτε.
|
2.05 MB |
18 φορές |

|
|
2.09 MB |
15 φορές |

|
Ούτε καπάκια δεν βάζει η Zeiss και χρεώνει 400€! |
|
3.13 MB |
12 φορές |

|
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
qforce Αστρομανιακός
Ένταξη: 16 Οκτ 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 145 Τόπος: Αρτέμιδα Ηλικία: 46 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 26/01/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχω να βάλω μάτι σε μικροσόπιο από το πανεπιστήμιο. Η αλήθεια είναι ότι μετά από βίντεο όπως αυτό
https://www.youtube.com/watch?v=goS7F2v741M και επειδή έχω την HQ camera και
καναδύο raspberry μου μπήκαν ιδέες. Ωραία ασχολία για όταν έχει σύννεφα και δεν μπορώ να ασχοληθώ
με αστροφωτογραφία. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτούς τους φακούς, βλέπω ότι τους χρησιμοποιούν και
για την συγκόλληση υλικών σε ηλεκτρονικές πλακέτες που και αυτό με ενδιαφέρει.
Τώρα όσον αφορά στο θέμα με τους αντάπτορες αν μου δώσετε μετρήσεις μπορώ να σχεδιάσω στο fusion360
ότι αντάπτορα τραβάει η ψυχή σας και να τον τυπώσω στον 3d printer. Είναι πιθανό να υπάρχουν ήδη και αρκετά έτοιμα σχέδια στο
https://www.yeggi.com
_________________ Γιώργος Καράντζαλος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 27/01/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 0:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω. Μικροσκόπιο 300x χωρίς βάση; Ούτε 30x στο χέρι. Αυτές οι μεγεθύνσεις, 20-60x, είναι απολαυστικές σε στερεοσκοπικό μικροσκόπιο. Αλλά και οι 6-10x των Papilio. 300-400x είναι η τρίτη σκάλα των βιολογικών, οι εικόνες που δείχνει το video δεν με πείθει πως κινούνται εκεί, ιδίως το αλάτι.
Τα καλά τριοπτικά έχουν και τρίτο σωλήνα για την κάμερα, βλέπεις και φωτογραφίζεις. Από τη δική μου Celestron έβαλα φωτογραφίες, κάνει δουλίτσα αλλά όχι φοβερά πράγματα.
Μόνο άμμο να βλέπεις από διάφορα μέρη στο 3D φθάνει.
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 29/01/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
qforce έγραψε: |
Τώρα όσον αφορά στο θέμα με τους αντάπτορες αν μου δώσετε μετρήσεις μπορώ να σχεδιάσω στο fusion360
ότι αντάπτορα τραβάει η ψυχή σας και να τον τυπώσω στον 3d printer. Είναι πιθανό να υπάρχουν ήδη και αρκετά έτοιμα σχέδια στο
https://www.yeggi.com |
Διαπίστωσα πως η βασική ιδέα λειτουργεί.
Το μονοκιάλι όμως του Jumbo έχει αστιγματισμό στο κέντρο του πεδίου και μάλλον δεν είναι και ευθυγραμμισμένο. Εστιαζει με μετακίνηση του πρωτεύοντος (άρα η κακή ευθυγράμμιση επιδεινούται με την εστίαση), έχει υπερβολική μεγέθυνση, μικρή κόρη εξόδου και δεν εστιάζει πάρα μετά τα 4 μέτρα, ούτε τηλεσκόπιο να ήταν.
Έτσι, με 4 ευρώ κέρδισα μια εμπειρία, ένα καπάκι για το Zeiss (έχουν ίδια διάμετρο), ένα μανταλάκι για το κινητό με θηλυκό σπείρωμα και την πρύμνη που έχει αρσενικό σπείρωμα. Εάν το ξεκολλήσω ή το κόψω και το σφηνώσω σε κάτι σωληνωτό στο οποίο να μπαίνει το Zeiss, θα μπορώ να τραβάω φωτογραφίες. Με ενδιαφέρει φυσικά το Macro, αντικείμενα πίσω από βιτρίνα μουσείου ή καταστήματος, έντομα, φυτικά υλικά κλπ.
Θα το δοκιμάσω, έστω για την πλάκα του πράγματος.
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|