Jump to content

Δυνατότητες του Celestron C6. Εικόνες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να δω τις δυνατότητες του celestron C6. Μπορεί κάποιος να δώσει link από εικόνες? Ξέρω ότι κάτι αντίστοιχο υπάρχει στο astrobin αλλά ίσως θα ήταν καλή προσθήκη και για εδώ. Πχ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν threads για κάποια μοντέλα ώστε μπορούμε να βλέπουμε τις δυνατότητες του οργάνου και να απευθυνόμαστε στους αντίστοιχους χρήστες για πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν ξέρω φίλε μου κατα πόσο θα βοηθούσε αυτο στο να καταλάβεις τις δυνατότητες κάποιου τηλεσκοπίου απο τη στιγμή που όλες περνούν τόσα στάδια επεξεργασίας απο το στακάρισμα μεχρι το φωτοσοπ με διάφορες τεχνικες που μπορούν να διαρκέσουν και μερες....

Επισης το αποτέλεσμα έχει να κανει και απο άλλες μεταβλητες εξίσου σημαντικές όπως η κάμερα, η στηριξη η διαρκεια κλπ...

We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.

— Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

:-k συμφωνώ και εγώ....περισσοτερο θα σε απο-προσανατόλιζε μια τετοια (απο οθόνης) επαφή...Πρεπει οποσδήποτε να εχεις προσωπική εμπειρία απο το ιδιο το οργανο ή κατι κοντινό σε ιντσες και τύπο, ωστε να μπορείς να εκτιμήσεις μόνος σου αυτο το (σε μεγαλο βαθμο) υποκειμενικό θέμα που λέγεται "απόδοση τηλεσκοπίου"...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ναι το καταλαβαίνω ότι οι παράγοντες είναι πολλοί αλλά με τέτοιες συγκρίσεις καταλαβαίνεις τι φταίει στον εξοπλισμό σου ή την τεχνική σου. Στην δική μου περίπτωση ας πούμε σκέφτομαι αν αξίζει η αναβάθμιση από ένα Newtonian 130/900 στο C6 για το οποίο και ρώτησα αρχικά. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει φωτογραφία με budget <1000 ευρώ όπου θα του ήταν επίσης χρήσιμο να δει μέχρι τι ποιότητα εικόνας μπορεί να φτάσει με φθηνά τηλεσκόπια.

 

Φυσικά αν το έχεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις περισσότερα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

σιγουρα ειναι αναβαθμιση, αλλα και παλι, θεωρώ σωστοτερη επενδυση ενα C8...Εκει ενδεχομένως και να "μείνεις" για παρα πολύ καιρό...ειτε φωτογραφικά, ειτε παρατηρησιακά.Εξακολουθεί να ειναι παναλαφρο, και η διαφορα των 2" σε διαμετρο ειναι ουσιωδης......Οσο αφορα για προυπολογισμο <1000 μου φαινεται λιγακι δυσκολο....Οπως γνωριζεις η βαση ειναι ολη η επενδυση, και για να παρεις μια καλη και αξιοπιστη βαση, χρειαζεται καποιο υπολογίσιμο ποσον...Βαλε και το ΟΤΑ, βαλε και την καμερα (εστω και DSLR).Σου προτεινω εναλλακτικα να παρακολουθείς τις αγγελίες, μηπως εμφανιστει κατι αξιόλογο μεσα στον προυπολογισμό σου, ή ακομα να δηλωσεις ενδιαφερον για αγορα ...Εν κατακλείδι, το C6 ειναι πολυ καλος σωληνας, (και καλυτερος απο αυτον που εχεις), αλλα για μενα το C8 ειναι το καλυτερο all around OTA ever...

(σε διαφορες εκδοσεις του, το εχω αγορασει, το εχω πουλησει, το εχω ξανααγορασει, το εχω ξαναπουλησει, το εχω ξαναξανααγορασει, σκεφτηκα να το ξαναξαναπουλησω, αλλα ευτυχως το εχω ακομα! :mrgreen: )

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εξαρτάται τι θελεις να κανεις, τι ειδους φωτογραφία θελεις να βγάλεις.

Τα sct και τα Μακ προτεινονται λογω της εστιακης τους για πλανητικη φωτογραφιση χωρις να σημαινει οτι δεν μπορεις να κανεις και βαθυ ουρανου φωτογραφιση αρκει να έχεις μειωτή και αρκετά καλή (ακριβειας) στήριξη. εχοντας στο νου όμως οτι δεν θα κανεις ευρεως πεδίου φωτογράφιση.

Οι περισσότεροι όμως για φωτογραφία προτιμούν ed 80 γιατι κανει την ζωή τους ευκολότερη ως προς τη φωτογραφιση βαθέως ουρανου λογω εστιακής και μεγαλύτερων πεδίων...και εκει παιζουν και flatteners επισης.

Για παρατηρηση το sct ειναι ελβετικός σουγιας, τα κανει όλα, είναι πολυεργαλείο κα φορητότατο μεχρι τις 8 ιντσες αλλα δεν είναι κορυφή σε κάτι και στην πράξη δεν καταλαβαινεις διαφορά....

Το 8αρι που έχω εγω με ενα σακιδιο το κουβαλάω ανετα στην πλατη με προσοφθάλμια κιολας μέσα και με τα χέρια ελευθερα την az 4.

Δοκίμασε να δείς στο afov simulator το πεδίο που σου βγάζει με καθε είδους καμερα και θα καταλάβεις για τι μιλάμε, έχοντας στο νού σου πάλι ειδικα για το c6 που βγάζει και μικρότερο πεδίο απο το c8 λογω στενότερου εσωτερικου σωλήνα.

Το c8 οριακά χωρις να βλεπεις βινιετάρισμα στην παρατηρηση φτάνει 1,3-1,4 πεδιο. Το C6 λιγο λιγότερο, μια χαρά για παρατήρηση των περισσότερων αντικειμένων. Πλειάδες και ελάχιστα άλλα μεγαλύτερου πεδίου θες κυαλια ή αλλο τηλεσκόπιο.

Οι παράμετροι λοιπόν είναι παρα πολλοι και εξαρτάται τι χρηση θα κανεις.

We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.

— Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε pk9902) αυτό που θέλεις δεν υπάρχει. Κι αν υπάρχει είναι πέρα για πέρα ύποπτο. Οι φίλοι σου το εξήγησαν πολύ ωραία πιο επάνω. Τα τηλεσκόπια αυτό το οποίο λένε βασικά είναι 2 πράγματα τα οποία χωράνε πολύ νερό. Το ένα είναι το μέγιστο φαινομενικό μέγεθος αστέρα το οποίο μπορείς να διακρίνεις. Πιο αμυδρό δεν μπορείς. Όσο πιο μεγάλο είναι το νούμερο τόσο πιο αμυδρός είναι κι αστέρας. Και το δεύτερο είναι η διακριτική ικανότητα. Δηλαδή πόσο μικρή είναι η γωνία που δύο σημειακές φωτεινές πηγές τις ξεχωρίζει. Και βέβαια σε αυτό λένε θεωρητικώς! Διότι θεωρητικώς βάση διαμέτρου ξέρεις την γωνία. Όχι ότι του έχουν κάνει τέστ.

Μην κοιτάς φωτογραφίες. Εμπιστεύσου τους φίλους σου. Φωτογραφίες ανεβάζουμε αν κάτι δεν πάει καλά. Όπως αυτός ο χάλια, αλλά κατά τα άλλα, πολλά υποσχόμενος προσοφθάλμιος φακός που αγόρασα.

1611626995_IMG_3644.thumb.jpg.b4a1612d06489e106441b40ba2d195cd.jpg

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αρχικά να πω ότι είμαι νέος χρήστης του φορουμ και νέος στην αυτοπαρατήρηση- φωτογραφία αλλά μου έχει πολύ θετική εντύπωση η άμεσες και από καρδιάς απαντήσεις όλων σας. Μπράβο. Στο θέμα μας τώρα, to C8 δεν το σηκώνει η βάση που έχω παραγγείλει (EQ5) όπως έμαθα από προηγούμενο thread που άνοιξα. Από αυτά που μ λέτε καταλαβαίνω ότι ο C6 είναι καλό εργαλείο που μπορεί να μου δώσει αυτά που θέλω, όμορφες βραδιές αστρο-παρατήρησης και κάποιες φωτογραφίες να παίζω στο Gimp. Αρα μαζεύουμε λεφτά. Giannis60, μπόρεσες να κάνεις επιστροφή? Φαντάζομαι το collimation σου ήταν γενικά καλό όταν έλεγξες τον φακό.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με <1000 Ευρώ μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες αν οι απαιτήσεις σου είναι χαμηλές και παίξεις σε μεγάλο βαθμό στο postprocess. Την παρακάτω φωτογραφία την τράβηξα με το Skywatcher 130/900 EQ2 και μια απλή DSLR. Επίσης έκανα αρκετά λάθη (όχι Darks-Flats, κακό ISO, κακό polar alignment & τραγικό framing), επίσης πήρα λίγες (45) εικόνες των 20 δευτερολέπτων και είχα και μια λάμπα να βαράει μέσα στον σωλήνα.

pleads_v4_lowres.thumb.jpg.a40b9545395eccc483a917b0b3655efb.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στην παραπάνω φωτογραφία (που αν την είχα βγάλει εγώ θα έλεγα πωωω είμαι τέλειος!) Φαντάζομαι έχεις κάποιο τρακινκ στην βάση σωστά; για να μπορείς να τραβάς και 20sec..

Επισης μια τέτοια φωτογραφία πόση ώρα μπορεί να θέλει μετά επεξεργασία σε Photoshop η άλλο πρόγραμμα;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το τηλεσκόπιο είναι αυτό

https://www.planitario.gr/skywatcher-130-900-eq2-motor-sk1309eq2-m.html

μόνο που το δικό μου είναι μπλε μάλλον γιατί είναι πιο παλιό. Το γρανάζι του μοτέρ μπορεί να φεύγει αν δεν έχει πιάσει καλά, αλλά να πω την αλήθεια δεν έχω βάλει γράσο στην βάση ποτέ και είναι σκληρή. Πολική ευθυγράμμιση έκανα με το μάτι και υπολόγισα το trailing σε διάφορα δεδομένα στο ~ 0.2-0.5 arcsec/s. Η επεξεργασία θα μου πήρε περίπου μια με δύο ώρες στο Gimp για αυτήν την έκδοση v4 άρα καταλαβαίνεις… Αλλά νομίζω είναι και αυτό μέσα στην χαρά της διαδικασίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης