Jump to content

Αναβολές πανελλήνιων διοργανώσεων 2021 λόγω COVID-19


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την 28η Φεβρουαρίου 2021 έλαβε μέρος έκτακτη διαδικτυακή συνέλευση με θέμα τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω COVID-19 και επηρεάζουν τις διοργανώσεις των εκδηλώσεων της 14ης πανελλήνιας εξόρμησης ερασιτεχνών αστρονόμων στον Δρυμώνα Θέρμου και το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Πάτρα.

 

Από την πλευρά των δυο διοργανωτών διατυπώθηκαν εύρος πρακτικών δυσκολιών και κινδύνων που προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση διοργάνωσης των εκδηλώσεων τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο 2021 αντίστοιχα.

 

Συγκεκριμένα, οι δυσκολίες που αναφέρθηκαν είναι η εύρεσης πόρων - χορηγών, εύρεση και δέσμευση εθελοντών, το αμφίβολο πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύουν από τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα όπως το αν θα επιτρέπονται εκδηλώσεις άνω των 500 ατόμων αλλά και η αμφιβολία αν θα υπάρχει συμμετοχή, σε περίπτωση εν τέλει διοργάνωσης εν μέσω πανδημίας. Αναφέρθηκε η ευθύνη του διοργανωτή συλλόγου και ο κίνδυνος αναβολής της εκδήλωσης σε περίπτωση κρούσματος είτε στους συμμετέχοντες είτε στην οργανωτική επιτροπή ή τους εθελοντές καθώς και η επιθυμία των συλλόγων να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις όταν θα αρχίζει να επανερχόμαστε στις προ – COVID-19 συνθήκες.

 

Στις παραπάνω δυσκολίες και στην πρόταση μετάθεσης των δύο εκδηλώσεων για το 2022, υπήρξε ομόφωνη αποδοχή από όλους τους παρευρισκόμενους συλλόγους αστρονομίας. Θα εκτιμηθεί ξανά η κατάσταση τον φθινόπωρο του 2021.

 

 

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ – “ΩΡΙΩΝ”.

 

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ & ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – “ΗΡΑΚΛΗΣ”

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης