Jump to content

Διαχωρισμός Σείριου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην αστροπαρέα.Θα σας περιγράψω την εμπειρία μου με τον διαχωρισμό του Σείριου και θα ήθελα αν κάποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία ή αν νομίζει ότι μπορεί και να μην ισχύει αυτό που θα γράψω να πει την γνώμη του.Από όλα τα αντικείμενα που μπορούμε να δούμε στον βραδινό ουρανό τα αγαπημένα μου είναι τα διπλά άστρα,γι αυτό και μετά από αρκετά τηλεσκόπια που έχουν περάσει από τα χέρια μου κατέληξα στο Evostar 120/1000.Όσες φορές προσπάθησα να διαχωρίσω τον Σείριο με τα προηγούμενα τηλεσκόπια μου(dob 6,Νευτώνιο 150/750,Bresser 100/1000,ed 80,mak 102,δεν τα είχα καταφέρει ποτέ.Φέτος μετά από αρκετές αποτυχίες, επιτέλους ένα βράδυ με τέλειο seeing και τον Σείριο να είναι σταθερός,να μην τρεμοπαίζει σχεδόν καθόλου τα κατάφερα.Μεγέθυνση μεταξύ 100x και 167x,παραπάνω χάνονταν ο συνοδός,δεν μπορούσα να τον δω.Κάποια στιγμή έκανα το τηλεσκόπιο 100/1000,δεν μπορούσα να το διαχωρίσω σε καμία μεγέθυνση.Διαχωρισμός μόνο με 120mm διάμετρο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο μεγεθύνσεων,με την καλύτερη εικόνα στα 133x.Τα προσοφθάλμια που χρησιμοποίησα ήταν 10mm(100x) 7.5mm(133x) 6mm(167x) 5mm(200x) 4mm(250x)

Τέλος, επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν όντως έβλεπα τον συνοδό η το φανταζόμουν το δοκίμασα και άλλες μέρες και κατάφερα να τον διαχωρίσω άλλες δύο φορές.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο Γιώργο! Tο άριστο seeing είναι το κυριότερο για τον διαχωρισμό αυτού του διπλού αστρικού συστήματος. Η λαμπρότητα του Σείριου κάνει τα πράγματα δύσκολα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο Γιώργο , σε ζηλεύω .

Είχα φάει κόλλημα με τον Σείριο Β και σε κάθε παρατήρηση έστρεφα το τηλεσκόπιο στον Σείριο. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερα ποτέ. Ίσως επειδή είχα νευτώνειο και η αράχνη του δευτερεύοντος έκανε τρομερά spikes . Υποθέτω πως είναι ο μοναδικός λευκός νάνος που μπορεί να δει κανείς στον ουρανο.....;;

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης