Jump to content

Προσθήκη νέου προσοφθαλμίου για το τηλεσκόπιο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την καλησπέρα μου σε όλους.

Κατέχω ένα skywatcher 130p truss heritage και έχω τα δύο βασικά προσοφθάλμια 10 και 25mm και έναν barlow x2. Πριν έναν περίπου χρόνο πρόσθεσα ένα plossl προσοφθάλμιο των 7,5mm και τώρα ενδιαφέρομαι για ένα περισσότερων χιλιοστών. Έχω καταλήξει πως θα είναι από τη σειρά npl της vixen. Η ερώτηση μου είναι για ποιο από τα 32mm η 40 mm θα με βολέψει καλύτερα σε συνδυασμό με το barlow κλπ. Όλες οι αποψεις δεκτές!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξεκάθαρα το 30mm. Σου δίνει σχεδόν το μέγιστο δυνατό πραγματικό πεδίο, με φαινομενικό πεδίο 50 μοιρών, κόρη εξόδου 6mm και άνετο eye relief 20-24mm.

 

Το 40mm δίνει μεγάλη κόρη εξόδου 8mm την οποία δεν θα εκμεταλλευτείς και μάλλον θα γίνεται ορατή και η κεντρική παρεμπόδιση (σκοτείνιασμα στο κέντρο του πεδίου), η κόρη εξόδου είναι υπερβολικά μεγάλη, 30-36mm και θα είναι δύσκολο να αποφύγεις νεφροειδή αμαύρωση του πεδίου, ενώ το πραγματικό πεδίο είναι ίδιο και το φαινομενικό πολύ στενό, μόλις 40 μοίρες.

 

Με λίγα λόγια, με το 40 θα βλέπεις τα ίδια με τα 30 αλλά δυσκολότερα (χαμηλότερη άνεση), σε 20% κατά διάμετρο και 1.5 φορά κατ' επιφάνεια στενότερο πεδίο και με 25% χαμηλότερη μεγέθυνση. Το 40 είναι ξεκάθαρα NO GO.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης