Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα, ονομαζομαι στεφανος και απο τον δεκεμβριο εμαθα περι αστρο παρατηρησης μιας και με δεν ηξερα οτι ηταν εφικτο να αγορασω κατι για να παρατηρω.... αγορασα σαν αρχαριος κυαλια celestron skymaster 12x70 μιας και αυτα βρηκα για προτεινομενα στους αρχαριους στο ιντερνετ αλλα εμαθα πολυ γρηγορα και πλεον δεν μου ειναι επαρκης αυτο που κανουν.... να πω οτι μενω κεντρο αθηνας και ο μονος τροπος ειναι η ταρατσα μου και εχω το προβλημα της φωτορυπανσης η οποια δεν ξερω αμα αχριστευει τα κυαλια μου η αμα γενικα ειναι περιορισμενες οι δυνατοτητες τους.... παρ'ολα αυτα μιας και ασχολουμαι με την φωτογραφια σαν χομπι και την παρατηρηση θα ηθελα ενα τηλεσκοπιο για να παω στο επομενο επιπεδο που θα παρατηρω με ενα αξιολογο αποτελεσμα αλλα και να μπορω να αποθανατιζω αυτο που βλεπω ισως και καλυτερα απο οτι βλεπω με τα ματια μου μιας και η επεξεργασια της φωτογραφιας κανει δουλεια... το ποσο που μπορω και θα ηθελα να διαθεσω δεν θελω να ξεπερασει τα 500 ευρω...μηπως θα μπορουσατε να με κατατοπισετε παρακαλω πολυ ... ευχαριστω εκ των προτερων :shock: :shock: :shock:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχώς μέσα από το κέντρο της Αθήνας η παρατήρηση είναι δύσκολη και περιορίζεται κυρίως σε πολύ φωτεινά αντικείμενα δλδ πλανήτες , σελήνη και διπλά αστρα. Αστροφωτογραφία μέσα απ την πόλη επίσης έχει πολλές δυσκολίες και απαιτεί εξοπλισμό πολύ περισσότερο απ τα 500 ευρώ. Μπορείτε όμως να χτίσετε σιγά σιγά τον εξοπλισμό σας.
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα κι απο μένα τα κυάλια σου ειναι μια χαρά για παρατήρηση αν μπορούσες να απομακρυνθεις λιγάκι απο το κεντρο και πηγαίνες εστω λίγο πιο σκοτεινά θα μπορούσες να δεις αρκετά πραγματα καλα.. Μάλιστα προσωπικά εμένα καποιοι στοχοι ειναι πιο ωραίοι με τα κυάλια παρα με τηλεσκόπιο γιατι σου δίνουν πιο μεγαλο πεδίο κι η παρατήρηση με τα δυο ματια ειναι καλύτερη.. Με ενα μονοποδο η τρίποδο και τα κυάλια πανω σε αυτό σ ενα πιο σκοτεινό μέρος θα εβλεπες οτι τα κυάλια αυτά μπορούν να δώσουν ωραίες εικόνες.. Εγω εχω κυάλια 8επι 40 και μένω Φιλαδέλφεια παρόλα αυτά έχω δει αρκετά πραγματακια ωραία καιειναι τέλειος οδηγός για την εκμάθηση του ουρανού.. Όσο κανεις αυτό κι ασχολείται μπορείς να μαζεψεις χρήματα για ενα τηλεσκοπιο δε θα σου προτείνω ντομπσονιαν αλλά καποιο τηλεσκοπιο με ισημερινη στήριξη eq3-2 και πάνω για να μη σου πω eq5 και πανω με ενα σωλήνα πενταιντσο η εξαιντσο κα με μοτέρ ορθής αναφοράς να πειραματιστεις στην φωτογραφια.. Αν κι η αστροφωτογραφια ειναι εξαιρετικά απαιτητική στην εκμάθηση και στο οικονομικό κομματι..επίσης υπάρχει κι η επιλογή της βίντεο αστρονομίας (eaa) οπου αντί για προσοφθάλμιο τοποθετούμε μια κάμερα και παίρνουμε λεπτομερείες που θα εβλεπες μονο με δωδεκαιντσο και πανω απλα σου δίνω τροφή να σκεφτείς καλη συνεχεια
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης