Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σας λεω να κανω τα πρωτα βηματα στην αστροφωτογραφια . Εχω ενα skywather dob 8 ιντσων και μια φωτογραφικη DSLR NIKON 3100 ποιον ανταπτορα πρεπει να αγωρασω για να κανω την διασυνδεση ?

Ευχαριστω πολυ

Με εκτιμιση

Δημητρης Νταλιανης

Πατρα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημήτρη καλησπέρα! Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά τα dob δεν κάνουν για αστροφωτογραφια βαθέως ουρανού. Κυρίως λόγω της βάσης dob αλλά και της κατασκευής και το μήκος του σωλήνα σου. Μπορείς όμως να κάνεις πλανητική φωτογράφιση που είναι εξίσου συναρπαστική και ενδιαφέρουσα. Συνήθως οι dslr όμως δεν εστιάζουν σε dob με τον μαμά εστιαστη λόγω του μήκους του και ειδικά οι Νίκοn που έχουν πιο βαθιά τον αισθητήρα στο σώμα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φιλε Mad καλημερα και ευχαριστω για τις πληροφοριες , απλα θελω με τον υπαρχων εξοπλισμο που εχω να κανω τα πρωτα πειραματα μου , ενα t-ring για νικον και περισοτερο για φεγγαρι και δια κρονο , ωστε μετα να προχωρησω σε αγορα ενος τηλεσκοπιου για αστροφωτογραφια ...

Να σας ρωτησω απο την εμπειρια σας πιο ειναι το πιο βελτιστο οικονομικα και ποιοτικα τηλεσκοπιο για εισαγωγη στην αστροφωτογραφια

 

Ευχαριστω

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Eκτός από το Τ-ring θα χρειαστείς και ένα T-adapter για την σύνδεση της κάμερας στο τηλεσκόπιο. Αστροφωτογραφία μπορείς να κάνεις και με φακούς της DSLR για αρχή επάνω σε ισημερινή στήριξη ή σε κάποιο tracker. Eπίσης τα μικρά διοπτρικά τηλεσκόπια είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις. Ένα απο τα καλύτερα για εισαγωγή στην αστροφωτογραφία τηλεσκόπιο με πολλές δυνατότητες είναι το γνωστό ED80 της skywatcher.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης