Jump to content

Extraterrestrial Η πρώτη ένδειξη νοήμονος εξωγήινης ζωής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας και του χρόνου με υγεία.

Ψάχνοντας τις νέες εκδόσεις στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, έπεσα στο βιβλίο του θέματος το οποίο μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Παραθέτω και την περίληψη του βιβλίου από την ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου.

 

<< Ο κορυφαίος αστρονόμος του Χάρβαρντ παρουσιάζει τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία ένα εξωγήινο αντικείμενο υψηλής τεχνολογίας από ένα μακρινό άστρο επισκέφθηκε πρόσφατα το ηλιακό μας σύστημα.

Στα τέλη του 2017, επιστήμονες στο αστεροσκοπείο της Χαβάης παρατήρησαν φευγαλέα ένα αντικείμενο να διασχίζει το εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα, κινούμενο με τέτοια ταχύτητα ώστε να μπορεί να έχει προέλθει μόνο από ένα μακρινό άστρο. Ο Άβι Λεμπ, τότε Πρόεδρος του Τμήματος Αστρονομίας του Χάρβαρντ, έδειξε ότι δεν ήταν αστεροειδής: κινούνταν υπερβολικά γρήγορα διαγράφοντας μια ακανόνιστη τροχιά, και πίσω του δεν άφηνε θραύσματα ή ίχνη αερίων. Μία μόνο εξήγηση μπορούσε να δοθεί: ήταν ένα τεχνολογικό αντικείμενο κατασκευασμένο από έναν μακρινό εξωγήινο πολιτισμό.

Στο Extraterrestrial, ο Λεμπ αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του πρώτου διαστρικού επισκέπτη που εντοπίστηκε στο ηλιακό μας σύστημα. Περιγράφει την θεωρία του και τις βαθιές συνέπειές της για την επιστήμη, τη θρησκεία, και το μέλλον του είδους μας αλλά και του πλανήτη μας. Ένα απίστευτο ταξίδι στις εσχατιές της επιστήμης, του χωροχρόνου και της ανθρώπινης φαντασίας. Το Extraterrestrial καλεί τους αναγνώστες να στοχεύσουν στα άστρα –και να δουν με κριτική ματιά τι κρύβεται ανάμεσά τους, όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό. >>

 

Αν το έχει αγοράσει η διαβάσει κάποιος θα ήταν χρήσιμες κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το βιβλίο και για το αν αξίζει η αγορά του.

Φιλικά Σταύρος :)

 

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

:D Όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδόν όλοι οι αστρονόμοι έχουν απορρίψει ότι πρόκειται για μη φυσικό αντικείμενο. Σήμερα έχουμε τα μέσα να εντοπίσουμε αστεροειδείς που μας έρχονται από άλλα πλανητικά συστήματα, πιστεύω ότι στις επόμενες δεκαετίες θα δούμε και άλλα.

Το φάσμα του λέει ότι είναι αστεροειδής και όχι ΑΤΙΑ.[/code]

spectrum.jpg.4931b1041125d0d207efd090f037064c.jpg

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και άλλο ένα διάγραμμα με το φάσμα του, σε σύγκριση με τους δικούς μας αστεροειδείς

Reflectivity-of-the-surface-of-Oumuamua-The-surface-reflectivity-of-Oumuamua-is.png.acb4329f122889efdaf2e65871337651.png

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης