Jump to content

Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τηλεσκόπιο Δωρεά στην Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας. :cheesy:

Μια αστρονομική εταιρεία στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας συνδέθηκε με το Asgardia, το Διαστημικό Έθνος και συμφώνησε να συνεργαστεί σε μια σειρά νέων προγραμμάτων προσέγγισης και εκπαίδευσης. Η ευκαιρία συνεργασίας προέκυψε μετά από δωρεά αστρονομικού τηλεσκοπίου στην Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας (ASC) ως προσωπικό δώρο από τον ιδρυτή του έθνους, Δρ Igor Ashurbeyli.

Το ανακλαστικό τηλεσκόπιο ανοίγματος 20 εκατοστών παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της Asgardia στον Σωκράτη Λινάρδο (αντιπρόεδρο ASC) και τον Chavis Gounaropoulos (γραμματέα) στην πόλη της Κέρκυρας γραφεία του Σωτηρίου Μουζακίτη, εμπορικού δικηγόρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Κοινοβουλίου της Asgardia. Ο κ. Λινάρδος ευχαρίστησε τον Δρ Ashurbeyli και την Asgardia για το τηλεσκόπιο που θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη τακτικών δημόσιων εκδηλώσεων με μαθητές και το ευρύ κοινό στο νησί. Αυτή η δωρεά προέρχεται από έγκυρος διεθνής οργανισμός όπως η Asgardia, δείχνει την αναγνώριση του πολύτιμου έργου της ASC και μας δίνει τη δυνατότητα να επεκταθούμε και περαιτέρω », είπε.« Το τηλεσκόπιο είναι ιδανικό στο ότι θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε εμπνευσμένες απόψεις της Σελήνης και των πλανητών, όπως ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος », πρόσθεσε.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης η πρωθυπουργός της Asgardia Lena de Winne και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Lembit ikpik, πρώην Βρετανός πολιτικός, καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι Corfu Start και δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες Corfu Today και Corfu Journal.

Ο De Winne έκανε μια σύντομη παρουσίαση για την Asgardia, περιγράφοντας τόσο τους βραχυπρόθεσμους όσο και τους μακροπρόθεσμους στόχους της, οι οποίοι περιλαμβάνουν την παροχή ίσης πρόσβασης στο χώρο για όλους στη Γη και τη διευκόλυνση της γέννησης του πρώτου παιδιού στο διάστημα. στην αποδεκτή έννοια ενός έθνους και εργάζεται για τη διεθνή αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη. Δημιουργούμε μια νέα κληρονομιά στο διάστημα για την ανθρώπινη φυλή », δήλωσε.

Παρουσιάζοντας την ομάδα Asgardian, ο κ. Μουζακίτης είπε ότι ο ιδρυτής του Έθνους ήταν πολύ χαρούμενος που έκανε τη δωρεά του τηλεσκοπίου. «Παρέχει το κίνητρο να συνεχίσετε με το υπέροχο έργο σας στην κοινότητα», είπε. «Είμαστε συνδεδεμένοι λόγω του κοινού μας ενδιαφέροντος για τον νυχτερινό ουρανό».

Μιλώντας στους εκπροσώπους της Asgardia μετά την παρουσίαση, ο κ. Γουναρόπουλος είπε ότι η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας θα χαρεί να υποστηρίξει μια νέα πρωτοβουλία της Asgardia παρέχοντας την τεχνογνωσία της για μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων.

Στην φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Σωκράτης Λινάρδος (αντιπρόεδρος ASC), Chavis Gounaropoulos (γραμματέας ASC), Lena De Winne (Πρωθυπουργός) Lembit Öpik (Πρόεδρος της Βουλής), Σωτήριος Μουζακίτης (Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής), Σπύρος Κατέχης και Δημήτρης Καντάλης (Βουλευτές Asgardian που ζουν στην Κέρκυρα και βοήθησαν στο συντονισμό της παρουσίασης) κα.

https://asgardia.space/en/news/Telescope-Donated-to-Corfu-Astronomical-Society

1f130ed3a0368c8e7368b8b45bdaba481cadad3fe6add4a948f5b5a762a9c891.thumb.jpg.0aed965b2a540b3ba1c197a04651e17c.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης