Jump to content

Μαθήματα Αστρονομίας Γυμνασίου-Λυκείου σχολικό έτος 2021-22


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας eclass.orionas.gr για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τη σχολική χρονιά από την Αστρονομική Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

 

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την από 6/9/2021 έναρξη της ηλεκτρονικής τάξης https://eclass.orionas.gr/, με παροχή δωρεάν μαθημάτων Αστρονομίας για το σχολικό έτος 2021 – 2022 σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

 

Στους αντίστοιχους περσινούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας μαθητές της eclass του «Ωρίωνα» κατέκτησαν και τα 3 πρώτα βραβεία τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Επιπλέον, οι 5 μαθητές Λυκείου που θα συμμετέχουν στην επόμενη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Global e-Competition on Astronomy and Astrophysics, είναι και οι 5 μαθητές της eclass, ενώ 4 μαθητές Γυμνασίου της eclass, από την πενταμελή ελληνική ομάδα, θα συμμετέχουν στην αντίστοιχη Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Junior.

 

Διδάσκει ο Αργύρης Δρίβας, Φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, μέλος ΔΣ «Ωρίων» και μέλος της Ελληνικής National Astronomy Education Coordinators (NAEC) του Office of Astronomy for Education (OAE) της International Astronomical Union (IAU), με βοηθούς τους πρώην μαθητές της eclass και βραβευμένους σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας και Αστροφυσικής ή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας, φοιτητές Φυσικής Ευτυχία Βασιλείου, Διονύση Γάκη, Κωνσταντίνο Ξυλόπορτα, Θέμη Πουλτουρτζίδη, Γιώτα Ντόβα, Ευάγγελο Γεωργούδη, Μαριλίνα Γκόνη, Σοφία Καραγεώργου και τους φοιτητές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Σπύρο Γιάνι και Ξενοφώντα Δούρο.

 

Τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα λειτουργήσουν 4 ηλεκτρονικές τάξεις με ημερομηνία έναρξης 6/9/2021, Γυμνασίου, προχωρημένου Γυμνασίου, Λυκείου και προχωρημένου Λυκείου, ενώ μια 5η τάξη για μαθητές Δημοτικού που επιθυμούν να συμμετέχουν στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022.

 

Την τάξη προχωρημένου Λυκείου οργάνωσε και θα διδάσκει σε αυτήν ο φοιτητής Φυσικής και μέλος «Ωρίων» Διονύσης Γάκης, βραβευμένος σε 3 διαδοχικές Ολυμπιάδες Αστρονομίας.

Τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας διοργανώνουν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερα για το Διαγωνισμό Αστρονομίας μπορείτε να βρείτε στο https://contest.astronomos.gr/.

 

Σας περιμένουμε!

 

Το Δ.Σ. της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης