Jump to content

έχει κανείς το ASIair Plus να μας πει εντυπώσεις;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

έχω το ASIAir και είναι super, κάνει focus, platesolving, polar alignent κτλ απροβλημάτιστα

 

έχει πάρει κανείς και δοκιμάσει το νέο ASIAir plus; εντυπώσεις;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω το ASIAIR Pro και το χρησιμοποιώ για βιντεοαστρονομία σαν φορητό setup. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες και καλύπτει πλήρως ένα αστροφωτογραφικό setup. Live stacking, polar alignment, focus, οδήγηση, plate solving, darks, flats, bias και χρονοπρογραμματισμό λήψεων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει. Δεν ξέρω ποιες είναι οι διαφορές του με το ASIAIR Plus αλλά σίγουρα είναι ένα setup που καλύπτει αρκετά. Να τονίσω ότι υπάρχουν και Open source λύσεις πάντως που μπορείς να στήσεις σε raspberry.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ναι υπάρχει και επιλογή του Opensource & raspberry που σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να υποστηρίξω ούτε και και έχω το χρόνο για δοκιμές κτλ

 

με asiair ξέρεις ότι όλα παίζουν και έχουν δοκιμαστεί τα βάζεις πάνω και είσαι οκ

 

Αυτό που εκχωρείς εδώ είναι ότι ΔΕΝ υποστηρίζει τις astro κάμερες άλλων κατασκευαστών (οι περισσότερες DSLR είναι οκ) , εάν κάποιος είναι οκ με αυτό είσαι κομπλεδάν και αντίο laptop

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

με asiair ξέρεις ότι όλα παίζουν και έχουν δοκιμαστεί τα βάζεις πάνω και είσαι οκ

 

Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που δεν πήγα κι εγώ σε Open source. Επίσης όπως λες δεν χρειάζεται να κουβαλάς laptop, και μπορείς με το κινητό σου να δουλέψεις ένα full αστροφωτογραφικό setup. Το μόνο ελλάτωμα που έχει είναι αυτό που περιγράφεις ότι συνεργάζεται μόνο με ZWO, αλλά νομίζω με DSLR κάμερες έχει καλή υποστήριξη.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 μήνες αργότερα...

Πήρα κι εγώ το Asiair plus για μεγαλύτερη φορητότητα, αλλά μου κάνει συχνές αποσυνδέσεις... Ξέρω ότι αυτό ήταν ένα πρόβλημα του Asiair Pro που το Plus θα έλυνε με την εξωτερική κεραία που διαθέτει... Και δεν είναι ότι βρίσκομαι πολύ μακριά ή παρεμβάλονται τοίχοι ανάμεσά μας. Το δοκίμασα στο σπίτι με τη τηλεσκόπιο στο μπαλκόνι κι εμένα μέσα, καθώς και σε εξωτερικό χώρο με εμένα μέσα στο αυτοκίνητο σε απόσταση λιγότερο από 10 μέτρα μακριά. Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα: Μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω; Δεν ξέρω αν φταίει το asiair η το κινητό μου. Πάντως το plan συνεχίζει κανονικά, οπότε δε δημιουργεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, απλά μου φέρνει μια ανασφάλεια...  Να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ το δίκτυο των 2.4GH.

Το επεξεργάστηκε ο xkls
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης