Jump to content

Παρατήρηση και υγρασία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ποιο ποσοστό υγρασίας και πάνω πιστεύετε ότι πρέπει να αποφεύγουμε την παρατήρηση για να προστατεύσουμε τα κάτοπτρα από το λέκιασμα ; Το γράφω αυτό γιατί αύριο έχει καλές συνθήκες για παρατήρηση αλλά η υγρασία θα είναι 72% .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και γω το είχα απορία αυτο

Το 72 νομίζω είναι πολύ για να βγεις. Πιστεύω μετά από λίγο θα στάζουν όλα!

Εγώ είχα φτιάξει dew shield γιατί θολωνε ο δευτερεύον. Αλλά μετά μου θολωνε το προσοφθαλμιο. Άρα αν έχει τόση υγρασία... Απλά το παίρνω απόφαση και δεν βγαίνω! Άσε που μετά από λίγο διαπερνά και σένα Χαχαχαχα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πρόβλημα με την δρόσο είναι σύνθετο. Η ποσότητα της υγρασίας είναι απλά μία παράμετρος. Από εκεί και πέρα για να σχηματιστεί θα πρέπει η θερμοκρασία της επιφάνειας να κατέβει λίγο πιο κάτω από αυτή του αέρα. Θυμηθείτε το ποτήρι με το κρύο νερό το καλοκαίρι.

Αν έχει άπνοια τότε σχηματίζεται εύκολα, διότι τα αντικείμενα γίνονται πιο κρύα από τον αέρα και ευνοούν τον σχηματισμό της. Αν όμως φυσάει έστω και λίγο, θερμαίνονται και εξισώνονται με την θερμοκρασία του αέρα και δεν σχηματίζεται εύκολα δρόσος. Ακόμα και σε ποσοστά υγρασίας κοντά στα 80%.

Το Σάββατο μάλλον θα πάω κι εγώ απέναντι από τον Πάτροκλο. Θα έχει 3 μποφόρ και δεν την φοβάμαι. Βεβαίως αυτό είναι σχετικό και έχει και κάποια όρια.

Θυμάμαι μία φορά τέτοια εποχή στον Κιθαιρώνα, είχε συμβεί το εξής. Η βραδιά ήταν ήσυχη και σιωπηλή. Ξαφνικά ακούω αέρα στα έλατα μακριά μου. Φαινόταν ότι ο αέρας με πλησίαζε. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με έφτασε και ήταν πολύ ισχυρός. Προσωπικά τρόμαξα λήγω, από το ξαφνικό του πράγματος. Μιλάμε μου τα πείρε όλα! Χάρτες πολυθρόνες και η σκηνή που είχα στήσει σειόταν επικίνδυνα. Είναι ζήτημα αν όλο αυτό κράτησε ένα με δύο λεπτά. Και έτσι όπως ξαφνικά ήρθε, έτσι ξαφνικά κι απότομα σταμάτησε. Μόνο που όταν σταμάτησε ήταν όλα, τα πάντα βρεμένα και στάζανε! Σαν να είχε ρίξει μία γερή μπόρα χωρίς σύννεφο!

Έ αυτό δεν αντιμετωπίζεται! Απλώς το υπομένεις

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Σε κατοπτρικό, και μάλιστα νευτώνειο, είναι πολύ δύσκολο να πιάσει δρόσο το κάτοπτρο γιατί είναι πολύ "βαθεία" στο σωλήνα οπότε θα πρέπει να είναι πολλές ώρες εκτεθειμένο για να φτάσει μέχρι εκεί ο δρόσος

 

Τώρα σε διοπτρικο με heater έχω παρατηρήσει και σε 98% στον Πάρνωνα χωρίς κανένα θέμα... 70-80% θα είναι ΟΚ για σύντομες εξορμήσεις και προσοχή στην "επάνοδο" σε κλειστό/ζεστό χώρο

Σκόρπιες σκέψεις:

 

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης