Jump to content

Πλεονεκτήματα - Μειονεκτήματα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεία σας

Δεν μπορώ να πω ότι έχω όποιαδήποτε σχέση με την αστρονομία αφού μόνο τον τελευταίο καιρό άρχισα να ασχολούμαι με αυτή.

Ο κύριως λόγος που θέτω αυτό το θέμα προς συζήτηση, για να είμαι ειλικρινής, είναι μια εργασία στην οποία δουλεύω. Συγκεκριμένα ψάχνω να βρώ τα γενικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τηλεσκοπίων Meade, Celestron και Astro. Έχω κάνει προσωπικά μια έρευνα που δυστυχώς όμως δεν βοήθησε αρκετά.Έτσι απευθυνόμενος σ'αυτούς που γνωρίζουν κάτι περισσότερο από μένα (δηλαδή κάτι παραπάνω από 0)θα το εκτιμούσα αν μου δίνατε μια απάντηση στο ερώτημα αυτό!

Ευχαριστώ!!

Πάνος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου, η ερώτησ'η σου δεν θα μπορούσε να απαντηθεί από κανέναν μέσα σε ένα forum post. Χρειάζονται σελίδες επί σελίδων συγκρίσεων των επί μέρους μοντέλων των εταιρειών που αναφέρεις.

 

Από αυτοκίνητα είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις περισσότερο από τίποτα. Αν σε ρώταγαν ποιά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των αυτοκινήτων της Mercedes, της BMW και της Αudi τί θα απαντούσες;

Γιώργος Παπαφίλης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Γιώργο

Κατ'αρχή ευχαριστώ. Το ότι η ερώτηση μου είναι πολύ δύσκολη να απαντηθεί δυστυχώς το γνωρίζω αφού όπως έχω αναφέρει είχα κάνει μια μικρή έρευνα ο ίδιος. Ο λόγος που έθεσα την ερώτηση αυτή στο συγκεκριμένο site είναι για να συγκεντρώσω κυρίως προσωπικές απόψεις από τους χρήστες των συγκεκριμένων τηλεσκοπίων απλά και μόνο για να φτιάξω μια γενική εικόνα των εταιρίων αυτών.

Πάνος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Sto site tou Sky & Telescope (www.skypub.com) 8a breis test gia plh8wra montelwn eidika twn etaireiwn Meade kai Celestron ka8ws kai kapoia sygkritika test epilegmenwn montelwn.

 

Einai para pollh h ylh kai malista xreiazetai kai poly 8ewrhtiko ypoba8ro gia na katalabaineis ti einai auto pou diabazeis. Opws katalabaineis, prepei prwta na ma8eis thn orologia twn xarakthristikwn twn thleskopiwn (yparxoun ar8ra sto site kai gia auto) kai meta na emplakeis sthn anagnwsh twn test.

 

Para pollh douleia... alla de blepw allo tropo gia na exeis ousiastiko apotelesma sthn anazhthsh sou.

Γιώργος Παπαφίλης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν θέλουμε να κάνουμε μια σύγκριση μάρκες τηλεσκοπίων με μάρκες αυτοκινήτων σε γενικές γραμμές ισχύουν τα εξής:

 

Η Takahashi και η Αstrophysics είναι η Rolls Royce και η Ferrari.

H Vixen είναι η Μercedes.

H Intes είναι η ΒΜW.

H Celestron και η Μeade είναι η Peugot και η Fiat.

Η ΤΑL είναι ένας περίεργος συνδυασμός Opel με την ποιότητα Lada για την αισθητική.

H Astro και η Konus είναι κάτι σαν Ηundai.

H Bushnell είναι το Υugo.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ.

ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΕΙΔΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ) ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΤΥΧΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΛΟΓΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ, ΠΑΛΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ. ΑΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ.

Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ (ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ (ΜΙΑ ΑΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ)

ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΘΑ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ. ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΕΥΡΕΣΗ ΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΕΝΑ <> ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ.

ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΠΩΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ (ΙΔΙΑΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ) Η MEADE ΜΕ ΤΗΝ CELESTRON ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΥΧΩΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, Η ASTRO ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ

ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ MEADE ΚΑΙ ΤΗΝ CELESTRON ΝΑ ΕΙΝΑΙ FIAT ΚΑΙ PEUGEOT ΚΑΙ ΤΗΝ ASTRO ΝΑ ΕΙΝΑΙ HYUNDAI. ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ HYUNDAI ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΣΕ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΤΕ YUGO ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ HYUNDAI ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΞΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ (ΑΛΛΑ ''ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΜΑΡΚΑΣ'' ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ''ΑΝΩΤΕΡΗΣ'') ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Oraia idea, Thanassis, na sygrineis autokinita me tilescopia...Na i diki mou apopsi, pou pisteuo oti andanakla kalitera tin pragmatikotita (pistepste me, eho arketi peira os M.O.D. Observer)

(Se aujousa seira poiotitas)

 

I Bushnell einai odos Yugo, kaka, ftina, panahrista (elpizo na min prosvallo kapoion)

 

Ta Konus einai Skoda (mikri timi, kalouutsiki apodosi)

 

Ta Astro einai Lada (To idio me prin)

 

Ta TAL/StellarVue einai "peiragmena" fiat pou pianoun ta 100 se 19" images/smiles/icon_wink.gif

 

Ta Celestron/Orion einai Toyota, arketa kala, alla ohi teleia...

 

TA Vixen einai opel, kala kai liiigo akriva

 

Ta MEADE einai Chrysler, kala kai ajiopista, alla oxi poli akriva

 

Ta TeleVue einai Mercedes, poli kala, alla akriva

 

Ta Astrophysics einai Porshe, teleia, alla mono gia osous einai matso

 

Ta Takahashi einai Lamborghini, akoma kalitera kai akoma akrivotera!

 

Telos, ta TMB/APM kathos kai ta Tak Triplets einai McLaren F1...Teleia, alla poios borei na ta agorasei????

 

Elpizo na diafotisa...

Ego pandos eho ena TAL...

Kai ta lefta tou ta epiase...

 

Sky's the limit!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χμ Καλά σε γενικές γραμμές αν και δεν συμφωνώ εντελώς μαζί σου ούτε για αυτοκίνητα ούτε για τηλεσκόπια.

Πάντως σοβαρές κριτικές τηλεσκοπίων θα βρείς στο www.cloudynights.com και στο www.scopereviews.com

στα αγγλικά, ενώ στα ελληνικά η Ακτις έχει μερικά τέστ στο www.aktistar.com Τι γνώμη έχεις για το Celestron CR150HD ?

 

Θανάσης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Κατ αρχή ευχαριστώ που απαντήσατε στην ερώτηση που έθεσα.

Αν και γνωρίζα από την αρχή την δυσκολία του θέματος μπορώ να πώ ότι οι απαντήσεις σας με διευκόλυναν αρκετά, κυρίως αυτή του φίλου Suhail γιατί όχι μόνο παρομοίωσε τα τηλεσκόπια με αυτοκίνητα όπως έκανε ο Thanasis αλλά με απλές λέξεις τόνισε τα καλά και τα κακά τους σημεία.

Πάνος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης