Jump to content

1η Πανελλήνια Θερινή Συνάντηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα συμφωνησω και εγω,χρειαζεται καλη θεληση.Ας μας γραψει ομως καποιος απο την Χαλκιδα κατι. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τις συμμετοχές έπρεπε να τις λαμβάνουν και ατομικά οι χαλκιδαίοι, δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να μετέχει μέσω συλλόγου. Και στο φινάλε τι αίτηση; Ανοιχτός χώρος είναι δεν έχει εισιτηριο όποιος θέλει πάει.

 

Τώρα Γιώργο αυτό είναι άλλο, γενικότερο θέμα, και αφορά τη νοοτροπία μας ως ερασιτέχνες. Βεβαίως όποιος θέλει πάει όπου θέλει, είναι αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα του καθενός, αλλά το να είσαι μέλος ενός συλλόγου ερασιτεχνικής αστρονομίας, σημαίνει ότι συνηδειτά ανήκεις κάπου και συμμετέχεις σε μια κοινή προσπάθεια. Και όχι μόνο παίρνεις, αλλά και δίνεις.

Η συμμετοχή μας σε κάποιο σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας ή σε οποιοδήποτε άλλο σύλλογο έχει και την έννοια του εθελοντισμού και της ενεργού παρουσίας και συμμετοχής στα κοινά.

 

Θαρσείν Χρη.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όποιος δεν έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει όπως πρέπει μια τέτοια διοργάνωση ας μην την αναλαμβάνει. Ο χρόνος που υπήρχε ήταν υπεραρκετός.

Θεωρώ πως δεν υπάρχει καμμία επίσημη διοργάνωση, απλώς για μια "μάζωξη" στη Δίρφυ συζητάμε εδώ στο astrovox.

Αλλοίμονο δηλαδή αν τέτοια ανοργανωσιά το ονομάζουμε και "Πανελλήνια συνάντηση" θα έχουμε δηλαδή την απαίτηση να ρθει άλλος απο Γιάννενα άλλος απο Καλαμάτα άλλος απο Χίο άλλος απο Δράμα (λέω μέρη στην τύχη) χωρίς να ξέρει τι και που και να ενημερώνεται από χρήστες του astrovox που στο φινάλε δεν έχουν καμμία υποχρέωση να κάνουν την δουλιά των διοργανωτών

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ας περιμένουμε λιγάκι, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε περισσότερη ενημέρωση από τους διοργανωτές σύντομα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια όσο μπορούμε!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ για να είμαι ειλικρινής,θα προτιμούσα 1000 φορές Πάρνωνα. Αλλά επειδή η προσπάθεια θα είναι συλλογική,πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν.

 

 

ΥΓ. Τόσο χάλια θα είναι ο ουρανός νότια ε; #-o Πάει η Τσαγιέρα και ο Σκορπιός...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν και παρακολουθώ το θέμα αρκετό καιρό...δεν μετείχα έως τώρα.

Θεωρώ σωστή την κίνηση του Βαγγέλη που έβγαλε φωτογραφίες και μας διαφώτησε για την δυσκολία της διαδρομής.

Εμείς σαν ΣΕΑΘ σκεφτόμαστε την συμμετοχή και αναμένεται η συμμετοχή από 4-6 άτομα. Η πιθανή διαμονή δεν γνωρίζω ακόμα αν θα είναι στο καταφύγιο ή σε σκηνή ή κάπου αλλού.

Αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο είναι το βαρύ "πρόγραμμα" που είχαμε έως τώρα σαν ΣΕΑΘ και η συνολική απόσταση που πρέπει να διανυθεί (φαντάζομαι καμιά 800 χιλιόμετρα για Χαλκίδα και μετά άλλα 40 -60 δεν γνωρίζω ακριβώς).

Τα 800 χλμ δεν με προβληματίζουν αλλά τα 40-60 (φαντάζομαι δυσκολότερα) είναι που σκέφτομαι περισσότερο.

 

ΑΛΛΑ σίγουρα περισσότερη ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει ΚΑΙ επίσης πρέπει να προσπαθήσουμε σαν σύλλογοι να βοηθήσουμε.

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι σύλλογοι την δυνατότητα να συντηρούν δυναμικά την ιστοσελίδα τους, οπότε σε αυτό τον τομέα πρέπει να βοηθήσουμε.

Με τα δύκτια ενημέρωσης που έχουμε (σαν σύλλογοι) να δώσουμε το καλύτερο δυνατό "στίγμα".

Εμείς από την πλευρά μας κάναμε απλά ένα μικρό copy paste από το παρόν λινκ και το δώσαμε σαν ένα σημείο ενημέρωσης για κάθε ενδιαφερόμενο. http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=679&Itemid=103.

 

Όσο περισσότερες πληροφορίες δοθούν, τόσο καλύτερα για όσους θελήσουν να συμμετέχουν, αλλά δεν γνωρίζουν τις περιοχές δράσης του κάθε συλλόγου.

Όσοι γνωρίζουν την περιοχή μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο.

Είναι μια προσπάθεια και κάθε προσπάθεια έχει αρκετές δυσκολίες....

Φιλικά,

 

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

@ alepohori

 

Ο Πάρνωνας θα πραγματοποιηθεί κανονικά το προηγόυμενο Σ/Κ απο την "Πανελλήνια" συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων στην Δίρφυ.

 

@ Δημήτρης (Πρασόπουλος)

 

Ο δρόμος απο Χαλκίδα-Στενή είναι άσφαλτος 35 km περίπου σε καλή κατάσταση.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

@ alepohori

 

Ο Πάρνωνας θα πραγματοποιηθεί κανονικά το προηγόυμενο Σ/Κ απο την "Πανελλήνια" συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων στην Δίρφυ.

 

Έχω υπ'οψιν μου giorgosgr!! Κατά πάσα πιθανότητα (πρώτα ο Θεός) θα πάω!! Ελπιζω να μπορέσεις και εσύ, αν και ξέρω τις υποχρεώσεις σου!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχουν ενημερωθεί τοπική αυτοδιοίκηση και δασαρχείο της περιοχής; Υπάρχει σκέψη προβολής διαφήμισής της μέσω τοπικών και όχι μόνο ΜΜΕ;

Ας μας ενημερώσει κάποιος κατα προτίμηση χαλκιδαίος εκτός και έχουν αλλεργία στο ιντερνετ γενικά και στο astrovox ειδικά.

 

Αγαπητέ Γιώργο θα μου επιτρέψεις να πω ότι αυτά που αναφέρεις στις 2 πρώτες προτάσεις δεν είναι πράγματα που ενδιαφέρουν κάποιο που θέλει να πάει στη Δίρφυ, ούτε θα ήταν η πρώτη προτεραιότητα να αναφερθούν σε ένα site για το γεγονός ή μια ανακοίνωση. Είναι καθαρά δική τους δουλειά, τα οποία πάντως έχουν γίνει για όποιον ενδιαφέρεται (το είχα αναφέρει ξανά στην 1η σελίδα). Δεύτερον, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ανθρώπους επειδή τυχαίνει να μην μπαίνουν στο astrovox ώστε να μπορούν να μας απαντήσουν!

 

Τις συμμετοχές έπρεπε να τις λαμβάνουν και ατομικά οι χαλκιδαίοι, δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να μετέχει μέσω συλλόγου. Και στο φινάλε τι αίτηση; Ανοιχτός χώρος είναι δεν έχει εισιτήριο όποιος θέλει πάει.

 

Αυτό ισχύει. Δεν υπάρχει ούτε αίτηση ούτε είναι αποκλειστικά για τους ερασιτέχνες που ανήκουν σε συλλόγους. Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει και όπως φαίνεται καθαρά στην ανακοίνωση/πρώτο post του θέματος, υπάρχουν τα τηλέφωνα για επικοινωνία με τους υπευθύνους στη Χαλκίδα ΚΑΙ για προσωπική συμμετοχή. Σχετικά με το "όποιος θέλει πάει" δεν θα συμφωνήσω. Σε κάθε τέτοια διοργάνωση πρέπει ο διοργανωτής να ξέρει πόσοι θα συμμετάσχουν, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Νομίζω ότι και οι περισσότεροι σύλλογοι ζητάνε να ξέρουν από πριν ποιοι θα πάνε στις εξορμήσεις τους. Και στον Πάρνωνα το ίδιο ισχύει, πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για καλύτερη οργάνωση.

 

Ίσως πρέπει να είμαστε λίγο πιο επιεικείς, οι άνθρωποι από την Εταιρία της Χαλκίδας έχουν κλείσει εδώ και πολύ καιρό τον χώρο και έχουν ενημερώσει τους συλλόγους, οι οποίοι έχουν το μεγαλύτερο δυναμικό αριθμητικά, ενώ έχουν ειδοποιήσει τα τοπικά ΜΜΕ. Φέτος θα δούμε τα λάθη και τις παραλήψεις και του χρόνου θα γίνει καλύτερα. Εκτός αυτού ο στόχος πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι η εύρεση ενός σταθερού μέρους που θα γίνεται το starparty κάθε χρόνο, ή η καθιέρωση 3-4 τέτοιων περιοχών που θα εναλλάσσονται κάθε χρόνο (ή που θα γίνονται ταυτόχρονα).

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η εμπειρία από το πρώτο αυτό πανελλήνιο αστροπάρτυ θα δείξει την πορεία και για τα επόμενα χρόνια. Ο Πάρνωνας είναι άριστο μέρος ωστόσο δεν παύει να είναι στη νότιο Ελλάδα και αυτό σημαίνει ότι πάντα θα είναι πιο δύκολο για τη Βόρειο Ελλάδα να παρευρεθεί. Εφόσον βρεθεί ένα άριστο μέρος για αστροπάρτυ στην κεντρική Ελλάδα θα ήταν η πιο δίκαιη, και κοντά στην ιδανική, λύση. Η περιοχή της Εύβοιας που προτάθηκε μπορεί να έχει κάποια προβλήματα ωστόσο είναι κοντά στην κεντρική Ελλάδα και ούτως ή άλλως, αν δεν κάνω λάθος, η Αστρονομική Εταιρεία Χαλκίδας ήταν ο μόνος σύλλογος που προσφέρθηκε να διοργανώσει την πρώτη συνάντηση. Ας δείξουμε λοιπόν καλή διάθεση, ας παρευρεθούμε και με καλοπροαίρετη κριτική ας δούμε μετά πως του χρόνου τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τι έπαθα ο Χριστιανός….

 

Και ενώ ήμουν ήρεμος ήρεμος και έκανα τη δουλειά μου είπα να ξεκουραστώ λίγο και να ρίξω μια ματιά στο Astrovox, όπως αρκετά τακτικά κάνω.

Ανάμεσα στις αναζητήσεις μου ανοίγω και το συγκεκριμένο post για πρώτη φορά -αν και από ότι είδα μετά, έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου- και αρχίζω να το διαβάζω από το τέλος και κάπου παίρνει το μάτι μου Χαλκίδα και το ενδιαφέρον μου αναθερμάνθηκε, γιατί ήμουν έτοιμος να το παρατήσω – όπου έχω διαβάσει για Πανελλήνια συγκέντρωση φαντάζομαι Πάρνωνα (όσοι τον προτείνουν κάτι θα ξέρουν)- και διαβάζω και διαβάζω και αρχίζω και τα παίρνω, γιατί διαβάζω πράγματα που δεν πάνε σε δρόμο, για τη Χαλκίδα και για τους πρωτόγονους Χαλκιδαίους και σκέφτομαι να απαντήσω?

Άσε καλύτερα σκέφτομαι σιγά τώρα.

Σηκώνομαι, πιάνω πάλι τη δουλειά μου, αλλά τρώγομαι…

Ξανά στον υπολογιστή…. Πόσοι είναι οι Χαλκιδαίοι στο Forum σκέφτομαι… και αρχίζω το ψάξιμο.

Εύκολο τέσσερις πέντε βρίσκω, ο ένας ενεργός –ένα πιτσιρικάς 16ρης και οι υπόλοιποι άνοιξαν τον λογαριασμό και δεν ξαναμπήκαν –μάλλον περαστικοί ήταν-ξανασκέφτηκα.

Άρα σε μένα αναφέρεται αφού δεν υπάρχει άλλος…

Και για να μην το κάνω σαν κι αυτούς που τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει, αποφάσισα να απαντήσω στας θαυμασίας και επαναλαμβανομένας των επιστολών σας.

 

Μπράβο!!!!

Εύγε!!!!

Ευγενέστατος!!!!

 

Είδες πουθενά ανακοίνωση Χαλκιδαικού συλλόγου εδώ μέσα?

Σε κάλεσα εγώ και δεν το ξέρω?

Θα μου πείς γιατί εξαγριώνεσαι?

Γιατί δεν υπάρχει άλλος από Χαλκίδα εδώ μέσα.

Είπε κάποιος να κάνει μια συνάντηση να μαζευτούν 10-20 άνθρωποι να κάνουν την πλάκα τους και διαβάζω για προσκλήσεις για γκρέιντερ, για Νομαρχίες για Δήμους, για πυροσβεστικές για εισιτήρια.

Έχουμε τρελαθεί τελείως?

Ένα ξεροβούνι είναι, πάει όποιος θέλει, βλέπει ότι θέλει και φεύγει όποτε θέλει.

Θες να πάρεις κάποιες πληροφορίες, κάνε μια ερώτηση με ευγένεια και δεν νομίζω να μην πάρεις απαντήσεις.

Εν πάση περιπτώσει εγώ με το συγκεκριμένο σύλλογο δεν έχω καμία απολύτως σχέση ούτε επαφή και φαντάζομαι ότι αν επικοινωνούσες μαζί τους θα είχες λύσει τις απορίες σου.

 

Σταμάτα να είσαι προσβλητικός γενικότερα.

 

Ζητώ συγγνώμη από του υπολοίπους για το ύφος μου αλλά δεν το άντεξα...

Και πάλι συγνώμη.

:wink: Απλός παρατηρητής...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είδες πουθενά ανακοίνωση Χαλκιδαικού συλλόγου εδώ μέσα?

Σε κάλεσα εγώ και δεν το ξέρω?

Θα μου πείς γιατί εξαγριώνεσαι?

Γιατί δεν υπάρχει άλλος από Χαλκίδα εδώ μέσα.

Είπε κάποιος να κάνει μια συνάντηση να μαζευτούν 10-20 άνθρωποι να κάνουν την πλάκα τους και διαβάζω για προσκλήσεις για γκρέιντερ, για Νομαρχίες για Δήμους, για πυροσβεστικές για εισιτήρια.

Έχουμε τρελαθεί τελείως?

 

Δεν είναι έτσι.Εμείς από τον vtsamis μάθαμε για τον κακό δρόμο. Δεν νομίζω ότι υπήρχε ενημέρωση από κάποιον άλλον.

 

Και δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να παραυρεθούν,να αρχίσουν να παίρνουν τηλέφωνα ζητώντας ο καθένας τις ίδιες πληροφορίες.Θα έπρεπε να υπάρχει ένα άτομο μόνιμα στον σύλλογο Χαλκίδας που να κάνει αυτή την δουλειά: Να απαντά στα τηλέφωνα των ερασιτεχνών όλης της χώρας!!!!!!!! Είναι λογικό αυτό;

 

Δε πρέπει να ενημερωθεί η Πυροσβεστική; Δε πρέπει να ενημερωθεί η Νομαρχία; Δε πρέπει να γνωρίζουμε την ποιότητα του δρόμου; Τόσο απλό νομίζεις ότι είναι;

 

Και δε νομίζω ότι θα είναι 10-20 άνθρωποι που απλώς θα κάνουν την πλάκα τους.

 

Από κανέναν δε ζητήθηκε να μπει στο Astrovox σώνει και ντε! Ενημέρωση ζητήθηκε. Και αν δεν υπάρχει site, υπάρχει τα email και η απλή πρόσβαση στο Internet και ναι, υπάρχει και το Astrovox, διότι για συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων από όλη την Ελλάδα μιλάμε,όχι για συνάντηση για μπάνιο στη θάλασσα!

 

Ψυχραιμία παιδιά! :wink:

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ενημέρωση ζητήθηκε. Και αν δεν υπάρχει site, υπάρχει τα email και η απλή πρόσβαση στο Internet και ναι, υπάρχει και το Astrovox, διότι για συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων από όλη την Ελλάδα μιλάμε,όχι για συνάντηση για μπάνιο στη θάλασσα!

 

Έτσι!

Και στο φινάλε τι πάει να πει "πανελλήνια"; οι άλλες δηλαδή δεν ήταν για άτομα απ΄όλη την Ελλάδα; Και ποιος είπε πως τα αστροπάρτυ πρέπει να ναι μεταφερόμενα ανά την Ελλάδα; Στις ΗΠΑ με τεράστια παράδοση στον τομέα και πολλαπλάσιες αποστάσεις δεν μεταφέρονται απο το ένα μέρος στο άλλο... Το να γίνονται σε συγκεκριμένο μέρος είναι το καλύτερο γιατί και το μέρος μαθαίνουμε και αποκτούμε σχέσεις με την τοπική κοινωνία και γίνεται σιγά σιγά θεσμός.

Ας γίνεται ένα στον Πάρνωνα, καθιερωμένο ήδη, κι άλλο ενα στην βόρεια Ελλάδα και γιατί όχι κι ένα στην Κρήτη. Έχουμε πλέον το ειδικό βάρος να τα στηρίξουμε.

Όσο για το ίντερνετ, ε ναι είναι υποχρεωμένοι οι διοργανωτές και ιστοσελίδα να έχουν και να μετέχουν στο astrovox ώστε να μας ενημερώνουν.

Ζούμε στον 21ο αιώνα!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Την πρώτη φορά διαβάζοντας το ποστ πέταξα στα σύννεφα είναι μια καλή ευχέρεια σκέφτηκα σχεδόν έξω από την πόρτα μου (80 χλμ.), να γνωρίσω άτομα και να δω διάφορους εξοπλισμούς μιας και δεν έχω κατορθώσει ακόμα να παρευρεθώ σε καμία τέτοια εξόρμηση,

Την δεύτερη φορά μου κόπηκαν τα φτερά, και την τρίτη προσγειώθηκα.

 

Στον τόπο μου λένε μια παροιμία (ο χορτάτος φούρναρης μια βδομάδα κοσκινίζει)

Πιο παλιά ακολουθώντας το πανελλήνιο πρωτάθλημα μότο κρός είχα οργώσει όλη την Ελλάδα και βεβαίως πέρασα και χωματόδρομους και βουνά και λαγκάδια δεν με ενόχλησε ποτέ η τοποθεσία και κάθε είδος δυσκολία πήγαινα γιατί μου άρεσε,

 

Και εδώ λιπών αν κάποιος δεν θέλει να παραβρεθεί δεν είναι ανάγκη να κάνη τόση φασαρία ας πάει Πάρνωνα,

 

 

Θα πάω επειδή δεν κατάγομαι από το δήμο Διρφύων!

SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L

Celestron SkyMaster 15Χ70

EQ6 SkyScan Pro GOTO

T.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mm

Vixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ας γίνεται ένα στον Πάρνωνα, καθιερωμένο ήδη, κι άλλο ενα στην βόρεια Ελλάδα και γιατί όχι κι ένα στην Κρήτη. Έχουμε πλέον το ειδικό βάρος να τα στηρίξουμε.

Γιωργο,

 

Με προλαβες! Ενα σεναριο, για παραδειγμα, να ειναι στον Παρνωνα καθε Ιουνιο, στην Κρητη καθε Ιουλιο, στην Θεσσαλονικη καθε Αυγουστο και καπου αλλου καθε Σεπτεμβριο.

 

Με ενα τετοιο σεναριο, ο καθενας κανει οτι τον βολευει.

 

Τελος παντων, συμφωνω και εγω για περισσοτερο και απο εναν χωρο (σταρ παρτυ) καθως με σταθερο μηνα για το καθενα ... και φυσικα ξεχωρηστους μηνες μεταξυ τους.

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η αστρονομία δεν είναι moto cross!

Και φυσικά αν δεν ειχα μέρος να μείνω δεν θα πήγαινα σε αυτη την μάζωξη!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ας μη κουράζουμε το θέμα και ας μη χαλάμε τη διάθεση και την όρεξη όποιου πιθανώς ήθελε να παρευρεθεί. Αν είναι να γκρινιάζουμε συνέχεια θα τη θάψουμε την εξόρμηση και θα αποτύχει από αυτό το λόγο. Γι'αυτό, λοιπόν, όποιος έχει να κάνει προτάσεις ας πάρει τους διοργανωτές τηλέφωνο να τους το πει. Τα στοιχεία επικοινωνία τους ήταν εξαρχής στην πρώτη σελίδα. Τώρα οι γκρίνιες στον άερα τί νοήμα έχουν;; Αφού είπαμε, οι διοργανωτές μπορεί να μην μπαίνουν εδώ να τα διαβάσουν.

 

Προσωπικά θα ήθελα να πάω αν τα καταφέρω και πιστεύω θα περάσουμε καλά είτε μείνουμε σε σκηνή και είτε κάνουμε και ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα χελώνας. Καλή διάθεση να υπάρχει και όρεξη για παρατήρηση.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ας μην το συζηταμε αλλο,δεν θα βγει ακρη.Αυτο που επιγει ειναι αρχες Ιουλιου να υπαρχει ενημερωση για τον δρομο,αλλα και για ολη την εκδηλωση.Δεν μπορεις να καλεσεις καποιον να ερθει μεχρι εκει και να μην εχει δρομο.Δεν ειναι μια ευκαιρειακη μαζωξη 20 ατομων,δεν ειναι μοτοκρος,μεταφερουμε ακριβο εξοπλισμο που,τουλαχιστων εγω,δεν μπορω να τον αναπληρωσω,ουτε φυσικα να ανταπεξελθω οικονομικα σε μια σοβαρη ζημεια του ΙΧ μου.Πιστευω οτι τελικα ολα θα πανε καλα,αξιζει να γινει μια προσπαθεια. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η εμπειρία από το πρώτο αυτό πανελλήνιο αστροπάρτυ θα δείξει την πορεία και για τα επόμενα χρόνια. Ο Πάρνωνας είναι άριστο μέρος ωστόσο δεν παύει να είναι στη νότιο Ελλάδα και αυτό σημαίνει ότι πάντα θα είναι πιο δύκολο για τη Βόρειο Ελλάδα να παρευρεθεί. Εφόσον βρεθεί ένα άριστο μέρος για αστροπάρτυ στην κεντρική Ελλάδα θα ήταν η πιο δίκαιη, και κοντά στην ιδανική, λύση.

 

 

ααα δεν θέλω να ακούω τέτοια μιας που βάζουμε σοβαρή υποψηφιοότητα για μια μελλοντική πανελλήνια στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον χώρο του Σκίνακα. Ο κύριος Παπαμαστωράκης βρήκε την ιδέα θετική και περιμένει ενημέρωση

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ αναφερόμουν στην περίπτωση που επιλέγαμε ένα μέρος ως μόνιμο. Αυτό θα ήταν καλό να είναι στην κεντρική Ελλάδα. Φυσικά αν τα μέρη αλλάζουν εννοείται ότι η Κρήτη είναι τέλεια!!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εχουμε υποψιες για ενα αρκετ ακαλο μερος και στη Σαμο .

Θα υπαρξει αναφορα ... απλως υπηρξε ενα τεχνικο προβλημα αλλιως αθ ξεραμε ηδη ποσο καλο ειναι .

Για τον Αη Στρατη τι λετε ως ακομη εν αμερος ?

Παντως και στη Σαμο θα μπορουσαμε να κανουμε κατι ή στους Φουρνους ενα νησακι μεταξυ Ικαριας Σαμου .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ αναφερόμουν στην περίπτωση που επιλέγαμε ένα μέρος ως μόνιμο. Αυτό θα ήταν καλό να είναι στην κεντρική Ελλάδα. Φυσικά αν τα μέρη αλλάζουν εννοείται ότι η Κρήτη είναι τέλεια!!

 

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ =D> =D> \:D/

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ειπε ο ΑΝΤΩΝΗΣ

Γιωργο,

Με προλαβες! Ενα σεναριο, για παραδειγμα, να ειναι στον Παρνωνα καθε Ιουνιο, στην Κρητη καθε Ιουλιο, στην Θεσσαλονικη καθε Αυγουστο και καπου αλλου καθε Σεπτεμβριο.

 

Με ενα τετοιο σεναριο, ο καθενας κανει οτι τον βολευει.

 

Τελος παντων, συμφωνω και εγω για περισσοτερο και απο εναν χωρο (σταρ παρτυ) καθως με σταθερο μηνα για το καθενα ... και φυσικα ξεχωρηστους μηνες μεταξυ τους.

 

 

 

 

 

 

 

Νομιζω οτι ο Αντωνης ειπε την σωστη κουβεντα!!

:D [DARK DARK SKY BY DARK NEBULA

http://www.spartastronomy.gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιωργο,

 

Με προλαβες! Ενα σεναριο, για παραδειγμα, να ειναι στον Παρνωνα καθε Ιουνιο, στην Κρητη καθε Ιουλιο, στην Θεσσαλονικη καθε Αυγουστο και καπου αλλου καθε Σεπτεμβριο.

 

Με ενα τετοιο σεναριο, ο καθενας κανει οτι τον βολευει.

 

Πιστεύω αυτό θα μπορούσε να είναι η καλύτερη δυνατή λύση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης