Jump to content

Ιnternational Dark-Sky Park


Bi2L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οπως λεει και ο τιτλος το πρωτο Παρκο στο Κοσμο για Αστρονομους... και οχι μονο, και ενα απο κυρια στοιχεια του...φυσικα ο Σκοτεινου Ουρανος!!!

Δυστυχος μας ειναι λιγο μακρια αλλα ευτυχως υπαρχει!!!

Ιnternational Dark-Sky Park

Dark Midnight Skies

 

γρηγορη μεταφραση απο το Systran της otenet (εχει αρκετα λαθη)

Σχεδόν 100.000 άνθρωποι σταματούν στις φυσικές γέφυρες το εθνικό μνημείο στο νοτιοανατολικό Utah κάθε έτος αλλά μόνο μέρος εκείνων των επισκεπτών βλέπει τα περισσότερα vistas σόου του. «Αυτός είναι επειδή μπορείτε μόνο να τους δείτε τη νύχτα,» λέει το Ralph Jones, κύριο δασοφύλακας στο πάρκο.

 

Χορηγημένα, τα πρωινά τοπία στο εθνικό μνημείο είναι ιδιαίτερα να προσκομίσουν, αλλά ο ουρανός νύχτας; «Η κατάπληξη,» το Γκραντ Τζάνκσον, Colo., ο γεωλόγος και astrophotographer ο Terry Acomb λένε. «Υπάρχει μια τεράστια αντίθεση μεταξύ του φωτεινού ουρανού νύχτας των αστεριών και οι σκοτεινοί τοίχοι φαραγγιών… αυτό είναι ακριβώς όμορφοι έξω εκεί.»

 

Η ομορφιά του ουρανού νύχτας, η έλλειψη ελαφριάς ρύπανσης, και η εθνική δέσμευση υπηρεσιών πάρκων για τους ουρανούς νύχτας ως φυσικό πόρο, οδήγησαν τη διεθνή ένωση σκοτεινός-ουρανού αυτό το ελατήριο για να υποδείξουν τις φυσικές γέφυρες το εθνικό μνημείο ως πάρκο παγκόσμιου πρώτο διεθνές σκοτεινό ουρανού.

 

«Αυτό είναι ένα από τα σκοτεινότερα εθνικά πάρκα στη χώρα,» Jones λέει, αναφερόμενος σε μια περιεκτική μελέτη της ποιότητας ουρανού νύχτας που διευθύνεται από την εθνική υπηρεσία πάρκων.

 

Ακριβώς πώς το σκοτάδι είναι αυτό; «Είναι η μόνη Bortle κατηγορία 2 ουρανός που έχουν τεκμηριώσει,» ο εν λόγω Chris Luginbuhl του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ναυτικού παρατηρητήριου Flagstaff, Ariz., και ένα μέλος συμβουλίων της διεθνούς ένωσης σκοτεινός-ουρανού. «Στα σαφή αγγλικά που σημαίνουν είναι ο σκοτεινότερος ή πιό starriest ουρανός που έχουν δει κάνοντας αυτές τις αναθεωρήσεις. Το σύστημα Bortle είναι μια κλίμακα 10 επιπέδων με το ένα και δύο όντας οι σκοτεινότεροι ουρανοί και 10 έχοντας την ελαφρύτερη ρύπανση.»

 

Ενώ ο προσδιορισμός πάρκων σκοτεινός-ουρανού είναι μεγάλος, Jones λέει, «οι προκλημένες πρόγραμμα φυσικές γέφυρες πάρκων σκοτεινός-ουρανού της διεθνούς ένωσης σκοτεινός-ουρανού για να ελαχιστοποιήσει το νυκτερινό αντίκτυπό του και να μοιραστεί το θαυμάσιο έναστρο ουρανό με τους επισκέπτες πάρκων.»

 

Η ανταπόκριση στην πρόκληση σήμανε πολλούς ελαφριούς βολβούς. Περισσότερο από 80% των ελαφριών κοu'φωμάτων έχουν τροποποιηθεί, κάνοντας τους σκοτεινός-ουρανός-φιλικούς με να προστατεύσουν τους έτσι όλα τα ελαφριά σημεία προς τα κάτω.

 

Τα περισσότερα από αυτά τα υπαίθρια κοu'φώματα χρησιμοποιούν τους συμπαγείς φθορισμού ελαφριούς βολβούς 13 Watt που παρέχουν το άφθονο φως αλλά αποτρέπουν το περιπλανώμενο φως από τις κατοικίες κέντρων επισκεπτών και δασοφυλάκων πάρκων από την παρεμπόδιση τα campgrounds και backcountry. Το Jones λέει ότι το υπόλοιπο των φω'των πάρκων θα αναβαθμιστεί σε μερικούς μήνες.

 

Σε μια σαφή νύχτα - και υπάρχει πολύ κάθε έτος σε αυτό το ξηρό, τραχύ έδαφος - ο ονειροπόλος ουρανός νύχτας του πάρκου αποκαλύπτει το γαλακτώδη γαλαξία τρόπων και έναν τεράστιο αριθμό ή έτσι τα αστέρια και πλανήτες. Το Acomb, και άλλοι φωτογράφοι ουρανού νύχτας, ήταν στο πάρκο για χρόνια, συλλαμβάνοντας τις επισκέψεις από τις interstellar προσωπικότητες όπως τον κομήτη υγιής-Bopp. Δεν βλέπουνε πολλούς άλλους επισκέπτες και Jones λέει ότι δεν αναμένουν μια μεγάλη βιασύνη ακόμη και με το διεθνή προσδιορισμό.

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το πάρκο παρέχει τα προγράμματα δασοφυλάκων αστρονομίας κάτω από τους έναστρους ουρανούς σόου. «Πολλοί επισκέπτες πάρκων είναι καταπλήσσω όταν βλέπουνε αρχικά το γαλακτώδη τρόπο κάτω από έναν σκοτεινό ουρανό. Είναι όχι μόνο εξασθενημένο smudge στον ουρανό, αλλά ένας φωτεινός, περίπλοκος ποταμός ελαφρύς-σχεδόν τρισδιάστατου,» Jones λέει της άκρη-επάνω άποψης του γαλαξία μας.

 

Οι έναστροι ουρανοί αναγνωρίζονται από την εθνική υπηρεσία πάρκων ως τμήμα του τοπίου του πάρκου, και οι διοικητικές οδηγίες ενθαρρύνουν τα πάρκα για να ελαχιστοποιήσουν την ελαφριά ρύπανση όποτε είναι δυνατόν.

 

Τα οφέλη υπερβαίνουν stargazing. Οι «φυσικές γέφυρες έχουν μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες και την ενεργειακή χρήση της με την αναβάθμιση του υπαίθριου φωτισμού της, που δημιουργεί έναν καλύτερο βιότοπο για τη νυκτερινή άγρια φύση, και να βελτιώσει τη διαφάνεια και την ασφάλεια τη νύχτα,» λέει τους φελλώδεις σανούς επιθεωρητών πάρκων. «Ελπίζω τα εθνικά πάρκα ότι μας μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν μια σαφή άποψη των ουρανών που τόσο πολλοί μας έχουν χάσει από τα κατώφλια μας.»

 

milkyway.jpg.42d163840038c7ce552e967e27e44973.jpg

The Milky Way as seen from Owachomo Bridge.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης