Jump to content

Ποιον από τους παρακάτω παράγοντες έχει περισσότερο ανάγκη..


astrovox

Ποιον από τους παρακάτω παράγοντες έχει περισσότερο ανάγκη η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα για να αναπτυχθεί;  

242 μέλη έχουν ψηφίσει

  1. 1. Ποιον από τους παρακάτω παράγοντες έχει περισσότερο ανάγκη η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα για να αναπτυχθεί;

    • πιο έντονη δραστηριοποίηση των αστρονομικών συλλόγων
      63
    • φθηνότερες τιμές τηλεσκοπίων στην ελληνική αγορά
      61
    • αναβάθμιση της διδασκαλίας της αστρονομίας στα σχολεία
      118


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποιον από τους παρακάτω παράγοντες έχει περισσότερο ανάγκη η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα για να αναπτυχθεί;
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πιστεύω πως και οι τρείς αυτοί παράγοντες είναι εξήσου σημαντικοί για την αποτελεσματική ανάπτυξη της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα.Αλλά και αν γίνει η αναβάθμηση της διδασκαλίας της αστρονομίας,ακόμα και αν γίνει ποιό έντονη η δραστηριοποίηση των αστρονομικών συλλόγων, όλα θα εξαρτιθούν απο τις τιμές των τηλεσκοπίων.Γιατί και αν γίνουν όλα αυτά και ένα άτομο θελήσει να ασχοληθεί με την αστρονομία μόλις δεί τις τιμές των τηλεσκοπίων θα τα παρατήσει.Οπότε όλα εξαρτώνται απο τις τιμές των τηλεσκοπίων.
Άλεξ Λομπάνοβ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Χαίρομαι που το βλέπω, ώστε να το συζητήσουμε. Χτές, έτυχε να μετρήσω στο περίπτερο 8 περιοδικά Αστρολογίας και ΚΑΝΕΝΑ για Αστρονομία (ΥΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ)!!!Παιδιά, κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο απο τα 3 είναι, είναι η έντονη δραστηριότητα των συλλόγων και θα εξηγήσω γιατί (κατά την υποκειμενική μου γνώμη φυσικά):

- Η αναβάθμιση της αστρονομίας στα ελληνικά σχολεία εμένα μου φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τόσα και τόσα προβλήματα παρουσιάζει η παιδεία μας και όχι μόνο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το να πιστεύουμε ότι στην αστρονομία θα δώσουν προτεραιότητα, θα είμαστε τουλάχιστον ουτοπιστές. Επομένως είναι ένας παράγοντας στον οποίο δεν έχουμε τη δύναμη και δεν μπορούμε να επέμβουμε.

 

- Οι τιμές των τηλεσκοπίων είναι σε σχέση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιο ακριβές και είναι απόλυτα λογικό αυτό. Δυστυχώς για όλους εμάς, το προϊόν θεωρείται στην Ελλάδα Πολυτελείας. Το προϊόν παρουσιάζει υψηλή ελαστικότητα ζήτησης (και εισοδηματική) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται έντονα απο τις μεταβολές των τιμών. Απο την άλλη η ζήτηση είναι περιορισμένη και τα καταστήματα, δεν έχουν άλλη λύση απο το να τα βαράνε.

 

- Απο την άλλη, η δημιουργία σιγά σιγά ισχυρής κοινότητας μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Όσο ενισχυόμαστε (και ποσοτικά και ποιοτικά), θα αυξάνεται η ζήτηση για εξοπλισμό, θα μειώνεται η ευαισθησία του εξοπλισμού στις τιμές και ο ανταγωνισμός (μεταξύ αντιπροσωπειών) θα είναι για το όφελος των καταναλωτών (ΕΜΑΣ). Σε αυτήν την περίπτωση, θα δημιουργηθούν κοινότητες, θα υπάρξουν ελληνικά βιβλία-περιοδικά και θα μπορέσουμε να δούμε την Αστρονομία να ενισχύεται και στα σχολεία...

APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 Pro

ATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel

 

http://astrophotographia.blogspot.com

http://photographiaHD.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ με τον crusader σε όλα.

 

Πολύ ενδιαφέρον θέμα τόσο για τους νέους φίλους όσο και για τους παλιούς που έχουν το ενδιαφέρον να βοηθήσουν.

 

Επίσης, νομίζω ότι ο κυριότερος παράγοντας για να αναπτυχθεί η ερασιτεχνική αστρονομία, είναι η δραστηριοποίηση των φίλων της.

 

Στα επιχειρήματα του crusader, θα ήθελα να προσθέσω ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου χώρου ( λίγο επιστημονικού, λίγο ψυχαγωγικού) δεν μπορεί να γίνει ούτε όταν λίγοι θέλουν κάτι πολλοί ούτε όταν πολλοί θέλουν κάτι λίγο.

Πρέπει πολλοί ανθρώποι να το αγαπήσουν.

 

Θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη άλλων στο θέμα, αλλά κυρίως θα με ενδιέφερε να εξελιχθεί αυτή η συζήτηση σε προτάσεις για το πως μπορεί να αναπτυχθεί η ερασιτεχνική αστρονομία.

 

 

Φιλικά

 

Στάθης Αλεξόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρεπει να μαθουν τα παιδια και οι νεοι τι ειναι η αστρονιμια , τι ειναι ο ουρανος ,συγουρα δεν ειναι τα ζωδια και τα λοιπα που τους σερβιρουν ολοι μερα
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...
Πολλοί παράγοντες αναστέλλουν την ερασιτεχνική αστρονομία, αλλα οι σημαντικότεροι για μένα είναι το γεγονός ότι αναγκάστηκα λόγω ότι η αστρονόμία δεν μου διδαχθηκε στο λύκειο και η σχολή μου δεν αφορά την αστρονομία, να λάβω απο μόνος μου την κατάλληλη κατάρτηση ενώ παράλληλα μου χρειάστηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να έχω έναν αξιοπρεπεί εξοπλισμό. Και σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν προσπάθησα να βρώ βιβλία αστρονομίας μεγάλύτερου επιπέδου άναγκαζοντάς με να γυρίσω όλη την Αθήνα. Μπορεί να θεωρηθώ δύστροπος αλλά σας παρέθεσα αυτά τα γεγονότα για να αντιλήφθήτε πόσο δύσκολό είναι σήμερα να ασχοληθεί κάποιος με την αστρονομία.
Για το αρχείο σας!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 έτος αργότερα...

kata thn dikh mou gnwmh einai h paidia auth pou tha prepei na dwsei to erethisma gia na mporesoun argotera ta paidia na paroun auton ton sporo kai na ton kaliergisoun.

Egw thymamai apo pitsirikas pou me endiefere o ouranos kai mono se vivliothih tou dhmou mporousa na paw na diavasw gia thn astronomia. Den eixa pouthena allou na parw plhrofories. kai bebaia argotera kourastika kai ta parthsa giati akomh kai oi parees mou den eixan to erethisma na asxolithoun. Ean omws tote yphrxe ena astrovox h kapoioi sylogoi oi opoioi tha mporousan na mou dwsoun plhrofories gia tin astronomia tha eixa synexisei.

Nai pisteuw oti h astronomia sta sxoleia apla prepei na deinei to erethisma sta paidia mias kai pragmatika pisteuw kai egw oti einai outopiko na pisteuoume oti mporei na dwsei swstes baseis me ta tosa problimata pou exei kai oi energitikoi sylogoi na proothoun thn idea ths astronomias parapera.

Oi sylogoi tha mporousan mesw tou ypourgeiou na kanoun mikra seminaria sta sxoleia h kai akomh astroparty gia sxoleia syndiasmena me mia dyhmerh ekdromh p.x se kapoio asteroskopoio h akomh kai kataskhnwseis me astronomikes bradies.

Exoun to kouragio oi gnwstes tou antikeimenou na kanoun kati tepoio?

Thinking is not a crime....!

φιλικά

Νίκος Λουρίδης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα σε όλους. Η προσωπική μου άποψη στο θέμα είναι πως οι σύλλογοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο...

Το σχολείο είναι σίγουρα αυτό που δίνει το ερέθισμα για να ασχοληθεί κάποιος με την αστρονομία ( νομίζω πως υπάρχει ένα βιβλίο στην πρώτη λυκείου, το οποίο συνήθως διδάσκει ένας φυσικός...) , όμως ας μη ξεχνάμε πως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των 12 με 16 χρόνων ασχολούνται με άλλα πράγματα ( play-station, αθλητισμό όπως ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, και κάπου εκεί γίνεται και πιο έντονη η παρουσία του αντίθετου φύλλου... :) ). Αργότερα η μόνη ασχολία που έχουν είναι οι Πανελλήνιες, οπότε είναι απόλυτα λογικό να μην υπάρχει χρόνος αλλά και όρεξη για να ασχοληθεί κάποιος σε αυτή την ηλικία με την ερασιτεχνική αστρονομία..

Όσον αφορά τα τηλεσκόπια, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν και φθηνά, που υστερούν όμως ποιοτικά. Αντί κάποιος να πάρει το play-station II μαζί με 1-2 παιχνίδια του, θα μπορούσε να αγοράσει ένα τέτοιο τηλεσκόπιο.. Και ας μη ξεχνάμε πως μπορεί κάποιος να πάρει για αρχή ένα βιβλίο και ένα ζευγάρι κιάλια που είναι πολύ φθηνότερα... :wink:

Οι σύλλογοι πιστεύω πως μπορούν να βοηθήσουν στη διάδωση και ανάπτυξη της ερασιτεχνικής αστρονομίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο... Συμφωνώ απόλυτα με τον SATI αν και τα ellinika του με πέθαναν! :D :D Μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με παιδιά είναι οι κατασκηνωσεις. Οι περισσότερες βρίσκονται εκτός Αθηνών και έχουν καθαρό σχετικά ουρανό. Μια ομιλία και η ευκαιρία να δουν τα παιδιά εξοπλισμό από κοντά, σίγουρα θα τράβαγε την προσοχή κάποιων...

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία.. Το αστεροσκοπείο της Πεντέλης όπως και το Ευγενίδιο Πλανητάριο είναι μια πολύ καλή εκδρομή που δυστυχώς δε νομίζω να γίνεται από πολλά σχολεία γυμνασίου-λυκείου... :(

Ευτυχώς πάντως που πλέον υπάρχει και το internet και όποιος έχει όρεξη, μπορεί να βρει τα πάντα ακόμα και μόνος του.. (google search=αστρονομια) :D :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στην ηλικία των 20 συζητουσα με μια κοπέλα (συνομήλικη) η οποία υποστήριζε οτι τα αστέρια στον ουρανό είναι μετέωρα (εκέινη τα έλεγε μετεωρίτες) που φωτίζονται από τον Ήλιο (και κατά καιρούς πέφτει και κανένα στην ατμόσφαιρα). Προσπαθούσε να με πεισει, μάλιστα, λεγοντας οτι αυτό όλοι το ξέρουν (πού ζούσα εγώ άραγε;)

 

Βέβαια η κοπέλα είχε τελειώσει τεχνικό λύκειο που αυτό σημαίνει οτι δεν διδάχτηκε καθόλου στοιχειώδη Αστρονομία. Και εδώ που τα λέμε αν περιμένουμε να πάμε δευτέρα λυκείου για να μάθουμε οτι ο Ήλιος είναι ένα μικρό αστέρι στον ουρανό... Δυο λέξεις θα πώ μόνο: " Αϊντε άϊντε...." :D

 

Αστρονομία από το δημοτικό ή το γυμνάσιο, παράλληλα με την Φυσική και την Χημεία για να γνωρίζουμε τον κόσμο καλύτερα!

 

Κώστας Τζιόλας

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα σχολεια φυσικα μπορουν να φερουν την αστρονομια πιο κοντα στα παιδια. Αλλωστε συμφωνω στο οτι αν τους κανεις να κοιταξουν ψηλα, δυσκολα θα ξανακατεβασουν το βλεμα τους!

 

Οσον αφορα τους συλλογους αστρονομιας στην Ελλαδα δοξα τω Θεω εχουμε πολλους και πιστευω δε χρειαζονται αλλοι.

Τα τηλεσκοπια δε χρειαζεται να φτηνηνουν ακομα πιο πολυ μιας και εχουν γινει πλεον αντικειμενα που φευγουν σα φρεσκα ψωμακια σε σχεση με παλαιοτερα κι αυτο δεν ειναι σωστο κατα τη γνωμη μου.Μεχρι και η κυρα-Μαρω εχει τηλεσκοπιο και νομιζει οτι κατι κανει ή οτι ξεχωριζει απο τον υπολοιπο κοσμο... :evil: Τα τηλεσκοπια πρεπει να παραμεινουν πιο απροσπελαστα για τον υπολοιπο κοσμο. Μεχρι και το παιδακι των 5 χρονων εχει αποκτησει 5αρι με αστροστατη και database του το εκανε δωρο ο μπαμπας..

Τα σχολεια ομως μιας και παιζουν σημαντικο ρολο στην πνευματικη αναπτυξη του παιδιου θα ηταν η καλυτερη λυση για να φερουμε το κοσμο πιο κοντα στην αστρονομια. Και μαλιστα θα ηταν πολυ πιο αποτελεσματικος!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδη κ εμενα μου εχουν τυχει πολλα παρομοια περιστατικα σαν του Κωστα..θα συμφωνησω μαζι του.Καλη κ σωστη εκπαιδευση ειναι το κλειδι αλλιως...

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 5 μήνες αργότερα...

Ψηφισα σχολεια,αλλα το κλειδι ειναι οι αστρονομικες ενωσεις.Αν αποφασισουν να ανοιχτουν στους νεους με σεμιναρια,αστροβραδυες,ενημερωση για βιβλια της αγορας και αφησουν τον ανταγωνισμο και την αλαζονια στην ακρη,θα μπορεσουν να αλλαξουν αρκετα απο τα οσα αρνητικα αναφερθηκαν.

Ας μην αγορασουν ολοι τηλεσκοπεια,ας εχουν τη δυνατοτητα να δουνε ενα νεφελωμα η τον Κρονο και σιγουρα καποιοι θα προχωρησουν παραπερα.

Αρκει να μην τους τρομαξουμε με επιδειξη γνωσεων,απομονωση επειδη μας ενοχλουν με το χαμιλο αστρονομικο τους επιπεδο και να θυμομαστε οτι η αστρονομια διδασκει σεμνοτητα.:)

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 έτος αργότερα...
Εγώ απάντησα ότι για να αναπτυχθεί η Ερασιτεχνική Αστρονομία πρέπει να δραστηροποιηθούν οι Αστρονομικές ενώσεις.Αλλά και οι τρείς παράγοντες είναι εξίσου σημαντική για την αναπτυξή της...Δυστηχώς όμως η κατάσταση στα σχολεία, που είναι και ο τρίτος παράγοντας είναι δραματική.Και δεν νομίζω να βελτιώθει σταα επόμενα χρόνια εάν δεν υπάρχει και μια μαζική διαμαρτυρία από όλους τους συλλόγους αλλά και από έμας τους Ερασιτέχνες Αστρονομούς! :evil: :frown:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

όλα θα εξαρτιθούν απο τις τιμές των τηλεσκοπίων.Γιατί και αν γίνουν όλα αυτά και ένα άτομο θελήσει να ασχοληθεί με την αστρονομία μόλις δεί τις τιμές των τηλεσκοπίων θα τα παρατήσει.Οπότε όλα εξαρτώνται απο τις τιμές των τηλεσκοπίων.

 

Συγνώμη που θα το πω αν και είναι λίγο αργά....Δεν νομίζω πως εξαρτάται κάποιος στο να ασχοληθεί με την αστρονομία από τις τιμές των τηλεσκοπίων....Πιστεύω πώς αν κάποιος θέλει να βρει ένα φθηνό τηλεσκόπιο θα το βρει!!!

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ ψήφισα τον 3ο παράγοντα γιατί πιστεύω ότι το καλύτερο έναυσμα για την ανάπτυξη του τομέα αυτού είναι τα σχολεία!!Γιατί από εκεί θα αρχίσει μια ουσιαστική και πραγματική ενασχόληση....

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ ψήφισα τον 3ο παράγοντα γιατί πιστεύω ότι το καλύτερο έναυσμα για την ανάπτυξη του τομέα αυτού είναι τα σχολεία!!Γιατί από εκεί θα αρχίσει μια ουσιαστική και πραγματική ενασχόληση....

 

Θα διαφωνήσω μαζί σου!Η κατάσταση που επικρατέί σήμερα στα σχολεία, σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν ένα παιδί να ασχοληθεί σε μεγαλύτερο βαθμό με την αστρονομία! :(

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγω πιστεύω πως πρεπει η δουλεια να γινει στα σχολεια. Ειναι ενας απλος τροπος να γινει γνωστη προς πολυ μικρες ηλικιες. Ομως ψηφισα την δραστηριοποιηση των συλλωγων. Ας ειμαστε ρεαλιστες. Αν περιμενουμε απο την παιδεια καήκαμε . Οποτε μεχρι να αλλαξει αυτο ας δραστηριοποιηθουμε εμεις...

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

 

http://astrocom.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγω πιστεύω πως πρεπει η δουλεια να γινει στα σχολεια. Ειναι ενας απλος τροπος να γινει γνωστη προς πολυ μικρες ηλικιες. Ομως ψηφισα την δραστηριοποιηση των συλλωγων. Ας ειμαστε ρεαλιστες. Αν περιμενουμε απο την παιδεια καήκαμε . Οποτε μεχρι να αλλαξει αυτο ας δραστηριοποιηθουμε εμεις...
Συμφωνω!!! =D> =D>
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Και τα τρία κατά την άποψη μου είναι σημαντικά!

1.Η πιο έντονη δραστηριοποίηση των αστρονομικών συλλόγων βοηθάει στην προώθηση της αστρονομίας και στα σχολεία και στο ευρύτερο κοινό,

2.Οι φθηνότερες τιμές τηλεσκοπίων και λοιπού εξοπλισμού προσελκύουν τους αγοραστές και τέλος,

3.η αναβάθμιση της διδασκαλίας στα σχολεία, όχι μόνο τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στα δημοτικά προωθεί τους μαθητές να αγαπήσουν την αστρονομία και αργότερα, ακόμα και να ασχοληθούν επαγγελματικά.

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδη τα παιδια ειναι το μελλον πρεπει να το καλλιεργησουμε σωστα για να παρουμε καρπους.

 

αυτα τα λιγα

φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και οι τρεις παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί. Διαλέγοντας όμως έναν από τους τρεις θα επέλεγα την διδασκαλία της αστρονομίας στα σχολεία με μεγαλύτερη έμφαση, καθώς το σχολείο πρέπει να αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για την ανάπτυξη των ενδιαφερόντων των νέων μας.
Και εγένετω φως....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και οι τρεις παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί. Διαλέγοντας όμως έναν από τους τρεις θα επέλεγα την διδασκαλία της αστρονομίας στα σχολεία με μεγαλύτερη έμφαση, καθώς το σχολείο πρέπει να αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για την ανάπτυξη των ενδιαφερόντων των νέων μας.

 

Πράγματι, αλλά όπως προαναφέρθηκα η κατάσταση στα σχολεία είναι δραματική! Δυστηχώς το έχουν υποτιμήσει πάρα πολύ ως μάθημα και γενικότερα ως επιστήμη. Οι καθηγήτες δεν δίνουν την απαραίτητη σοβαρότητα στο μάθημα και έτσι και οι μαθητές με την σειρά τους το βαριούνται... :evil: :cry:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης