Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Εδώ και πόσο καιρό ασχολείστε με την ερασιτεχνική αστρονομία; |
Λιγότερο από 1 χρόνο |
|
16% |
[ 36 ] |
1 έως 2 χρόνια |
|
19% |
[ 43 ] |
2 έως 5 χρόνια |
|
27% |
[ 62 ] |
Περισσότερο από 5 χρόνια |
|
15% |
[ 34 ] |
Περισσότερο από 10 χρόνια |
|
21% |
[ 49 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 224 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Makis Εξωγήινος
Ένταξη: 01 Φεβ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2980 Τόπος: Αθήνα (Ίλιον) / Θίσβη Βοιωτίας Ηλικία: 26 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/04/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
2002:Οι γονείς μου άρχισαν να με πηγαίνουν στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.Τότε ενθουσιάστηκα
με τις προβολές του και μέσα από ψάξιμο βρήκαμε πως υπάρχει σύλλογος εδώ στην Αθήνα(ΕΑΕ)
2003:Πρώτη φορά που πηγαίνω στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.Εκεί,είχα την ευκαιρία να
δω μέσα από το τηλεσκόπιο όπου ήταν μια απερίγραπτη ευκαιρία καθώς και μέλη από την ΕΑΕ.
2004:Εντάσσομαι στην ΕΑΕ.Την ίδια περίοδο,αγοράζω ένα ζευγάρι κυάλι και έναν χάρτη ουρανού.
2005:Αγοράζω το πρώτο μου τηλεσκόπιο το οποίο είναι ένα 5ιντσο μεταχειριμένο κατοπτρικό.
2008:Αγοράζω το dobsonian 10'' από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.
2009:Αγοράζω το 2ιντσο διοπτρικό(70/500) από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης _________________ Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!
Μάκης Λυκόπουλος
Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)
Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Μοναχική Παρατηρήτρια Ένταξη: 18 Απρ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 6 Τόπος: Θεσσαλονίκη Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 18/04/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από το 2007 συνολικά 4 χρόνια και κάτι  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netrionio Ένταξη: 03 Αύγ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 147 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 19/04/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 4:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντιγράφω το ιατρό Kokkoli και λέω: Στην θεωρία από 17-18 ετών. Έχω παρατηρησιακή δραστηριότητα εδώ και 2 έτη μόνο και αυτό δήλωσα στο δημοψήφισμα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
titi Εξωγήινη
Ένταξη: 04 Δεκ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 254 Τόπος: ΚΑΒΑΛΑ Ηλικία: 46 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 19/04/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 9:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απο παιδι (10-15) θυμαμαι την μανια μου με τα αστρα τους πλανητες και οτι αλλο υπηρχε στον βραδυνο ουρανο.
αν και δεν ηξερα να ξεχωριζω σχεδον κανεναν αστερισμο , περνουσα πολλη ωρα κοιταζοντας τους τα βραδυα...
και το ταβανι στο δωματιο μου (και στο τωρινο μου σπιτι επισης, και στο παιδικο δωματιο ηδη) ειχε (και εχει ακομα) κολλημενα αυτα τα φωσφοριζοντα αστερακια , σε διαταξη αστερισμων φυσικα...
τηλεσκοπιο βεβαια αποκτησα πριν απο 1,5 χρονο , οποτε αυτο πιανεται... _________________ " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "
Albert Einstein |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αργύρης Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Ιούλ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 864 Τόπος: Αθήνα, Αγία Παρασκευή Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 02/05/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα σε όλους και όλες μετά από πάρα πολύ καιρό!
Το πρώτο τηλεσκόπιο (αξίας 5.οοο δραχμών από ένα φυλλάδιο στο κέντρο περιοδικού στυλ ΤV ΖΑΠΙΝΓΚ) ήρθε κάπου στα 13 μου, ένα χρόνο (μάλλον) αφού πρωτοπήγα στο Πλανητάριο εκδρομή με το σχολείο και χάζεψα.
Με αυτό βρήκα "ένα συννεφάκι" δίπλα από 3 αστέρια που ήταν το ένα δίπλα από το άλλο, απο την Αγία Παρασκευή Αττικής, χωρίς αστροχάρτες.
Τον επόμενο μήνα το περιοδικό Night Sky είχε αφιέρωμα στο "συννεφάκι" που λεγόταν το Νεφέλωμα του Ωρίωνα..
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι...
Πάνω από δέκα χρόνια λοιπόν, με αξέχαστες βραδιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με καλές παρέες και πανέμορφες ουράνιες παρατηρήσεις..
Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά...  _________________ ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ourania Εξωγήινη
Ένταξη: 11 Δεκ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 687 Ηλικία: 28 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 02/05/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από την τρίτη γυμνασίου 4 χρόνια και κάτι.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Simewn Νέος Ένταξη: 10 Μαϊ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 10/05/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χαιρετώ την αστρονομική κοινότητα με το πρώτο μου ποστ!
Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί, πέρα από το να διαβάζω και να μαθαίνω ότι μπορώ από περιοδικά , στο διαδίκτυο κλπ, με την αστρονομία κατά το παρελθόν.
Αλλά σιγά-σιγά ξεκινάω!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
stefoudin Νέος
Ένταξη: 20 Ιαν 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1 Τόπος: Θεσσαλονίκη Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 22/05/2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγκαινιάζω κι εγώ την παρουσία μου στο forum με το πρώτο μου post, και παρατηρώ πως οι περισσότεροι ξεκίνησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ενασχόλησή τους με την αστρονομία από παιδιά (το μικρόβιο φαίνεται από μικρή ηλικία!...).
Κι εγώ θυμάμαι από παιδί να κοιτάζω και να εντοπίζω τις καλοκαιρινές νύχτες όσους αστερισμούς μπορούσα βασιζόμενος σε ό,τι χάρτες μπορούσα να βρω (σε παιδικές εγκυκλοπαίδειες κλπ), καθώς και την έκσταση που ένιωσα όταν πρωτοκοίταξα τη σελήνη μέσα από τα κιάλια του ξάδερφού μου... Νομίζω πως οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) εκείνα τα χρόνια θα τα αναπολούμε πάντα... Ωστόσο, τηλεσκόπιο απέκτησα πριν από 3 χρόνια που μου το έκανε δώρο ο αδερφός μου (ναι, με αγαπάει πάρα πολύ) οπότε επέλεξα κι εγώ αυτήν την κατηγορία της ψηφοφορίας.
Καλησπέρα σε όλους και προσευχηθείτε κι εσείς να βελτιωθεί ο καιρός, σπάει νεύρα αυτή η συννεφιά!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
chrisvel Νέος Ένταξη: 13 Νοέ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1 Τόπος: μεγαλοπολη Ηλικία: 34 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 30/05/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κ εγώ ασχολούμαι περίπου ένα χρόνο έχοντας πάρει και τηλεσκόπιο άλλα έχω να μάθω πολλά ακόμα. το πιο σπαστικό από όλα είναι η φωτορυπανση στης πόλεις κ γύρω από αυτές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Fred Ley Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 598 Τόπος: Athens, Hellas Ηλικία: 63 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
scoutboy71 Νέος
Ένταξη: 30 Ιούν 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 12 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 01/06/2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάτοχος ενός μικρού τηλεσκοπίου από το 2003 παρατηρούσα μόνο διάφορους πλανήτες και σελήνη (τόσο μπορούσα να δω). Εδώ και ένα χρόνο πιο εντατικά με την αγορά 15χ70 κιάλια και βιβλίων για διάβασμα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Surios Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Σεπ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 306 Τόπος: Θάσος Ηλικία: 36 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
στην θεωρία ασχολούμαι με την ερασιτεχνική αστρονομία από την ηλικία των 12 ετών ως κάτοχος τηλεσκοπίου περίπου 1,5 χρόνο … _________________ Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημητρης .Δ Αστρομανιακός
Ένταξη: 28 Φεβ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 177 Τόπος: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Ηλικία: 46 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ήταν το 1986 όταν είδα για πρώτη φορά τον Δια με τους δορυφόρους του με ενα ρωσικό "πειρατικό", χρώματος κρεμ τηλεσκόπιο αγορασμένο απο τους Ρώσους όπως λέγαμε τότε στο μοναστηράκι. Έκτοτε με πήγαινε ο πατέρας μου και χαζεύαμε τις βιτρίνες του μυλωνά και φώτο ολύμπια με τα "αστρονομικής τιμής" τηλεσκόπια τους. Μετά βρήκα τα δυο κομμάτια ενός ed φακού πάλι στο μοναστηράκι και έφτιαξα ένα χειροποίητο τηλεσκόπιο 500μμ, όπου και ανακάλυψα πολλά απο τα θαύματα του ουρανού.Το όνειρο εκπληρώνεται επιτέλους μετά απο 22 χρονια, φεύγοντας απο την Αθηνα μόνιμα και ερχόμενος στην "σκοτεινή Ευρυτανία τόπο καταγωγής μου,οπου εκπληρώνετε σιγά σιγά το όνειρό μου..  _________________ 73 SV1EIH
Δεληγεωργόπουλος Δημήτριος
www.edsro.eu
sw1eih@yahoo.gr
GSO 6\" RC-CCD67 FR
ATIK 16 HR
ASI 120 mc ccd
NIKON D-7000
CANON EOS 500D(mod)
HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Φαρμακόπουλος Αντώνης Εξωγήινος
Ένταξη: 13 Οκτ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 601 Τόπος: Βύρωνας Αθήνα Ηλικία: 50 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πριν από 5 και κάτι χρόνια απέκτησα τον πρώτο μου τηλεσκόπιο. Από τότε μπορώ να πω ότι εντάχτηκα στην κοινότητα της παρατηρησιακής ερασιτεχνικής αστρονομίας. Το ενδιαφέρον μου για την φυσική, την αστρονομία και την διαστημική υπάρχει από την παιδική ηλικία. Το πρώτο μου βιβλίο, που ακόμα έχω, το Cosmos του Carl Sagan στα Αγγλικά που το απέκτησα το 1982 σε ηλικία 12 ετών ! _________________ http://www.Astrofarma.gr
http://www.SpartAstronomy.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dreamchaser Αστρόφιλος Ένταξη: 04 Αύγ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 59 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 22:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Την πρωτη μου επαφη με τον ουρανο με σκοπο την παρατηρηση την ειχα πριν 18 χρονια με ενα μονοκυαλι που ειχα παρει απο πλανωδιο στο Μοναστηρακι. ( το εχω ακομα ). Ωστοσο θεωρω οτι εδω και τρια χρονια παρατηρω σωστα και καταγραφω τι βλεπω!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|