Jump to content

Διπλά "γενέθλια"!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!!

Το Σάββατο δεν ήρθε μόνο το τηλεσκόπιο του φίλου Τηλέμαχου (φίλε μου μεγειά σου και σου εύχομαι ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!) αλλά και το δικό μου!

Ένα Orion Optics 200 f/6 με στήριξη GPD έφτασε στο κατώφλι μου το Σάββατο πρωί από Θεσσαλονίκη! Η παραγγελία έγινε στις 13-9 και ήταν έτοιμο από Αγγλία στα τέλη του Νοέμβρη! Η μεταφορική το έφερε με φορτηγό στην Aktis (από Αγγλία Θεσσαλονίκη) σε 10 περίπου ημέρες, και μια ημέρα έκανε να κατέβει με κούριερ στο σπίτι μου στην Αθήνα!

Μόλις άνοιξα τα κουτιά κατάλαβα πόσο λάθος έκανα που θεωρούσα τηλεσκόπιο το μικρό μου Konustart 601... ( Βέβαια δε ξεχνάω πως από αυτό είδα πρώτη φορά Δία, Κρόνο, Αφροδίτη αλλά...... :roll: )

Το τηλεσκόπιο έφτασε σε άριστη κατάσταση και είχε ακριβώς αυτά που είχα ζητήσει (Crayford, ερευνητή 9x50). Πρώτη παρατήρηση με συννεφιά χτες και πρώτο θέμα η Αφροδίτη.. ΣΟΚ!! :shock: !! Νόμιζα πως έβλεπα το φεγγάρι λίγο πιο μακριά (μιλάω για το περίγραμμα πάντα..) από ότι συνήθως, με μεγένθυση στα 240x!

Πόσο δίκιο είχατε για τη διαφορά θερμοκρασίας εντός και εκτός σωλήνα... Επί δέκα λεπτά (έπρεπε να φύγω μετά...) χάζευα ένα πλανήτη που έβραζε!!

Φίλε Ηλία (Χασιώτη) όντως ο Barlow 2x Celestron Ultima είναι καταπληκτικός!! :wink:

Τώρα φουλ οικονομίες για μοτέρ και skysensor...!! Ελπίζω και [-o< να τα έχω καταφέρει μέχρι το καλοκαίρι... :roll:

Και επειδή το σωστό πρέπει ΠΑΝΤΑ να λέγεται, ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που με τα άρθρα, τις συμβουλές και τις κριτικές σας με βοηθήσατε να πάρω σωστές αποφάσεις και να μπω πιο βαθιά σ'αυτό το μαγικό κόσμο!!!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αργύρη, καλορίζικα! :D :D :D

Καλές αστροπαρατηρήσεις και αστροφωτογραφήσεις!

Η επιλογή σου είναι ιδιαίτερα ποιοτική και σου δίνει δυνατότητες σοβαρής δουλειάς σε όλα τα επίπεδα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Tι βλεπω???

 

Αγορασε το τηλεσκοπιο του ο Αργυρης??

 

Καιρο το συζητσουσαμε φιλε μου! Καλοριζικο, καθαρους ουρανους και καλες παρατηρησεις.. Πρεπει να ειναι τελειο, δεν ειναι??

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά, Αργύρη και Τηλέμαχε,

 

Καλορίζικα τα νέα σας τηλεσκόπια και καλές παρατηρήσεις!

 

Πόσο δίκιο είχατε για τη διαφορά θερμοκρασίας εντός και εκτός σωλήνα... Επί δέκα λεπτά (έπρεπε να φύγω μετά...) χάζευα ένα πλανήτη που έβραζε!!

 

Και όχι μόνο. Χθές κατά τις 7μμ έβγαλα το 10’’, το άφησα να κρυώσει για 3 ώρες, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν απαράδεκτη. Μόνο λίγο από Σελήνη είδα, η οποία όχι μόνο έβραζε, αλλά κυριολεκτικά κυμάτιζε σαν σημαία!

 

Φιλικά

 

PapGeo

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλες παρατηρησεις παιδια!!!!!!!

Να εχετε παντα :cheesy: :cheesy: :cheesy:

 

Σχετικα με αυτο που ειπε ο Γιωργος,μιας και εχουμε και οι δυο το Starhopper σκεφτομαι μηπως γενικα εχουν παρα πολυ ΜΕΓΑΛΟ cooling down period???? :?:

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χμ… Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι με έχει δυσκολέψει το ζήτημα του cooling time. Όταν είναι να παρατηρήσω μέσα από την Αθήνα, βγάζω τον σωλήνα στο μπαλκόνι αρκετά νωρίς και ασχολούμαι με άλλα άσχετα με αστρονομία πράγματα. Όταν πάλι βρίσκομαι στο ύπαιθρο, στήνω το τηλεσκόπιο κανονικά και ανοίγω τον ανεμιστήρα που διαθέτει ο σωλήνας πίσω από τον καθρέφτη. Δίνω στο τηλεσκόπιο τουλάχιστον ½ ώρα για να κρυώσει και ασχολούμαι κυρίως με τα κιάλια μου. Ο χρόνος πάντα περνά γρήγορα, αλλά ακόμα κι όταν χρειάσθηκε κάποιες φορές στο μεσοδιάστημα να παρατηρήσω κάτι από DSO δεν θυμάμαι να αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Αφού θεωρήσω ότι το τηλεσκόπιο έχει ισορροπήσει θερμοκρασιακά, ελέγχω την ευθυγράμμιση των κατόπτρων του. Πολλές φορές διατηρώ τον ανεμιστήρα ανοικτό σε όλη την διάρκεια της παρατήρησης, γιατί μπορεί το τηλεσκόπιο να έχει «πιάσει» τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος πρόσκαιρα μόνο, καθότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορεί να πέφτει διαρκώς κατά τη διάρκεια της νύχτας με πιο γρήγορους ρυθμούς από αυτούς που μπορεί να ακολουθήσει ο καθρέφτης από μόνος του, χωρίς υποβοήθηση από τον ανεμιστήρα - το 10’’ έχει αρκετά παχύ καθρέφτη, αν θυμάμαι καλά γύρω στα 5cm. Γενικά πάντως, όσο καλύτερα γνωρίζω το τηλεσκόπιο αυτό, τόσο περισσότερο το απολαμβάνω. Ήδη έχει κλείσει ένα χρόνο στα χέρια μου.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Φιλικά

 

PapGeo

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης