Jump to content

Αγγελίες στο φόρουμ και μεταφορικά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας συνάδελφοι. Έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό στις αγγελίες του forum ότι συμβαίνει το εξής παράδοξο : Πολλοί δίνουν μια τιμή για τον εξοπλισμό που πουλάνε και μετά αναφέρουν το χαρακτηριστικό "τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον αγοραστή". Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι σύμφωνα με τον τρόπο που έχει κατανεμηθεί ο πληθυσμός στην Ελλάδα οι αγοραστές έχουν κατά 50% πιθανότητα να βρίσκονται στην Αθήνα. Όταν και ο πωλητής βρίσκεται στην Αθήνα τότε προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης πρόβλημα δεν υπάρχει αν αγοραστής και πωλητής βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς απ' όσο όλο όλοι γνωρίζουμε τα μεταφορικά μεταξύ πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας είναι εξαιρετικά φθηνά. Όταν όμως ο πωλητής βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη περιοχή σε μια μικρή πόλη της επαρχίας τότε το να ζητάει τα έξοδα της μεταφοράς να επιβαρύνουν τον αγοραστή, ακόμα και αν ο αγοραστής είναι στην Αθήνα όπου είναι το 50% του πληθυσμού, τότε απλά αυξάνει την τιμή πώλησης. Κανονικά θα έπρεπε δηλαδή να λέει μια μεγαλύτερη τιμή πώλησης για να είναι απολύτως κατανοητό πόσο τελικά κοστίζει ο εξοπλισμός.

 

Με όλο το σεβασμό φυσικά στην επαρχία, μιας που και εγώ στην επαρχία κατοικώ, είναι πολύ σημαντικό να είναι σαφείς οι κανόνες αγοράς και πώλησης αστρονομικού εξοπλισμού.

 

Το να λεει κανείς μια μικρή τιμή για τον εξοπλισμό αλλά συγχρόνως να μην αναγνωρίζει ότι η περιοχή στην οποία κατοικεί είναι μια απομακρυσμένη περιοχή με πολύ μικρή αγοραστική δύναμη και εξοπλισμός του θα πρέπει να πουληθεί προφανώς σε μία πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας όπως η Αττική η Θεσσαλονίκη δημιουργεί μια άδικη κατά τη γνώμη μου αξίωσή. Την αξίωση του να επιβαρυνθεί ο αγοραστής με το γεγονός ότι ο πωλητής βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή.

 

Και γνωρίζω φυσικά ότι πολλοί από εσάς ξέρουν απέξω τις τιμές των μεταφορικών και μπορούν να κάνουν αμέσως τον υπολογισμό. Μην ξεχνάτε όμως ότι υπάρχουν και νέα μέλη στο Φόρουμ τα οποία κατά την πρώτη τους αγορά εξοπλισμού την πατάνε. Δηλαδή πάνε να αγοράσουν κάτι που μπορεί να κοστίζει 350 € και με τα μεταφορικά επειδή είναι σε νησί ο πωλητής ή σε κάποια περιοχή που δεν έχει ανταπόκριση με το ΚΤΕΛ και πρέπει να πάει με courier ή ταχυδρομική, τελικά τα 350 γίνονται 400 και παραπάνω.

 

Όλα αυτά φυσικά είναι σκέψεις που κάνω επειδή συχνά διαβάζω τις αγγελίες. Αν κανω κάποιο λάθος διορθώστε με.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προσωπικά προτιμώ να κάνω τις συναλλαγές μου με ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ έχουν την υποχρέωση να προσφέρουν τη λεγόμενη καθολική υπηρεσία. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας αυτής είναι πως:

 

-προσφέρεται στο σύνολο των κατοίκων της επικράτειας (μέχρι το πιο μακρινό κατοικημένο νησάκι)

 

-έχουν ενιαίο τιμολόγιο για όλη την επικράτεια, δηλαδή κοστίζουν το ίδιο είτε το στέλνεις στην Κόρινθο είτε στη Σαμοθράκη.

 

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Postal_Services_n/Universal_Service/Services/

 

Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω που προκύπτει η αδικία από τη στιγμή που υπάρχει πάντα η οικονομική επιλογή των ΕΛΤΑ με ενιαίο τιμολόγιο. Επίσης, το ότι ο αγοραστής επιβαρύνεται τα έξοδα είναι νομίζω παγκόσμια πρακτική και απόλυτα λογικό καθώς ο πωλητής κοστολογεί το αντικείμενο που πουλάει όσον αφορά τα έσοδα που θέλει να έχει, δεν μπορεί να το κοστολογήσει με βάση τα πιθανά έξοδα που έχει ο αγοραστής.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι πάντοτε αυτονόητο. Μου έχει τύχει αντί για ελτά να μου στείλουν με ταχυδρομικη κ να πρέπει να πληρώσω 65 ευρώ επειδή ο πωλητής δε σκέφτηκε το μεταφορικό μιας που δε το πλήρωνε ο ίδιος. Είναι πιο σύνθετο θέμα. Το σημείο που θέλω να θίξω είναι ότι η τιμή πώλησης πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Καλύτερα λοιπόν να περιέχεται μέσα στην τιμή και ένα ποσό το οποίο προορίζεται για μεταφορικά. Δηλαδή το κόστος των μεταφορικών να το αναλαμβάνει ο πωλητης αν είναι ο ίδιος σε απομακρυσμένη περιοχή. Προφανώς αν κάποιος πουλάει από Αθήνα και τον εξοπλισμό του μπορώ να το πουλήσει στην Αθήνα η στο Καστελλόριζο δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις τιμές. Αλλά αν κάποιος πουλάει από Καστελόριζο τότε ίσως θα πρέπει να έχει κάνει την ανάλογη έρευνα κ απλά να το βάζει στη τιμή.

 

Φυσικά αυτό το αναφέρω στα πλαίσια της ευπιστίας της αλληλεγγύης και της συναδελφικής συμπεριφοράς μεταξύ μας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ίσα ίσα, που η τιμή είναι ξεκάθαρη όταν ΔΕΝ περιλαμβάνει τα έξοδα αποστολής. Αν τα περιλάμβανε, τότε είναι που θα έμπλεκε το πράγμα.

 

Αν κάποιος μένει σε απομακρυσμένη περιοχή μπορεί να επιλέξει ΕΛΤΑ και όλα καλά. Δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να επιλέξει courier αν δε συμφέρει και ο τρόπος αποστολής πάντα προκύπτει από συμφωνία και πωλητή και αγοραστή.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν συμφωνω μαζι σου φιλε και συμφοιτητη Vensius.

Το δικαιο και το πιο καθαρο ειναι η τιμη να μη συμπεριλαμβανει τα εξοδα αποστολης. Αν ηταν ετσι οπως λες θα πρεπει ο πωλητης να κατσει να ψαξει για ολες τις χρεωσεις σε ολους τους προορισμους της Ελλαδας και να αναρτησει στην αγγελεια του εκατονταδες τιμες, μια για καθε περιοχη. Δε γινεται αυτο απ' ό,τι καταλαβαινεις.

Αυτος που πουλαει κοστολογει τον εξοπλησμο του και λεει "εγω θελω να μπουν στην τσεπη μου τοσα λεφτα". Οποτε ο αγοραστης υπολογιζει τα δικα του εξοδα αποστολης και τα προσθετει στην τιμη. Πού ειναι το δυσκολο και το ατιμο;

Επισης αυτο που λες οτι σου ετυχε να σου στειλει με ταχυδρομικη και οχι ελτα ειναι δικο σου λαθος που δεν συνεννοηθηκατε εξαρχης.

Still I Rise
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 έτος αργότερα...

Σε ολες τις αγγελιες ολων τον μεταχειρησμενων και μη προς πωλειση αντικειμενα ειται αστρονομικα ειται αλλου ενδιαφέροντος, αν όχι σε ολο τον κοσμο στην Ελλαδα τουλαχιστων γινεται κατά αυτόν τον τροπο.

 

ο πωλητης κοστολογει το αντικειμενο με την τιμη που θελει και ενημερονει ότι τυχων ( τυχων δηλαδή αν ο αγοραστης βρεισκεται μακρια ) μεταφορικα επιβαρεινουν τον αγοραστη το οποιο είναι το λογικο και ισχυει σε παγκοσμια κλιμακα

 

αν ο πωλητης αναλαμβανει τα εξοδα αποστολης απλα το αναφερει

 

οφείλουμε να ρωτάμε και να συνενοουμαστε με τον πωλητη και τελικα να συμφωνούμε με ποιον τροπο και μεταφορεα να γινεται η παραδωση και το κοστος αυτης πριν την αγορα ..

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ... ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης