Jump to content

Τρίποδο για κιάλια


v.p.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσφατα απέκτησα ένα ζευγάρι κιάλια Minolta 8x - 20x50 και πριν από λίγες μέρες παρατήρησα τον γαλαξία της Ανδρομεδας, τις Πλειάδες και το νεφελωμα του Ωρίωνα, όμως η ασταθής εικόνα με απογοήτευσε. Σκέφτηκα λοιπόν πως θα μου ήταν χρήσιμο ένα τριποδο για να τα στηρίζω. Μετά από μια μια μικρή αναζήτηση βρήκα αυτό ( http://www.smart-tech.gr/KONIG-KN-TRIPOD-19N.html ) και θεώρησα πως με κάποιον ανταπτορα ( π.χ. http://www.smart-tech.gr/YUKON-Tripod-adaptor.html ) θα μπορέσω να κάνω με μεγαλυτερη ευκολία τις παρατηρήσεις μου. Τι λέτε;; Αξιζει τα λεφτά του;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τον ειχα παρει για κατι κυαλια Bresser 9X63 (1270 grm) και ειναι πολυ μετριος αλλα καλυτερα απο το τιποτα. Θα ελεγα οτι πρεπει να βρεις κατι καλυτερο.

 

Κοιτα λιγο το παρακατω νημα <Προτάσεις σε Τρίποδες και Κεφαλές για χρήση με κιάλια>

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω διαβάσει το νήμα όμως οι περισσότερες προτάσεις αν όχι όλες αφορούν καταστήματα του εξωτερικού και δεν θέλω αλλά ούτε και έχω τα μέσα για να ψωνίσω απο αλλες χωρες.

 

Τον ειχα παρει για κατι κυαλια Bresser 9X63 (1270 grm) και ειναι πολυ μετριος

 

Τι ήταν αυτό που δεν σας άρεσε; Θεωρείτε πως δεν αξίζει τα λεφτά του ;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν κάνει γιατί μεταξύ των άλλων είναι πολύ χαμηλός (105cm γράφει μέγιστο ύψος), σκέψου ότι παρατηρούμε καθιστοί και θα πρέπει ο τρίποδας να φέρνει τα κιάλια σε ύψος πάνω από τα μάτια μας για να μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά (μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις να καθίσεις σε χαμηλό σκαμπό αλλά είναι άβολο).

 

Εγώ έχω λύσει το πρόβλημα με αυτόν

http://www.cptpapadakisphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=724

στον οποίο έχω φορτώσει μέχρι και τηλεσκόπιο 130/900

αλλά είναι ακριβός

 

Το εξάρτημα στήριξης φαίνεται καλό γιατί είναι σκέτο μέταλλο και φαίνεται ίδιο με αυτό στο οποίο κατέληξα αφού δοκίμασα πέντε. Πρόσεξε γιατί έχω δοκιμάσει δύο τέτοια εξαρτήματα από πλαστικό (το ένα μάλιστα γνωστότατης μεγάλης εταιρείας και ακριβό) τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη ελαστικότητα λόγω του πλαστικού και τελικά είναι πολύ χειρότερα από τα απλά και φθηνά μεταλλικά. Ακόμα και μεταξύ των μεταλλικών υπάρχουν διαφορές (έχω δύο μεταλλικά και καλύτερο είναι αυτό με το πιο χοντρό μέταλλο). Το δικό μου το μεταλλικό που αποδείχθηκε καλύτερο από όλα, το είχα αγοράσει από το telescopeshop στον Πειραιά (Νομικός), ήταν από τα φθηνότερα (νομίζω 15 ευρώ), αλλά τώρα δεν το βλέπω στο ηλεκτρονικό του κατάστημα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τι λέτε;; Αξιζει τα λεφτά του;

 

Ο αντάπτορας είναι μια χαρά. Με τον τρίποδα θα υπάρχει πρόβλημα…

Στον συγκεκριμένο βλέπω ότι οι αντηρίδες του είναι κοντές 20-25 εκατοστά και δεν αφήνουν τα πόδια να ανοίξουν αρκετά. (Αντηρίδες εννοώ τα μεταλλικά μέρη που ενώνουν την κεντρική κολόνα με τα πόδια). Σαν αποτέλεσμα το κέντρο βάρους είναι ψηλά και θα υπάρχει αστάθεια. Τα πόδια είναι λεπτά. Μοιάζει με κάποιον που είχα με λεπτά πόδια που έτρεμαν με το παραμικρό.

 

Είναι δύσκολο σε τόσο χαμηλή τιμή να βρεθεί κάτι αξιόλογο για χρήση στα κιάλια. Ακριβώς για τους λόγους αστάθειας που αναφέρεις σαν προβλήματα οι χαμηλής τιμής τρίποδες δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Προσωπικά δεν μπορώ να βοηθήσω προτείνοντας κάτι σε σχετική τιμή. Άλλωστε αυτή ήταν η ανάγκη που δημιουργήθηκε το νήμα με τους τρίποδες. Το ότι οι στιβαροί κόστιζαν ακριβά. Όμως βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο τα πράγματα.

 

Σήμερα πρόσθεσα εκεί έναν ακόμη που έπεσε στην αντίληψή μου. Ίσως να φέρνουν κάτι σχετικό στην ελληνική αγορά. Θέλει λίγο ψάξιμο...

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν μου αρεσε γιατι δεν προσφερει καθολου σταθεροτητα , πρεπει να παρεις κατι καλυτερο.

Και ο κοκαλινος ανταπτορας που ειχα παρει απο το υποκαταστημα του πλανηταριου στην ερμου

ειναι πολυ ελαστικος και μερος της ασταθειας .

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα!

Σας ευχαριστώ όλου για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Μέσα από όσα μου είπατε κατάλαβα πως με 10-20€ δεν θα βρω κάποιο αξιόλογο τρίποδο. Θα αρκεστώ, λοιπόν, στα χέρια μου και θα κρατήσω στην άκρη τα χρήματα για να μαζέψω αρκετά και να αγοράσω αργότερα ένα τηλεσκόπιο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης