Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα την κάνω την ερώτηση και ελπίζω να μην αρχίσουν οι περίεργες θεωρίες...

Πριν από ένα μισάωρο παρατηρήσαμε με την παρέα στην περιοχή του Κορινθιακού, κάτι που έμοιαζε με πολύ φωτεινό διάττοντα με την εξής εξαίρεση: ήταν 3 συνεχόμενες "φωτίτσες" (η μία πίσω από την άλλη στην ίδια ευθεία) με την πρώτη πιο μεγάλη και την τελευταία να έχει ουρά. Δε ξέρω αν το πέτυχα από την αρχή γιατί γύρισα τυχαία προς τα εκεί αλλά κράτησε αρκετά ώστε να γυρίσει όλη η παρέα και να το δει. Σκέφτηκα μετέωρο αλλά με προβληματίζουν οι 3 συνεχόμενες "φωτίτσες" (έτσι έμοιαζε παρά με λάμψη) και το ότι είχε πολύ μικρή ταχύτητα για διάττοντα.

Έπίσης σκεφτήκαμε φωτοβολίδες αλλά ήταν πάρα πολύ ψηλά και διέσχισε τον ουρανό κάτω από την Λύρα και προς το Δράκο. Κράτησε σχετικά σταθερή η λάμψη για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα και μετά έσβησε.

 

Πείτε μου ότι το είδε κάποιος άλλος γιατί πραγματικά το έχω απορία!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δορυφόρος κατά πάσα πιθανότητα.

 

Όχι, σίγουρα όχι...καμιά σχέση με τη λάμψη των δορυφόρων! Έφερνε πολύ στην καύση των διαττόντων αλλά ήταν σε 3 κομμάτια με πολύ μικρή σχετικά ταχύτητα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγω καποια στιγμη αν δεν κανω λάθος πρεπει να είδα αυτες τις μπαλίτσες αλλα οχι τοσο φωτεινές απο την Ναυπακτο συμβουλεύσου το heavens above και το Stellarium άμα δεν βρεις τιποτα τοτε παραξενευσου

Στεκόμαστε πάνω σε ώμους γιγάντων γι’αυτό μπορούμε και βλέπουμε μακριά

Issac Newton

 

# Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος #

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κάποια στιγμή παλιότερα παραξενεύτηκα κι εγώ με μια σειρά από 3-4 φωτάκια που κινούνταν στον ουρανό και δεν φαινόταν να είναι ούτε αεροπλάνα, ούτε δορυφόροι. Στην δική μου περίπτωση αποδείχτηκε όταν πλησίασαν ότι ήταν κάτι τέτοιο: (ιπτάμενα φαναράκια)

http://www.alphastar.gr/fanarakia/iptamena-fanarakia/108--60--40-cm--el-2/

Μην σε μπερδέψει το βιντεάκι. Κινούνται κατακόρυφα όταν τα αφήνουν. Όταν βρεθούν ψηλά, κινούνται και οριζόντια, παράλληλα με το έδαφος, καθώς τα παρασέρνει το αεράκι.

Επίσης επειδή αυτά ταλαντεύονται στον αέρα, μπορεί να δίνουν την εντύπωση εκλάμψεων, καθώς μια στιγμή βλέπεις κατευθείαν την φλογίτσα τους (από κάτω), και την άλλη την βλέπεις μέσα από το "κουκούλι" (από το πλάι).

 

Μπορεί να ήταν κάτι τέτοιο; Φυσικά αυτά δεν έχουν την ταχύτητα ενός διάττοντα και δεν αφήνουν "ουρά" καθώς κινούνται. :-k

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης