Jump to content

Ποιό τρίποδο για Astrotrac;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

 

έφτασε στα χέρια μου το astrotrac. Έκανα μια πρόχειρη δοκιμή με ένα φωτογραφικό τρίποδο της πλάκας και βλέπω πως έχει πολλούς κραδασμούς και πως γενικά είναι δύσκολο να ευθυγραμμίσεις σταθερά με πολικό αστέρα. Σίγουρα χρειάζεται καλύτερο τρίποδο για να αποδώσει όπως πρέπει. Το ερώτημα είναι:

 

Ποιό τρίποδο; Θέλω να έχω μία σταθερή καλή λύση για πολλές προοπτικές και μεγάλες εστιακές αποστάσεις (μέχρι 300mm) για χρήση στο νησί μου με αυτοκίνητο και θέλω και μία φορητή ταξιδιωτική λύση για ταξίδια.

 

Έχω δει κάποια στιβαρά τρίποδα με κεφαλές μπίλιας αλλά δε μου φαίνεται να με καλύψουν όσον αφορά τη σταθερή λύση. Να πάρω τρίποδο βαρύ χωρίς κεφαλή και να φτιάξω μια σφήνα;

 

Αυτό το τρίποδο το ξέρετε; http://www.ioptron.com/product-p/8601.htm

 

 

ΥΓ: Με το τρίποδο της πλάκας και ευθυγράμμιση επίσης της πλάκας διότι δε μπορώ να ευθυγραμμίσω για κάποιο λόγο το σκόπευτρο με μια 1η δοκιμή κατάφερα και έβγαλα 3λεπτες στα 100mm αρκετά ικανοποιητικά με όχι ενοχλητικά trails.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=7592

Με κάτι παρόμοιο θα είσαι καλύτερα :D

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εσύ που πιάνουν τα χέρια σου και έχεις τα απαραίτητα εργαλεία γιατί δεν φτιάχνεις ένα μόνος σου; Ξύλινο και στιβαρό. Δεν νομίζω να σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο :cheesy:
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είμαι εγώ που πιάνουν τα χέρια μου και που έχω τα εργαλεία, ο Μανούσος είναι αυτός. Καλά πιάνουν κι εμένα λιγάκι αλλά δεν έχω τα εργαλεία και θέλει και χρόνο.

 

Τελικά από ένα review που είδα η ioptron στήριξη που έβαλα πιο πάνω φαίνεται μάπα. Σκέφτομαι μήπως πάρω ένα σταθερό τρίποδο χωρίς κεφαλή ( http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1825_TS-stainless-steel-tube-field-tripod-for-astronomical-mounts---Vixen-Level.html ) και να φτιάξω μία σφήνα ή κάτι τέτοιο ( http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p7929_TS-ATC-Wedge---Mini-Equatorial-Wedge-for-Giro--AstroTrac--photo-tripods.html ). Για φορητή λύση όμως τί; Να συνεχίσω με το τριποδάκι της πλάκας; Ή κάτι άλλο; Δε θέλω να δώσω χρήμα στο βρόντο.

 

Το Μανφρότο που λες Νίκο εκτός από το ότι μου φαίνεται ακριβό, δεν ξέρω αν τέτοιου είδους κεφαλές είναι η ιδανική λύση, διότι θέλεις το astrotrac να κάθεται πολύ στιβαρά. Στη δοκιμή που έκανα με το τρίποδό μου, δε μπορείς καν να κάνεις πολική ευθυγράμμιση διότι κάθε φορά που αλλάζεις θέση στη μηχανή κινούνται τα πάντα, νιώθω πως είναι φτερό στον άνεμο. Θέλει κάτι πολύ στιβαρό για σοβαρά αποτελέσματα.

 

Αυτό άραγε; https://www.amazon.com/Z988-Professional-Magnalium-Complete-Camcorders/dp/B01AD9G4AC

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=23437

Το παιδι ειναι Ηρακλειο, δες την αγγελια και αν σου κανει η στηριξη αυτη και ειναι αρκετα σταθερη τοτε εχεις γλιτωσει αρκετο χρονο και χρημα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης