Jump to content

Τρεις κόκκοι σκόνης!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθάρισα το φακό του μικρού μου κι αγαπημένου μου ED80. Και τι βλέπω; Ανάμεσα στον εξωτερικό και εσωτερικό φακό παγιδευμένους τρεις κόκκους σκόνης :shock: !

Ξέρω βέβαια ότι αν τους καθαρίσω δεν πρόκειται να δω καμία απολύτως διαφορά. Όμως αυτό με βάζει σε άγνωστα νερά και βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα. Διότι αν αποσυναρμολογήσω τον φακό και μετά τον καθαρίσω και τον ξανά συναρμολογήσω, φοβάμαι μήπως τον απευθυγαμμίσω. Από την άλλη πάλι αν τους αφήσω αυτό θα είναι για το υπόλοιπο της ζωής μου άσκηση στην εγκράτεια!

 

Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως κάποιος έχει εμπειρία επί του θέματος και με βοηθήσει με την συμβουλή του.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όπως είπες δεν θα δεις καμία διαφορά το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσεις περισσότερους κόκους σκόνης και σίγουρα και δαχτυλιές οπότε ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ](*,)

Παρ'όλα αυτά αν ντε και καλά θέλεις να το κάνεις

Αφαίρεσε το σκιάδι (είναι σφινωτό) και θα δεις ένα δαχτυλίδι συγκράτησης με 2 οπές. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι και πολύ σφιγμένο οπότε το ξεβιδώνεις σχετικά εύκολα.

Τουμπάρεις προσεκτικά τα οπτικά σε ένα μαλακό πανάκι ή τέλος πάντων κάτι που να μην προκαλέσεις γρατζουνιές. Λογικά το πρώτο στοιχείο θα βγει πιο εύκολα ενώ το δεύτερο είναι λίγο πιο σφηνωμένο στον πάτο. Ενδιάμεσα υπάρχει μια φλάτζα προσοχή μην χαθεί !!

Do the rest [-X

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

συμφωνώ.....

προκειται για τηλεσκόπιο μαζικότατης παραγωγης, οποτε δεν τίθεται θεμα ειδικής διαδικασίας ευθυγραμμισης κλπ κλπ.

Δώσε προσοχή στην αποσυναρμολόγηση για αποφυγή ατυχημάτων απο ασταθμιτους παράγοντες.

Επισης προσοχή στην προετοιμασία του κατάλληλου περιβαλλοντος εργασίας ( υλικα, εργαλεία, επιφανεια εργασίας).

Ειναι μια εγχείρηση.....το πόσο απλη, ειναι εχει να κάνει και με την επιδεξιότητα του χειρουργού.

:-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άγγελε σ’ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα προετοιμαστώ ψυχολογικά και μάλλον θα το επιχειρήσω. Θέλω να αποφύγω εντελώς την εξαγωγή του μέσα στοιχείου του φακού. Όσο για τις δακτυλιές, νομίζω ότι αυτοί οι τρεις κόκκοι σκόνης (είναι σαν ίνες από βαμβάκι!) θα φύγουν με απλό φύσημα. Άντε στην χειρότερη περίπτωση να τους «ψαρέψω» με μία στεγνή μπατονέτα.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να το δοκιμάσεις. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Ίσως το βίντεο βοηθήσει και για το δικό σου. Δεν χρειάζεται γνώση αγγλικών. Μέχρι το 7:00 είναι αυτό που χρειάζεσαι. Κατά την αποσυναρμολόγηση, πρόσεξε πως είναι η διάταξη των φακών και η φλάντζα για να τοποθετηθούν με την ίδια σειρά. Στο 6:00 αναφέρεται στο απαλό σφίξιμο του δαχτυλιδιού συγκράτησης, για να μη δημιουργήσει παραμορφώσεις στον φακό (αστιγματισμό, κόμη κλπ).

 

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορείς να καθαρίσεις το τηλεσκόπιο.

Και μπορείς να καταπολεμήσεις τον ψυχαναγκασμό σου.

Ή και τα δύο μαζί.

Το αν θα κερδίσεις περισσότερα βελτιώνοντας το τηλεσκόπιό σου ή τον εαυτό σου (ή και τα δύο μαζί) καλό είναι να το αποφασίσεις μονος σου.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιάννη αν ήταν μούχλα - μύκητας θα σου έλεγα να το καθαρίσεις οπωσδήποτε αλλά για 3 κοκκους σκόνη ούτε να το σκέφτεσαι. Αν σε απασχολεί όμως πολύ τότε περιμένουμε εναγωνίως συμβουλες από τον kkokkolis για τον ψυχαναγκασμό που μας βασανίζει όλους γενικώς! :D
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βαγγ τα ed 80 δεν κολιμάρονται απλά τα οπτικά είναι σφινωτά στην θήκη τα οποία τα συγκρατεί το εξωτερικό δαχτυλίδι στην θέση τους. Στις τριπλέτες αλλάζει το πράμα.

Αυτό όμως που θέλει ρύθμιση είναι ο εστιαστής από τις 3 βίδες που τον κρατάει ο σωλήνας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο που διαθέσατε.

Φίλε Μάμμη Κωνσταντίνε (Τρεις Κωνσταντίνοι στην συζήτηση!) ναι η προετοιμασία είναι ίσως το πιο σημαντικό.

Ντίνο πολύ κατατοπιστικό το video. Το κάνει το πράγμα και το αισθάνεσαι οικείο.

Τώρα το θέμα με την βελτίωση του εαυτού μου με το συγκεκριμένο δεν είναι τόσο απλό. Διότι αν ενδώσω και το καθαρίσω, αυτό κάθε άλλο παρά βελτίωση στην «εγκράτεια» θα μαρτυρά. Αν πάλι το αφήσω έτσι, μία φωνούλα θα με βασανίζει και θα μου λέει: «Μην μου καμώνεσαι κυρ μαστρογιαννάκη τον εγκρατή και λογικό, διότι εσύ που ζεις τον εαυτόν σου και από μέσα και από έξω, ξέρεις πολύ καλά, ότι ο λόγος που δεν το καθαρίζεις, δεν είναι για να δείξεις κάποια πυγμή απέναντι στην ψύχωση που σε έχει πιάσει με τον εξοπλισμό σου, αλλά γιατί αφήνεις και σε κυριεύουν οι πιο μύχιες φοβίες σου. Πείρες αυτό το «DON’T TOUCH IT!» του φίλου σου του Βαγγέλη του κόλλησες και ένα «ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας» (DON’T TOUCH IT! ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας) και σαν μα μην φτάνει αυτό, το παίζεις τώρα εγκρατής και λογικός». Ότι και να κάνω την έχω βάψει.

Αχ κι εγώ σας το έλεγα και δεν πιστεύεται. «Μην ακούτε αυτούς που κοκορεύονται ότι την τάδε φορά, σε εκείνο το βουνό, εκείνη την κατασκότεινη νύχτα, έπαιξαν και έφεραν το τηλεσκόπιο στα όρια του. Διότι δεν παίζονται τα όρια των τηλεσκοπίων από τους ανθρώπους, αλλά τα όρια των ανθρώπων από τα τηλεσκόπια. Μας παίζουν, μας εμπαίζουν και μερικές φορές μας περιπαίζουν κιόλας». Βέβαια το παραπάνω το έλεγα (διότι έτσι νόμιζα) όσο αφορά την παρατήρηση και τίποτα άλλο. Όμως αυτό είναι η μύτη από το παγόβουνο. Αφού όσο περνά ο καιρός, φαίνεται ότι σχέση ανθρώπου τηλεσκοπίου, πλην της αστρικής, εκτείνεται και σε άλλες σφαίρες. Ως εκ τούτου τον Κοκκώλη κάποιοι από εμάς δύσκολα θα τον αποφύγουν.

Χωρίς πλάκα τώρα, έχει δίκιο ο Θανάσης… το θέμα έχει ενδιαφέρον πέραν του τεχνικού μέρους. Τρεις κόκκοι σκόνης!

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης