Jump to content

τηλεσκοπια για αρχαριο


paulmarinakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή σας μέρα!Χρόνια πολλά με Υγεία!Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με δεχτήκατε στην παρέα σας και θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να γίνω ενεργό μέλος σας!Είναι η πρώτη μου αποπείρα να δώ και εγώ έαν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με την αστρονομία.Έχω κάνει μια πρώτη έρευνα αγοράς τηλεσκοπίου.Θα ήθελα την γνώμη σας στο μοντέλο που επέλεξα.Ειναι το μοντέλο της CELESTRON NEXSTAR 130SLT.Θεωρώ πώς είναι πολύ καλό μοντέλο και θα ήθελα την γνώμη σας για αύτο.Επίσης έχω στην κατοχή μου μια φωτογραφική μηχανή της NIKON D3000 με επιπρόσθετο φακό AF-S NIKKOR 55-300mm.Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτα τα μοντέλα καθώς θα ήθελα να τραβάω λήψεις στην φωτογραφική μηχανή που έχω.Περιμένω νέα σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

γεια σου φιλε! Αν και ειμαι και εγω σχετικα νεος στο χομπυ, κατα τη γνωμη μου παντα το 130slt περα απο την ρομποτικη βαση δεν νομιζω οτι εχει κατι ιδιαιτερο, απο εκει και περα το ποιο σημαντικο ειναι να ξερεις για τι ακριβως το θες, να βλεπεις πλανητες? να βλεπεις deep sky objects (γαλαξιες-nebulae)? Το καλυτερο που θα σου ελεγα να κανεις ειναι να πας σε καποια εξορμηση καποιου συλλογου που θα υπαρχουν περισσοτερα απο 2-3 τηλεσκοπια να δεις τι θελεις. Η καμερα ειναι ενδιαφερον! Μπορεις να κανεις πολλα και με αυτην να βγαλεις καποιο γαλαξια καποιο νεφελωμα (οχι οπως θα δεις τους εμπειρους αλλα θα δεις οτι μπορεις να δεις καποια πραγματα). Ελπιζω να βοηθησα!
Vasilis Hailsteel
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε ευχαριστώ πολύ,φίλε!Βοήθησες αρκετά.Οτι άλλη πληροφορία θέλεις να πείς,καλοδεχούμενη!Δεν γνωριζά οτι υπάρχουν σύλλογοι.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους,

 

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις διαβάζοντας κάποια βιβλία όπως π.χ. The Backyard Astronomer’s Guide, The Monthly Sky Guide - Οδηγός παρατήρησης του ουρανού ανά μήνα και να αφιερώσεις χρόνο παρατηρώντας τον ουρανό. Έπειτα θα μπορούσες να αγοράσεις κιάλια για να δεις ακόμα περισσότερα αντικείμενα.

 

Όταν θα είσαι σίγουρος πλέον για την αγορά τηλεσκοπίου, όπως προτείνει και ο φίλος παραπάνω, καλό θα ήταν να πας σε μία εξόρμηση ώστε να δεις από κοντά διάφορους τύπους τηλεσκοπίων και να ρωτήσεις τους ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο για να σε βοηθήσουν στην επιλογή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!Οτι άλλη πληροφορία έχετε μην διστάσετε να γράψετε!Συλλέγω ότι πληροφορία δίνεται!Και πάλι ευχαριστώ!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα ήθελα να ρωτήσω το συγκεκριμένο μοντέλο που ενδιαφέρομαι είναι και για επίγειες λήψεις?Και αν είναι μαζί με την φωτογραφική μηχανή που έχω τραβάει ενδιαφέρουσες φωτογραφίες?Π.Χ μνημεία απο μεγάλη απόσταση πάντα μιλάμε.Βασικά πιο πολύ με ενδιαφέρει ο έναστρος ουρανός αλλά θα ήθελα να γνωρίζω εάν έχει και αυτήν την δυνατότητα!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Παύλο καλώς όρισες κι από εμένα. Συμφωνώ και με τους δύο παραπάνω φίλους. Καλό είναι να μην βιαστείς και από την πρώτη κιόλας εβδομάδα να δεσμευτείς με κάποια αγορά.

 

 

Το βιβλίο που σου πρότειναν το The Backyard Astronomer’s Guide, είναι ένα βιβλίο το οποίο μπορείς να το έχεις σαν ένα μπούσουλα για τις πρώτες αγορές σου. Το δεύτερο The Monthly Sky Guide είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για τον νυχτερινό έναστρο ουρανό. Με αυτό θα μάθεις τα αστέρια τους αστερισμούς και τους πρώτους τηλεσκοπικούς στόχους. Αυτό να το πάρεις οπωσδήποτε.

Τώρα το τι να πάρεις για αρχή αυτό είναι λιγάκι δύσκολο να στο πούμε εμείς. Παρακάτω σου γράφω ένα παράδειγμα κάποιων σκέψεων. Έστω ότι πρέπει να απαντήσουμε, αν το τηλεσκόπιο που μας ρωτάς είναι κατάλληλο. Η διάμετρος είναι καλή, και απ’ ότι ξέρουμε κι ο οπτικός σωλήνας καλός. Όμως τα χρήματα είναι πολλά, επειδή το τηλεσκόπιο είναι ρομποτικό και έτσι με λιγότερο από τα μισά λεφτά μπορείς να πάρεις το ίδιο τηλεσκόπιο πάνω σε ισημερινή στήριξη. Βέβαια αυτό δεν βρίσκει από μόνο του τους στόχους. Με το παράδειγμα αυτό σου έθεσα ένα προβληματισμό τον οποίο όσο εξηκιώνεσε με τα της ερασιτεχνικής αστρονομίας θα αποκτήσεις και εσύ. Η αλήθεια είναι ότι θα πελαγώσεις. Ε δεν θα είσαι ο μόνος. Όμως τότε μοιραίως θα αρχίσεις να γίνεσαι πιο συγκεκριμένος όσο αφορά τουλάχιστον έστω κάποια κατεύθυνση, με αποτέλεσμα και εμείς, να μην βρισκόμαστε σε πλήρη αμηχανία, και να σου γράψουμε ο καθένας την γνώμη του.

Και είναι πολλεεεεεεές!

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για επίγειες λήψεις φίλε μου θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε ένα blog post που έχω αναρτήσει εδώ: http://astro.ecuadors.net/terrestrial-viewing-with-a-telescope/

Σε συντομία το συμπέρασμα είναι ότι για επίγεια παρατήρηση ένα ED διοπτρικό είναι με διαφορά καλύτερο από τις άλλες λύσεις, αλλά για φωτογραφία μετά από επεξεργασία που διορθώνουμε το contrast ένα Maksutov είναι επίσης καλή λύση. Τα νευτώνια όπως το 130SLT δεν κάνουν για επίγεια παρατήρηση, αν και για επίγεια φωτογράφηση μερικά που έχουν αρκετό backfocus ώστε να εστιάζουν με DSLR θεωρητικά κάνουν, αλλά πάλι συγκεκριμένα το 130SLT νομίζω δεν εστιάζει σε prime focus με DSLR, οπότε πάλι δεν κάνει.

Υπόψιν, αν πάρεις ισημερινή βάση με μοτέρ θα μπορείς να βάζεις τη μηχανή σου με το δικό της φακό να τραβάει τον ουρανό, σε αστροφωτογραφίες ευρέως πεδίου (ή πάνω στο τηλεσκόπιο, ή και αντί για το τηλεσκόπιο, μόνο η μηχανή με το φακό της στη βάση).

Αλλά γενικά θέλει λίγη μελέτη το θέμα ;)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης