Jump to content

Η Συντέλεια του Κόσμου!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο πλανήτης Χ και η «συντέλεια» του κόσμου έρχονται για... πέμπτη φορά! :cheesy:

Ένας γιγαντιαίος πλανήτης έχει ήδη μπει σε «τροχιά» προς τη Γη και αναμένεται να συγκρουστεί μαζί της τον Οκτώβριο… Η καταστροφή του κόσμου (ξανα) έρχεται και το 2017, με μια νέα θεωρία συνωμοσίας να διακινείται ταχύτατα μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ο Ντέιβιντ Μιντ, συγγραφέας του βιβλίου «Πλανήτης Χ –Η Άφιξη του 2017» και γνωστός για τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του, ισχυρίζεται ότι οι αρχές δεν ενημερώνουν εσκεμμένα τους πολίτες για να μην δημιουργηθεί πανικός.

Μάλιστα, συνδέει – αυθαίρετα φυσικά- το επερχόμενο «τέλος» του κόσμου με τη «δραματική αύξηση» των σεισμών.

«Η παγκόσμια ελίτ το γνωρίζει αυτό και ήδη αγοράζουν καταφύγια για να επιβιώσουν της σύγκρουσης» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Ο πλανήτης Χ είναι ο Νιρίμπου, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ επιστημονικά αλλά έχει εκφραστεί μόνο σε ορισμένες θεωρίες. Ο πλανήτης αυτός φέρεται να βρίσκεται, πέρα από τον Ποσειδώνα, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος.

«Θα πέσει πάνω στον πλανήτη μας κάπου στο Νότιο Πόλο. Αυτό είναι που κάνει και τόσο δύσκολο τον εντοπισμό του…» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Ο επιχειρηματίας Robert Vicino, μιλώντας στην Daily Star, είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Μιντ και δήλωσε πεπεισμένος ότι το «τέλος» είναι πλέον κοντά. Ο επιχειρηματίας, όμως, δεν αποκλείεται να έχει εναλλακτικό κίνητρο, καθώς είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας που κατασκευάσει… καταφύγια!

Τι λέει η επιστημονική κοινότητα

«Ο Νιρίμπου και άλλα σενάρια για τους πλανήτες που έρχονται προς τη Γη είναι διαδικτυακό hoax» είχε πει παλαιότερα η NASA, συμπληρώνοντας: «Φυσικά, δεν υπάρχει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νιρίμπου θα κατέστρεφε τη Γη και τον Σεπτέμβριο του 2015 αλλά και τρεις ημέρες αργότερα, τον Δεκέμβριο.

Ο ίδιος πλανήτης –σύμφωνα με προφητεία των Μάγια- θα κατέστρεφε τη Γη και το 2012.

Και πριν από αυτό, το 2003…

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/o_planitis_x_kai_h_synteleia_tou_kosmou_erxontai_gia_pempti_fora-64816481/

 

Ερωτημα:Μπορει καποιος να εξηγησει πραγματικά γιατι τοσος κοσμος στην συγχρονη κοινωνία με τοση επιστημονική γνωση να επηρεαζεται απο αυτες τις διαδόσεις!!!

Τι λες για το θέμα kkokkolis;

 

Παλαιοτερη δημοσίευση.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1013

newego_LARGE_t_1101_55123273.thumb.jpg.fa274badd041b9decf60b8f56f3a5ab7.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αλήθεια είναι !! Στο ταξίδι μου στις 15/12/16 και ώρα 00.15 Ελλάδος το είδα και το φωτογράφισα !! Είναι απίστευτο, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη !!

1460215915_.thumb.png.dede23d494f12552bc24bcca17ecbf34.png

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μάλιστα έχει γίνει σύνθεση μουσικής για εκείνη την τελευταία ώρα....

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ακόμη και οι επιστήμονες, σπάνια σκέπτονται επιστημονικά εκτός του πεδίου τους. Με εντυπωσιάζει στην καθημερινή κλινική πρακτική, πόσο "κλειστοί" και δογματικοί είναι οι φυσικοί και ιδίως οι μαθηματικοί σε επιστημονικά θέματα του πεδίου της βιολογίας. Οι χημικοί αντιθέτως αντιλαμβάνονται τα βιολογικά φαινόμενα εύκολα.

Όλοι μας επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που συλλέγουμε με τη χρήση γνωσιακών φίλτρων. Δεν δίνουμε ίσο βάρος σε όσα δεδομένα έχουμε στη διάθεσή μας. Για παράδειγμα, θα εστιάσουμε σε ό,τι πιστεύουμε πως αναφέρεται στον εαυτό μας, σε ό,τι ακούγεται οικείο, σε ό,τι "κρύβει απειλές ή υπόσχεται επιβράβευσεις. Επίσης σε ό,τι γίνεται κατανοητό, δηλαδή εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλεχθήσης εμπειρίας. Τα άλλα θα τα αγνοήσουμε ως αδιάφορα.

Οι θεωρίες συνομωσίας μιλούν για απειλές. Αφορούν οικεία θέματα της ποπ κουλτούρας ή θέματα για τα οποία έχουμε βομβαρδιστεί με "δεδομένα" (δηλαδή αβάσιμες υποθέσεις) από τα μέσα. Σκεφθείτε πόσα γνωρίζετε για τη δολοφονία του Κένεντι. Και κατόπιν πόσα γνωρίζετε για τη δολοφονία του Γεωργίου του Α' ή τις απόπειρες δολοφονίας του Βενιζέλου. Ποιο περιστατικό είναι περισσότερο οικείο, εκείνο που αφορούσε την ιστορία μας και τις τύχες του έθνους ή εκείνο για το οποίο μας έπρηξαν με ενα σωρό "πληροφορίες";

Κατόπιν, τις πληροφορίες τις προσεγγίζουμε με την fuzzy logic, η οποία έχει εξελικτική αξία επιβίωσης, καθώς αντιμετωπίζει άμεσα τις πιθανές απειλές, αλλά είναι πέρα για πέρα αντιεπιστημονική. Η επιστήμη τρώει χρόνο και πόρους, δεν είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Έτσι επεξεργαζόμαστε τα ήδη αμφίβολα δεδομένα με γνωσιακά σφάλματα. Υπεργενίκευση, διπολική σκέψη (άσπρο - μαύρο, όλα ή τίποτα), νοητικά φίλτρα (αυτό με αφορά - εκείνο όχι), άλματα σε συμπεράσματα, προσωποποίηση (αυτό γίνεται για εμένα), καταστροφοποίηση (αυτό θα φέρει εκείνο και εκείνο ετούτο και, Θεέ μου, θα καταστραφεί η ανθρωπότητα!), πλάνες ελέγχου (μοιρολατρία), πλάνες δικαίου (εγώ έχω δίκιο αφού εμπιστεύομαι τη λογική μου, όλοι οι άλλοι, και οι Νομπελίστες ακόμη, δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας αποκρύπτουν την αλήθεια, όπως κάνει ο ιατρός στον καρκινοπαθή), δογματισμούς (ταμπέλες και "πρέπει"), συναισθηματική λογική (αφού έτσι νιώθω - φοβάμαι -, έτσι είναι), κλπ.

Η επιστημονική μέθοδος, που απαιτεί να ελεγχθούν με ακρίβεια τα δεδομένα, να γίνει μια εύλογη υπόθεση και να ελεγχθεί πειραματικά, όχι για να επιβεβαιωθεί αλλά για να καταρριφθεί, δεν είναι εφαρμόσιμη εύκολα στην καθημερινότητα. Και εάν είναι αργεί απελπιστικά, όπως αργεί να ολοκληρωθεί και ένα διδακτορικό. Μέχρι να βγάλεις συμπέρασμα η ζωή έχει προχωρήσει.

Τα πράγματα τα χειροτερεύει η άγνοια. Είτε η αγνόηση. Εάν γνωρίζεις από πιθανότητες και δεν αγνοήσεις τις γνώσεις σου, δεν θα αγοράσεις ποτέ λαχείο και δεν θα πας ποτέ στο καζίνο, κάτι που δρν συμφέρει το κράτος και τη μαφία. Εαν γνωρίζεις το ξυράφι του Όκαμ, δεν θα πεις πως τα φώτα που είδες είναι ιπτάμενος δίσκος αλλά αεροπλάνο. Και εάν δεν γνωρίζεις την κλίμακα αποστάσεων και τι σημαίνει το όριο της ταχύτητας του φωτός δεν φαίνεται παράλογο το ότι οι εξωγήινοι έρχονται στη γη για να αγοράσουν τσιγάρα και επιστρέφουν σπίτι τους για το βράδυ. Εάν δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το κύτταρο, ο ιστός, το όργανο, ο οργανισμός, δεν είναι τρελό να πιστεύεις πως όταν νεκρωθούν όλα αυτά επιβιώνει κάτι που ανέρχεται στους ουρανούς ή το ταΐζουν πιλάφι τα ουρί. Η γνώση δεν είναι πανάκεια, αλλά το στατιστικό γεγονός της αρνητικής συσχέτισης των γνώσεων με τις μεταφυσικές ενασχολήσεις (αστρολογία, θρησκεία, πνευματισμοί, μαγείες κλπ) δείχνει μια πιθανή επίδραση.

Τώρα, ψυχιατρικά, οι θεωρίες συνωμοσίας εμπίπτουν στον παρανοϊκό τρόπο σκέψης. Αυτόν τον τρόπο δεν τον ακολουθούν μόνο οι παρανοϊκοί και σχιζοφρενείς (όπου κυριαρχεί) αλλά υπό προϋποθέσεις όλοι μας. Σε συνδυασμό με τα γνωσιακά σφάλματα που παρέθεσα. Ένα παράδειγμα.

Είσαι επιστήμονας και σε ερωτεύεται μια κουκλάρα για το πνεύμα σου. Νιώθεις όμως μειονεκτικά στον τομέα της φυσικής καλλονής. Ως εκ τούτου δεν χάνεις ευκαιρία να την ταπεινώνεις για τις μέτριες (κατ' εσένα) νοητικές της επιδόσεις. Σου θυμώνει φυσικά και αρχίζει μια αποξένωση. Εσύ θεωρείς πως δεν σε αγαπά πλέον και άρα θα αγαπά κάποιον άλλον και σε απατά, ενδεχομένως με εκείνον που την κοίταζε στη χθεσινοβραδινή σας έξοδο, σίγουρα σε απατά, δεν γελιέσαι εσύ καθηγητής άνθρωπος. Φυσικά, αν αυτή που σε αγάπησε τόσο σου έκανε κάτι τέτοιο, όλες οι γυναίκες είναι ανήθικες εκτός από τη μαμά σου (για την οποία ο πατέρας σου πίστευε ακράδαντα το ίδιο ακριβώς πράγμα και σου μετέφερε το δόγμα σε ανύποπτο χρόνο). Έχεις κάνει όλα τα γνωσιακά σφάλματα, η επιστήμη πήγε περίπατο και εξού "ο έρωτας δεν πάει πανεπιστήμιο".

Υπάρχουν ενδεχομένως και άλλες πλευρές. Όπως το ότι η ανούσια και ανιαρή ζωή του συντετριμμένου από τον μαζικό παγκοσμιοποιημένο πολιτισμό ανθρώπου εμπλουτίζεται όταν θεωρεί πως συμμετέχει σε κάτι μεγάλο, έστω και ακών έστω και εσχατολογικά. Καθώς τι είναι μεγαλύτερο από το τέλος του Κόσμου; Άλλο είναι να συμβεί σε κάποια δισεκατομμύρια χρόνια, οπότε δεν θα υπάρχει καμμιά ανάμνηση της σύντομης παρουσίας σου στην κοσμική σκηνή και άλλο να γίνει στον καιρό σου και μάλιστα να μπορείς να πεις "τα έλεγα εγώ!".

Και άλλα πολλά.

 

PToIN%2B%2528greek%252C%2Btypical%2529.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Θεωρίες συνωμοσίας: Tα πειράματα του CERN θα μπορούσαν να ρίξουν αστεροειδή στη Γη. :cheesy:

Πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας; Το κανάλι Paranormal Crucible στο YouTube ισχυρίζεται ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Large Hadron Collider), που βρίσκεται στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN στη Γενεύη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη γη. Σύμφωνα με το κανάλι, τα επιστημονικά πειράματα που διεξάγονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν τεράστιο μαγνητικό πεδίο, που θα έχει την δύναμη να έλξει αστεροειδείς προς τη γη.

Το Paranormal Crucible εκφράζει φόβους ότι ίσως έτσι να προκληθεί μια νέα Εποχή Παγετώνων στον πλανήτη μας. Το σχετικό βίντεο αναφέρει: «Ακούμε να γίνεται πολύς λόγος για το CERN, πύλες και αστεροειδείς το τελευταίο διάστημα. Το CERN δημιουργεί μια πύλη στο διάστημα και σε αναμονή αυτού του γεγονότος υπάρχουν φήμες για χτύπημα αστεροειδούς, αφού δεν είναι σίγουροι για τις επιπτώσεις, όταν το CERN αφαιρέσει το «κάλυπτρο» και γίνει ορατό αυτό που θα εξέλθει από την πύλη».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN βρίσκεται στο επίκεντρο θεωριών ότι φθάνει το τέλος του κόσμου. Ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος σε λειτουργία τον Μάιο του 2015 είχε αναφέρει: «Αγαπητοί μου χριστιανοί ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Η Επιστήμη είναι έτοιμη να δοκιμάσει τα όρια του Θεού και της Δημιουργίας του. Ο Θεός έχει φτιάξει σύνορα μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και του κόσμου των νεκρών. Αυτοί οι επιστήμονες έχουν σκοπό να ρίξουν επάνω μας τις Πύλες της Κολάσεως;».

Μία άλλη θεωρία συνωμοσίας έκανε λόγο για την δυνατότητα του επιταχυντή να ανοίξει την πύλη σε ένα παράλληλο σύμπαν ενώ ο ερευνητής Mir Faizal, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο του Καναδά, έχει υποστηρίξει ότι δεν αποκλείει την ύπαρξη ενός παράλληλου σύμπαντος.

http://www.pronews.gr/portal/20170124/genika/tehnologia/51/theories-synomosias-ta-peiramata-toy-cern-tha-mporoysan-na-rixoyn

lhc_long_1.jpg.c5c5c11ecb89471cc32977597dd11a6d.jpg

asteroidis_318517409.jpg.af54c84a9746783bec70fe4a1118e3a5.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Επειδή ταιριαζει με το θεμα μας!!!

Τα βήματα του μεθυσμένου. :cheesy:

Σ’ αυτό το ασεβές και διαφωτιστικό βιβλίο, ο Leonard Mlodinow μας δείχνει πώς η τύχη και οι πιθανότητες αποκαλύπτουν πολλά για την καθημερινή μας ζωή και για το πώς παρανοούμε τη σημασία όσων βιώνουμε, από μια χαλαρή συνομιλία μέχρι μια σοβαρή οικονομική αναποδιά.

Το αποτέλεσμα είναι να αποδίδουμε συχνά τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της ζωής σε σαφείς αιτίες, ενώ στην πραγματικότητα επηρεάζονται καίρια από την τύχη.

Η επιτυχία του αγαπημένου μας ηθοποιού ή συγγραφέα ―στην πραγματικότητα η μοίρα όλων μας― αντανακλά, εξίσου με τις εγγενείς αρετές ή την ικανότητα σχεδιασμού, και την επίδραση της τύχης. Ακόμη και ένας επιχειρηματίας όπως ο Μπιλ Γκέιτς, που έχτισε μια αυτοκρατορία, ίσως να μην ήταν εξωπραγματικά ικανός αλλά απλώς πιο τυχερός από άλλους.

Και προκαλεί ίσως σοκ να συνειδητοποιεί κανείς ότι έχει διπλάσιες πιθανότητες να σκοτωθεί σε τροχαίο ατύχημα πηγαίνοντας να αγοράσει ένα λαχείο απ’ ό,τι να κερδίσει το λαχείο. ](*,)

Ο Leonard Mlodinow (Λέοναρντ Μλόντινοφ) έλαβε το διδακτορικό του στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Berkeley, εργάστηκε ερευνητικά στο Ινστιτούτο Max Planck, και τώρα διδάσκει μαθήματα σχετικά με την τυχαιότητα σε μελλοντικούς επιστήμονες στο Caltech. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη συγγραφή σεναρίου για τις τηλεοπτικές σειρές ΜακΓκάιβερ και ΣταρΤρεκ: Η επόμενη γενιά. Τα προηγούμενα βιβλία του είναι, μεταξύ άλλων: Το παράθυρο του Ευκλείδη: Η ιστορία της γεωμετρίας, από τις παράλληλες ευθείες έως τον υπερχώρο (Κάτοπτρο, 2007), Το ουράνιο τόξο του Φάυνμαν: Μια αναζήτηση

Ο Mlodinow δείχνει γλαφυρά γιατί οι δημοσκοπήσεις, οι βαθμοί στο σχολείο, και πολλές άλλες ποσοτικές αξιολογήσεις της καθημερινότητας είναι λιγότερο αξιόπιστες απ’ όσο πιστεύουμε. Αποκαλύπτοντάς μας τις ψυχολογικές ψευδαισθήσεις που μας κάνουν να κρίνουμε λανθασμένα τον κόσμο γύρω μας, διαφωτίζει με αμεσότητα και χιούμορ τις αληθινές αιτίες των πραγμάτων. Παράλληλα, αφηγείται το μυθιστορηματικό χρονικό της τυχαιότητας, γραμμένο από επιφανείς τζογαδόρους και ευφυείς μαθηματικούς.

Από τις διαγνώσεις των γιατρών μέχρι τις αποφάσεις των δικαστηρίων, η διερεύνηση του Mlodinow συναρπάζει, εκπλήσσει και εμπνέει. Προσφέροντάς μας μια περιοδεία στην τυχαιότητα, αλλά και έναν καινούργιο τρόπο αντίληψης του κόσμου, αυτό το πρωτότυπο κι αναπάντεχο ταξίδι μάς υπενθυμίζει ότι πολλά πράγματα στη ζωή είναι τόσο προβλέψιμα όσο τα βήματα κάποιου που γυρνάει σπίτι του τρεκλίζοντας μετά από μια νύχτα στο μπαρ.

http://www.cup.gr/book/ta-vimata-tou-methismenou/

Παρουσίαση από τον Γιώργο Καρουζάκη

Αρκεί μια απλή παρατήρηση των συζητήσεων που γίνονται καθημερινά στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα της εποχής, για να αντιληφθεί κάποιος ότι υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που εξηγούν και ερμηνεύουν κάθε λεπτό, με μεγάλη άνεση, κάθε φαινόμενο ή συμβάν, παγκόσμιο ή τοπικό, χωρίς πολλές φορές να επιτρέπουν σε κανένα στοιχείο και σε καμμία αμφιβολία να διαταράξει τη βεβαιότητά τους.

Είναι προφανές ότι η φαντασίωση της απόλυτης γνώσης είναι περισσότερο σύμπτωμα ανθρώπινης αδυναμίας, παρά ικανότητα απόλυτης κατανόησης των φαινομένων του κόσμου.

Τη ίδια στιγμή, αυτή προσέγγιση της πραγματικότητας μοιάζει να είναι εγγενές χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης. «Ο ανθρώπινος νους», γράφει ο φυσικός Leonard Mlodinow στο βιβλίο του «Τα βήματα του μεθυσμένου. Πώς η τυχαιότητα κυβερνά τη ζωή μας» (Μετάφραση Ανδρέας Μιχαηλίδης – Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης ), είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να εντοπίζει για κάθε γεγονός μια ορισμένη αιτία, και για τον λόγο αυτό δυσκολεύεται να αποδεχθεί την επιρροή άσχετων ή τυχαίων παραγόντων».

Μέσα από το βιβλίο του, ο συγγραφέας επιχειρεί με καίριες αναφορές σε επιστημονικά δεδομένα, με ζωηρά παραδείγματα από την καθημερινότητά μας και από την ιστορία της επιστήμης, να δείξει πώς η τύχη και οι πιθανότητες έχουν, τελικά, πολύ μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μας από όσο πιστεύουμε. Η προσέγγισή του δεν αποτελεί, όπως αντιλαμβάνεστε, κάποιου είδους προτροπή να αποδεχτούμε μοιρολατρικά τη σημασία της τύχης. Μπορεί να μας βοηθήσει, όμως, να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των τυχαίων διεργασιών στη ζωή μας και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.

Στο κεφάλαιο με τίτλο, «Παρατηρώντας μέσα από τον φακό της τυχαιότητας », στην προσπάθειά του να φωτίσει τη σχέση της πραγματικότητας με τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους οι άνθρωποι αναλύουν καταστάσεις, αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον εκδοτικό χώρο.

Τη δεκαετία του ’50 ορισμένοι έγκριτοι εκδότες είχαν απορρίψει την έκδοση ενός βιβλίου με σχόλια όπως « πολύ βαρετό », μια «καταθλιπτική καταγραφή κλασσικών οικογενειακών καυγάδων, μικρομπελάδων και εφηβικών συναισθημάτων». Πρόκειται, όμως, για ένα πασίγνωστο βιβλίο σήμερα, « Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ », που έχει πουλήσει τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα και είναι ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Η «Φάρμα των ζώων » του Τζορτζ Όργουελ είχε απορριφθεί, επίσης, με την αιτιολογία ότι είναι « αδύνατον να πουλήσει κανείς ιστορίες με ζώα στις Η.Π.Α», ενώ ο πρώτος Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ απορρίφθηκε από εννέα εκδότες πριν γνωρίσει την τεράστια επιτυχία που ξέρουμε.

Ο συγγραφέας αναφέρει τα συγκεκριμένα παραδείγματα για να τονίσει ότι η επιτυχία στη σταδιοδρομία μας, στις επενδύσεις, στις μικρές ή μεγάλες αποφάσεις της ζωής μας οφείλεται εξίσου τόσο σε τυχαίους παράγοντες όσο και στις ικανότητες, την ετοιμότητα και τη σκληρή μας δουλειά. «Συνεπώς », τονίζει, « η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε δεν αποτελεί άμεση αντανάκλαση των ανθρώπων ή των καταστάσεων που εμπλέκονται σε αυτήν, αλλά μια εικόνα που έχει αλλοιωθεί από την τυχαιοποιητική επίδραση απρόβλεπτων ή ρευστών εξωτερικών δυνάμεων. […] η σχέση δράσης και αποτελέσματος δεν είναι τόσο άμεση όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε ».

Ο Leonard Mlodinow στην περιήγησή του στον ρευστό κόσμο της τυχαιότητας αξιοποιεί με εύληπτο τρόπο τη σκέψη και την έρευνα σπουδαίων θεωρητικών και επιστημόνων, όπως του Ελβετού μαθηματικού Γιακόμπ Μπερνούλι, του Γάλλου μαθηματικού, φυσικού και φιλοσόφου Μπλεζ Πασκάλ, του Γερμανού μαθηματικού Γιόχαν Καρλ Φρίντριχ Γκάους, του Γάλλου μαθηματικού και αστρονόμου Πιερ Σιμόν Λαπλάς, του Βρετανού κληρικού και μαθηματικού Τόμας Μπέυζ κά. Η σκέψη και οι κατακτήσεις τους δίνουν την ευκαιρία στον συγγραφέα να αναφερθεί, με σύγχρονα παραδείγματα (τους βαθμούς στο σχολείο, τις δημοσκοπήσεις, τις ιατρικές διαγνώσεις, τις δικαστικές αποφάσεις κ.ά) στους αντικρουόμενους νόμους των μεγάλων και μικρών αριθμών, στα ψευδώς θετικά αποτελέσματα και στην έλξη που ασκούν στους ανθρώπους οι θεωρίες συνωμοσίας («… συγχέουμε την πιθανότητα να συμβεί μια σειρά γεγονότων αν αυτά είναι προϊόν μιας τεράστιας συνωμοσίας με την πιθανότητα να υφίσταται μια τεράστια συνωμοσία αν συμβεί μια σειρά γεγονότων»).

Αλλά και στον ρόλο που διαδραματίζουν οι προσδοκίες μας στις αξιολογήσεις, στις μετρήσεις, ακόμα και στις δημοσκοπήσεις.

Το στοιχείο που ενώνει αυτό το σύνθετο και πολυεπίπεδο πόνημα, το οποίο διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον, εντοπίζεται στον τίτλο του βιβλίου. Τα βήματα του μεθυσμένου ανακαλούν έναν μαθηματικό όρο που περιγράφει την τυχαία κίνηση, παρόμοια με εκείνη που ακολουθούν τα μόρια καθώς κινούνται στον χώρο, αλληλοσυγκρουόμενα διαρκώς με άλλα μόρια. « Η κίνηση αυτή», σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου, «μπορεί να συμβολίζει μεταφορικά τη ζωή μας, την πορεία μας από το πανεπιστήμιο στην επαγγελματική σταδιοδρομία, από την εργένικη στην οικογενειακή ζωή, από την πρώτη μέχρι τη δέκατη όγδοη τρύπα στο γήπεδο του γκολφ».

Το ακανόνιστο, χαοτικό βήμα του μεθυσμένου έχει, τελικά, έναν προορισμό. Για αυτό ο συγγραφέας πιστεύει ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουμε τον βηματισμό του μεθυσμένου μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τα γεγονότα και της δικής μας ζωής.

http://physicsgg.me/2017/02/02/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85/

15.jpg.aa75dac3b5c4d9d572e400d1fefe7f4b.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατι kkokkolis καλώς είχε απορριφθεί ο Harry Potter παρα την τεραστια επιτυχία και σε πωλήσεις βιβλίων και στον κιν/φο;

remote_jpg.jpg.e921c41c6dbebfc055d8bc8b2a916887.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδη υπάρχουν πραγματικά προβλήματα συντελειας και οχι μονο συνωμοσιολογικες θεωρίες!!! :cheesy:

Αυτές είναι οι τρεις θεωρίες για το τέλος του κόσμου.

Την ώρα που πολιτικοί και αστέρες διαμαρτύρονται για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για τον κόσμο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιστήμονες προειδοποιούν για την πραγματική «Ημέρα της Αποκάλυψης».

.Ο πυρηνικός πόλεμος, η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες, απειλούν περισσότερο από ποτέ τη Γη, σύμφωνα με τους ερευνητές

Η μεν NASA εκτιμά ότι το τέλος του κόσμου μας θα έρθει από χτύπημα αστεροειδών και οι δε ειδικοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ποντάρουν σε τρεις θεωρίες που καθιστούν πολύ πιο άμεσο τον κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Απειλές

Η πρώτη απειλή, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου για το Μέλλον της Ανθρωπότητας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι οι πανδημίες. Οπως αναφέρουν, οι ηγέτες θα πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης νέων φονικών ιών, για τους οποίους δεν υπάρχουν εμβόλια, όπως ο Ζίκα και η ελονοσία.

Επίσης οι επιστήμονες, οι οποίοι πήραν συνεντεύξεις από μια σειρά από ειδικούς σε διάφορους τομείς, υπογράμμισαν την ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια εντοπισμού βιολογικών όπλων.

Ο δεύτερος κίνδυνος προέρχεται από την ακραία κλιματική αλλαγή, για την αντιμετώπιση της οποίας οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη γεωμηχανική έρευνα.

Για παράδειγμα, η έκλυση θειικών αλάτων στη στρατόσφαιρα για τη μείωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής έχει υπάρξει ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπισή της.

Ο τρίτος είναι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει με σύννεφα στάχτης ολόκληρες πόλεις, μπλοκάροντας -στο χειρότερο σενάριο- το 99% του ηλιακού φωτός και εμποδίζοντας τη φωτοσύνθεση, που με τη σειρά του θα οδηγούσε σε έλλειψη τροφίμων.

Εκκληση

Ο Καρλ Σάγκαν ήταν ένας από τους διακεκριμένους επιστήμονες που στη δεκαετία του ’80 προειδοποίησαν ότι ένας πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ενωση θα οδηγούσε τη Γη σε έναν καταστροφικό πυρηνικό χειμώνα.

Οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τη σημασία του μέλλοντος της ανθρωπότητας και την ανάγκη μείωσης αυτών των τριών απειλών για την ύπαρξή μας. «Οι ασθένειες, η κλιματική αλλαγή και ο πυρηνικός χειμώνας δεν σέβονται τα εθνικά σύνορα», σημείωσε ένας από τους συντάκτες, ο Σεμπάστιαν Φαρκουχάρ. Αναφέρουν μάλιστα τα τρία σημαντικά βήματα για να μειωθούν αυτοί οι κίνδυνοι.

Το πρώτο βήμα είναι η περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία για τον σχεδιασμό όσον αφορά τις πανδημίες και τους νέους φονικούς ιούς.

Το δεύτερο βήμα, σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη διαχείριση της γεωμηχανικής έρευνας, και το τρίτο είναι η αναγνώριση της αξίας της διατήρησης του μέλλοντος της ανθρωπότητας και της μείωσης των κινδύνων για την ύπαρξή της. ?

Η NASA προειδοποιεί για πρόσκρουση αστεροειδούς

Σύμφωνα με αστρονόμους της NASA, το τέλος του πλανήτη μας θα έρθει από πρόσκρουση αστεροειδούς. Τουλάχιστον 2.000 τεράστιοι αστεροειδείς είναι «έτοιμοι» να χτυπήσουν τη Γη και να αφανίσουν την ανθρωπότητα, όμως εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει σε 1,35 εκατ. χρόνια. Ο τελευταίος ανάλογου μεγέθους αστεροειδής που χτύπησε τον πλανήτη μας ήταν πριν από 66 εκατ. χρόνια και είχε αφανίσει το 75% της ζωής.

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/treis_theories_gia_to_telos_tou_kosmou-64930258/

assets_LARGE_t_420_55232231.thumb.jpg.628180f1a1d915e7199eb07027013682.jpg

assets_LARGE_t_420_55232382.thumb.jpg.a23f0ba3a3883574201699cf77484f96.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατι kkokkolis καλώς είχε απορριφθεί ο Harry Potter παρα την τεραστια επιτυχία και σε πωλήσεις βιβλίων και στον κιν/φο;

 

Προσωπική γνώμη, με χιουμοριστική διάθεση. Δεν μου πολυαρέσουν τα έργα που βασίζονται σε μεταφυσικά φαινόμενα, εκτός αν αναφέρονται σε εποχή που ο μεταφυσικός τρόπος σκέψης ήταν κυρίαρχος (όπως ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών και οι Αδελφοί Γκριμ). Μάγισσες και σκουπόξυλα τον 21ο αιώνα; Επίσης θεωρώ πως αποτελούν συνονθύλευμα συρραφών χωρίς πρωτοτυπία. Επιπλέον τα μπούχτισα μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου και τα ανίψια μου και χαίρομαι πολύ που ενηλικιώθηκαν και δεν θα χρειαστεί να τα ξαναδώ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Nέα συνωμοσιολογία; - Το Voyager 2 άρχισε να στέλνει «εξωγήινα» μηνύματα. :cheesy:

Οι «εξωγήινοι» έχουν υπό ομηρία το διαστημικό όχημα της NASA και έστειλαν ένα περίεργο μήνυμα πίσω στη Γη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Το διαστημόπλοιο «Voyager 2», άφησε τη Γη το 1977 και είναι το μόνο διαστημικό σκάφος που έχει περάσει τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, έστειλε παράξενα μηνύματα σε μια άγνωστη γλώσσα 33 χρόνια μετά.

Οι θεωρητικοί συνωμοσίας έχουν κάνει πολλά σχόλια, δήλωσαν ότι έχουν γίνει από έναν επιστήμονα της NASA, σε μια σειρά από βίντεο που κάνουν το γύρο, σε απευθείας σύνδεση.

Το Voyager 2 ήταν περίπου 15 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακρυά από τη Γη, όταν το μήνυμα στάλθηκε πίσω.

Σύμφωνα με την Φυσική Αστρονομία, της NASA,ο εμπειρογνώμονας Kevin Baines, δήλωσε: «Σε μια απόσταση περίπου 15 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, το Voyager 2 ξαφνικά άρχισε να στέλνει τα δεδομένα σε μια γλώσσα την οποία δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε.

«Κάτι ή κάποιος έχει αλλάξει το σύστημα επικοινωνίας στο διαστημόπλοιο Voyager 2.»

The President of the World Chess Federation claims he was abducted and believes that chess was invented by aliens.Το Voyager 2 έχει επίσης επισκεφτεί τον Δία και τον Κρόνο.Ο κ Baines φέρεται να είπε μετέπειτα, ότι η ανάλυση έδειξε ένα συστατικό σε ένα δυαδικό σύστημα με κωδικό που άλλαξε σε 0-1.

Και πρόσθεσε: «Η εκτίμηση των άλλων συστημάτων,στην ομάδα του Voyager δεν μπορούσε να βρει κανένα ελάττωμα. Μόνο ένα σύστημα άλλαξε. »

Προβλήθηκε το επιχείρημα ότι μια τέτοια συγκεκριμένη αλλαγή στο σύστημα του υπολογιστή σημαίνει ότι το Voyager 2 είχε παραποιηθεί.

Η NASA διερευνά σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο ότι κάποιος είχε χακάρει το διαστημικό σκάφος από τη Γη.

https://www.youtube.com/watch?v=HSTQAJlOvBE

http://www.pronews.gr/portal/20170222/genika/diastima/49/nea-synomosiologia-voyager-2-arhise-na-stelnei-exogiina-minymata-vinteo

15.jpg.2e190ec998c7524cfa08edf7c180eff3.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

«Σαρκοφάγος εξωγήινων» η τελευταία «ανακάλυψη» στον πλανήτη Αρη. :cheesy:

Σαύρες, σκίουροι, ακόμα και το κεφάλι του Μπαράκ Ομπάμα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις εικόνες του ρομπότ Curiosity στον Άρη. Η συλλογή των περίεργων εμπλουτίζεται τώρα με ένα ορθογώνια κατασκευή που δεν μπορεί παρά να είναι σαρκοφάγος «γκρίζων εξωγήινων».

Το «φέρετρο» εντοπίστηκε από τον Ουίλ Φάραρ, κυνηγό UFO στον ευφάνταστο δικτυακό τόπο WhatsUpInTheSky37.

«Αυτό το μικρό κουτί σίγουρα μοιάζει με τσιμεντένια επένδυση ενός σύγχρονου φέρετρου» ανακοίνωσε ο Φάραρ.

Και τα σχόλια δεν άργησαν να έρθουν: «Δείχνει να έχει 3,2 πόδια [ένα μέτρο] μήκος και 1,5 πόδι [40 εκατοστά] πλάτος και ύψος» έγραψε στο UFO Sightings Daily ο «ερευνητής» Σκοτ Ουάρινγκ.

«Πολλά είδη εξωγήινων είναι κοντά, συμπεριλαμβανομένου ενός γκρίζου» επισήμανε.

Στην ορολογία των κυνηγών εξωγήινων, οι «γκρίζοι» είναι αυτοί με το στρογγυλό κεφάλι και τα μεγάλα μάτια, όπως για παράδειγμα οι εξωγήινοι που φέρονται να βρέθηκαν στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ.

Φαίνεται όμως ότι εκτός από φέρετρα οι «γκρίζοι» σκόρπισαν και άλλα αντικείμενα στον Κόκκινο Πλανήτη. Παλαιότερα είχαν εντοπιστεί σκίουροι και σαύρες, ενώ η παραπάνω εικόνα δεν μπορεί παρά να δείχνει το πρόσωπο του Ομπάμα.

http://www.tanea.gr/tanea360/article/5194367/sarkofagos-ekswghinwn-entopisthke-ston-arh/

Παμε καλά απο ανακαλύψεις στον Αρη. ](*,) ](*,) ](*,)

16.jpg.709cb803d04ad421322898ef263604df.jpg

15.jpg.c99b3f323d23c1575c7becd66801c13b.jpg

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

NASA: «Όχι, δεν υπάρχει αποικία παιδιών σκλάβων στον Άρη» :cheesy:

“Ακόμη και για την εποχή μας όπου οι θεωρίες συνωμοσίας αφθονούν, ο νέος συνωμοσιολογικός ισχυρισμός πράγματι ξεχωρίζει. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) αναγκάσθηκε να διαψεύσει ότι παιδιά που έχουν απαχθεί, στέλνονται κρυφά στον 'Αρη για να αποτελέσουν μια αποικία σκλάβων. Όλος ο θόρυβος ξεκίνησε, όταν ένας καλεσμένος, ονόματι Ρόμπερτ Ντέηβιντ Στιλ, δήλωσε την Πέμπτη σε μια αμερικανική εκπομπή (The Alex Jones Show), που αναμεταδίδεται από 118 ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ, ότι ο 'Αρης ήδη κατοικείται από ανθρώπους που στέλνονται εκεί παρά τη θέλησή τους.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχει μια αποικία στον΄Αρη που αποτελείται από παιδιά, τα οποία έχουν απαχθεί και σταλεί στο διάστημα σε ένα ταξίδι 20 ετών, έτσι ώστε όταν φθάνουν στον πλανήτη, δεν έχουν εναλλακτική λύση παρά να είναι σκλάβοι στην αποικία του 'Αρη», δήλωσε ο Στιλ στον ραδιοφωνικό παραγωγό 'Αλεξ Τζόουνς, ιδρυτή της αμφιλεγόμενης συνωμοσιολογικής ιστοσελίδας InfoWars, που υποτίθεται ότι ξεσκεπάζει αυτά που το κατεστημένο κρύβει.

http://www.scoop.it/t/physicists-and-physics/p/4081015686/2017/07/01/nasa

Σχόλιο:Μιλαμε για μεγαλη συνομωσια.Οσο πιο μεγάλη ειναι τοσο πιο πολυ πουλάει!Αναμεταδοση από 118 ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.Υστερα μα φταιει ο Τραμπ.Μα αυτοι οι Αμερικανοι που ακουν αυτους τους Ραδιοφωνικους Σταθμους τον εξελεξαν!!!

Το επεξεργάστηκε ο Δροσος Γεωργιος

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης