Jump to content

Ομιλία «Και τον ουρανόν πρώτον Πυθαγόρα ονομάσαι κόσμον».


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι αστρονόμοι θα πραγματοποίηθει διάλεξη απο την εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας με ομιλητή την δρ. Αγγελική Κομποχόλη και θέμα «Και τον ουρανόν πρώτον Πυθαγόρα ονομάσαι κόσμον».στην αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ (Αβάντων 50), ΧΑΛΚΙΔΑ την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19:00 - 21:00

Θα είναι μία ευκαιρεία να ξαναβρεθούμε,προγραμματίστε λοιπόν την συμμετοχή σας και ενημερώστε όποιον νομίζετε ότι θα του φανεί ενδιαφέρουσα η ομιλία.

 

 

«Και τον ουρανόν πρώτον Πυθαγόρα ονομάσαι κόσμον». Ο δρόμος των αστεριών κι η επιστημονική εκκίνηση της αρχαίας ελληνικής σκέψης.

 

Ήταν πάντα ο ουρανός και το κοίταγμα του που μπόλιαζε με εικόνες γόνιμες την, την απαιτητική για γνώση, ανθρώπινη ματιά εμπνέοντας τις δημιουργικές εκκινήσεις στο πνεύμα….Οι τέχνες και τα γράμματα οφείλουν την απαρχή τους στην κορυφαία των επιστημών, την Αστρονομία, την Ουρανία Μούσα, η οποία τροχοδρόμησε την σκέψη σε σφαίρες του υψηλού θεωρητικού στοχασμού, αφήνοντας στις επερχόμενες γενεές πολύτιμες οικουμενικές παρακαταθήκες σοφίας, αρμονίας και κάλλους.

2017-02-19.thumb.jpg.5cfa58d48dc88368ccd414e349fe6a26.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης