Jump to content

Πωλήθηκαν κιάλια Nikon, Pentax, Vanguard


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκ μέρους ενός φίλου, πωλούνται τα εξής κιάλια:

 

1. Nikon Action 12x50 CF, με extra μεταλλικό προσαρμογέα L Nikon, πλήρη με το κουτί, το λουράκι και τη θήκη τους.

 

Τιμή 135 ευρώ. ΕΠΩΛΗΘΗΣΑΝ!

 

Καλά Porro κιάλια για αστρονομική παρατήρηση αλλά και κάθε παρατήρηση μεγάλων αποστάσεων (όπως στον ορίζοντα της θάλασσας). Το eye relief είναι σχετικά στενό, άρα προτείνονται για όσους δεν παρατηρούν με γυαλιά οράσεως. Προτείνεται χρήση τρίποδα. Δεν λέω άλλα επειδή είναι γνωστά στην Ελλάδα στις διάφορες εκδόσεις τους.

 

2. Pentax Papilio 6.5x21, πλήρη με το κουτί, το λουράκι και τη θήκη τους.

 

Τιμή 120 ευρώ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ

Μοναδικά στο είδος τους αντίστροφα Porro κιάλια, με short focus 50cm, όπου λειτουργούν σαν στερεοσκοπικό μικροσκόπιο (η μεγέθυνση αυξάνει στο 8x σε αυτήν την απόσταση). Διαθέτουν ειδικό σύστημα αυτόματης ευθυγράμμισης των αντικειμενικών, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη παράλλαξη στις κοντινές αποστάσεις. Έτσι αποφεύγεται η διπλωπία και η μικρή παράλλαξη δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα 3D. Αν δείτε με αυτά έντομα (όχι μόνο πεταλούδες), πουλιά, άνθη, ορυκτά, εκθέματα μουσείων κλπ θα κολλήσετε. Καλά επίσης για το θέατρο, το γήπεδο, την όπερα, το ταξίδι,την εκδρομή, την αστική σας βόλτα, τον πάγκο και τη βιτρίνα των χόμπυ σας. Από τα αγαπημένα μου.

 

3. Vanguard Endeavor ED II 10x42, πλήρη με το κουτί, το λουράκι και τη θήκη τους.

 

Τιμή 250 ευρώ ΕΠΩΛΗΘΗΣΑΝ!

 

Εκπληκτικά Roof κιάλια, με ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές. Διαθέτουν γυαλί ED (εξαιρετική απόδοση χρώματος, με μηδαμινό χρωματικό σφάλμα), επιστρώσεις διόρθωσης φάσης, τεράστιο eye relief, θωράκιση, στεγανότητα, ταχύτατη και ακριβέστατη εστίαση (με δυνατότητα χρήσης του εστιαστή με χοντρά γάντια), ταχεία απελευθέρωση επιπωμάτων, διπλή γέφυρα για σταθερό κράτημα με το χέρι και αυξημένη ακαμψία, μεγάλο πεδίο 65 μοιρών (και επίπεδο), κοντινή εστίαση περίπου 1.5m, λουράκι neopren, σπείρωμα για τρίποδα, τα πάντα. Οπτικά βρίσκονται ανάμεσα στα Zeiss Terra και τα Zeiss Conquest, αν και είναι φθηνότερα και με μεγαλύτερο πεδίο από τα Terra. Ένα εξαιρετικό εργαλείο για παρατήρηση πτηνών, αλλά και όλα τα σπορ (συμπεριλαμβανομένων των υδάτινων), την αστρονομία και κάθε φυσιολατρική δραστηριότητα. Πάλεψα με τον πειρασμό να τα αγοράσω εγώ, αν και έχω αρκετά για κάθε χρήση (ακόμη παλεύω, σώστε με).

 

Και τα τρία τα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, σαν καινούρια και χωρίς να τους λείπει τίποτε. Οι τιμές είναι στα 2/3 της κανονικής και ενδέχεται να είναι διαπραγματεύσιμες σε λογικά πλαίσια, χωρίς να μπορώ να το εγγυηθώ, επειδή δεν είναι δικά μου.

 

ΥΓ: Μόλις είδα τις διελεύσεις (ένα σμήνος 4 αεροσκαφών από κάθε είδος, Mirage 2000, F-16, Apachee (το ένα Longbow), Chinook, Huey, NH 90) στον Φαληρικό όρμο, με τα Vanguard. Το χρωματικό σφάλμα είναι εξαιρετικά μικρό, μία στενή λωρίδα που περνά μάλλον απαρατήρητη, κάτι εκπληκτικό αν λάβουμε υπ' όψη πως τα σκούρα αεροσκάφη στον κατάλαμπρο σημερινό ουρανό είναι μία από τις χειρότερες συνθήκες για χρωματική εκτροπή. Την ίδια εντύπωση είχα χθες με τον Δϊα και τα φώτα της Ζέας.

1103067724_NikonAction12x50.thumb.jpg.745ef062ae9f1a3f5eb45a490ac287f2.jpg

1633584758_VaguardEndeavorEDII10x423.thumb.jpg.ea7b52f191b9cbea0e8af170e72a0d91.jpg

450498794_VaguardEndeavorEDII10x422.thumb.jpg.4ed25182b42f424f8f548e15f0470e20.jpg

2033418577_VaguardEndeavorEDII10x421.thumb.jpg.6a2e014ab40b09924be37ecbe27382fc.jpg

2114727278_PentaxPapilio6_5x21.thumb.jpg.b64601c4c95533e0ad8027ec3693d889.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρόκειται για καλά προϊόντα που δεν θα σας απογοητεύσουν, εάν τα πάρετε για τη σωστή χρήση, όπως την περιγράφω παραπάνω.

 

Το Vanguard το έχω δανειστεί και μπορώ να σας το δείξω εγώ, αλλά και τα άλλα θα μπορέσετε να τα δείτε στην περιοχή της Νίκαιας, όπου εργάζεται ο ιδιοκτήτης.

 

Εάν σας αποθαρρύνουν οι τιμές, στείλτε ένα πμ με τις προσφορές σας και θα τις συζητήσουμε.

 

Η τιμή του Vanguard κατέβηκε καθώς ανιχνεύθηκε χαμηλότερη τιμή από εκείνη του Astroshop.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ρίξτε άλλη μια ματιά παρακαλώ στα Pentax Papilio και τα Vanguard Endeavor, ιδανικά για φυσιολάτρες, με εξειδίκευση σε κοντινές ματιές το πρώτο και μακρινές το δεύτερο.

 

Με το Pentax έβλεπα την Κυριακή από κοντά τις πινελιές στην Άνοιξη και τη Γέννεση της Αφροδίτης στα Uficci και τα μωσαϊκά τραπέζια στο Palazzo Pitti. Αλλά και πρασινοκέφαλες πάπιες και βαρβάρες στον Άρνο. Την Κυριακή του Θωμά θα δουλέψει Makbeth στην ΕΛΣ. Κάνει πάρα πολλά για το μέγεθος και την τιμή του (η οποία είναι διαπραγματεύσιμη, όπως και του 10x42)).

 

Έχω και τα δύο διαθέσιμα για δοκιμή στον Πειραιά (το Pentax είναι το δικό μου, αλλά το Vanguard αυτό που πωλείται).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα Vanguard Endeavor II επωλήθησαν. Πολύ καλή επιλογή BLONDIE!

 

Μας έμειναν τα Pentax Papilio, ένα κιάλι μοναδικό στην κατηγορία του, με το καλύτερο short focus από κάθε άλλο.

 

Σύντομα ενδέχεται να προστεθεί και ένα υπερφορητό Steiner.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα Pentax Papilio είναι σε άψογη κατάσταση και έχω ήδη αρχίσει να τα απολαμβάνω. Ευχαριστώ πολύ!!!
...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης