Jump to content

Σπουδες Αστρονομιας-Κυπρος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας ασχολουμαι με την αστρονομια ερασιτεχνικα εδω και 2 χρονια , με αλλα λογια το εχω κανει ενα χομπι οπου περναω επικοδομιτικα τον ελευθερο μου χρονο.

 

Και ετσι σκεφτηκα να το σπουδασω καθως εγραψα καλα στις αντιστοιχες πανελληνιες της κυπρου. Εχω κανει ερευνα και ειδα οτι ο πιο ευκολος δρομος για σπουδες αστρονομιας->αστροφυσικης ειναι να τελιοσεις το φυσικο της ελλαδας και να ακολουθησεις μεταπτυχιακες σπουδες στο εξωτερικο η στην ελλαδα

 

αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται στο φυσικο της κυπρου γιατι κοιταξα τα μαθηματα και ειδα ενα μαθημα αστρονομιας στο 4ο ετος σε σχεση πχ με της κρητης που εχει πολλα περισσοτερα

 

για αυτο θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζεται με σιγουρια για το αν θα μπορεσω να ακολουθησω αστρονομια-αστροφυσικη για μεταπτυχιακο αφου τελιοσω το πανεπιστημιο της κυπρου σε καπιο του εξωτερικου η της ελλαδα;

 

ακομη θα ηθελα να ρωτησω για το αν ισχυει οτι μπορεις να τελιοσεις το μαθηματικο η το πολυτεχνειο και μετα να κανεις ματαπτυχιακο στην αστρονομια->αστροφυσικη;

 

Υ.Γ Για το ενδεχομενο να σπουδασω Ελλαδα δεν γινεται λογω οικονομικου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν ξέρω και σιγουρα, αλλα εγω σου προτείνω να πάρεις ενα τηλέφωνο το πανεπιστήμιο που επιθυμεις για μεταπτυχιακο και να τους ρωτήσεις οτι θες... Οσο για πολυτεχνείο και μαθηματικό δεν γνωριζω αλλα μπορεις παλι να τηλεφωνήσεις στο πανεπιστημιο που θα ηθελες να μπεις να τους ρωτήσεις αν δέχονται φοιτητές με τετοιο πτυχίο. Ελπιζω να βοήθησα!

Στεκόμαστε πάνω σε ώμους γιγάντων γι’αυτό μπορούμε και βλέπουμε μακριά

Issac Newton

 

# Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος #

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

εχω παρει τηλεφωνο στο φυσικο αλλα στη γραμματεια δεν γνωριζαν ακριβως και καπως μου τα μασαγαν στα αλλα δεν εχω παρει ακομη

 

thnx παντως :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε βρες το τηλεφωνο και ρωτα εδω. http://www.astronomos.gr/archives/14374

Γενικοτερα ψαξε και ρωτα οπου μπορεις γιατι τουλαχιστον στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια υπαρχουν παρα πολλα που μπορεις να κανεις σχετικα με την επιστημη της αστροφυσικης!

Στην Αθηνα τουλαχιστον το καταλληλο πανεπιστημιο ειναι το Καποδιστριακο οποτε μπορεις να τους παρεις ενα τηλεφωνο :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε θα τον ωφελήσει σε κάτι να ρωτήσει τέτοιες πληροφορίες στην εταιρεία του Βόλου.

 

Ένα προπτυχιακό σε τμήμα Φυσικής θα δώσει τα απαραίτητα θεμέλια για να προχωρήσεις σε κάποιο μεταπτυχιακό. Βλέπω όμως ότι το Φυσικό στη Κύπρο δεν έχει μαθήματα Αστροφυσικής στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, οπότε θα πρέπει να συνεχίσεις κάπου αλλού.

 

Όσο πιο σχετικό είναι ένα τμήμα με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει τόσο πιο πιθανό είναι να καταφέρεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ίδιο ή σε κάποιο άλλο καλό τμήμα.

 

Αν αποφοιτήσεις από κάποιο άλλο τμήμα, θα έχεις επιλογές για αυτό που θες αλλά λιγότερες. Κάποια τμήματα ζητούν αυστηρά αποφοίτους τμήματος Φυσικής για τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα.

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα.

 

Οποιοδήποτε μεταπτυχιακό και αν θες να παρακολουθήσεις μετά σχετικό με την Αστρονομία, ένα πτυχίο από (οποιοδήποτε) Φυσικό τμήμα θα σε βοηθήσει. Τώρα ανάλογα με το Τμήμα υπάρχουν και ειδικότητες και πράγματι υπάρχουν τμήματα Φυσικής με περισσότερα η λιγότερα μαθήματα Αστρονομία (π.χ στην Κρήτη που είναι ιδιαίτερα δυνατό στην Αστρονομία προσφέρουν πολλά μαθήματα). Άρα είναι μια επιλογή που γίνεται όμως και με βάση άλλα κριτήρια (οικονομικά, κοινωνικά, προσωπικά, κτλ).

 

Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση το Φυσικό τμήμα της Κύπρου δεν θα σε περιορίσει. Άκουσα πρόσφατα μια ανακοίνωση για την δημιουργία εταιρίας-ένωσης των επαγγελματιών αστρονόμων της Κύπρου, οπότε σίγουρα δεν θα ναι δύσκολο να βρεις κάποιους από αυτούς και να συζητήσεις άμεσα (και να συνεργαστείς βέβαια μέσα από κάποια πτυχιακή). Για το μέλλον φυσικά μπορείς να δεις γιατί υπάρχουν διάφορες διέξοδοι και στην Ελλάδα και αλλού.

 

Και τέλος ναι, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, όπως πχ Μαθηματικό , Υπολογιστές, Πολυτεχνείο που μπορεί να οδηγήσουν στην Αστρονομία. Προσωπικά για παράδειγμα, έχω τελειώσει την ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, αλλά μπόρεσα να συνεχίσω σε Αστρονομία.

 

Καλή δύναμη στις σπουδές σου!

Γρηγόρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης