Jump to content

βιβλίο αστρονομίας????


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

είμαι 15 χρονών και θα πάω στην Α Λυκείου. Γενικά πιστεύω ότι έχω ένα υπόβαθρο στην αστρονομία (φέτος βγήκα 3ος στο διαγωνισμό :D ). Θελω του χρονου να τα πάω πάλι καλά. Φυσικά έχω διαβασει ηδη την προτεινομενη υλη (3 Τόμοι Μαυρομμάτη και την Παρατηρησιακή αστρονομία Σειραδ.-Αυγολ.). Ωστόσο τα θεματα λυκειου φαίνονται πολύ απρόσιτα και γιαυτο ήδη αγόρασα επιπλεον τους 2 τόμους Σύμπαν που αγαπησα (μέχρι στιγμης είναι αρκετά κατανοητά). Θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι καταλληλο και για την ηλικια μου να πάρω και κάτι αλλο (οπως την Αστροφυσικη του Shu ή την Εισαγωγή στη Σύγχρονη Αστρονομία των Σειραδ.-Βαρβογλη) ή αν εχετε να μου προτείνετε κατι άλλο εκτος απο αυτα (καλύτερα επιστημονικό, όχι τόσο εκλαικευτικό αλλά για τις δυνατότητες μου).

 

ΥΓ: Παρακαλώ για κατατοπιστικές και διαφωτιστικές απαντήσεις :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιλογή σου να ασχοληθείς ενεργά με την επιστήμη της Αστρονομίας. Αναφέρεσαι ποιο πάνω στο βιβλίο της αστροφυσικής του shu. Τυχαίνει να έχω και τους 2 τόμους και θα σου το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το βιβλίο όπως γράφει και στον πρόλογο είναι γραμμένο για να διαβάζεται τόσο από φοιτητές, όπου θα ασχοληθούν και με το κομμάτι των μαθηματικών ,......όσο και από απλούς αναγνώστες.Πιστευω θα το απολαύσεις και θα καταλάβεις μέσα από τις σελίδες του παρα πολλά πράγματα. Σε μεγαλύτερη ηλικία θα έχεις την ευκαιρία αν το επιλέξεις να ασχοληθείς ξανά μαζί του, ίσως αυτή τη φορά σαν φοιτητής Αστρονομίας.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε.. Οντας ενα χρόνο μεγαλύτερος απο εσενα βεβαια ασχολούμαι καθαρα με αστρονομία δλδ οχι με αστροφυσική και ασκήσεις του διαγωνισμού... Βεβαια ελαβα μερος στο διαγωνισμό του λυκείου και βγήκα 24ος... Αλλα μην με βλεπεις ετσι είμαι καλος μαθητής(εβγαλα 19,5 στην α λυκείου) αλλα εκτος αυτου, για να με εμπιστεύεσαι το λεω... Αν ξερεις καλα αγγλικα σου προτείνω και το fundamental astronomy. Οπως λεει και ο τίτλος είναι ολη η βασική αστρονομία και αστροφυσική.. Τύποι, λυμενες ασκήσεις, παραδείγματα και άλυτες ασκήσεις.. Ειναι πολυ καλο... και ενα μυστικο που εχουμε εδω στον όμιλο αστρονομίας Ναυπάκτου ειναι οτι κάποια θεματάκια λυκείου που μπαίνουν στους διαγωνισμούς ειναι απο αυτο το βιβλίο!! Το βιβλίο ειναι σε PDF δωρεαν στο διαδίκτυο για κατέβασμα.. Καλο διαβασμα και σου προτείνω αν έχεις χρονο και χρημα.. Να ασχοληθείς με αστρονομία μιας και εισαι τοσο καλος, ξέρεις με τηλεσκόπιο και τετοια, έλα και στην ΠΕΕΑ του χρονου!! Σου ειπα για ολα βγήκα και λιγο εκτος θέματος σορρυ.. Αλλα καταλαβαίνεις ενθουσιάζομαι να ερχονται και αλλα παιδια σε αυτον τον μαγικό χορο!!

Στεκόμαστε πάνω σε ώμους γιγάντων γι’αυτό μπορούμε και βλέπουμε μακριά

Issac Newton

 

# Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος #

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σευχαριστω πολυ για την προταση σου (ηδη το βρηκα και φαινεται πολυ βοηθητικο). Η αληθεια ειναι οτι φετος πηρα το proficiency οποτε θα το βρω ευκολο. =D>
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης